Veliko druženje developera

poruka: 34
|
čitano: 3.935
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Veliko druženje developera".
17 godina
neaktivan
RE: Veliko druženje developera
funat kaže...

zašto bi MS nešto davao ako ne mora? evangelisti volonteri i tako rade iz vlastitog interesa (uguziti se MS-u i ogrebati za koju dobru vizitku i potencijalni posao), dok se klinci skupljaju da nešto nauče. MS to gleda i uživa jer sve zapravo funkcionira po inerciji koja je postignuta mikrosoftizacijom državne uprave i većih (ex državnih) firmi. 

dolazio sam na te grupe par puta - i sve je to kul i fino - dok ne skužiš da je 15% predavača tamo po iskustvu, a većina zapravo nikad nije ozbiljno trošila tehnologiju o kojoj priča. zato radinger i jest "MVP za Windows Phone" odnedavno. trlababalan..

MS daje zato jer je i njima u interesu. Klinci? Da ti nisi bio zalutao u dječiji vrtić? Slabo tamo ima klinaca. Čak ni studenti nisu ciljana populacija grupa. Nema tu inercije, samo puno truda i volje. Statistički, jako malo ljudi koji dolaze na grupe (IT PRO) su iz državnih firmi. Svi koji pričaju o tehnologiji, je i koriste.

Da li tebi smetaju grupe kao takve ili ti smeta što drugi vendori nemaju tako nešto? Ne vidim poantu tvog posta. Zašto misliš da voditelji grupa to rade iz isključivo poslovnog interesa? Ne trebam se ja nikome "uguzit" da bi dobio vizitku. Poanta grupe je da tamo može bil otko doći i ostvariti eventualni poslovni kontakt u neformalnom druženju. Pa nama na grupu dolazi i ekipa iz VMware-a i drugih vendora.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
Veliko druženje developera

Ne smeta meni nitko - preoštro ste shvatili drugarsku kritiku. Vidim da se i ovdje ponaša pomalo sektaški, što me podsjeća na rasprave 80ih u SKJ, ili priču o tome da je Vista dobra (što su neki MS ulizice bili spremni braniti do zadnjeg bajta uključenog u svoj promet).

Mislio sam na dev grupe četvrtkom u DHL-ovoj (MS) zgradi. Bio, vidio, čak i održao jedno predavanje jednom davno. Naime sve je to simpatično, ali razlog zbog kojeg sam prestao dolaziti (pored manjka vremena) - jest taj što je većina predavanja "eee, vidi kaj ima novo - klikneš tu i dobiš ovo, woww, yebeno, prije ti je trebalo 5 linija da to imaš, sad možeš u 3...". To znam i sam - nisam debil, znam čitat What's new u tom i tom frameworku/serveru/proizvodu.

Pravih konkretnih, usko orijentiranih zakukuljenih iskustava u nekoj pravoj zahebanoj problematici ja tamo gotovo i nisam sreo. Dobar dio predavača se samo time i bavi - predavanjem. Nemaju više od 3-4 projekta u nogama (i to većinom korištenjem visoke razine razvoja i integracije bez da su sami nešto otkrili, provalili, zakoračili u nepoznato). To što oni pričaju ja umjesto da potrošim 2 sata na dolazak i odlazak - vidim u nekom YT what's new ili na Channel 9 i potrošim 15 minuta. Možda je problem u tome što .NET općenito okuplja malo profesionalaca, a puno hobista i wanna be programera kojima je objektni razvoj instanciranje objekta, a za virtualnu metodu misle da ne postoji (glavna mana .NET-a je što je toliko savršeno napravljen da ti ne treba mozak), jer kad odem na neku Java konferenciju ili FOSS pijanku, tamo se svjetski moram potruditi da polovim priču. Sve skupa je puno razrađenije i teoretski potkovanije.

NADALJE - ekipi u MS-u to sve više ili manje ide na jetra. Čistačice gunđaju, a od zaposlenika rijetko tko kad sudjeluje. Možda dođem opet (nisam bio negdje godinu dana) - čisto da vidim da li se promijenilo nešto nabolje. ALI AKO DOĐEM - i ako mi tamo opet budu pričali kako da se spojim na sql compact na win phone 7, ili kako da izgeneriram EF klase iz baze - to će bit zadnji put. Ne da mi se gubiti vrijeme. A pizza mi je i tako preteška nakon 19h:D - ne bih želio izgledati kao gospoda na označenoj slici.

edit: dozvoljavam da se stanje u međuvremenu popravilo, da je na grupi više od 15ak ljudi i da je razina predavanja podignuta. kao što rekoh, budem se zaletio da vidim "what's new.."

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.12.2010 19:41 (funat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
funat kaže...

... ili priču o tome da je Vista dobra (što su neki MS ulizice bili spremni braniti do zadnjeg bajta uključenog u svoj promet).

Koristio sam ju cca godinu dana. Komp mi se nije gasio po 2-3 mjeseca. Radio sam na velikim projektima i foldao sa 2 klijenta istovremeno. Ni jedno rušenje, ni jedno smrzavanje, nikakvi exceptioni. I ja sam (potpuno neopravdano) dijelio tvoje mišljenje dok ju nisam počeo svakodnevno koristiti. Imao sam instaliranu hrpetinu kontrola (devexpress i ini), sql 2008, sto milijuna sranja uz to. I svejedno nikada nikakav problem. Ne dam na vistu...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Ne smeta meni nitko - preoštro ste shvatili drugarsku kritiku. Vidim da se i ovdje ponaša pomalo sektaški, što me podsjeća na rasprave 80ih u SKJ, ili priču o tome da je Vista dobra (što su neki MS ulizice bili spremni braniti do zadnjeg bajta uključenog u svoj promet).

Mislio sam na dev grupe četvrtkom u DHL-ovoj (MS) zgradi. Bio, vidio, čak i održao jedno predavanje jednom davno. Naime sve je to simpatično, ali razlog zbog kojeg sam prestao dolaziti (pored manjka vremena) - jest taj što je većina predavanja "eee, vidi kaj ima novo - klikneš tu i dobiš ovo, woww, yebeno, prije ti je trebalo 5 linija da to imaš, sad možeš u 3...". To znam i sam - nisam debil, znam čitat What's new u tom i tom frameworku/serveru/proizvodu.

Pravih konkretnih, usko orijentiranih zakukuljenih iskustava u nekoj pravoj zahebanoj problematici ja tamo gotovo i nisam sreo. Dobar dio predavača se samo time i bavi - predavanjem. Nemaju više od 3-4 projekta u nogama (i to većinom korištenjem visoke razine razvoja i integracije bez da su sami nešto otkrili, provalili, zakoračili u nepoznato). To što oni pričaju ja umjesto da potrošim 2 sata na dolazak i odlazak - vidim u nekom YT what's new ili na Channel 9 i potrošim 15 minuta. Možda je problem u tome što .NET općenito okuplja malo profesionalaca, a puno hobista i wanna be programera kojima je objektni razvoj instanciranje objekta, a za virtualnu metodu misle da ne postoji (glavna mana .NET-a je što je toliko savršeno napravljen da ti ne treba mozak), jer kad odem na neku Java konferenciju ili FOSS pijanku, tamo se svjetski moram potruditi da polovim priču. Sve skupa je puno razrađenije i teoretski potkovanije.

NADALJE - ekipi u MS-u to sve više ili manje ide na jetra. Čistačice gunđaju, a od zaposlenika rijetko tko kad sudjeluje. Možda dođem opet (nisam bio negdje godinu dana) - čisto da vidim da li se promijenilo nešto nabolje. ALI AKO DOĐEM - i ako mi tamo opet budu pričali kako da se spojim na sql compact na win phone 7, ili kako da izgeneriram EF klase iz baze - to će bit zadnji put. Ne da mi se gubiti vrijeme. A pizza mi je i tako preteška nakon 19h:D - ne bih želio izgledati kao gospoda na označenoj slici.

edit: dozvoljavam da se stanje u međuvremenu popravilo, da je na grupi više od 15ak ljudi i da je razina predavanja podignuta. kao što rekoh, budem se zaletio da vidim "what's new.."

Nema tu nikakve sekte. Ja se u potpunost imogu složiti s tobom da je nivo svega ponekad nizak. Ne volim kad se stvari banaliziraju i generaliziraju. U svoje ime mogu reći da na IT PRO grupi pokušavamo sve napraviti da predavanja budu "real-life" i da ljudi pričaju svoja iskustva iz implementcije određene MS tehnologije, i to dobra i loša. Ponekad imamo i neko "marketinško" predavanje, ali to je obično kada se na tržištu pojavi novi proizvod. DEV grupa i njihova predavanja su prilično specifična a i DEV zajednica je takva. U njihova predavanja neću ulaziti. Ja te svakako pozivam ako imaš ideja kako poboljšati cijelu priču o DEV ili nekoj drugoj grupi, da se obratiš voditelju te grupe ili meni, pa možemo o tome diskutirati off-line preko pm ili maila.

Isto tako, zazirem od uvreda na osobnoj razini koje si pokazao u komentaru o pizzama. Ipak smo odrasli ljudi, i razinu konverzacije nema potrebe spuštati na tu razinu. Nitko, pa ni ti, nije savršen.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice