Vista SP2 u pripremi

poruka: 57
|
čitano: 3.680
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vista SP2 u pripremi".
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Iskreno ne nadam se nekom puno bolje poboljšanju.....no vidit cemo....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

he, mozda sad uvedu taj famozni winfs :) a mozda i nece...

uf, kad ce vise google napravit neki internet os, pa da ova bagra ostane bez posla...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista SP2 u pripremi
hej!!!
Pa ja sam napisao tu temu.

Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

imam doma još zapakiranu original vistu home premium te čekam kada izađe još ovaj drugi service pack te da isprobam tu famoznu vistu.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Ja ne kužim ljude koji kažu 'kad će neko poboljšanje ovoga, onoga..' pa Vista je i sa SP1 (konkretno Ultimate 64bit verzija) potpuno funkcionalan i stabilan OS. Što ju duže koristim vidim kako je zapravo dobra. Nema stvari koje mi ne rade osim starije igre HOMM3 (ostali djelovi rade). Svi programi za profesionalnu i kućnu upotrebu prebačeni su već na Vista verzije ili će svaki čas biti.

Kakva bi poboljšanja mogao donijeti SP2? Pa recimo jedino onaj famozni novi datotečni sustav (winfs ili kak se već zove..) o kojem je bilo toliko govora prije izlaska prvih verzija Viste.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vista SP2 u pripremi

Imam 64-bitnu verziju i nemam još ni SP1...

Da, bilo bi super da povećaju podršku za starije igre ak je to ikako moguće!

Sramota je da Toca Race Driver 3 ne dela...

Oko stabilnosti nemam problema, samo me muči Toca...

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Oko stabilnosti nemam problema, samo me muči Toca...

Jesi li pokušao sa compatibility opcijama - namjesti za WinXP pa pokreni Namigiva
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Vama je Vista sasvim dobar OS?

Slazem se, ali samo dobar....

Usporedba sa Linuxom bi bila nebo zemlja...

Da Linux ima nešto poput DirectX-a koji Microsoft drzi za sebe (s pravom) Linux bi bio najbolji OS  da ima podršuku za ostale programe koji

su se svi pretplatili za "Windowse"......

I sad Linux ima bolju sučeljnu grafiku od Viste..

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina

koristim 32-bitnu vistu ultimate sp1 i nisam imao nikakvih problema, samo neke sitnice koje se daju postimati u 2 min, windowsi mi nisu niti jednom pali...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2008 18:14 (igy).
17 godina
Vista SP2 u pripremi

Koristim vistu godinu i pol i nikakvih problema nemam. Evo sada napokon izašao 64bit-a CS4 paket pa ću moći proči i na vistu 64.

Neznam po čemu je vista lošija od xp-a, dapače mislim da je puno bolja i stabilinija. Niti sam ijednom imao blue screen, niti sam ikada komp morao prisilno gasiti zbog nekih smrzavanja i sl problema.

Antec 900, P5K Deluxe, Core 2 Quad 2.4, 4gb (DDR3 800Mhz) RAM, Nvidia 8800gtx, 640gb HDD, Dell 2007WFP, Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2008 18:12 (PICART).

0 0 hvala 0
17 godina
Tale kaže...

Da Linux ima nešto poput DirectX-a koji Microsoft drzi za sebe (s pravom) Linux bi bio najbolji OS  da ima podršuku za ostale programe koji

Istina!!!
Ali Linux i bez DX je i dalje najblji OS (pogotovo Ubuntu)
No samo treba malo popravit sućelje kako bi bilo lagano za upravljat
i manevrirat.
Viva La Vida
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Neznam po čemu je linux tolko bolji od windowsa? Imam ubuntu instaliran(64bit) i vistu(32). Obadvoje je ok, vista ima bolji design( malo ljepse ikone, start menu...),linux ima bolje efekte... obadva os-a su brza i stabilna. Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Tale kaže...

Istina!!!
Ali Linux i bez DX je i dalje najblji OS (pogotovo Ubuntu)
No samo treba malo popravit sućelje kako bi bilo lagano za upravljat
i manevrirat.
 Linux ovo Linux ono, bla bla truć truć.
Tema je Vista SP2 u pripremi a ne Linux SP853 u pripremi.
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Nakon što sam instalirao Visu nemam namjeru vraćati se na xp. Bio bi to pad s konja na magarca. Osim Viste imam i linux a za njega nema zamjeneNamigiva. WinFS nemojte očekivati u novom service packu (koliko god se nadali), izglednije je da će svoj debi imati u Win 7.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista SP2 u pripremi

Ne kuzim one koji "ce isprobat Vistu nakon sto izadje SP2". Ako vam je OS bio pusiona kad je izasao, ostat ce takav do SP10...

Meni je cisto sr***e od kada je izasla Beta, i orginal, i nista se nije promjenilo u SP1, a ni nece u SP2...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...

Nakon što sam instalirao Visu nemam namjeru vraćati se na xp. Bio bi to pad s konja na magarca. Osim Viste imam i linux a za njega nema zamjeneNamigiva. WinFS nemojte očekivati u novom service packu (koliko god se nadali), izglednije je da će svoj debi imati u Win 7.

Nemora biti..vjerojatno ce vistu upotrijebiti kao pokusnog zeca..Osmijeh
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ne kuzim one koji "ce isprobat Vistu nakon sto izadje SP2". Ako vam je OS bio pusiona kad je izasao, ostat ce takav do SP10...

Meni je cisto sr***e od kada je izasla Beta, i orginal, i nista se nije promjenilo u SP1, a ni nece u SP2...

nisam znao da na forumu ima vidovnjaka Iznenađen.... e daj mi pliz reci kakvo će vrijeme bit u ponedjeljak jer namjeravam otić na piknik ?

lijepo je što se sprema sp2  ;)
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
17 godina
Core2Duo2 kaže...
Lightning kaže...

nisam znao da na forumu ima vidovnjaka Iznenađen.... e daj mi pliz reci kakvo će vrijeme bit u ponedjeljak jer namjeravam otić na piknik ?

Moj frend (mrzitelj Viste i svega što je MS, jabukaš) je rekao da se trude popraviti nepopravljivo --> dakako, skoro sam ga zatukao. I sam imam Vistu x64 od početka (sa SP1) i nije se ni srušila ni usporila ni bilošta drugo. Radi kao i prvog dana i prezadovoljan sam njome.
Kublach
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Mislim da bi za tebe bilo najpametnije da se držiš XP-a i da više ne spominješ vistu, a kamoli servis pakove. Sigurno je da će novi servis pak donijeti poboljšanja za vistu,kao što je i SP2 donio XP-u.
17 godina
neaktivan

A kada se to sa SP-packovima mijenjao datotečni sustav? Naravno da to neće biti ni sa ovim SP-om.

17 godina
Vista SP2 u pripremi

Ja imam dual boot winxp 32-bit i vista ultimate 32-bit. Sve su mi igrice podjednako imale fps-a na istim postavkama na xp-u i visti jedino sam primjetio razliku naravno u krizi gdje je na xp-u isla nesto stabilnije i sa vise fps-a i vidio sam jos razliku u assassins creedu =dx10.1 (imam hd4870) gdje sam na xp-u na dx9 dobivao 25fps-a , a u visti na dx10.1 40fps-a.

Nisam imao nikakvih problema s vistom i mislim da je to dobar OS, jedino sto se malo sporije sve otvara,a pogotovo task manager, mislim da SP2 nece nista previse napravit...

Ak netko misli kupovat vistu origigi nebih mu to preporucio neka rade stedi pare za windows 7.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smijem li pitati po cemu je ta famozna vista tako dobra? Koje su tocno prednosti osim lijepseg izgleda i dx-a10? Ja sam visti vec dao 2 prilike (prije i nakon sp-a) al sam izdrazao najvise 2 tjedna na njoj. Sve radi sporo, zamrzne se kad upalim task manager, nedaj bože da imam nekoliko malo jacih aplikacija otvorenih istodobno, sporije kopiranje, problemi s otvaranjem dvd medija....da nastavim niz?

vista = 4 crysisa istovremeno

...jednostavno propali os.
osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj
17 godina
neaktivan

Jesi li ti uopće svjestan što pričaš? Jesi li svjestan da si za promjenu datotečnog sustava prisiljen nanovo formatirati bilo koju particiju koju želiš da koristi to? I samim time reinstalaciju sustava i sve što to vuče za sobom. Dajte se malo informirajte prije nego što blebnete glupost.

17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
PROTECTOR kaže...

Nemora biti..vjerojatno ce vistu upotrijebiti kao pokusnog zeca..Osmijeh

m4dm4n kaže...

Jesi li ti uopće svjestan što pričaš? Jesi li svjestan da si za promjenu datotečnog sustava prisiljen nanovo formatirati bilo koju particiju koju želiš da koristi to? I samim time reinstalaciju sustava i sve što to vuče za sobom. Dajte se malo informirajte prije nego što blebnete glupost.

Upravo na ovo sam i mislio. Kako će Vista biti pokusni zec ako koristi NTFS? Ovdje pričamo o posve novom datotečnom sustavu što bi ,naravno, zahtjevalo formatiranje.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 0:11 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan

s0va, Moje iskustvo je dijametralno suprotno od ovoga sto si ti naveo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 0:45 (plavooki).
17 godina
s0va kaže...
Smijem li pitati po cemu je ta famozna vista tako dobra? Koje su tocno prednosti osim lijepseg izgleda i dx-a10? Ja sam visti vec dao 2 prilike (prije i nakon sp-a) al sam izdrazao najvise 2 tjedna na njoj. Sve radi sporo, zamrzne se kad upalim task manager, nedaj bože da imam nekoliko malo jacih aplikacija otvorenih istodobno, sporije kopiranje, problemi s otvaranjem dvd medija....da nastavim niz?

vista = 4 crysisa istovremeno

...jednostavno propali os.
 A kakve prednosti imas na XP, a da nemas na VISTI? Imam vistu godinu i pol dana i nakada problema. A ta usporavanja nikada nisam primjetio (osim sporijeg kopiranja). Opet se tu govori VISTA spora, vista ovo, vista ono. Stavi XP na Celeron 800, 256 RAM-a pa ce biti isto s*anje kao i sa vistom na slabim kompovima ( <2 GB RAM). Koga god znam da ima VISTU zadovoljan je sa njome. Mozda je neka verzija WIN ME, ali najgore je kada se ljudi okome na VIST-inu brzinu, (ne kazem u tvom slucaju nego opcenito), a instaliraju taj OS na P4, 512-1024 RAM-a. Pa normalno da ce biti "spora". Tako se je jednako pricalo i XP (spor, bla, bla) kada su ljudi imali slabije kompove na kojima je 98-ica "letila". Zato najbolje, ajmo svi na winse 9x i izletit ce iz ekrana od brzine. Iznenađen
Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS 320/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.10.2008 1:22 (doktor1).
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...

Pa sad, ovisi na kojoj se geografskoj lokaciji nalazis, ja radim samo lokalne prognoze, globalno ne znam bas...
U svakom slucaju suncano.

I što se tiče SP2, mogu ti odmah reć što se sprema:
1) puuuuuno novih patcheva, i to je zakon jer sad ljudi nece morat instalirat 2876 samostalnih, nego ce svi bit u jednom paketu
2) vjerojatno novi IE & WMP (naravno sporiji nego ikad)
3) Novi skinovi ili nesto slicno.

Pa sad ako je to tebi "lijepo" drago mi je zbog tebe :)

Kublach kaže...
Moj frend (mrzitelj Viste i svega što je MS, jabukaš) je rekao da se trude popraviti nepopravljivo --> dakako, skoro sam ga zatukao. I sam imam Vistu x64 od početka (sa SP1) i nije se ni srušila ni usporila ni bilošta drugo. Radi kao i prvog dana i prezadovoljan sam njome.

Pa ako ti je takva logika, ja imam doma server na XP-u koji radi već par mjeseci bez rušenja i pretjeranog usporavanja :D
A sigurno ima puno OS-ova koji se time mogu pohvalit...

I ja nisam mrzitelj svega od M$-a, Office im je OK, a i VS je dosta dobar... 

m4dm4n kaže...

Hmmm, koliko se ja sjecam mogao si prec iz FAT u FAT32 bez formatiranja... daaa, davno je to bilo ali, mislim da sam bio dobio nekih 200MB na 1.2Gb disku :D :D

A sta se WinFS-a tice, to je najavljivano jos 2002, ako ne i ranije. Ne ocekujem previse od toga, a u svakom slucaju sumnjam da cemo ga uopce vidjeti prije 2010.

17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

LOL, beta Viste i današnja 64 bitna Vista Ultimate sa SP1 instaliranim su upravo nebo i zemlja. Ako nemaš instalirano i ne koristiš još od bete (koja je btw bila pušiona), nemoj takve komentare davati. Nema smisla..

17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
. Tako se je jednako pricalo i XP (spor, bla, bla) kada su ljudi imali slabije kompove na kojima je 98-ica "letila". Zato najbolje, ajmo svi na winse 9x i izletit ce iz ekrana od brzine. Iznenađen
  Istina, tu si u pravu. Xp je isto tako bio spor na pocetku. Sto zbog hardvera, što zbog softvera. Zato sam ja kao i mnogi drugi ostao na 98. sve dok se xp nije pokazao boljim, brzim i stabilnijim osom na kojem se normalno moglo radit (sp 2). Po meni nema smisla ic se prebacivat na losiji os (iako je on buducnost) samo zato sto je to nesto novo i lijepo izgleda. A nesto mi govori da vista nema buducnosti, posto nam ubrzo dolaze i windowsi 7. Prijatno.
osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
I što se tiče SP2, mogu ti odmah reć što se sprema:
1) puuuuuno novih patcheva, i to je zakon jer sad ljudi nece morat instalirat 2876 samostalnih, nego ce svi bit u jednom paketu
2) vjerojatno novi IE & WMP (naravno sporiji nego ikad)
3) Novi skinovi ili nesto slicno.

Pa sad ako je to tebi "lijepo" drago mi je zbog tebe :)

Kublach kaže...

Pa ako ti je takva logika, ja imam doma server na XP-u koji radi već par mjeseci bez rušenja i pretjeranog usporavanja :D
A sigurno ima puno OS-ova koji se time mogu pohvalit...

I ja nisam mrzitelj svega od M$-a, Office im je OK, a i VS je dosta dobar... 

1.Hoces rec da je wmp 11 spor?!nije nimalo,IE7 je spor do bola ali je IE8(makar beta) puno bolji kaj se tice brzine.nije na razini firefox-a ali se popravlja..znaci gluposti
2.Meni se xp na relativno jakom kompu nakon mjesec-dva usporio do te granice da mu je za otvaranje foldera(ima oko 120gb podataka) trebalo pola minute!!
Prije toga je bila vista i nikaj se nije usporilo..tako da opet gluposti!Cool
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice