i tako, to je kao bolje od Froye ?
Hmm ... :)
Sve je bolje od neceg sto se zove "Froyo" :)
Microsoftu bi bilo najpametnije da za taj posao angažira Stevu iz Apple-a.
Sve je bolje od neceg sto se zove "Froyo" :)
word
hahahha ko neki pederko
Nekako mi se čini da kakav god bio WP7 mislim da će useri prihvatiti, više nego onaj stari (pravi) WM?
Nekako mi se čini da kakav god bio WP7 mislim da će useri prihvatiti, više nego onaj stari (pravi) WM?
nazalost
nazalost
Nevidim što bi tu trebalo biti žalosno. Stari WM je propao iz razloga što su ostale platforme postale daleko više user friendly i lijepše za vidjeti. Mircosoft je skontao da tu leži lova i prilagodio se potrebama tržišta, to je u biti pohvalno a ne žalosno.
Bit će zanimljivo vidit kako će im novi OS proći na tržištu. Kad dođe i Nokia bit će kupusa tamo vani.
nazalost
Nevidim što bi tu trebalo biti žalosno. Stari WM je propao iz razloga što su ostale platforme postale daleko više user friendly i lijepše za vidjeti. Mircosoft je skontao da tu leži lova i prilagodio se potrebama tržišta, to je u biti pohvalno a ne žalosno.
i od wm napravio jos jednu dummy platformu tipa iOS-a...odlicno
nazalost
Očito to rulja i traži. Ali to nije to, mogućnosti koje je pružao stari dobri WM kao niti jedan drugi OS. ...e to nama starim (okorijelim) WM userima fali.
Bit će zanimljivo vidit kako će im novi OS proći na tržištu. Kad dođe i Nokia bit će kupusa tamo vani.
Nokia je u k****
Prije manje od mjesec dana šef tvrtke podnio ostavku, a prije par sati im je šef za MeeGo uređaje dao ostavku. Slijedećih par mjeseci će biti jako zanimljivo...
word
hahahha ko neki pederko
Kodna imena izdanja Androida su nazivi kolača/slastica:
1.5 - Cupcake
1.6 - Donut
2.1 - Eclair
2.2 - Froyo (Frozen Yogurt)
3.0 - Gingerbread
Nokia je u k****
Prije manje od mjesec dana šef tvrtke podnio ostavku, a prije par sati im je šef za MeeGo uređaje dao ostavku. Slijedećih par mjeseci će biti jako zanimljivo...
Uopce ne razumijem zasto razvijati MeeGoo i koja bi bila njegova uloga. Vec imaju symbian, android je u zaletu, kakav Meego, kao ovca kad mekece bezveze. Iz svemira se vidi da ce to biti propast.
Nokia je u k****
Uopce ne razumijem zasto razvijati MeeGoo i koja bi bila njegova uloga. Vec imaju symbian, android je u zaletu, kakav Meego, kao ovca kad mekece bezveze. Iz svemira se vidi da ce to biti propast.
Moblin od Intela razumijem - Windows Vista je gušila netbooke s Atom-om, XP pokazuje svoje godine, a Intel je trebao neki laganiji OS koji više štedi bateriju i prilagođeniji je takvim uređajima.
MeeGo razumijem (spojeni Moblin i Maemo) - intel kao strateški partner i podrška je sigurno vrijedan (općenito). Također ako se Nokia planira probiti na tržište tableta, netbooka intel je dodatan plus (zbog dominacije Atom-a). Također intel želi ući na tržište mobilnih uređaja gdje ARM dominira i uzeti mu dio kolača.
Ali Maemo ne razumijem - imali su symbian, a maemo (ako je bila nakakva zamijena) nisu uopće gurali niti ništa
Nokia je u k****
Moblin od Intela razumijem - Windows Vista je gušila netbooke s Atom-om, XP pokazuje svoje godine, a Intel je trebao neki laganiji OS koji više štedi bateriju i prilagođeniji je takvim uređajima.
MeeGo razumijem (spojeni Moblin i Maemo) - intel kao strateški partner i podrška je sigurno vrijedan (općenito). Također ako se Nokia planira probiti na tržište tableta, netbooka intel je dodatan plus (zbog dominacije Atom-a). Također intel želi ući na tržište mobilnih uređaja gdje ARM dominira i uzeti mu dio kolača.
Ali Maemo ne razumijem - imali su symbian, a maemo (ako je bila nakakva zamijena) nisu uopće gurali niti ništa
ma kak ne, mislim da je za nokiu n810 cak i kod nas na televiziji reklama bila
Osobno ne vidim ništa revolucionarno u WP7, mislim da će zadržati publiku koja je strogo privržena MS-u, no po meni je WP7 tržišno najnezreliji od konkurencije. Potencijal tržišta je takav da će iOS i Android još neko vrijeme biti vodeći (iako iOS neće znatnije rasti zbog manjeg broja modela na kojima je), slijedi BlackBerry koji će zadržati poziciju, Symbian će dalje padati (nova verzija neće polučiti neki znatniji uspjeh) dok će WP7 ostvariti maximalno do nekih 12-15% korisnika smartphoneova koji su privrženi MS-u
Osobno ne vidim ništa revolucionarno u WP7, mislim da će zadržati publiku koja je strogo privržena MS-u, no po meni je WP7 tržišno najnezreliji od konkurencije. Potencijal tržišta je takav da će iOS i Android još neko vrijeme biti vodeći (iako iOS neće znatnije rasti zbog manjeg broja modela na kojima je), slijedi BlackBerry koji će zadržati poziciju, Symbian će dalje padati (nova verzija neće polučiti neki znatniji uspjeh) dok će WP7 ostvariti maximalno do nekih 12-15% korisnika smartphoneova koji su privrženi MS-u
Sve zapravo ovisi o Microsoftovoj brzini. Ako misle izdavati update-ove i nove verzije jednom u nekoliko godina (zna se što je bilo s IE6) loše im se piše, ali ako počnu raditi brzo mogli bi lako dostignuti konkurenciju. Android u početku nije bio nešto ultra posebno, ali štancanjem updateova i konstantnim poboljšavanjem brzo je došao na ovo što danas je.
Ovo štancanje je itekako izvedivo s obzirom da je hardware svima isti i nema različitih modifikacija od proizvođača mobitela, a zna se kakve resurse imaju. Ako MS odigra dobro mogao bi WP7 u kratkom roku stići postojeće platforme i proširiti se i na krug korisnika izvan svojih dosadašnjih obožavatelja.
...da po teoriji, ali će se sve to razvodniti.
Nekako mi se čini da će jedino MeeGo biti prava hardcore smartphone platforma? Mada je i to sad već pomalo upitno zbog odlaska "glave"?
Smartphone nije što je nekad bio...
Nekako mi se čini da će jedino MeeGo biti prava hardcore smartphone platforma? Mada je i to sad već pomalo upitno zbog odlaska "glave"?
Smartphone nije što je nekad bio...
Tehnologija napreduje, danas su svi telefoni postali "pametni". 
Sad nam treba neki novi "Ultraphone"...
Al siguran sam da se stevica opet smislit nesto revolucionarno.... npr... iPhone^2... to nije obican mobitel... to su dva mobitela u jednom...
Ovo štancanje je itekako izvedivo s obzirom da je hardware svima isti i nema različitih modifikacija od proizvođača mobitela, a zna se kakve resurse imaju. Ako MS odigra dobro mogao bi WP7 u kratkom roku stići postojeće platforme i proširiti se i na krug korisnika izvan svojih dosadašnjih obožavatelja.
Pa neznam bas. Trenutni obozavatelji nece bas biti sretni jer su navikli na WM6.5, a ovo je ajmo bit realni, MS verzija iPhonea. S druge strane, ljubitelji Apple-a ce i dalje kupovat iPhone, a oni koji nisu ljubitelji Apple-a, vrlo vjerojatno nece uzet mobitel sa "windowsima", pa da dobiju BSOD, viruse itd...
nego ce uzeti jedinu postojecu alternativu, a to je Android...
Dakle, prognoziram da ce WM7 zavrsit ko i onaj Kin, Zune i njihovi ostali uspjesni proizvodi...
Pa frajer vjerojatno ne bi imao ni pola onoga što ima danas (a to je po prilici jedan godišnji proračun cijele RH) da je vodio računa o primjedbama likova kao što si ti. I baš mu je fora gledat sebe kako drži prezentaciju za SVOJU firmu u kojoj je od početka, a ne plaćat nekog PR majmuna da se prenemaže. No nitko ni ne očekuje od prosječnog hrvatskog kmeta koji liže čizmu Jaci i švabi i talijanu koji mu vladaju zemljom ,i koji bezvezno auto može kupit samo na kredit od 84 mjeseca, da shvati što je to "Owner's pride" čovjeka koji je suvlasnik jedne od majmoćnijih tvrtki na svijetu.
Pa neznam bas. Trenutni obozavatelji nece bas biti sretni jer su navikli na WM6.5, a ovo je ajmo bit realni, MS verzija iPhonea. S druge strane, ljubitelji Apple-a ce i dalje kupovat iPhone, a oni koji nisu ljubitelji Apple-a, vrlo vjerojatno nece uzet mobitel sa "windowsima", pa da dobiju BSOD, viruse itd...
Dakle, prognoziram da ce WM7 zavrsit ko i onaj Kin, Zune i njihovi ostali uspjesni proizvodi...
Zune je uspješan. Dok su iPod-i držali 70% tržišta MP3-a s ugrađenim HDD-om zune je držao 10% u Americi. Prije 2 godine situacija je bila ovakva:
iPod (sve verzije) 71%
SanDisk 11%
Zune 4%
Creative 2%
Zune je bio 3. najrasprostranjeniji MP3 player u americi. Sada će neki tvrditi da je to 4% koje su skoro mrvice, ali opet je ostavio imena poput Creative-a, Sony-a i tvrtke s puno više iskustva u tom polju iza sebe. Za jedan uređaj koji nije u glavnom fokusu tvrtke i koji nema servis jačine iTunesa i masu aplikacija na appstoreu po meni sasvim dobar rezultat. Kin je opet druga situacija gdje je proizvod bio mrtav i prije predstavljanja. Ima dobar članak kako je kin postao žrtva previranja unutar tvrtke i odmjerivanja snaga nekih šefova - znam da sve zvuči kao loša sapunica.
A što se tiče prihvaćenosti od ljudi - poslovni korisnici i oni koji sve preispituju bi čekali svaki put da vide rezultate i stanje nakon par mjeseci. Gotovo uvijek obični korisnici prvi navale na proizvod - što je ovaj put i ciljana skupina.
moram ti napomenuti da nokia n8 ima najvise preordera u povjesti nokie, znaci dobro se prodaje, a racunaj da jos izlaze jeftinjaci s istim hardverom kao n8 c6-01 i c7, te poslovnjak e7 i svi ce se odlicno prodavati
a android i iOS nisu, niti su ikada bili vodeci, tu titulu jos debelo drzi symbian i jos ce jako dugo tako biti
Jesi ti uopće držao u ruci WP7 uređaj ili pričaš prema onome što si vidio na slikama i filmićima? WP7 nema nikakve veze s iPhone-om. Microsoft je jednostavno uvidio da je trenutno veća lova u consumer tržištu nego poslovnom tržištu. I tu plasira svoj proizvod. Vrlo lako će kasnije izdati "Pro" verziju koja će biti više okrenuta poslovnim korisnicima. Na tržištu je praktično prije postojala samo Nokia i "njihov" Symbian, pa vidi šta se njima dogodilo. Andriod bi isto mogao dobit po tamburi od Oracle-a zbog neovlaštenog zadiranja u kod Jave.
Virusi na Windows telefonima. :) LOL Koliko ja znam, prvi virus za mobilnu platformu pojavio se na Symbianu. Više puta mi se smrzla Nokia ,nego WM 6.5. O antenama i inim problemima iPhone-a neću ni govoriti.
Ameri bi ti rekli: "Do not quit your day job."
Ostavi se prognoza.