Windows RT uređaji – od 300 dolara

poruka: 9
|
čitano: 2.246
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows RT uređaji – od 300 dolara".
15 godina
neaktivan

Nekako sumnjam da će biti 85 dolara za licencu. To ćemo sve vidit još u desetom mjesecu.

Ali eto, potvrda da će biti kolko-tolko jeftini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows RT uređaji – od 300 dolara
ba2033 kaže...

Nekako sumnjam da će biti 85 dolara za licencu. To ćemo sve vidit još u desetom mjesecu.

Mozda kao i laptopi, dodju sa freedos-om ili linuxom, a Windowse skinemo s torenta {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
neaktivan

ne kužim zakaj bi uopće moral imat windowse na tabletu...kaj bum na njemu pokretal photoshop, obrađival video ili za neznam kakvu drugu profi djelatnost koristil?...kad budu u prodaji tableti od 24" nadalje, onda windowsi imaju smisla, ovak za surfanje, gledanje filmova,skype...itd, je svakom normalnom dosta linux, a i čak rudimentarniji OS-ovi bi dolazili uobzir, jer za nekaj ozbiljnije koristit tablet od 7-10" si zbilja ne mogu zamisliti...osim ak nema 4K rezoluciju a korisnik vid orla ili slične živine...zato je 85$ kriminalna cijena...a opet, ako nekog veseli imat windowse na tabletu, zakaj ne, ak čovjek ima nofce i misli da mu windowsi na tabletu toliko vrijede...samo bedak bi ga mogao osuđivat...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na WinRT-u ni ne možeš pokrenuti desktop verziju Photoshopa.

17 godina
neaktivan

85$ je užasno puno za jako malo toga što 8-ica RT može dati. Što se mene tiče, bolje da dođu sa Ubuntuom ili nekom verzijom Linuxa.

Što se tiče cijene od 300$ mislim da je to interpretacija autora članka: navodi se da će biti 200-300$ manje 0d 600-700$ za Intel što je po njegovim optimističnim procjenama 300, ali mislim da je to zapravo 400$. Ako to usporedimo sa 200$ koje će nuditi navodno M$, onda je jasno da će M$-ovi biti u ogromnoj prednosti. Kad opet ove cijene preslikamo na hrvatsko tržište po dobro poznatom tečaju koji iznosi cca 10kn/USD ispada da će to biti 4000kn, u najboljem slučaju 3500 što je tu negdje kao i iPad. Ma kako god da preračunavate cijene, sve se to svodi na isto i mi uvijek platimo višu cijenu od ostalih

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

ne znadoh, ali to je samo dokaz da je 85$ pljačka...odnosno krivo rečeno, za softver koji ima "ozbiljnu cijenu" očekujem da će se moći za nešto ozbiljnije koristiti a ne samo za ono navedeno u prijašnjem postu..s ubuntu linux-om nema potrebe ni za čim drugim, čak ni skidanjem piratskih windoza i instaliranjem naknadno...to bi bilo svetogrđe :)

15 godina
neaktivan
hogar strašni kaže...

ne kužim zakaj bi uopće moral imat windowse na tabletu...kaj bum na njemu pokretal photoshop, obrađival video ili za neznam kakvu drugu profi djelatnost koristil?...kad budu u prodaji tableti od 24" nadalje, onda windowsi imaju smisla, ovak za surfanje, gledanje filmova,skype...itd, je svakom normalnom dosta linux, a i čak rudimentarniji OS-ovi bi dolazili uobzir, jer za nekaj ozbiljnije koristit tablet od 7-10" si zbilja ne mogu zamisliti...osim ak nema 4K rezoluciju a korisnik vid orla ili slične živine...zato je 85$ kriminalna cijena...a opet, ako nekog veseli imat windowse na tabletu, zakaj ne, ak čovjek ima nofce i misli da mu windowsi na tabletu toliko vrijede...samo bedak bi ga mogao osuđivat...

Je, ali moguće je povezati više uređaja, tablet, mobitel i PC zbog jednog OS-a. Kompatibilnost aplikacija (ne svih očito, ali tu je).

A photoshop na tabletu? Kome to treba?

Ako imaš Linux i iOS za tablete, zašto ne i Windows?

17 godina
Tom69 kaže...

Nije to največi problem u praksi,{#} kad se sve zbroji i oduzme Windowsi na ARM procesorima su očerupana kokoš manje više to sigurno.Kad se pojavi AMD Hondo APU a to če bit u toku ove godine, tek onda imaš odličan Tablet sa Windowsima a usput znatno jeftiniji od Intel kombinacije a to je vrlo bitno.{#}

Mislim da nije potrebno posebno naglasit, ali neka zakaj ne jer to svi nit ne znaju sigurno kaj drugo.Uglavnom jedan ovakav majušni APU, kaj se tiče CPU/GPU performansi pojede za gablec neki Tablet sa WIndowsimaRT pogonjen ARM procesorom.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-apu-brazos-t-platforma-windows-8-tablete/106610.aspx

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan
hogar strašni kaže...
Tom69 kaže...

ne znadoh, ali to je samo dokaz da je 85$ pljačka...odnosno krivo rečeno, za softver koji ima "ozbiljnu cijenu" očekujem da će se moći za nešto ozbiljnije koristiti a ne samo za ono navedeno u prijašnjem postu..s ubuntu linux-om nema potrebe ni za čim drugim, čak ni skidanjem piratskih windoza i instaliranjem naknadno...to bi bilo svetogrđe :)

to je stvarno previše, još ako uzmemo u obzir da je to nova platforma i trenutno zauzima 0% tržišta..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice