Dali su dobre voltaze??

poruka: 8
|
čitano: 4.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dali su dobre voltaze??

evo zanimaju em dali su dobre voltaze napajanja... jer sam mjenjo napajanje i stavio sam malo slabije i sa spaljenog kompa pa da ne bude i moj spaljen :D

sorry ako sam fulo temu

brine me vin1 i +12v na hw monitoru

dok everest pokazuje druge rezultate a OC tuner original od asrocka opet drukcije pa mi kazite kome da vjerujem i sta.. da radim :D

everest everest
oc tuner oc tuner
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 16:05 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Dali su dobre voltaze??
Lacko kaže...

evo zanimaju em dali su dobre voltaze napajanja... jer sam mjenjo napajanje i stavio sam malo slabije i sa spaljenog kompa pa da ne bude i moj spaljen :D

sorry ako sam fulo temu

dok everest pokazuje druge rezultate a OC tuner original od asrocka opet drukcije pa mi kazite kome da vjerujem i sta.. da radim :D

BIOS-u, tamo biti trebalo točno pisat voltaža, temperatura, clock...

Izzy
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...

sorry ako sam fulo temu

Hw monitor kaže prveliki napon na +12v railu(12,88v),dok pak OC tuner kaže premali napon na +12v railu. Kako god nije dobro, posebice ako konfa nije pod opterečenjem. Meni je na mojem Corsairu 650HX +12v rail na 12.3v pod punim opterečenjem

EVO kaže...

BIOS-u, tamo biti trebalo točno pisat voltaža, temperatura, clock...

BIOS ne pokazuje napone na railovima od napajanja. A autor je upravo mislio na te napone

LOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 20:24 (Denoen).
15 godina
Dali su dobre voltaze??

tocno... no sve matične imaju toleranciju 5% +/-  10% je vec problem... a meni niej jos preko 10 posto pa se nadajmo ali ono zelio bi jos neka misljenja... jer everest kaze jedno oc tuner drugo a hw monitor trece

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Digitalni multimetar-voltmetar u ruke i izmjeri napone. I BIOS i softverski alati su dosta nepouzdani jer se oslanjaju na jeftikaner senzore ugrađene na matičnoj ploči i znaju griješiti +/- 50% .

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 23:37 (maks-rs).
15 godina
Dali su dobre voltaze??

e da ali vidi sada ovo napajanje BILO KOJE nikada ne daje isti napon pod opterecenjem i bez opterecenja tako da.. niti multimetrom nemozes dobro izmjeriti ja sam prije mjerio... to sharkoon napajanje i na 3.3v imo je 2.9v kada sam spojio elektromotor od 3w 12v 3.v doso je na 3.3v a 12v je bio na 12.61v... a bez opterecenja je bio vise... tako i ono šrotek napajanje ali on je imo nes stabilnije 12v

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dali su dobre voltaze??

e ovako da ne otvaram novu temu o voltazi.. 
imam problem.. prvo mi crkla grafulja sva sreca pa je jos pod garom.. i tako ja stavim neku zamjensku od frenda i sve dobro par sati sve dok se komp nije zamrzo i tako dva puta za redom...
odem pogledati ja u bios i u hw monitor sta je sa voltazom temp. ... its i vidim ovo.. :O dali je sada napajanje lose i gotovo (jos je pod garancijom) ili otisla maticna tj regulatori napona na njoj... ?

EDIT: u biosu pod +3.3v pisalo je fail.. resetirao sam bios i sada je sve uredu ne pise vise fail ali hwmonitor ocitava i dalje iste voltaze... kome sada vjerovati?

??? ???
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2013 11:25 (Dodek).

0 0 hvala 0
15 godina
Dali su dobre voltaze??

HW Monitoru i nemoj bas vjerovat ! Za 100% tocne vrijednosti izmjeri s multimetrom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice