Windows 7 – 90 milijuna

poruka: 56
|
čitano: 6.099
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 – 90 milijuna".
16 godina
neaktivan
RE: Windows 7 – 90 milijuna
deckard kaže...
.....

kak se nekom nakon radnog dana da tipkat skoro 3k znakova?

enivej da se osvrnem na:

I nije da nema kanti koje sam vidio na kojima sedmica radi sretno, samo se na tim mašinama uglavnom surfari ili su mali kućni media serveri, bez previše "undergrounda".

imam sedmicu od kad je msdnu prva verzija i kak su izlazile nove verzije tako sam ih snimal i to na ne pretjerano jaki laptop koji koristim i za posao i za zabavu znači da imam užasno puno i programa i zajebancija* i aplikacija i virtalnih okruženja s pripadaućim strojevima i ne bi vjerovao al sve to skupa radi sretno...

*valjda me ne budu opet banali zbog ovog :)

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
Windows 7 – 90 milijuna

Uvijek sam bio skeptičan prema novim OS-ovima primarno iz razloga što sam uvijek htio imat kompatibilnost s najnovijim igricama i onima proizvedenim u 90-ima.

I da mi je netko rekao da ću moć igrat mechwarrior-a 2 na 7ici reko bi da nije normalan, pošto igra nije pod xp-om radila kako treba (na 7ici doduše radi samo s vMwarom), ali bez virtuale mi radi original dune, wormsi, privateer, wing commander IV i sve igre koje hoću uvijek moć pokrenut na kompjuteru, tako da uz recimo Mass effect 2 i dragon age imam instalirano i sve stare favorite. 7ica je zakon xp je smeće koje se stalno rušilo, Vistu nikad probao nisam.

I da šta se tiče brzopoteznosti sedmica mi sa clean installom radi brže nego što je windows 98 (prisjetite se uz svu svoju bugovitost rad u osnovnom sučelju OS-a je bio izrazito brz).

Da sumiram 7 je izvrstan os sa odličnim backward compatabilityem što ugrađenim, što preko third party programa. A ako Autocad radi sporo koristi ili virtualnu mašinu ili neki drugi OS, a što se tiče šogorove web camere reci mu neka skine nove drivere (iliti koga briga za web cameru tvog sogora ako je nezna namjestit da radi sam je kriv, a ne OS)

Sad ako netko ne woli Aero neka ga isključi i 7ica će mu ličit na 98-icu ako se pali na oštre bridove Sramim se

Windows 7 -stabilniji i brži od xp

- funkcionalniji

- ljepši (s odgovarajućim hardwareom )

- bolji od svih windowsa izdanih do sada.

- gotovo uopće se ne ruši

Peace.

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 – 90 milijuna

sve sto cu rec o windows 7 osim da odlicno i brzo radi je to da u pola godine koliko je proslo od izlaska je izaslo mozda 5-6 updatea kod mene 30 ali od tih 30 20-25 je za office 2007 i ie8. eto ja mislim da je to dovoljno a ako izmisle sad neki sp1 za win 7 to je samo radi firmi da pređu.

0 0 hvala 0
17 godina
Spock kaže...
A ako Autocad radi sporo koristi ili virtualnu mašinu ili neki drugi OS, a što se tiče šogorove web camere reci mu neka skine nove drivere (iliti koga briga za web cameru tvog sogora ako je nezna namjestit da radi sam je kriv, a ne OS)

Sad ako netko ne woli Aero neka ga isključi i 7ica će mu ličit na 98-icu ako se pali na oštre bridove Sramim se

Da, da, naravno, nezna namjestiti driver koji ne postoji, al dobro, vidovitost je vrlina Smijeh NHF. a ovo za isključeni Aero si dobro rekao, izgledat će ko 98-ica. Zapravo puno gore. Sporo i prepuno lagova, ono jerky GUI u kojem nemožeš ni cursor voziti po tekstu konstantnom brzinom i bez da cukne svakih nekoliko znakova. Presmiješno.

Deckard
17 godina
PlayMaker10 kaže...

sve sto cu rec o windows 7 osim da odlicno i brzo radi je to da u pola godine koliko je proslo od izlaska je izaslo mozda 5-6 updatea kod mene 30 ali od tih 30 20-25 je za office 2007 i ie8. eto ja mislim da je to dovoljno a ako izmisle sad neki sp1 za win 7 to je samo radi firmi da pređu.

Pitam baš sad kolege koji rade sa sedmicom već neko vrijeme koliko su oni updateova prošli jer mi je ovih 5-6 nekako presitno zazvučalo. Brdo updateova imaju, brdo, a ne 5-6. Ali to je dobro, ne sumnjam da će jednog dana ovo postati dobar OS bez sputavajućih zapreka produktivnosti, pa da opravda ovih 90+ mil. sljedbenika.

Deckard
17 godina
neaktivan
deckard kaže...
Spock kaže...
A ako Autocad radi sporo koristi ili virtualnu mašinu ili neki drugi OS, a što se tiče šogorove web camere reci mu neka skine nove drivere (iliti koga briga za web cameru tvog sogora ako je nezna namjestit da radi sam je kriv, a ne OS)

Da, da, naravno, nezna namjestiti driver koji ne postoji, al dobro, vidovitost je vrlina Smijeh NHF. a ovo za isključeni Aero si dobro rekao, izgledat će ko 98-ica. Zapravo puno gore. Sporo i prepuno lagova, ono jerky GUI u kojem nemožeš ni cursor voziti po tekstu konstantnom brzinom i bez da cukne svakih nekoliko znakova. Presmiješno.

koja je to web camera i kada je proizvedena.

i čemu mu uopće služi ta kamera?

16 godina
protjeran
Windows 7 – 90 milijuna

stvano su dobri win7

ali nije mi jasno kako su ljudi prihvatili win7 za razliku od viste

u odnosu na winXP, vista je bila revolucionarni proizvod

win7 su isi kao i vista, nema neke vece razlike niti u GUI niti u nacinu sljakanja

samo sto su je svi docekali na noz

velika vecina korisnika se nece sloziti samnom, ali ja radim i sa xp i sa vistom i sa win7

pomalo mi je zao viste sto je toliko popljuvana, a nije losa.

cim su dosli win7, svi su popadali u trans, kako  je to uspjesan OS

po meni je vista ta koja je prekretnica od 95, 98, i xp-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sablja kaže...

stvano su dobri win7

ali nije mi jasno kako su ljudi prihvatili win7 za razliku od viste

u odnosu na winXP, vista je bila revolucionarni proizvod

win7 su isi kao i vista, nema neke vece razlike niti u GUI niti u nacinu sljakanja

samo sto su je svi docekali na noz

velika vecina korisnika se nece sloziti samnom, ali ja radim i sa xp i sa vistom i sa win7

pomalo mi je zao viste sto je toliko popljuvana, a nije losa.

cim su dosli win7, svi su popadali u trans, kako  je to uspjesan OS

po meni je vista ta koja je prekretnica od 95, 98, i xp-a

zato šta vista kad je službeno izdana i izašla prvi put je bila manjkava glede drivera i backward kompatibilnosti što je ispravljeno sa sevis pekovima.

17 godina
Spock kaže...
koja je to web camera i kada je proizvedena.

i čemu mu uopće služi ta kamera?

Mislim da je bila riječ o Logitech QuickCam Messenger kameri, kupio je to prije 2-3 godine. Neznam čemu mu služi, ali mu je bio upitnik nad glavom kad nismo uspjeli natjerati sedmicu da surađuje s kamerom. Isto tako s jednim Umaxovim scannerom, al to je već starija roba. Al to sve skupa nije toliko ni bitno. Evo malo prije sam upalio natrag Aero, otišao u MS Access i nasmijao se dobro kako su spojene veze među tablicama. Neznaš kud ide koja veza, linkovi su nacrtani između polja :-) a pomicanje tablica jerky jerky. A kad resizeam radnu površinu s upitima miš me slijedi ko da radim s 386-icom, a ne Xeonom i Quadricom :-) (HP-ova Z400 radna stanica). Ugasim Aero i opet sve (relativno) u redu po Accessu. Jedino ako je MS zamislio da ćemo s prijelazom na semicu odmah pobacati sve star(ij)e aplikacije i prijeći na najnovije ultra turbo fensi-šmensi alate s hrpom nepotrebnih stvari.

Deckard
17 godina
Spock kaže...
sabl

zato šta vista kad je službeno izdana i izašla prvi put je bila manjkava glede drivera i backward kompatibilnosti što je ispravljeno sa sevis pekovima.

Da, to je bit problema Viste. Rekao bih i izmijenjen GUI, raspored alata, Control Panel, Start izbornik, dosta je to ljude zbunjivalo. Pa onda slabiji strojevi koji nisu vukli Aero kako treba. Pa ljudi skužili da mogu s XP-om i dalje raditi sve što žele, sve je radilo. I ode reputacija Viste. Ja sam također bio jako razočaran Vistom na početku, bilo je mušićavosti sučelja, loših drivera, neke nekompatibilnosti s alatima koje sam koristio, puno više problema nego sad sa sedmicom. Nakon SP1 sve se promijenilo. Meni je osobno Vista x64 poslije SP1 postala najdraži sustav. A i godine su ispeglale Vistu.

Deckard
17 godina
neaktivan
Windows 7 – 90 milijuna

Vidim ja Deckard da si ti super-ultra-uber-geek koji se razumje i u assembler i u Amigu, C64, grafičke, i sve to ostalo... pa me zanima...

kako si kupio Xeon procesor, koji je namjenjen serverima, da ti radi s desktop OS-om? Jesi siguran da 7(ili neki drugi desk OS) zna iskoristiti taj procesor?!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Vidim ja Deckard da si ti super-ultra-uber-geek koji se razumje i u assembler i u Amigu, C64, grafičke, i sve to ostalo... pa me zanima...

kako si kupio Xeon procesor, koji je namjenjen serverima, da ti radi s desktop OS-om? Jesi siguran da 7(ili neki drugi desk OS) zna iskoristiti taj procesor?!

Ne ,možda i je geek ,ali koliko vidim ,spominje Z400 ws. Slučajno sam sad na Z400 ,na kojem inače radi kolega ,istina ,ima FirePro v5700 ,pa možda zato nemamo problema. Lagovi?? Štekanja?? Na Z400 ws-u?? Ili na bili kojem današnjem PC-u s multicore procesorom i 2 ili više GB rama?!

Sedmica inače bez problema iskorištava maksimalno Xeone ,tak da ovdje ko da se piše o Win 98 ili Win ME!!!

Kakvu on to Sedmicu ima? Ili smo mi možda dobili neku super nabrijanu?? Logitech Quick Cam nema drivera? Sedmica je kod mene doma sama skinula i instalirala drivere i Quick Cam softver čim sam priključil kameru u USB!!

Ma dosta ,toliko sran*a nisam pročital ne sjećam se od kad ,ja se predajem!!!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 14:02 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
deckard kaže...
PlayMaker10 kaže...

Pitam baš sad kolege koji rade sa sedmicom već neko vrijeme koliko su oni updateova prošli jer mi je ovih 5-6 nekako presitno zazvučalo. Brdo updateova imaju, brdo, a ne 5-6. Ali to je dobro, ne sumnjam da će jednog dana ovo postati dobar OS bez sputavajućih zapreka produktivnosti, pa da opravda ovih 90+ mil. sljedbenika.

na win 7 x64 preko 20 nije bilo evo sad gledam update history 17 ih imam a ja zahvatim sve updateove i critical i sve koje mi se nude onih 5 sam krivo napisao ali mislim da 17 update-a u 6 mjeseci nije nista i dokaz je koliko je windows kvalitetno napravljen..da se razumijemo ja ne hvalim niti branim microsoft jer i tako mi placamo taj windows tako da ja nemam nista od tih pohvala ali ovo mi je najbolji windows bolji mi je i od xp-a kojeg sam koristio 7 godina ali njegovo vrijeme ide lagano prema kraju..a svi znamo kad bi uspoređivali xp i sedmicu kakav je xp bio na pocetku problemima nije bilo kraja

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 14:09 (PlayMaker10).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Sedmica inače bez problema iskorištava maksimalno Xeone ,tak da ovdje ko da se piše o Win 98 ili Win ME!!!

Daj mi taj link.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
kizo2703 kaže...

Daj mi taj link.

Koliko mi google priča ljudi imaju probleme sa xeon-ima na 7ici, al ovaj dio za drivere jednostavno ne stoji .

pošalji mi tu svoju access tablicu da vidim inače meni 7ica i office 2007 savršeno funkcioniraju.

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Daj mi taj link.

Link na kaj??

Spock kaže...

Koliko mi google priča ljudi imaju probleme sa xeon-ima na 7ici, al ovaj dio za drivere jednostavno ne stoji .

pošalji mi tu svoju access tablicu da vidim inače meni 7ica i office 2007 savršeno funkcioniraju.

Google? Ne znam kaj veli Google ,mi imamo ovdje u firmi 4 HP Z400 sa Xeonima 3570 i 8 HP Z600 sa dual Xeonima E5440.

Sad je na svima Sedmica Enterprise ,svi rade uredno i sve je u redu.

Access tablicu čega??

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Smooth Operator kaže...

Daj mi taj link.

Link na kaj??

Don't play dumb. Link na članak u kojim se navodi da 7 maximalno iskorištava procesore. A možda jednostano ima drugi Xeon, namjenjen za servere...

16 godina
neaktivan
Windows 7 – 90 milijuna

Windows 7 je meni puno bolji od Viste i malo bolja od XP-a,stare navike umiru teško.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 15:35 (I.Kk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Don't play dumb. Link na članak u kojim se navodi da 7 maximalno iskorištava procesore. A možda jednostano ima drugi Xeon, namjenjen za servere...

Kakav članak ,ja govorim o svojim i iskustvima svojih kolega na poslu otkad smo potpuno prešli na Sedmicu. O iskustvima u radu u AutoCAD-u ,u brzini kompresiranja i dekompresiranja ,radu u Photoshopu i da ne nabrajam dalje ,gdje nam se sve izvršava puno brže nego na XP-u.

Radim dovoljno dugo da znam i vidim!!!

I kaj su drugo Xeon W3570 i E5440 nego serverski procesori?!

Ne znam koji on ima ,ali ako ima HP Z400 ws ''iz dućana'' ima neku 3000 serversku seriju Xeona ,pitanje je samo jeli dual ili quad core!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 19:47 (kizo2703).
16 godina
I.Kk kaže...

Windows 7 je meni puno bolji od Viste i malo bolja od XP-a,stare navike umiru teško.

vista uopće nije toliko loša...

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
17 godina
neaktivan

Access tablicu čega??

Nisam misli na tebe nego na onog koji se žalio da mu access loše radi pod Win 7.

17 godina

HP Z400 je radna stanica, a to je nabavila firma jer je politika nabava brand računala. Mogao sam birati između nekih i5 konfiguracija s gaming grafama, pa sam radije onda uzeo ovo. Istina, ja sam isključivi krivac što smo nabavili W7 x64 :-) A nije da me nisu upozorili. BTW CPU radi jako fino, da je sve na toj razini bila bi milina raditi.

Deckard
17 godina
kizo2703 kaže...

Kakvu on to Sedmicu ima? Ili smo mi možda dobili neku super nabrijanu?? Logitech Quick Cam nema drivera? Sedmica je kod mene doma sama skinula i instalirala drivere i Quick Cam softver čim sam priključil kameru u USB!!

Ma dosta ,toliko sran*a nisam pročital ne sjećam se od kad ,ja se predajem!!!!

možda imam pokvarenu sedmicu, da reklamiram ? glede kamere, ja sam to probao namjestiti negdje u 12. mj. prošle godine, tada drivera nije bilo, a ni sad ne vidim da se išta promijenilo. U igri su bili W7 x86. Govorimo li o istim kameram ? Ovo je Logitech Quickcam Messenger.

Deckard
17 godina
Spock kaže...

Ma Xeon radi ko urica, CPU nikad nije bio problem. Access je XP, s tim da nemamo namjeru prelaziti na ništa novije zbog gomile aplikacija pisanih u njemu, zbunjujućeg sučelja Officea 2k7 za generic usere koji nemaju vremena (ni potrebe) učiti i privikavati se na nešto novo što u konačnici daje isto. Vjerujem da je Office 2k7 usuglašen s Aerom. XP nažalost nije. Neznam kako je s 2k3 verzijom.

Deckard
17 godina
kizo2703 kaže...

Ne znam koji on ima ,ali ako ima HP Z400 ws ''iz dućana'' ima neku 3000 serversku seriju Xeona ,pitanje je samo jeli dual ili quad core!!

3520 Quad. Neznam zašto se kačite oko proca, to radi ko Singerica, munjevito.

Deckard
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

HP Z400 je radna stanica, a to je nabavila firma jer je politika nabava brand računala. Mogao sam birati između nekih i5 konfiguracija s gaming grafama, pa sam radije onda uzeo ovo. Istina, ja sam isključivi krivac što smo nabavili W7 x64 :-) A nije da me nisu upozorili. BTW CPU radi jako fino, da je sve na toj razini bila bi milina raditi.

Normalno da će se za rad uzimat work station - jedino ako radite igre!! Izlanuo se

Upozorili? Na kaj?

možda imam pokvarenu sedmicu, da reklamiram ? glede kamere, ja sam to probao namjestiti negdje u 12. mj. prošle godine, tada drivera nije bilo, a ni sad ne vidim da se išta promijenilo. U igri su bili W7 x86. Govorimo li o istim kameram ? Ovo je Logitech Quickcam Messenger.

Prije da je pokvaren sistem administrator!!! Kamera - softver i driveri - KLIK

Ma Xeon radi ko urica, CPU nikad nije bio problem. Access je XP, s tim da nemamo namjeru prelaziti na ništa novije zbog gomile aplikacija pisanih u njemu, zbunjujućeg sučelja Officea 2k7 za generic usere koji nemaju vremena (ni potrebe) učiti i privikavati se na nešto novo što u konačnici daje isto. Vjerujem da je Office 2k7 usuglašen s Aerom. XP nažalost nije. Neznam kako je s 2k3 verzijom.

Muči te Aero i ne možeš ga prožvakat - isključi ga u Personalize -> Window Color -> makni kvačicu. I odje*i više s njim ,dosadan si!!! Šutim

Ili isključi kompletan Windows Themes service u servisima ,i nećeš ga morat gledat ,imat ćeš samo windows classic!!!

Istina ,nećeš postići ništa s tim!!!

Office 2003 - koliko ja vidim ovdje u uredu kod nas ,sve radi!!!

Iako ,u sljedećoj godini ćete morati prijeći na neki noviji Office ,osim ako imate ugovor s MS-om za trajnu podršku!!

Office 2007 - i nama je u početku sve to išlo na živce ,prvih dva tjedna - nakon toga ,sad svi rade bez problema i na njemu.

Uostalom ,Office 2010 izlazi u ljeto i opet (a zašto opet ,pobogu?! Nevinašce) ima ribbone ,sad još razrađenije (kompliciranije??).

3520 Quad. Neznam zašto se kačite oko proca, to radi ko Singerica, munjevito.

E ,to pitaj onoga koji se zakačil za to ,ja dobro znam kak Xeoni 3XXX rade!!!

I počni molim te koristiti višestruko citiranje ,a ne pisat deset postova za redom!!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice