Vrpce i u OpenOfficeu

poruka: 11
|
čitano: 3.318
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vrpce i u OpenOfficeu".
18 godina
Vrpce i u OpenOfficeu

Odvratno ruzne tipke! Jos od doba win 3.1 nisam vidio ovakav GUI! Lako za krađu koncepta, ali openofisof grafičar/dizajner jamacno ima poveliku dioptriju, sudeci po velicini tipaka (Paste npr)

Smith & Wesson - the original "point and click" interface | http://twitter.com/hhrvoje
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Vrpce i u OpenOfficeu
Citam sa mobitela pa nevidim bas dobro sliku ali mi se cini da microsoftovi ribononi puno bolje izgledaju.
Neznam zasto se svi protivite tim ribononima, meni osobno su oni u officu bolji nego dosadasnji klasicni izbornici, lakse se snaći, preglednije je.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vrpce i u OpenOfficeu

Sunčelje je ok, Samo če oni to još doraditi s vremenom.  Prema meni se vidi da je pregledno samo treba još uljepšati. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
Vrpce i u OpenOfficeu

koliko sam pročitao neki dan iz drugog izvora, ovo bi tek trebao biti prototip...

...I put on my robe and a wizard hat...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
hudo kaže...

Odvratno ruzne tipke! Jos od doba win 3.1 nisam vidio ovakav GUI! Lako za krađu koncepta, ali openofisof grafičar/dizajner jamacno ima poveliku dioptriju, sudeci po velicini tipaka (Paste npr)

Slazem se. Koristim Open Office, ali stvarno mi nije jasno da ne mogu naci par dobrih dizajnera da im nacrtaju sucelje. Vec godinama izgleda tako jadno da je to po meni najveci razlog zasto imaju tako malo korisnika u odnosu na MS Office.

18 godina
neaktivan
hudo kaže...

Radi se o konceptu, krajnji rezultat će biti ušminkan...

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
neaktivan
Slažem se, ovo je prototip, očekujem da bude još puno bolje :) 
Evo zašto mislim da će ovaj openoffice biti  puno bolji od prethodnih http://www.bsd-hr.org/news.php?id=70 
Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 12:00 (linuxuser).
17 godina

Kako OO može konkurirati MSOfficeu, kada OO broji 5 proizvoda, a MS... Kolko? 10-15.

Osim toga, ja OO, u trenutnom stanju ne bih gledao kao konkurenciju MSOfiiceu, nego WordPadu / MS Paintu (zbog toga što više-manje može ciljati jedino na kućne korisnike -govorim na Win platformi), odnosno iWorku. Jedino čime OO može konkurirati jest Impress koji fali Windowsima da jedan kućni korisnik ne mora niti pogledati u pravcu MS Office ili nekog drugog uredskog paketa, dok na Macu može samo sanjati konkurentnost (zapravo, nisam siguran jel OSX dolazi sa nekom alternativom Drawu...)

Po meni, sve dokle konkurencija ne uspije dati odgovor na sve, ili barem većinu, MSOffice aplikacija, MS će ostati nedodirljiv.

Da ne postoji Portable OO, nikada ga ne bih, zapravo, niti pravo koristio...

Every hole is a goal!
17 godina
Vrpce i u OpenOfficeu

'king size' buttonsi zapravo pokazuju (pametno) pokušaj OOa, cilja na uredske korisnike, koji na novim LCDima jednostavno 'vrište' za velikim gumbekima, možda im u ovom slučaju 'ambalaža' proda proizod uspiješnije nego cijena (besplatno :) ), jer ostaje ono što Bukva kaže, još nije stvarni konkurent MSu. Dobar/loš je sporedno...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
18 godina
Bukva kaže...

Kako OO može konkurirati MSOfficeu, kada OO broji 5 proizvoda, a MS... Kolko? 10-15.

Osim toga, ja OO, u trenutnom stanju ne bih gledao kao konkurenciju MSOfiiceu, nego WordPadu / MS Paintu (zbog toga što više-manje može ciljati jedino na kućne korisnike -govorim na Win platformi), odnosno iWorku. Jedino čime OO može konkurirati jest Impress koji fali Windowsima da jedan kućni korisnik ne mora niti pogledati u pravcu MS Office ili nekog drugog uredskog paketa, dok na Macu može samo sanjati konkurentnost (zapravo, nisam siguran jel OSX dolazi sa nekom alternativom Drawu...)

Po meni, sve dokle konkurencija ne uspije dati odgovor na sve, ili barem većinu, MSOffice aplikacija, MS će ostati nedodirljiv.

Da ne postoji Portable OO, nikada ga ne bih, zapravo, niti pravo koristio...

Zapravo, Office Home, Student i Standard dolaze sa po svega 4 aplikacije u paketu, Small Business sa 6, Professional sa 7 i jedino Ultimate ima 10, pri čemu taj broj uključuje velikim firmama, po mom mišljenju, beskorisni Access (dok ga Small Business nema?!), a ne uključuje npr Visio i mnoge druge proizvode koji spadaju u Office familiju, ali ih nema ni u jednom paketu.

OOO može sasvim lepo da posluži kao zamena za MS Office kad se lepo savlada i ako se fajlovi snimaju u njegovom izvornom formatu (a za slanje van firme, zna se, pdf).

No ne mogu da se ne nasmejem ovakvom raspletu događaja. (Skoro) Svima je omiljeni sport pljuvanje po MS-u, zbog svega pa i zbog Ribona, ali kad je ispalo da stvar i nije ispala tako loše, trk da se iskopira. Pri tom je to prva bitnija inovacija u odnosu na standardni sistem menija i tulbarova kakvi postoje u ogromnom broju aplikacija u poslednjih 15 godina.

A što se tiče samog estetskog dojma, izuzeci postoje i standardi se, hvala bogu, stalno podižu, ali je generalno na tom planu uvek bilo Apple >> MS >> open source zajednica.

18 godina
itf4n kaže...
hudo kaže...

Radi se o konceptu, krajnji rezultat će biti ušminkan...

U tom slucaju im treba otpustiti odjel za marketing...

Zamisli da netko izda demo novog FPS-a, sa nekakvom totalno ocajnom grafikom, i kaze igracima da se nis ne brinu da ce to srediti s vremenom Smijeh

Think locally, act globally...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice