Potpuno očekivano.
Mislim da su se jednom već opekli s Vistom koja je (za to vrijeme) malo previše zahtjevala i nije radila dobro na svim računalima (koja doduše nisu ni bila dovoljno dobra za nju).
Potpuno očekivano.
Mislim da su se jednom već opekli s Vistom koja je (za to vrijeme) malo previše zahtjevala i nije radila dobro na svim računalima (koja doduše nisu ni bila dovoljno dobra za nju).
Mislim da je ovo više posljedica toga što windows 10 žele koristiti na svim mogučim uređajima od smartphonea, tableta, laptopa do desktopa. Pa je u startu i rađen i za slabiji hardver, a ne toga što su se oni opekli.
Imam osjećaj da dolazi jako dobar OS
Mislim da je ovo više posljedica toga što windows 10 žele koristiti na svim mogučim uređajima od smartphonea, tableta, laptopa do desktopa. Pa je u startu i rađen i za slabiji hardver, a ne toga što su se oni opekli.
To nema veze jedno s drugim (dobro možda ima malo).
Ne vjerujem da će oni koristiti potpuno isti OS na svemu, već će napraviti možda 2 verzije OS-a (mobilnu i desktop) ali će UI biti potpuno isti.
Jer sudeći po minimalnim specifikacijama dobar dio WP8 mobitela ne bi mogao to instalirati (512mb RAM), a mislim da su već potvrdili da će svi WP8 mobiteli dobiti mogućnost prelaska na W10.
ak se ne varam zahtjevi su isti ko i za Windows 8, 8.1
Microsoft još navodi i potrebu za njihovim korisničkim računom, te pristup Internetu kojeg većina korisnika ionako ima.
Da samo mi je falilo napravit još jedan korisnički račun. Kako su samo naprorni s tim računima to nije istina.
Jer sudeći po minimalnim specifikacijama dobar dio WP8 mobitela ne bi mogao to instalirati (512mb RAM), a mislim da su već potvrdili da će svi WP8 mobiteli dobiti mogućnost prelaska na W10.
Naravno da neće biti potpuno isti OS, nisam ni mislio, ali ako već u startu predvidiš tako nešto imat ćeš manje koda za mijenjati kod prilagođavanja.
kao i na win7
Ne vjerujem da će biti bolje od Win 8.1 + neki prog za modifikaciju start menija.
Kad vidim ovo sa MS računom odmah se sjetim Officea 2013 i stalnih poruka o greškama u sinkronizaciji s One Driveom.
Kaj nisu rekli da je Win 8 zadnja verzija koja će imati 32 i 64 bit varijante?
Microsoft još navodi i potrebu za njihovim korisničkim računom, te pristup Internetu kojeg većina korisnika ionako ima.
Da samo mi je falilo napravit još jedan korisnički račun. Kako su samo naprorni s tim računima to nije istina.
Dobro je dok ne traže da imaš google+! :D
A neko je očekivao da neće radit na računarima iz vremena Viste? :)
A neko je očekivao da neće radit na računarima iz vremena Viste? :)
Ne da radi nego leti u odnosu na Vistu, ak radi na telefonu... samo za ugodan rad uz CPU sa 2 jezgre
8-cu sam mogao instalirati dok je 8.1 zahtjevala "zaboravio sam" instrukciju koju moj procesor nije podrzavao c2d e8400.
cd2 nema nx instrukciju....
korištenje narednih Windowsa potrebni su vam procesor minimalnog takta od 1 GHz, 1 GB RAM-a za 32-bitnu, odnosno 2 GB RAM-a za 64-bitnu verziju OS-a
Bla bla bla
niste naveli ono najbitnije,a to je da ce CPU morat podrzavat NX,SSE2,PAE,DEP itd
pa racun je za download instalacije ako digitalnu kupis i za win store, i za logiranje.... ali u biti netreba za nista,instalaciju mozes nabavit i na drugim mjestima...a store ni netrebas niti logiranje s racunom.... bar je tako za 8-cu... nijednom se nisam morao spajat na racun....
Što je za zahtjevima u pogledu BIOS-a.
Ako zahtjev bude UEFI, tad baš i neide na računala pogonjena Vistom
- zahtijevi su za sve OSeve od Viste nadalje identični.. samo je u startu Viste kao minimum naveden 512MB što se pokazalo nedovoljnim za noramaln rad (ne OSa nego ostalih appsa, npr internet=multimedija..) i podignuto na 1/2GB ali nije requiremnents, nego recomended za normalno korištenje. (identično i za ostale neMS OSeve već godinama).
-tako da je naslv promašen, nema veze s Vistom jer je i noviji PC 'do jučer' mogao biti s XPom i recimo s jačim HWom ali s XPa nema upgradea na w8 (ni na w7) i novije. Takav naslov se mora isključivo odnositi na upgrade s OSa na OS a to opet znači da su req. identični, a govore isključivo o HWu.
cd2 nema nx instrukciju....
-podržava, izuzetak npr neki mobile i sl možda nema x64 i sl. ali sad i atomi podržavaju sve potrebno za (bilo koji) od viste-w8-10.. osim dali je onemogućen x64bit a to znači i EFI boot itd..
korištenje narednih Windowsa potrebni su vam procesor minimalnog takta od 1 GHz, 1 GB RAM-a za 32-bitnu, odnosno 2 GB RAM-a za 64-bitnu verziju OS-a
Bla bla bla
niste naveli ono najbitnije,a to je da ce CPU morat podrzavat NX,SSE2,PAE,DEP itd
-da, i taj req se nije mijenjao. + EMT64 za 64bitni OS, +rezolucija ekrana (i to je bitan req.)..
Kao i Google, Apple, ..... you name it. BTW, jedan račun ti je dovoljan za 99 PC-a.
I onda možeš na sve njih instalirati iste aplikacije koje si na jednom kupio/skinuo_for_free u Storeu.
Isto tak sve ih možeš syncat na istu temu, imat sve mail accounte syncane na svima .... and so on.
Što je za zahtjevima u pogledu BIOS-a.
Ako zahtjev bude UEFI, tad baš i neide na računala pogonjena Vistom
Ide i sa Vistom, od SP1 nadalje:
''The following Windows editions include support for UEFI:
Windows 8.1 and Windows® 8 support native UEFI 2.0 or later on 32-bit (x86), 64-bit (x64), and ARM-based PCs. They also support BIOS-based PCs, and UEFI-based PCs running in legacy BIOS-compatibility mode.
Some features such as Secure Boot require UEFI 2.3.1 Errata C or higher.
Windows Server 2012 R2 and Windows Server® 2012 support native UEFI 2.0 or later on 64-bit systems. Some features such as Secure Boot require UEFI 2.3.1.
Windows® 7, Windows Vista® with Service Pack 1 (SP1), Windows Server® 2008 R2 and Windows Server® 2008
Support UEFI 2.0 or later on 64-bit systems. They also support BIOS-based PCs, and UEFI-based PCs running in legacy BIOS-compatibility mode.
Support on Class 2 systems running in legacy BIOS-compatibility mode by using a CSM, so they can use the legacy BIOS INT10 features.
Are not supported on Class 3 systems, because these operating systems assume the presence of legacy BIOS INT10 support in the firmware, which is not available in a Class-3 UEFI implementation.
Windows Server® 2008 R2 and Windows Server® 2008 also support EFI 1.10 on Itanium-based systems.''
Uglavnom truba... ko ima core 2 duo, odredjene verzije core 2 quad mogu da ga dudlaju i da koriste i dalje win7.
Kao i Google, Apple, ..... you name it. BTW, jedan račun ti je dovoljan za 99 PC-a.
I onda možeš na sve njih instalirati iste aplikacije koje si na jednom kupio/skinuo_for_free u Storeu.
Isto tak sve ih možeš syncat na istu temu, imat sve mail accounte syncane na svima .... and so on.
Jasne su mi prednosti koje dobivamo ako imamo račun, ali zašto onda to ne staviti kao opciju?
Ako neko želi račun super, neka ga napravi, a ostali koji ne žele ne moraju.
Ne razumijem to forsiranje.
Jasne su mi prednosti koje dobivamo ako imamo račun, ali zašto onda to ne staviti kao opciju?
-zbog želja (interesa) MSa ta opcija je malo skrivenija, postoji.. local acc. (user name i pass su uvijek potrebni tj to je acc. samo se sad forsira online-mail..).
-bilo bi lijepo da npr EU komisija bubne neku simboličku kaznicu par milijardi MSu, pa da se to normalizira, do tad moraš kroz par menija do opcije.
(ne vidim da je bitno drugačije od npr izbora browsera gledajući izbor korisnika).
Bla bla bla
Nadao sam se da to neće tražiti, zato sam i ušao čitati komentare. A i osmica je to isto tražila, ali moglo se zaobići.
Pa i je opcija - samo je sada defaultna.
A inače, i kod instalacije i kod već gotovog sistema potrebno je samo par klikova za promjenu iz ''Microsoftovog'' u local account i obratno.
Samo, naravno, treba malo usporiti, a ne samo ''klik - next-ati''.
Sorry, but yebi ga. A i o tome se i ovdje na forumu napisalo jaaako puno postova.
-zbog želja (interesa) MSa ta opcija je malo skrivenija, postoji.. local acc. (user name i pass su uvijek potrebni tj to je acc. samo se sad forsira online-mail..).
-bilo bi lijepo da npr EU komisija bubne neku simboličku kaznicu par milijardi MSu, pa da se to normalizira, do tad moraš kroz par menija do opcije.
(ne vidim da je bitno drugačije od npr izbora browsera gledajući izbor korisnika).
I Linux i Android, i OS X i iOS imaju puno skrivenih opcija. Treba li onda opaliti i svakog od njih s par milijardi $$?!
I Linux i Android, i OS X i iOS imaju puno skrivenih opcija. Treba li onda opaliti i svakog od njih s par milijardi $$?!
-da.
- Koliko sam primijetio, to jedino pali kod svih, pa i kod npr vozača i ograničenja.. po džepu. (koliko su već MSu lupnuli za ie, wpm.. a posebno android to zaslužuje, ako gledaš da npr igra traži pristup lokaciji.. ili da neki ajfon kad ugasiš on nije ugasio... ono nešto). Novac sve liječi, pa i duševne boli. Istina malo teže je naći pravnu osnovicu za MS i login acc, ali kad EU želi, tad pronađu način (kad žele novac). Imam feeling, da bi tad opcija bila na dohvat klika, da bi tad neki ugašeni servis bio ugašen i da ... ali to je samo feeling. (se bum vas tužil, je poanta).
Mora se imati microsoft račun ako se želi koristiti sve "pogodnosti" w8.1..
Problem je ako imaš piratski windows, valjda..
Postoje li kakva iskustva, odnosno jel' itko izgubio račun u hrvatskoj, zbog piratluka operativnog sustava i korištenja microsoftovog računa sa osobnim imenom?..