Iskreno ne nadam se nekom puno bolje poboljšanju.....no vidit cemo....
he, mozda sad uvedu taj famozni winfs :) a mozda i nece...
uf, kad ce vise google napravit neki internet os, pa da ova bagra ostane bez posla...
Pa ja sam napisao tu temu.
imam doma još zapakiranu original vistu home premium te čekam kada izađe još ovaj drugi service pack te da isprobam tu famoznu vistu.
Ja ne kužim ljude koji kažu 'kad će neko poboljšanje ovoga, onoga..' pa Vista je i sa SP1 (konkretno Ultimate 64bit verzija) potpuno funkcionalan i stabilan OS. Što ju duže koristim vidim kako je zapravo dobra. Nema stvari koje mi ne rade osim starije igre HOMM3 (ostali djelovi rade). Svi programi za profesionalnu i kućnu upotrebu prebačeni su već na Vista verzije ili će svaki čas biti.
Kakva bi poboljšanja mogao donijeti SP2? Pa recimo jedino onaj famozni novi datotečni sustav (winfs ili kak se već zove..) o kojem je bilo toliko govora prije izlaska prvih verzija Viste.
Imam 64-bitnu verziju i nemam još ni SP1...
Da, bilo bi super da povećaju podršku za starije igre ak je to ikako moguće!
Sramota je da Toca Race Driver 3 ne dela...
Oko stabilnosti nemam problema, samo me muči Toca...
Oko stabilnosti nemam problema, samo me muči Toca...

Vama je Vista sasvim dobar OS?
Slazem se, ali samo dobar....
Usporedba sa Linuxom bi bila nebo zemlja...
Da Linux ima nešto poput DirectX-a koji Microsoft drzi za sebe (s pravom) Linux bi bio najbolji OS da ima podršuku za ostale programe koji
su se svi pretplatili za "Windowse"......
I sad Linux ima bolju sučeljnu grafiku od Viste..
koristim 32-bitnu vistu ultimate sp1 i nisam imao nikakvih problema, samo neke sitnice koje se daju postimati u 2 min, windowsi mi nisu niti jednom pali...
Koristim vistu godinu i pol i nikakvih problema nemam. Evo sada napokon izašao 64bit-a CS4 paket pa ću moći proči i na vistu 64.
Neznam po čemu je vista lošija od xp-a, dapače mislim da je puno bolja i stabilinija. Niti sam ijednom imao blue screen, niti sam ikada komp morao prisilno gasiti zbog nekih smrzavanja i sl problema.
Da Linux ima nešto poput DirectX-a koji Microsoft drzi za sebe (s pravom) Linux bi bio najbolji OS da ima podršuku za ostale programe koji
Neznam po čemu je linux tolko bolji od windowsa? Imam ubuntu instaliran(64bit) i vistu(32). Obadvoje je ok, vista ima bolji design( malo ljepse ikone, start menu...),linux ima bolje efekte... obadva os-a su brza i stabilna.
Nakon što sam instalirao Visu nemam namjeru vraćati se na xp. Bio bi to pad s konja na magarca. Osim Viste imam i linux a za njega nema zamjene. WinFS nemojte očekivati u novom service packu (koliko god se nadali), izglednije je da će svoj debi imati u Win 7.
Ne kuzim one koji "ce isprobat Vistu nakon sto izadje SP2". Ako vam je OS bio pusiona kad je izasao, ostat ce takav do SP10...
Meni je cisto sr***e od kada je izasla Beta, i orginal, i nista se nije promjenilo u SP1, a ni nece u SP2...
Nakon što sam instalirao Visu nemam namjeru vraćati se na xp. Bio bi to pad s konja na magarca. Osim Viste imam i linux a za njega nema zamjene. WinFS nemojte očekivati u novom service packu (koliko god se nadali), izglednije je da će svoj debi imati u Win 7.

Ne kuzim one koji "ce isprobat Vistu nakon sto izadje SP2". Ako vam je OS bio pusiona kad je izasao, ostat ce takav do SP10...
Meni je cisto sr***e od kada je izasla Beta, i orginal, i nista se nije promjenilo u SP1, a ni nece u SP2...

A kada se to sa SP-packovima mijenjao datotečni sustav? Naravno da to neće biti ni sa ovim SP-om.
Ja imam dual boot winxp 32-bit i vista ultimate 32-bit. Sve su mi igrice podjednako imale fps-a na istim postavkama na xp-u i visti jedino sam primjetio razliku naravno u krizi gdje je na xp-u isla nesto stabilnije i sa vise fps-a i vidio sam jos razliku u assassins creedu =dx10.1 (imam hd4870) gdje sam na xp-u na dx9 dobivao 25fps-a , a u visti na dx10.1 40fps-a.
Nisam imao nikakvih problema s vistom i mislim da je to dobar OS, jedino sto se malo sporije sve otvara,a pogotovo task manager, mislim da SP2 nece nista previse napravit...
Ak netko misli kupovat vistu origigi nebih mu to preporucio neka rade stedi pare za windows 7.
vista = 4 crysisa istovremeno
...jednostavno propali os.
Jesi li ti uopće svjestan što pričaš? Jesi li svjestan da si za promjenu datotečnog sustava prisiljen nanovo formatirati bilo koju particiju koju želiš da koristi to? I samim time reinstalaciju sustava i sve što to vuče za sobom. Dajte se malo informirajte prije nego što blebnete glupost.

Jesi li ti uopće svjestan što pričaš? Jesi li svjestan da si za promjenu datotečnog sustava prisiljen nanovo formatirati bilo koju particiju koju želiš da koristi to? I samim time reinstalaciju sustava i sve što to vuče za sobom. Dajte se malo informirajte prije nego što blebnete glupost.
vista = 4 crysisa istovremeno
...jednostavno propali os.