Windows 10 na 3,55% računala

poruka: 55
|
čitano: 6.410
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 na 3,55% računala".
12 godina
odjavljen

Polako ali sigurno. Inače sam Microsoft je želio da se riješi 8 jer je bila bugovita i loša, isto kao Vista prije SP2.

http://www.techforums.ml
Moj PC  
0 27 hvala 0
17 godina
odjavljen

Linuksi su još uvijek pod "ostalo"?

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Windows 10 na 3,55% računala
Friday kaže...

Linuksi su još uvijek pod "ostalo"?

Linux je isto jedan od više korištenijih i ne zaslužuje da spada pod ostalo. Tu spadaju (i treba da spadaju) Solaris,FreeDOS,FreeBSD i ostalo.

17 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Linux je isto jedan od više korištenijih i ne zaslužuje da spada pod ostalo. Tu spadaju (i treba da spadaju) Solaris,FreeDOS,FreeBSD i ostalo.

Od 100 ljudi dvojica ga koriste a ti tvrdiš da je "više korišteniji"?

Freak Show Inc.
12 godina
odjavljen
Friday kaže...
Silwncer kaže...

Od 100 ljudi dvojica ga koriste a ti tvrdiš da je "više korišteniji"?

Možda u HR, ovo je za cijeli svijet.

14 godina
Silwncer kaže...

Polako ali sigurno. Inače sam Microsoft je želio da se riješi 8 jer je bila bugovita i loša, isto kao Vista prije SP2.

Loša? Većini, zbog interfacea. Ono ispod haube je donijelo itekako primjetan napredak u odnosu na sedmicu, i po tome je 8ica bila bolja od 7ice.

Bugovita? Nikako. Nisam čuo da je itko imao ikakve probleme s bugovima i stabilnošću osmice.

12 godina
odjavljen
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Loša? Većini, zbog interfacea. Ono ispod haube je donijelo itekako primjetan napredak u odnosu na sedmicu, i po tome je 8ica bila bolja od 7ice.

Bugovita? Nikako. Nisam čuo da je itko imao ikakve probleme s bugovima i stabilnošću osmice.

Većini je smetalo ono što nema start meni, ali sa 10 su konačno napravili sve kako treba .

16 godina
neaktivan

Nadam se da nisam nista propustio sto nisam nikako koristio Windows 8 (8.1). Sa sedmice direktno prelazim na Windows 10.

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Većini je smetalo ono što nema start meni, ali sa 10 su konačno napravili sve kako treba .

To, što ima Start screen umjesto menija, ne znači da je loša i bugovita.

Primjer: kopiraj (ili muvaj) na Osmici folder od par GB, pa to isto napravi na Sedmici. Razlike su frapantne - na Sedmici će ti za to trebat sat vremena, a Osmica (i Desetka) to naprave za par minuta.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
Silwncer kaže...

To, što ima Start screen umjesto menija, ne znači da je loša i bugovita.

Primjer: kopiraj (ili muvaj) na Osmici folder od par GB, pa to isto napravi na Sedmici. Razlike su frapantne - na Sedmici će ti za to trebat sat vremena, a Osmica (i Desetka) to naprave za par minuta.

8/8.1 je dosta više optimiziran nego 7, kopirao sam i po 14GB system image, jako sporo. Većini je smetao onaj Start Screen, meni ne lično (ja imam 8.1).

15 godina
Silwncer kaže...

Windows 8 imam instaliran od samog početka (kasnije nadograđen na 8.1) i ovo da je osmica loša i bugovita uopće ne stoji jer me služi već 3 godine, a računalo mi radi 24 sata dnevno od čega 8 sati služi za ozbiljan rad. Windows 8 je bolji i stabilniji os od 7, a to što nekima nije leglo metro sučelje ne znači da je OS loš i bugovit.

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 10:50 (tenac).
14 godina
protjeran
Silwncer kaže...

Ako je se žele riješiti, onda bi im jedini razlog mogao biti ofenziva korisnika na Modern UI, ili kako se već zove. (Ja ga još uvijek zovem Metro.)

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
17 godina
dzelo kaže...

Nadam se da nisam nista propustio sto nisam nikako koristio Windows 8 (8.1). Sa sedmice direktno prelazim na Windows 10.

Realno i iskreno ? Ne vidim nikakvu razliku u radu desetke u odnosu na osmicu i kasnije 8.1, tek vizualnu. Sve što je osmica od kvalitetnog dofurala postoji i dalje, novoga faktički ništa bitnog osim kozmetičkih izmjena sučelja; povratak starta zapakiranog u metroliko sučelje, mogućnost pokretanja "metrolikih" aplikacija u prozoru i virtualni desktopi. Ali sam zato na desetki već natrčao na nekoliko bugova i mušićavosti kojih nije bilo na osmici + zrno sporije podizanje sustava do kad postane odzivan iako se pokreće sa SSD-a. Da si prešao sa sedmice na osmicu osjetio bi ubrzanje boota i dizanja aplikacija, brži rad s filesistemom te svježe sučelje, a nakon toga bi ti desetka izgledala i djelovala u radu tek poput kakvog service packa na osmicu. Dakle propustio si level up Windowsa, eventualno ćeš imati pokoji bug i mušićavost kojih za sada na desetki ima tona ako ne i dvije tone (jednim dijelom i zbog drivera koje neki proizvođači hardwarea tek sad peglaju).

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 11:41 (deckard).
17 godina
neaktivan

...a sa stalnim padom Windowsa XP uskoro bi upravo Appleov OS mogao postati treći u svijetu po broju korisnika...

8%

pa i Symbian je skoro treći u svijetu najzastupljeni OS na mobitelima :D

neš' ti statistike :D

0 0 hvala 0
17 godina

Koristio sam i Windows 8, pa koristim i Windows 10 od kada je izašao. Windows 8 je u početku dosta bio loš što se tiče kompatibilnosti no to se se sa 8.1 popravilo za većinu programa i igara. Windows 10 nastavlja gdje je Win 8.1 stao i nisam naletio na neki bug. 

Što se tiče privatnosti u Windows 10 sve se da podesiti. Jedino što primjetim da Windows 10 za start uzme više rama ali se zato i brže pokrene od Windows 8.1.

Sve u svemu i šta je propušteno sigurno če biti popravljeno.

''It's not broken, It's a game feature''
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 12:48 (Hummer).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja ću još malo pričekati sa prelaskom jer iskreno ne vidim čemu.

Imam 8.1 i meni odlično radi, tako da dok ne dođe nešto što će me potaknuti na prelazak na win 10 ostajem na osmici.

2 0 hvala 0
10 godina

Troši 1,5 gb rama kad se ništa ne radi ali ima se pa nije neki problem 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

U doba kada je 8 Gb (4 Gb) neki minimum, ne znam zašto se ljudi uopće žale što Win troši malo više od 1 Gb.

U svakom slučaju stabilan OS (možda i najstabilniji), te još nisam naletio ni na jedan "bug". A siguran sam da će ga MS ispolirati sa svakim updateom do kraja.

3 0 hvala 0
14 godina

Logično da svakim danom sve više raste broj korisnika Windowsa 10. Dobro ispolirani i unaprijeđeni Windowsi 8.1, koji su ionako već bili odlični, a još i besplatno. Sve radi prilično dobro i stabilno, bar za sada. Edge je jedini promašaj, odnosno, nije niš bolji od Internet Explorera. Čak mi se čini i lošiji.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
darker kaže...

Logično da svakim danom sve više raste broj korisnika Windowsa 10. Dobro ispolirani i unaprijeđeni Windowsi 8.1, koji su ionako već bili odlični, a još i besplatno. Sve radi prilično dobro i stabilno, bar za sada. Edge je jedini promašaj, odnosno, nije niš bolji od Internet Explorera. Čak mi se čini i lošiji.

Edge je dobar pogodak al' malo sa strane... Sve dobro radi osim kad se krene s malo više tabova ili da se u isto vrijeme krene loadat više stranica onda malo zna zaštucati. Na dobrom je putu MS da potplete Chromea

11 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Daj ne lupetaj. Htio sam ti to napisati već za prvu poruku. Koristim 8/8.1 otkako su se te verzije pojavile i nemam nikakvih problema. Start gumb je vraćen uz pomoć programa Classic shell i time je priča o metro/moderm UI-u za mene gotova.

11 godina
neaktivan
dzelo kaže...

Propustio si odličan i stabilan OS kojeg su popljuvali oni koji se nisu potrudili upoznati ga.

17 godina
Silwncer kaže...
Chronosus kaže...
Silwncer kaže...

Ako je to jedina primjedba onda ih ni ne mogu shvaćati ozbiljno jer si u biti i imao ne baš ekvivalent ali veliku većinu funkcionalnosti start menia u Charmu koji je svima bio toliiko mrzak a radi je gotovo istu stvar. Osobno sam se naviknuo na to za pol sata i sad kad sam stavio 10ku se još znam uloviti da refleksno stavim kursor u gornji desni kut.

Isto je bio lookup aplikacija i dokumenata, isto je bio pristup control panelu, shutdown/sleep/restart itd. itd. -- start meni bez tipke (i to je bilo dovoljno da se ljudi izgube jer nisu mogli potrošiti 5 minuta kako bi pročitali upute koje su same iskakale pri prvom pokretanju ...

17 godina
odjavljen

Ja koristim 8.1 već duže vrijeme i nisam našao adekvatnu zamjenu za start meni. Ima netko prijedlog?

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Ja koristim 8.1 već duže vrijeme i nisam našao adekvatnu zamjenu za start meni. Ima netko prijedlog?

Ne znam što će ti start menu. Ima modova naravno koji su super, ali ja sam se totalno odvikao od korištenja start menija.

Ako mi treba search, idem win + s, run je na win + r, my comp je bindan dolje na traci....

Naravno, rješenje nije zaobići nešto, ali samo kažem da se bezveze diže buka oko start menija, koji zapravo nije ni potreban.

Ovaj sam instalirao ocu: http://www.classicshell.net/

17 godina
odjavljen
Vkm996 kaže...

Ne znam što će ti start menu. Ima modova naravno koji su super, ali ja sam se totalno odvikao od korištenja start menija.

Ako mi treba search, idem win + s, run je na win + r, my comp je bindan dolje na traci....

Naravno, rješenje nije zaobići nešto, ali samo kažem da se bezveze diže buka oko start menija, koji zapravo nije ni potreban.

Ovaj sam instalirao ocu: http://www.classicshell.net/

Imam više programa koji se isto zovu (npr SQL configuration manager - 2005, 2008, 2012) i onda mi se dogodi da uvijek pokrenem pogrešni kad idem na search. A kad otvorim sve one tileove - dobijem izljev krvi u mozak!

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan

Prije par dana sam napokon dobio ažuriranje na 10. Svima koji se dvoume - preporučam. Ima još mjesta za doradu što se dosljednosti izgleda i operacija tiče. Ali mogućnosti na laptopu/hibridu/tabletu koje sada postoje su stvarno jako jako korisne. Reći ću još da je brži od 8.1, intuitivniji i dobro dizajniran te da Edge na tom računalu koristim kao primarni preglednik. Eh da, i računi u svom softweru su povezivi što mi je odlično jer OneDrive i Googleove aplikacije rade jedna uz drugu sasvim fino tako da sve vidim sa svih svojih računala i mobitela.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Očekivano. Tendencija rasta će biti očita još neko vrijeme, a kako i ne bi.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Arendelle kaže...

Tendencija rasta će biti očita još neko vrijeme

A onda će se sakriti!

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Nitko normalan neće stavljat desetku ako mu sedmica krasno radi.

Možda za par godina dok se ispolira...

naprimjer ja:

imam ssd evo 

i5 4 jezgre

8gb rama

puno storage-a sastrane

nekia nvidija starija

sve mi radi ko singerica na win7 x64

stvarno nema jebene potrebe i tako 99% kućanstava

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 15:44 (nitro_vip).

4 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice