Višezadaćnost na Windowsima Phone 7?

poruka: 30
|
čitano: 2.313
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Višezadaćnost na Windowsima Phone 7?".
17 godina
neaktivan

Višezadaćnost 

Bas me zanima kak bu izgledal taj Phone 7, a to sa multitaskingom je logicno da se tek kasnije implementira kada ce baterija moci sve to izdrzati bez vecih trosenja.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nekužim logiku iza Windowsa Phone 7..... da sam htio takav OS, kupio bi iPhone

8 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Višezadaćnost na Windowsima Phone 7?
Pa to je najlogicnija moguca odluka, vidjeli su kako je iphone uspio pa idu tim putem. Nema druge logike osim zarade.
17 godina

to s trošenjem baterije im je jako loš izgovor...

Moj PC  
1 1 hvala 0
18 godina

Isto tako radi i iPhone, neke Appleove aplikacije se vrte u pozadini.

Meni to kod iPhonea nije nikada nedostajalo. Mozda jedino Back mogucnost, tako kada idem iz TweetDecka u Safari, da se mogu vratiti nazad u TweetDeck, odnosno da ga nanovo ucita.

Druga stvar je memorija. Aplikacije na iPhoneu, vjerojatno i na WM7 imajo oko 100-200mb RAMa za izvrsavanje. Dosta vecih aplikacija zauzmu svu memoriju (GPS aplikacije) i ko zna kako bi onda radilo kada bi se morala "swapati" prirucna memorija gdje su pohranjene aplikacije. 

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

U prijevodu: "Ako može iPhone bez multitaskinga, može i WP7, iako smo već sad se ogradili, tako da imamo opravdanje uvesti multitasking ako se glasine o iPhone v4.0 multitaskingu pokažu istinite".

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ahahhahahahahhahhahaaha ... o, pitam se zašto, o zašto. Pa nemože se bez višezadaćnosti ... :D

a valjda će dopustiti IM aplikacijama i oni i apple i to je to što se mene tiče od višezadaćnosti za sad. Kad redizajnaju GUI možda bude imalo smisla još nešto dodati.

A.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

koja je sad fora sa tom riječi višezadaćnost :D

Sta se vise multitasking ne smije upotrebljavat 

7 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ah taj Microsoft.. Ta Sedmica treba bit jaaako dobro.. Jer WM je zasad katastrofatalan

01000010 01110010 00000111 01111000 || Dajem lockerz pozivnice!! javite se na PM :D
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
kad bi napravili da multitasking radi na wp7 kao na n900 onda bih razmisljao o kupnji... Ovako nista... I sta ce mi f.ing live feed sa tweetera,fejsa i ko zna ceg... Multitasking nam treba,a daljnje izbacivanje uredaja bez istog je kocenje napretka u razvoju jos boljih...
18 godina
neaktivan

multitasking na telefonu ... kad izuzmemo bundlane osnovne aplikacije ... do sad sam saznao dvije korisne stvari za što to može koristiti. IM ( iako i push to može rješiti ) i glasovna navigacija. 

A.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Il je crno il je bijelo nema sivog...Belji se Ako planiraju plasirati zunephone s ovakvim os - om onda je to samo još jedna verzija iphonea... Ali ako plasiraju zunephone(što se nadam da budu) sa WM7 koji ima punokrvnu višezadaćnost - e onda su killer konkurencija iphoneu i iphone os-u...Smijeh

www.val.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
wanderer kaže...

Il je crno il je bijelo nema sivog...Belji se Ako planiraju plasirati zunephone s ovakvim os - om onda je to samo još jedna verzija iphonea... Ali ako plasiraju zunephone(što se nadam da budu) sa WM7 koji ima punokrvnu višezadaćnost - e onda su killer konkurencija iphoneu i iphone os-u...Smijeh

Windows Mobile 6.5 postaje Windows Phone Starter (rebrandiraju ga).

Sada samo da i njega dalje nastave unaprijeđivati i da ga malo popune s nekim mogućnostima WPS7  - i imat ćeš odličan os s multitaskingom (naravno ako to MS pošteno napravi i ispegla).

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 20:34 (Paolo2612).
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
wanderer kaže...

Sada samo da i njega dalje nastave unaprijeđivati i da ga malo popune s nekim mogućnostima WPS7  - i imat ćeš odličan os s multitaskingom (naravno ako to MS pošteno napravi i ispegla).

sad meni nije ništa jasno ... opet fakin MS sa sto verzija iste stvari. Kako se zove nasljednik windows mobilea 6.5 i koji je još mobilni OS od windowsa koji bi se trebao koristiti u igri? 

A.
17 godina
odjavljen

Windows Phone 7 za jabukolike korisnike, a ako nastave razvijati WM6.5 onda će biti i Windows Phone Starter za naprednije korisnike (koliko to god glupo žvučalo).

0 0 hvala 0
18 godina

Ovo je sve samo ne dobro. Mislim ima tu i pomaka na bolje ali pre velika ograničenja

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
wanderer kaže...

sad meni nije ništa jasno ... opet fakin MS sa sto verzija iste stvari. Kako se zove nasljednik windows mobilea 6.5 i koji je još mobilni OS od windowsa koji bi se trebao koristiti u igri? 

Zasad su 3 uređaja/segmenta poznata u Windows phone seriji

Windows Phone 7 (neki mu dodaju još i Classic u ime) - nasljednik WM 6.5

Windows Phone 7 Starter - Windows Mobile 6.5 s promjenjenim imenom - Microsoft ga i dalje nastavlja podržavati da stariji korisnici ne izvise i zato jer je nasljednik dosta radikalan glede zahtjeva

Project Pink - u razvoju od 2008. otkada je Microsoft kupio Danger Hiptop (proizvođač mobitela). Proizvodi ga Sharp - uglavnom Palm Pre koji je dupli u širinu. Isto ga pogoni Windows Phone 7 - ali naglasak nije na "telefon" nego na igre, internet i filmove. Praktički uređaj sličan konstrukciji PSP Go s punom qwerz/y tipkovnicom za ulltimativni prijenosni messaging i internet uz mogućnost razgovara i pokretanja aplikacija s Microsoftovog Appstorea - i pritom tu najviše ciljaju na igre kao neku casual prijenosnu konzolu (kao što iPhone po igrama se ne može usporediti s Nintendo DS i Sony PSP-om).

Project pink navodno sadrži i još jedan "tajni uređaj". Ovaj gore debeljuco je Turtle, dok Pure je običan slider kao Nokia n900

Turtle 2008 navodno u ranom stadiju razvoja Turtle 2008 navodno u ranom stadiju razvoja
Pure - 2008 Pure - 2008
Navodno pravi Pure Navodno pravi Pure
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
wanderer kaže...

Zasad su 3 uređaja/segmenta poznata u Windows phone seriji

Windows Phone 7 (neki mu dodaju još i Classic u ime) - nasljednik WM 6.5

Windows Phone 7 Starter - Windows Mobile 6.5 s promjenjenim imenom - Microsoft ga i dalje nastavlja podržavati da stariji korisnici ne izvise i zato jer je nasljednik dosta radikalan glede zahtjeva

Project Pink - u razvoju od 2008. otkada je Microsoft kupio Danger Hiptop (proizvođač mobitela). Proizvodi ga Sharp - uglavnom Palm Pre koji je dupli u širinu. Isto ga pogoni Windows Phone 7 - ali naglasak nije na "telefon" nego na igre, internet i filmove. Praktički uređaj sličan konstrukciji PSP Go s punom qwerz/y tipkovnicom za ulltimativni prijenosni messaging i internet uz mogućnost razgovara i pokretanja aplikacija s Microsoftovog Appstorea - i pritom tu najviše ciljaju na igre kao neku casual prijenosnu konzolu (kao što iPhone po igrama se ne može usporediti s Nintendo DS i Sony PSP-om).

Project pink navodno sadrži i još jedan "tajni uređaj". Ovaj gore debeljuco je Turtle, dok Pure je običan slider kao Nokia n900

Dakle imamo:

win Phone 7 ( Clasic ) - Macoliki phoneOS

win Phone 7 ( Starter ) - za koji zapravo neznamo kad ga misle ugasiti i u što bi se to trebalo razviti?

Project Pink - zapravo spin off od Clasica, ala iPad OS prema iPhone OSu

A.
18 godina
neaktivan
artfull kaže...

Dakle imamo:

win Phone 7 ( Clasic ) - Macoliki phoneOS

win Phone 7 ( Starter ) - za koji zapravo neznamo kad ga misle ugasiti i u što bi se to trebalo razviti?

Project Pink - zapravo spin off od Clasica, ala iPad OS prema iPhone OSu

Ne bih baš tako napisao kao ti

win 7 Classic - potpuno novi OS, s nekim glupim iphone ograničenjima

win 7 starter - ako ne želite naš novi imate naš stari, a vi s postojećima da se ipak vidi da (možda) još mislimo na vas :)

Project Pink - ista pašta kao i Classic. samo "prirodan položaj" i korištenje mu je horizontalni položaj i malo je veća cigla koju neće dizajnirati drugi proizvođači kako im se sjeti

17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 1:08 (vjeko).
18 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Nema ni C/P!

Ako je ovo istina onda najpametniji potez oko cijelog WP7 im je ostavljanje podrške i novo/staro izdanje WM6.5/ 7 starter.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 0:56 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan

isus bog................nisu normalni kaj rade......

živijo wm6.5 (23xxx) živijo XDA živijo NRG

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Meni se čini da je ovo konačan cilj:

4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

e sad stvarno ništa ne kontam. Dakle ala iPhone OS 1.0 ... ne kažem da 90% korisnika to niti ne koristi ( kopira tekst ili adresu pa posta na mail ili na forum ... ) obzirom da će briojeve, adrese i slično sistem vjerojatno razlikovati i imati ćeš mogućnost to spremiti. Al obzirom da je i iPhone sve te stvarčice iole bitne ( c/p , mms, a evo se priča i o multitaskingu ) dozvolio, ne kužim sa d čemu ovo. Ili će razvijati dalje dva odvojena sistema za mobilne , starter ( koji je zapravo napredniji ili bogatiji mogućnostima ) i ovaj drugi za plain usere i handsete.

A.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledajte ovo: http://www.gsmarena.com/windows_phone_7_hardware_requirements_confirmed_two_wp7_phones_and_an_htc_hd3_rumor-news-1513.php

Ako je istinito, čini se da će ti telefoni bit prilično moćni. Još samo da dodaju se pokažu neistinitima glasine o multitaskingu, copy/paste i ostalim stvarima, i bit će da će ovo bit platforma mog sljedećeg telefona

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Koliko god se činilo na WP7 neće biti uspjeh, ja nekako mislim da hoće...

Zasad mi se sve čini dobro, to što nema multitasking mislim da obične korisnike ne dira baš previše (ako OS funkcionira slično kao iPhone OS, onda se uopće ne osjeti nedostatak multitaskanja).

E sad, jedino što mi se ne sviđa je nedostatak copy/pasteanja, pogotovo zato jer postoji i Office aplikacija...

Mislim da ljudima (većini) ne treba mobilni OS koji je preslika desktop OS-a. Desktop OS je za desktop, vjerovali vi ili ne, a takvi koncepti prenešeni na manje ekrane i dijagonale kompliciraju stvar. Za mobitel treba drugačiji OS - sa drugačijim konceptima.

Meni je Windows Mobile (standardni) prekompliciran OS, ali zato uživam u iPhoneu (i mislim da bi mi odgovarao i WP7), i ne, nisam obični korisnik, poprilično sam napredan desktop korisnik, programiram, itd. Uglavnom, nisam obični korisnik koji ništa ne kuži - a ako se ja ne želim zamarati sa kompliciranim WM OS-om, kako je onda tek onom običnom korisniku koji se jedva snalazi i na desktopu...

MS cilja na obične korisnike, koji su u većini...

Potpis ;)
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Danijel kaže...

Zasad mi se sve čini dobro, to što nema multitasking mislim da obične korisnike ne dira baš previše (ako OS funkcionira slično kao iPhone OS, onda se uopće ne osjeti nedostatak multitaskanja).

E sad, jedino što mi se ne sviđa je nedostatak copy/pasteanja, pogotovo zato jer postoji i Office aplikacija...

Mislim da ljudima (većini) ne treba mobilni OS koji je preslika desktop OS-a. Desktop OS je za desktop, vjerovali vi ili ne, a takvi koncepti prenešeni na manje ekrane i dijagonale kompliciraju stvar. Za mobitel treba drugačiji OS - sa drugačijim konceptima.

Meni je Windows Mobile (standardni) prekompliciran OS, ali zato uživam u iPhoneu (i mislim da bi mi odgovarao i WP7), i ne, nisam obični korisnik, poprilično sam napredan desktop korisnik, programiram, itd. Uglavnom, nisam obični korisnik koji ništa ne kuži - a ako se ja ne želim zamarati sa kompliciranim WM OS-om, kako je onda tek onom običnom korisniku koji se jedva snalazi i na desktopu...

Zato postoje tako zvani "dummy phone"-i.

Zasto punokrvni smartphone OS pretvarati u nesto za "obicnog korisnika"?

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Danijel kaže...

Zato postoje tako zvani "dummy phone"-i.

Zasto punokrvni smartphone OS pretvarati u nesto za "obicnog korisnika"?

Zašto obični korisnik mora imati dummy phone? - Gle, ja želim imati pristup svojim web servisima koje koristim, mailu, twitteru, dokumentima, dropboxu, ako hoću i telnet koristiti da mogu putem svog mobitela (smartphonea) - ali želim to sve zapakirano u jednostavan i lijep shell, bez nepotrebnih kompliciranja...

Sve to trenutno omogućavaju i iPhone OS i WM6, ali WM6 je skroz zakompliciran OS - dok je iPhone jednostavan i elegantan.

Zašto bi "obični korisnik" mogao samo poslati SMS, nazvati nekoga i odigrati Java igricu na mobitelu? Zašto ne bi mogao pristupiti Facebooku, npr. (iako je obični korisnik), u jednostavnom sučelju...

Ja sam napredni desktop korisnik, i smatram se naprednijim korisnikom smartphonea (tj. koristim ga skoro za sve, a za one najosnovnije stvari najmanje :) - i ja želim da mi to bude jednostavno, kao običnom korisniku, nemam ja vremena za WM6.

Uglavnom - sad ide i još jedan trend da su obični korisnici sadašnjice napredniji od običnih korisnika otprije nekoliko godina i treba im napredniji mobitel (tj. smartphone), a napredni napredni korisnici su nezadovoljni tko zna zbog čega, tko želi ima Symbian, WP Classic, i ostale "punokrvne" smartphone OS-ove...

I taj punokrvni Windows Mobile 6 nisu pretvorili u nešto za običnog korisnika, WM6 je ostao - i zove se Windows Phone Classic.

Windows Phone 7 potpuno je novi operativni sustav za mobitele koji nema baš previše veze sa WM6.

Potpis ;)
17 godina
odjavljen
Danijel kaže...

...

Mislim da si malo pobrkao lončiće, iako zapravo smatram da je Apple kriv za zbrkanu terminologiju (ovo nije poziv na flame war i tu tvrdnju ću elaborirati). Prije izlaska iPhone-a si imao dummy mobitele i smartphone-ove s jasnom razlikom. Onda je izašao smartphone iPhone koji nije imao sve što imaju smartphone-ovi , ali je bio daleko napradniji od dummy-a (opet upozoravam, ovo se odnosi isključivo na specifikacije, ne na korisnički doživljaj). Mislim da su jednostavno potrebne tri kategorije: dummy, power-dummy (ili light-smart ako vam je draže) i true smartphone. Tako bi dummy mobiteli bili u pravilu za nezahtjevne korisnike, power-dummy (tu bi spadali Windows Phone 7 i iPhone) koji ima OS, podržava naprednije funkcije, instalaciju aplikacija, ali ipak zadržava neka ograničenja kako bi se zadržala jednostavnost korištenja, te na kraju true smartphone koji zadržava one izvorne karakteristike smartphone-a.

Windows Phone 7 je donio veliko razočaranje jer oni najvjerniji korisnici koji su ga najviše i iščekivali spadaju u korisnike ove zadnje kategorije i kao takvi su ostali potpuno zakinuti.

Što se tiće lakoće korištenja, ja osobno ne shvačam zašto se oko toga radi takva prenapuhana priča, znam dosta ljudi koji su informatički gotovo potpuno neobrazovani, a Symbian i WM im ne predstavljaju nikakav problem.

17 godina

oni iz novih windowsa izbacuju funkcije koje postoje na dummy mobitelima. ako na dummy mobitelima koji imaju slabiji hardware može radit copy-paste ili multitasking zašto ne može i na smartphoneima?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice