Video kroz LAN

poruka: 24
|
čitano: 3.226
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Video kroz LAN".
17 godina
Video kroz LAN

Odlična ideja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Video kroz LAN

Koliko uopce zauzima 1080p signal? Zar nije oko 7 MB/s ili oko 70 Mbps? Zasto su onda potrebne takve brzine od 10 Gbps?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Video kroz LAN

Standard broj 10 000. Informatička industrija je prenatrpana takozvanim "standardima". Zato moramo imati 1000 drivera, uređaja i ostalih pm.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Video kroz LAN
Buffer Overflow kaže...

Standard broj 10 000. Informatička industrija je prenatrpana takozvanim "standardima". Zato moramo imati 1000 drivera, uređaja i ostalih pm.

Ako mene pitaš, trebalo se odmah ići na nešto ovakvo umjesto HDMI-ja. HDMI je najveći promašaj zadnjih godina. Ali slažem se za "standarde".

Ako nekog zanima malo više, ima dobar članak ovdje o tome: http://www.audioholics.com/news/industry-news/hdmi-dead-hdbaset

18 godina
Video kroz LAN

Nije spomenuta jako zanimljiva stvar: napajanje do 100W preko tog istog kabela. To je dovoljno snage za većinu multimedijskih uređaja, pogotovo ako su dizajnirani imajući na umu napajanje preko HDBaseT.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Rečeno je da se prenosi i 100 Mbit veza uz 1080p signal....valjda zbog toga..... 

fico132
18 godina
neaktivan

Ovo će nadam se u potpunosti potisnuti korištenje glupog i za razliku od lan kabela preskupog hdmi-ja.

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
16 godina
protjeran
Video kroz LAN

sta sve nece izmislit za novce.samo nas zajebavaju(kad moram rec)

Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

zašto je hdmi promašaj ,kroz jedan kabel teče 1080 p video i 7.1 zvuk,jedino je njegova mana što stalno izbacuju nove verzije hdmi pa ako imaš stari reciver nije kompantibilan s novim 3d blu ray playerom

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan
Video kroz LAN

po meni je ovo odlično, čemu novi kabeli i konektori kad se i stari mogu vrlo dobro iskoristiti. cijena hdmi kabela je poprilična, a ethernet kabel danas maltene dobiješ u prašku za veš.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 16:01 (dark_wizz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Jako dobra ideja...

A glete svi ti razliti priključci su tu da se što više zaradi...
In Control
17 godina
neaktivan
Video kroz LAN

a baš sam mislio kupiti tv

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

zašto je hdmi promašaj ,kroz jedan kabel teče 1080 p video i 7.1 zvuk,jedino je njegova mana što stalno izbacuju nove verzije hdmi pa ako imaš stari reciver nije kompantibilan s novim 3d blu ray playerom

Konektor je loš, kabel je iznutra stravično kompliciran (dobro, osobno me to ne muči ali ima ljudi koje muči) i nije nikad bio potreban. Prenosi 1080p video i 7.1 zvuk... Baš je čudesan standard; to se moglo komotno sa DVI-jem koji ima hiljadu puta bolji konektor. HDMI je trebao imati Ethernet od prve verzije, trebalo je standardizirat upravljanje drugim uređajima preko njega, da možeš sa daljinskim od TV-a preko HDMI-a kontrolirati receiver i BD-player, primjerice; to je bilo u planu ali na kraju nisu ništa standardizirali i svaka je firma napravila svoj način za rad toga koji je potpuno nekompatibilan s tuđim proizvodima. HDCP je najgore govno koje su mogli ikad stavit na ikakav AV uređaj i zbog njega moram svaki put gasit i palit receiver ako prebacujem na PC (s PS3 sam imao malo manje problema) kao i ako prebacujem između raznih DSP modova na receiveru ako mi zvuk ide preko HDMI-ja. Ne znam tko je točno kriv za to, Denon, ATI, HDCP ili svi pomalo, ali krivim HDCP zato što je jednostavno dodatni problem koji nikom nije trebao. Uz sve to stoji i problem 5 različitih verzija sa gotovo nikakvim pomakom, tek da se mijenja malo; i dijelom stoga proizvođači kablova bacaju hrpu laži o propusnosti jer nije dovoljno dobro definirano ništa itd... Domet kabla je također priličan problem i nitko živ ne zna koliko stvarno može biti dugačak kabel, no definitivno je trebao imati dulji domet.

Ukratko, mrzim ga iz dna duše Namigiva Daleko bolje bi bilo da su stavili podršku za zvuk u DVI ili unaprijedili SPDIF koji bi se onda dao koristiti u kombinaciji sa komponentnim videom ili s DVI-jem. Imao bi više kablova, ali ne bi razmišljao o tome hoće li mi kablovi imat dobar kontakt i hoću li imat problema s retardiranim HDCP-om. Ukratko, jedva čekam da ovaj HDBaseT zaživi, moglo bi biti nešto od njega.

16 godina
Video kroz LAN

vidiš meni je hdmi odličan spojim denon dvd 1940 (denon je inače šrot kao marka samo da napomenem )s lcd i samo prebacim ulaz a taj hdcp što spominješ to je radi zaštite blu ray filmova jer filmska industrija dobro zna da smo mi svi u dubini duše pirati,i ja ne vidim problema s tim standardom,i što je kao neki problem na daljinskom od dvd-a pritisnuti neku naredbu a da to moraš na daljhinskom od televizora

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

vidiš meni je hdmi odličan spojim denon dvd 1940 (denon je inače šrot kao marka samo da napomenem )s lcd i samo prebacim ulaz a taj hdcp što spominješ to je radi zaštite blu ray filmova jer filmska industrija dobro zna da smo mi svi u dubini duše pirati,i ja ne vidim problema s tim standardom,i što je kao neki problem na daljinskom od dvd-a pritisnuti neku naredbu a da to moraš na daljhinskom od televizora

Ne bih se složio za Denon, ali nema veze. Ne znam, imao sam ponešto problema s HDCP-om sa PS3 kad mi je bio na HDMI spojen a s kompom još triput više. Znam ja zbog čega je HDCP ali očito nije baš najbolje realiziran.

A problem s daljinskima je u tome što imam 4 daljinska u kući jer nisu ništa izveli s tim, u protivnom sam mogao s jednim sa svim uređajima upravljat preko HDMI-a. Rješit ću to sa univerzalcem, ali HDMI je trebao biti puno više od toga što jest od početka. Ovako je jednostavno zamjena za DVI i SPDIF, ništa više.

16 godina

ja jesam za napredak koji ćemo naravno mi kupci platiti,hdmi je zamjena za scart ,nije savršen ali nebi bilo loše da su ugradili mogućnost upravljanja,ali jedno mi se kod hdmi ne sviđa nešt nikako stalno izbacuju nove hdmi standarde sad je 1.4 pa stariji reciveri nisu kompatibilni,a i vrijeme je da napokon naprave neki kabel koji bi mogao u istoj inačici biti u upotrebi bar pet godina bez nadogradnje,ali to se neće destiti jer na čemu bi sony ,panasonic i ostala  legalna mafija zarađivali kad nebi stalno standarde stvarali i time kupce tjerali da kupuju nove uređaje,znači ništa od novog univerzalnog kabela

16 godina
neaktivan

Ma ja iskreno ni ne kužim zašto je nastao HDMI, trebali su DVI-u dodati audio i HDCP i to je to.

A ovo što kažeš za legalnu mafiju je isto istina, tako i tako ne rade ništa za nas nego za svoj profit, no na to sam se već navikao :)

16 godina
neaktivan
Video kroz LAN

Najljepsi dio ovoga mi je sto izgleda da cemo moci imati 5 uredjaja koji daju sliku i zvuk i 5 TV-a spojenih u neku vrstu mreze u kuci i onda saltati ulaze bez obzira gdje se nalazili. Znaci, imam DVD player u dnevnoj sobi, pocnem gledati tamo film, prispava mi se, odem u spavacu i nastavim gledati bez da prebacujem DVD u drugi DVD player. Jedino me u cijeloj prici muce daljinski, kako cu s daljinskim upravljati uredjajem u drugoj sobi?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Najljepsi dio ovoga mi je sto izgleda da cemo moci imati 5 uredjaja koji daju sliku i zvuk i 5 TV-a spojenih u neku vrstu mreze u kuci i onda saltati ulaze bez obzira gdje se nalazili. Znaci, imam DVD player u dnevnoj sobi, pocnem gledati tamo film, prispava mi se, odem u spavacu i nastavim gledati bez da prebacujem DVD u drugi DVD player. Jedino me u cijeloj prici muce daljinski, kako cu s daljinskim upravljati uredjajem u drugoj sobi?

Valjda će biti dovoljno pametni da ne ponove grešku koju su napravili s HDMI-om i naprave pošteni standard za upravljanje preko tih kablova.

16 godina

ponovno sam pročitao kao što sam rekao sony će napraviti standard pa će jedno vrijeme prodavati uređaje koje podržavaju taj standard,a kad se svi nakupuju uređaja izbacit će verziju 1.1 i onda sve ispočetka

16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ponovno sam pročitao kao što sam rekao sony će napraviti standard pa će jedno vrijeme prodavati uređaje koje podržavaju taj standard,a kad se svi nakupuju uređaja izbacit će verziju 1.1 i onda sve ispočetka

Neće bit 1.1, bit će 2.0 verzija :)

Citat s mog linka gore: "Version 2.0 of the spec is already in the works, though no formal dates for its release have been given. At that time the video bandwidth is expected to go up (exceeding 10.2Gbps). Version 2.0 will continue to use, of course, the same cabling and physical format of version 1.0, being completely backwards compatible. We can also look forward to HDBaseT quickly bringing on new partners as their incorporation paperwork is now finalized and can be reviewed by manufacturers and content providers."

Iz nekog razloga imam osjećaj da će ovo bit bolje od HDMI-ja, no vidit ćemo sljedeće godine...

16 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
facewithascar kaže...

Valjda će biti dovoljno pametni da ne ponove grešku koju su napravili s HDMI-om i naprave pošteni standard za upravljanje preko tih kablova.

Da li je to uopce moguce? Kako ce recimo Philips TV primiti signal za Sony DVD i poslati mu? Mislis da ce mu poslati cisti kod koji je za njega, pa on neka si dekodira?

16 godina
Video kroz LAN

kako jednostavno morat ćeš kupiti philips telvizor,sony dvd koji podržava taj kabel,ako ovaj standard zaživi to bi bilo odlično u sobi pušteš film a gledaš ga u dnevnom boravku

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 23:21 (blackalbum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
Mirko935 kaže...
facewithascar kaže...

Da li je to uopce moguce? Kako ce recimo Philips TV primiti signal za Sony DVD i poslati mu? Mislis da ce mu poslati cisti kod koji je za njega, pa on neka si dekodira?

Naravno da je moguće. Ako se standard napravi, kao što ga je trebao imati i HDMI, zapravo je i potpuno realna situacija. Pročitaj moj link gore, piše da će biti kontrolnih signala u svemu tome i stvar s kojom se najviše hvale je umrežavanje cijele kuće. Ne vjerujem da će tako velik previd napravit, pogotovo jer je u priču uključeno dosta proizvođača i i njima je u interesu da to radi kako obećavaju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice