2 napajanja 1 komp

poruka: 14
|
čitano: 4.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
2 napajanja 1 komp

E ovako u planu imam uzeti novi komp imam " staro" ne korišteno fortron 400 pnf napajanje ( kondenzatori su ok ) i staro kuciste koje bi volio iskoristiti u novoj konfi. U strahu da nije dovoljno mislio sam kupiti neko no name napajanje s kojim bih napajao hdd, opticki, fanove i te stvari a preko fortrona mbo i gpu ? Ima li itko kakvo iskustvo s ovakvim stvarima, trenutno mi estetika nije bitna a kasnije kada se skupe pare bih uzeo novo kućište i jači PSU 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
2 napajanja 1 komp

Može se to izvesti... samo onda moraš kratko spojiti kontakte koji pale napajanje... znači uzet zelenu i sivu žicu sa sekundarnog napajanja i spojit je na zelenu i sivu na primarnom. Zelena sa zelenom i sivu sa sivom. Tako da se oba napajanja pale i gase istovremeno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 18:58 (MatkoBB).

0 0 hvala 0
15 godina
2 napajanja 1 komp

Nije uopće problem spojiti 2 napajanja. Moraš samo kupiti ovaj adapter.

Vjerojatno će ti ga biti malo teže nać, ima ga na ebayu za nekih 15-20$. Pa razmisli i o isplativosti.

Ako imaš iskustva uvijek možeš sam oguliti žicu i spojiti je na drugo napajanje. (zelenu i bilo koju crnu).

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: 2 napajanja 1 komp

ma kakav adapter imam zica  :) Znaci osim estetske sve ostalo bi trebalo bit ok :)

14 godina
neaktivan
2 napajanja 1 komp

dali itko zna jel to funkcionira ,znaci kao i kolega bi spojio jos jedno napajanje za ventilatore ,dvd rom i hdd ,neznam jel postoji kakava opasnost od pregorijevanja ako se tako spoji zicama,please bilo tko ,da je imo iskustva s tim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Majestic Ik kaže...

dali itko zna jel to funkcionira ,znaci kao i kolega bi spojio jos jedno napajanje za ventilatore ,dvd rom i hdd ,neznam jel postoji kakava opasnost od pregorijevanja ako se tako spoji zicama,please bilo tko ,da je imo iskustva s tim

Normalno da funkcionira. Nema straha. Ali ipak nikako nebi preporučio takav postupak nekom amateru. Netko tko nezna točno šta radi može napraviti ozbiljne probleme. Ako se krive žice spoje, može doći do kratkog spoja i pregaranja komponenti. 

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
14 godina
neaktivan

nemas po straha... samo pali napajanja uvvijek istovremeno i ok si. meni je tako komp shljakario godinama na dva napajanja i sve 5 !

15 godina
ma sto se kratkog spija drugih zica tice nema problema :) zavrsio tehnicku skolu u kojoj sam dobro naucio sta je kratkospojiti puno skuplju opremu xD ali nisam znao kako upogoniti psu koji nije "spojen" na pc, hvala svima :)
14 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
Majestic Ik kaže...

Normalno da funkcionira. Nema straha. Ali ipak nikako nebi preporučio takav postupak nekom amateru. Netko tko nezna točno šta radi može napraviti ozbiljne probleme. Ako se krive žice spoje, može doći do kratkog spoja i pregaranja komponenti. 

mozda ipak da najbolje nadem onaj psu y kabel ,to je nekakao najsigurnije ali malo sam goglo i kod nas ga nema nigdje kolko sam vidio,imam ocz mod xtream por 600 w modularno ,ali sam dobio nedavno i fortron od 400w pa bi malo rasteretio ocz ,fortron je dosta praktican stane mi dole u kuciste jer je dugacak a uzak evo i slike . tako da mi je zao da stoji pa bi ubacio i fortrona.

15 godina
Majestic Ik kaže...

mozda ipak da najbolje nadem onaj psu y kabel ,to je nekakao najsigurnije ali malo sam goglo i kod nas ga nema nigdje kolko sam vidio,imam ocz mod xtream por 600 w modularno ,ali sam dobio nedavno i fortron od 400w pa bi malo rasteretio ocz ,fortron je dosta praktican stane mi dole u kuciste jer je dugacak a uzak evo i slike . tako da mi je zao da stoji pa bi ubacio i fortrona.

Mislim da ti za to nema apsolutno nikakve potrebe.

Swedish latin super funk.
17 godina
2 napajanja 1 komp

2 napajanja 1 komp je kao 2 girls 1 cup. Bjež od toga.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
Majestic Ik kaže...

Mislim da ti za to nema apsolutno nikakve potrebe.

a mislim i ja ali mi zao da stoji

17 godina
2 napajanja 1 komp

Mijenjaj ga za bolje kućište. Ili složi drugi komp s njime.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Mijenjaj ga za bolje kućište. Ili složi drugi komp s njime.

a sta mogu dobit za njega od kucista ,vjerojatno neko starije a to mi netreba hehe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice