Zaštićeniji optički mediji

poruka: 34
|
čitano: 6.100
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zaštićeniji optički mediji".
17 godina
neaktivan
RE: Zaštićeniji optički mediji
PClover kaže...

Samo me zanima, koliku placu imaju "znanstvenici" koji se bave otkrivanjem takvih toplih voda i ko ih placa?

Ne znam, ali svejedno se slažem da je riječ o "toploj vodi".

Koliko ja znam, i današnji uređaji (barem snimači) mogu prepoznati je li medij original ili snimljen (prepoznaju book type i još neke dodatne informacije), tako da ne vidim u ovome neku novost.
Da se htjelo na taj način nešto zaštititi, već bi na današnjoj generaciji uređaja to bilo implementirano (playeri danas rade baš suprotno - optički pogoni imaju ugrađen AGC sklop (automatic gain control) kako bi mogli kompenzirati razlike u refleksivnosti (tj. amplitudi reflektiranog signala) između tiskanih i snimljenih medija, i kako bi mogli i jedne i druge reproducirati).
KaeR
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Ne znam zašto ljudi odmah gledaju stvari s negaticne strane i doživljavaju ih kao napad na svoj način života.

Ovo bi više moglo našteti profesionalnim piratima, nego običnim korisnicima.

Zar ne bi bilo lijepo imati jednostavan način na koji možeš provjeriti je li CD ili DVD sa filmovima, glazbom ili programima koji si platio možda i nekoliko stotina kuna original ili te lokalni trgovac vuče za nos prodajući pirateriju kao originale? Dosta ljudi je u zadnje vrijeme bilo razočarano blu-rayom, jer iako su film na njemu platitli puno skuplje nego da su ga kupili na DVD-u, kvaliteta slike je bila otprilike ista. Na kraju se ispostavilo da su kineski ševrceri prodavali filmove piratski snimljene na običan DVD kao da se radi o originalnim blu-ray diskovima. 

Pa ako te neki pirat moze zaje**t da ti kaze da je prodao orginal custo sumnjam, jer valjda znaš kako izgleda tiskani CD/DVD a kako sprženi?

Osim ako pirati ne krenu tiskat DVD-ove što u biti poražava svrhu piratizacije :D

A ono što se tiče pisama downloaderima u velikoj britaniji, pa svi već znamo da se oni hoće ucmarit amerima već dosta godina, a to je samo jedan način... baš me zanima ako će ikad takvo pismo poslat korisnicima u recimo Kini ili Rusiji :D :D
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
klimama kaže...

Pa ako te neki pirat moze zaje**t da ti kaze da je prodao orginal custo sumnjam, jer valjda znaš kako izgleda tiskani CD/DVD a kako sprženi?

Osim ako pirati ne krenu tiskat DVD-ove što u biti poražava svrhu piratizacije :D

Lako za amaterske i poluprofesionalne pirate, malo teže je s profesionalcima koji gotovo potpuno kopiraju izgled originalnih medija, uključujući i hologramsku zaštitu. . Microsoft npr. ako im pošalješ takav vrhunski odrađen piratski DVD sa Officom 2007 i naravno s podatcima gdje si ga kupio, dadnu ti besplatno originalnu licencu za Office.
Vlasnici kapitala će kod radnika poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam. Karl Marx, 1867.
17 godina
neaktivan
klimama kaže...
  Lako za amaterske i poluprofesionalne pirate, malo teže je s profesionalcima koji gotovo potpuno kopiraju izgled originalnih medija, uključujući i hologramsku zaštitu. . Microsoft npr. ako im pošalješ takav vrhunski odrađen piratski DVD sa Officom 2007 i naravno s podatcima gdje si ga kupio, dadnu ti besplatno originalnu licencu za Office.
Zanimljivo... znaci ima pirata koji pokusavaju prodat kopije pod orginale?? evo to stvarno nisam znao...  sumnjam da je to u nasem podrucju problem
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice