Windowsi uz pretplatu?

poruka: 33
|
čitano: 4.863
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi uz pretplatu?".
15 godina
Re: Windowsi uz pretplatu?
mario.L_hr kaže...
miki1981 kaže...

I kad smo već kod Office-a ne znam da li znate, ali kućni korisnici mogu koristiti jednu Office 365 pretplatu na, ako se dobro sjećam do 5 računala, nekome kome to treba to je odlična stvar i svakako povoljnije ili barem ne skuplje nego je bilo prije (piratstvo ne ubrajam u ovu usporedbu)

Office 365 je usluga. Ne postoji Office 365 koji se instalira na računalo. Na računalo instaliraš offline verziju MS Officea (trenutno je to verzija 2013). Samom pretplatom dobiješ (ovisno o modelu) i hrpu usluga koje skupa s ofline verzijom čine Office 365. U uredu ga koristimo i ono što mogu reći da MS ima problema s uslugama (Exchange je skoro svaki tjedan na neko vrijeme nedostupan a ni ostale usluge nisu na nivou) i da OneDrive for Bussines treba nekog da se ozbiljno pozabavi i dovede ga na nivo ostalih konkurenata (Google Drive, Dropbox,...). Poslovni korisnik može instalirati Office na do 5 uređaja (računala, mobiteli, tableti) i koristiti ga. Offline verzija je vezana uz pretplatu i prestankom korištenja pretplate nije moguće koristiti offline Office. Kod open volume licensinga nije tako i aplikaciju možeš koristiti i nakon isteka pretplate ali imaš poruku da je pretplata istekla.

Zbog čega sam napisao prethodno? Zato jer smatram da Office 365 pokazuje što MS želi napraviti s Windows 365 OS-om. Os će i dalje biti kao što je bio i dosada, instaliran na računalu samo što će se njegovo korištenje vezati uz pretplatu i nekakvu integraciju putem web-a. Vjerojatno će se, za korištenje ovog OS-a, dobiti i nekakvi bonusi u vidu web usluga.

U krivu si...

1. Naravno da je usluga (zato i pioše u postu pretplata), koja u većini modela uključuje i instalirani software na računalu, uzmimo za primjer uslugu koja se zove Office 365 Home, ona uključuje među ostalim i na računalo instalirani softare (Word, Excel...itd)

Isto tako i usluga Office 365 Personal, isto kao i Home verzija, ali je samo za 1 računalo, a ne do 5 računala, uz naravno cca 25% nižu cijenu.

Ako govorimo o Business pretplatama, od 3 osnovne, 2 uključuju i lokalno u potpunosti instalirani software, 1 to ne uključuje.

Office 365 home pretplata, za kućne korisnike, ti za cijenu jedne pretplate daje mogućnost korištenja Officea na do 5 računala.

Dok ti Office 365 Bussines pretplata daje 1 licencu za na komp + mogućnost korištenja na do 5 tableta i / ili mobitela.

Ali NE na računalima. Ne kažem da ga vi tako ne koristite, nego da to nije u skladu sa njihovom EULA-om.

EDIT: Moje isprike, fulao sam ja, i business pretplate isto omogućavaju korištenje 1 pretplate na do 5 računala.

Bio sam siguran da sam pred cca godinu i pol dobio od njih informaciju da je to samo za kućne korisnike...očito sam u krivu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 14:09 (miki1981).
17 godina

Ne vidim zašto je nekima ovdje nezamisliva pretplata na Windows, malo je nedostajalo da XboxOne ima dnevnu online provjeru. Slično se može i sa Windowsom.

15 godina
miki1981 kaže...

Bio sam siguran da sam pred cca godinu i pol dobio od njih informaciju da je to samo za kućne korisnike...očito sam u krivu.

Već neko vrijeme imamo ovu uslugu, kako sam administrator iste znam o čemu pišem. Kako sam po prirodi konzervativniji, nisam u startu migrirao na Exchange uslugu i to se pokazalo kao dobra odluka. Excahnge im je stalno u nekim problemima.

Stručnjak za odmaganje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice