odem sa t-coma na optimu, jer ne želim bit u t-šrotovom monopolu, no t-com me izgleda sustigao , vrijeme je za novi prijenos -> H1 telekom
odem sa t-coma na optimu, jer ne želim bit u t-šrotovom monopolu, no t-com me izgleda sustigao , vrijeme je za novi prijenos -> H1 telekom
You can run but you can't hide
I tamo će te sustići :)
Kako ovo AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) uopće može dopustiti? T-HT sa ovime samo želi vratiti stari položaj apsolutnog monopola na podružju davanja usluga internata na područje van većih gradova gdje B.Net (i možda neki drugi kabelski provajder) ima svoju infrastruktutu.
Kako ovo AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) uopće može dopustiti?
Tako što je jedina druga solucija propast i prekid servisa svim korisnicima.
Traženje rupe u propisima samo, ništa drugo.
Kako ovo AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) uopće može dopustiti?
Tako što je jedina druga solucija propast i prekid servisa svim korisnicima.
I opet je tu kriv AZTN. Postoje kazne za odugovlačejne spajanja internata drugih provajdera, ali T-HTu je ispativije plaiti kaznu i odugovlačiti, što će dovesti da krajnji korisnik izgubi živce čekajući alternativnog provajdera, i iako mu je skuplje preći na T-HT, preći će jer će dobiti internet u roku od tjedan-dva.
A ako se ne varam, T-HT mora u roku u 60 dana spojiti drugog provajdera na svoju mrežu, ali kao što sam rekao, njima se baš i ne žuri.
Predivno izvedena liberalizacija. Samo je u hrvatskoj moguće da novi telekom operateri ne mogu preživjeti na tržištu koje je donedavno bilo monopolističko...
Ništa od ovoga dok HAKOM to ne blagoslovi.
A ako se ne varam, T-HT mora u roku u 60 dana spojiti drugog provajdera na svoju mrežu, ali kao što sam rekao, njima se baš i ne žuri.
Moraš se probuditi u realnom svijetu. Optima (kao i H1) su već godinama u banani i žive na tuđi račun. Bilo je pitanje hoće li se ovo dogoditi sad ili za godinu dana, a realno je bilo najbolje da se dogodilo prije tri.
Naravno da T-HT odugovlači kad su mu toliko dužni, a nemaju para ni routere kupiti, kamoli bilo što investirati ili pokriti dugove.
Ma sramota, otišao od T-Com-a da bi oni na kraju preuzeli Optimu!!!!!!!!
Živio monoplizam, u našoj lijepoj ušljivoj državici koja ulazi u EU, a to dovoljno govori i o njima.
Sve se može ako imaš para.
Živio prljavi kapitalizam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma sramota, otišao do T-Com-a da bi oni na kraju preuzeli Optimu!!!!!!!!
Živio monoplizam, u našoj lijepoj ušljivoj državici koja ulazi u EU, a to dovoljno govori i o njima.
Pobrkao si termine. Ne preuzima to T-HT zato jer ima para, već se Optima predaje jer nema para. A nema para jer su prodavali usluge prejeftino.
Moraš se probuditi u realnom svijetu. Optima (kao i H1) su već godinama u banani i žive na tuđi račun. Bilo je pitanje hoće li se ovo dogoditi sad ili za godinu dana, a realno je bilo najbolje da se dogodilo prije tri.
Naravno da T-HT odugovlači kad su mu toliko dužni, a nemaju para ni routere kupiti, kamoli bilo što investirati ili pokriti dugove.
Ma svjestan sam ja toga svega, samo želim naglasiti u kakvim uvjetima konkurencija monopolistima posluje.
Ako uzmemo u obzir zapadne zemlje, mislim da nigdje riječ/pojam monopolist ne dolazi toliko do izražaja kao kod nas.
Još jedan primjer je HEP. Stalno govore kako se nemogu spustiti cijene struje i samo su je povećavali, ali čim je došla konkurencija, odmah cjene otišle dolje.
A kada smo vec kod uređene države... HEP, koji je u većinskom vlasništu države; džava izda javni najtječaj za opskrbitelja struje u ministarstvima, i ugovor dobije druga strana (privatnik)
Ironija na vrhuncu.
U kakvoj smo mi samo banani...
Ma sramota, otišao do T-Com-a da bi oni na kraju preuzeli Optimu!!!!!!!!
Pobrkao si termine. Ne preuzima to T-HT zato jer ima para, već se Optima predaje jer nema para. A nema para jer su prodavali usluge prejeftino.
Pa koji su to onda panjevi u Optimi, nudiš neku uslugu po nekoj cijeni sa kojom se ne možeš pokriti i normalno poslovati. Ostao sam bez riječi
A zasto nisu Optimu predali Konzumu?
A zasto nisu Optimu predali Konzumu?
A kome su dužni?
Predivno izvedena liberalizacija. Samo je u hrvatskoj moguće da novi telekom operateri ne mogu preživjeti na tržištu koje je donedavno bilo monopolističko...
To sto je nesto monopolisticko nema nikakve veze s time jel ima mjesta za druge. To samo pokazuje kako su se mnogi zaletili i da nas T-HT bas ne pljacka toliko, ili se barem brzo prilagodjava 'nemonopolizmu'.
Ma svjestan sam ja toga svega, samo želim naglasiti u kakvim uvjetima konkurencija monopolistima posluje.
Ako uzmemo u obzir zapadne zemlje, mislim da nigdje riječ/pojam monopolist ne dolazi toliko do izražaja kao kod nas.
Još jedan primjer je HEP. Stalno govore kako se nemogu spustiti cijene struje i samo su je povećavali, ali čim je došla konkurencija, odmah cjene otišle dolje.
A kada smo vec kod uređene države... HEP, koji je u većinskom vlasništu države; džava izda javni najtječaj za opskrbitelja struje u ministarstvima, i ugovor dobije druga strana (privatnik)
Ironija na vrhuncu.
U kakvoj smo mi samo banani...
Sto je tu tocno lose? Ugovor je dobio onaj tko je jeftiniji, to jel je netko drzavni nema nikakve veze.
Kod nas nece biti prave konkurentnosti sve dok ne budu svi imali jednake uvjete za pristup DTK mrezi.
Koliko ja znam DTK mreza je u nasem slucaju i zbog nacina kako je izgradjena, trebala biti proglasena javnim dobrom, sto nije pa T-com i dalje polaze puno pravo na nju i naplacuje koristenje iste. Cak stovise mislim da je cak i uvrstena u temeljni kapital HT-a, zahvaljujuci privatizacijskom modelu Hrvatistana.
Bljuv

ovo me samo podsjeća na prošlu godinu i ožujak kada mi je izlazio ugovor kod optime.
znači na optimi sam proveo 4godine, spajao sam se preko CarNet ulaza i na neku foru sam imao liniju 7/1Mbit... sve super sve pet, da bi zadnjih par mjeseci net počeo pucati bez vidljivog razloga... u međuvremenu stari veli da hoće i televiziju uvesti...
anyhow.. zovu iz optimine službe mjesec dana prije nego mi je ugvor izašao, "dali ste zadovoljni sa uslugom" i slično, i sa na kraju pitaju "dali bi ste htjeli potpisati novi 2godišnji ugovor", ja odgovoaram "dali mi možete ponuditi iste usluge kao Bnet po istoj cijeni, ženska odgovara "joj, žao mi je ne možemo"
tak da uživam na Bnetu i na 12/1Mbit :)
Viva la A1 xD
Ironija na vrhuncu.
HEP spustio cijene? Odakle ti to?
Ja sam VIPNETOV korisnik i prezadovoljan cijenom kvalitetom i najvise njihovom televizijom od nadogradnje je jedna od najboljih na trzistu. Optimin IPTV je jad i bijeda, cak nisu platili ni licence da mogu uredaje pod svojim imenom distribuirat, svugdje pise ALBIS na stbu .. boot uredaja itd..
H1 sam htjeo uzet prihe vipa no naravno paricu nisu mogli uzet od tcoma. Uvjek je bio izgovor uvodenje novih procedora komunikacije medu operaterima i nikad nista. Vip odrazio u roku. Tako da mali nemaju srece ako se s nekim ne udruze ili imaju toliki kapital da im ne trebaju krediti. No to kod nas ne poatoji.
Total tv vam se vraca u hr vise nije s bnetom. Od total tv a uskoro cemo moc uzet i internet i telefon.

Ako usporedite cijene, npr, VIPa putem njihove mreze ili TComove razlike su drasticne! Identicno je i sa ostalim providerima. Kod nas u firmu dosel komad iz Amisa i nude nam sve kaj god ocemo ali moramo preko TComa jer nema drugog nacina. Ponudili nam cijenu visu od TComa uz obrazlozenje da ih TCom dere i da bi na nama imali samo 6% zarade. Sve ostalo TComu. Jedino kaj nam mogu ponudit je brzi upload i jeftiniji telefon.
Identicno je i sa ostalima koji su prisiljeni preko TComove infrastrukture. Doma pricali sa H1 i cijena je da padnes u nesvijest.
Sve mi je jasno da moras platiti infrastrukturu ali smo mi, tj nasi roditelji, gradili mrezu, a vlada ju poklonila TComu. Eto, tu je problem.
Ima jos nekaj. Po citavoj Hrvatskoj uvijek je dostupan TCom. Mislim da je bilo nekih problema tam u Bandicevom naselju u Sesvetama (bivsa svinjska farma). Dal to znaci da jedino TCom ima novaca i volje provlacit kablovinje?
Ima jos nekaj. Po citavoj Hrvatskoj uvijek je dostupan TCom. Mislim da je bilo nekih problema tam u Bandicevom naselju u Sesvetama (bivsa svinjska farma). Dal to znaci da jedino TCom ima novaca i volje provlacit kablovinje?
Prodala D-u, ne poklonila.
I imaju obavezu provlačiti, ali ne za sve usluge.
pogrešno (namjerno PRovci tako formuliraju...). Smije cijena biti niža, problem je što su korištenje linije drugim operaterima naplaćivali više nego korisniku (60kn), uz firme koje su u njihovom vlasništvu kao Iskon. To je damping, to je zabranjeno... tj cijene moraju biti jednake (ili niže na veliko) i moraju se uskladiti. U toj formuli bi HT mogao jeftinije davati liniju providerima, ali neće jer može ovako. HAKOM nema ništa s cijenom, samo s pravilima igre. Rekao bi da u ovom slučaju igra po željama HTa.
pogrešno (namjerno PRovci tako formuliraju...). Smije cijena biti niža, problem je što su korištenje linije drugim operaterima naplaćivali više nego korisniku (60kn), uz firme koje su u njihovom vlasništvu kao Iskon. To je damping, to je zabranjeno... tj cijene moraju biti jednake (ili niže na veliko) i moraju se uskladiti. U toj formuli bi HT mogao jeftinije davati liniju providerima, ali neće jer može ovako. HAKOM nema ništa s cijenom, samo s pravilima igre. Rekao bi da u ovom slučaju igra po željama HTa.
Cijenu ne smije davati nižu, zato su je sad morali dići. Da igraju kako žele svi ostali bi zatvorili vrata prije koju godinu.
Da li sad igra po pravilima HT-a ne bih rekao (nedavno su ih kaznili po pitanju Optime), no sad su HAKOM-u ruke jako vezane.
budući da kod nas nema zakona o sprječavanju monopola, predlažem da na koncu Todorić kupi ama baš sve. pa kad on ode pod maćuhice, za njim će i čitava ova lakrdija od države. "al Pisavu ne dam!"
Ajmo ovakav scenarij...
Optima ode u stečaj, a korisnici bez usluge...nekak mi se ovo čini malo vjerojatnim, jer ne mogu shvatiti kak bi se to odrazilo na one koji su na Optimi i fiskalizacija im ide prek njihovog pristupa internetu...znači li to kolaps fiskalizacije, jer nije zanemariv broj ljudi na optimi????
i da li t-šrot tada ima pravo odmah isključiti ( jer ionak sve ide prek njih) sve optimine korisnike i ostaviti ih bez pristupa internetu...jel netko zna točno kaj se u tom slučaju dešava?
s naglaskom na "ZNA", jer me odgovori tipa - "čul sam", "moja strina kaže" ili "susjed mi je rekel" ne zanimaju...znači jel netko zna 100%?
Cijenu ne smije davati nižu, zato su je sad morali dići. Da igraju kako žele svi ostali bi zatvorili vrata prije koju godinu.
Da li sad igra po pravilima HT-a ne bih rekao (nedavno su ih kaznili po pitanju Optime), no sad su HAKOM-u ruke jako vezane.
HT, odnosno njegov vlasnik DTK, je ogromna kompanija kojoj koji milijun HR korisnika ne znači nešto puno, te bi da nemma regulatora, a postoji konkurencija HT mogao spustit cijene niže od ostalih i to dosta, radit čak i sa gubitkom (damping), konkurencija naravno na HT-ove viskoe veleprodajne cijene usluga nebi mogla spajat kraj s krajem. Korisnika nebi imali, kad bi propali, HT u tom slučaju jedan jedini, i vid sad, kad sam samo ja, pa onda određujem kako meni paše šta se imam ravnat prema drugima kad nema nikoga ko če mi konkurirat (HEP donedavno).
VIPnet, vlasništvo A1 telekoma, također velika kompanija, ništa im ne znači šačica hrvata, kupuju manje provajdere kako bi se ukrupnili na području HR, je da im cijene su više od HT-ovih, no konstantno drže istu akciju s kojom korisnik stvarno plača poprilično jeftinije time navlače korisnike, no na formiranje cijene kod vipneta se računa točno 75 kn e sad neznam el s PDV il bez što plačaju HT-u kao po veleprodajnoj nekoj bla bla za paricu i sl.
Tako da pokraj ovako jakih kompanija mali ne mogu ostati (na žalost) ali takva je tržišna igra i nema druge.
Jedini način da optima ne bude pod upravljačkim pravima HT-a da dođe opet neki veliki strani provajder i kupi te podmiri dugovanja, to je malo vjerojatno, no nije nemoguće. Samom ht-u predpostavljam da optima ne treba, to je još jedan brend koji je na glasu s niskim cijenama što naravno neče biti moguće ako misle pozitivno radit, time če vjerojatno gubit korisnike, osim ako nebude bilo kao što je bonbon HT-ov sa dosta povoljnijim cijenama od samog T-mobilea (sam sebi konkurencija kako bi sve tržišne dijelove pokrili, ovo je za mlade više namjenjeno itd.) Tako bi čak i mogli s optimom, no sve če se vidit, no nebi nikako reko da če u stečaj, bit če nešto sam što?