Jedva čekam slijedeću godinu
- što zbog novih procesora, što zbog toga što će cijene postojećima pasti
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ljudi prelaze na 4 i 6 jezgri a ja sam zadovoljan i sa 2 na 2 ghz,ali ovo je dobra vijest i veselim se napretku kad opet budem kupovao računalo taman će 4 jezgre biti po prihvatljivim cijenama
negdje sam pročitao da se brzina suradnje između procesora i memorije degradira nakon više od 8 jezgara...jeli to točno?
negdje sam pročitao da se brzina suradnje između procesora i memorije degradira nakon više od 8 jezgara...jeli to točno?
Ne znam o konkretnim brojkama ali i ja sam nešto te tematike čitao. Navodno memorija više ne može opslužiti brojne jezgre. Vidiš, nisam se toga ni sjetio odmah...
Ne znam o konkretnim brojkama ali i ja sam nešto te tematike čitao. Navodno memorija više ne može opslužiti brojne jezgre. Vidiš, nisam se toga ni sjetio odmah...
nisam to znao,ali rijesiti ce se to ne brinite :)
ja jedva cekam konfiguraciju stolnog pc-a za dvadeset godina 
za 5000kn ces dobit 1TB SSD proc 64 jezgreni itd itd 
Ma sredit ce ovo bulldozer xD
ja jedva cekam konfiguraciju stolnog pc-a za dvadeset godina 
za 5000kn ces dobit 1TB SSD proc 64 jezgreni itd itd 
1 TB SSD i nije tako daleka budućnost... ali što se tiče budućnosti, uvijek će biti jednaka glad za procesorskim i drugim resursima...uvijek se može nešto novo nadodat, makar beskonačne petlje da izgleda da treba jači hardver...inače tvornice propadaju