Valovi iz Googlea

poruka: 6
|
čitano: 1.556
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Valovi iz Googlea".
17 godina
neaktivan
Valovi iz Googlea

Gledao sam jucer sat i pol taj video. Aplikacija i cijela ta zamisao izgleda super. Ako to bude radilo kako treba, by, by MSN :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Valovi iz Googlea

Čitav taj koncept je još meni barem "u oblacima", nije mi jasno zašto se GWave uspoređuje sa Twitterom i FB-om kada je to najobičnije naprednija kolaboraciska alatka sa nečime što imitira AJAX Comet način komunikacije, samo što u ovom slučaju moraš imati instaliran Google Gears dok ne dođe HTML 5.0..

Uglavnom izgleda super za poslovnu upotrebu dok je za casual komunikaciju overkill.

0 0 hvala 0
18 godina
Valovi iz Googlea

Osobno ga doživljavam kao zamjenu za Gmail, Google talk, Google docs, twitter, FF, itd itd. I u tome vidim budućnost jer me već sada nervira što moram paliti 5 različitih stvari. Inače server je zapravo svoj nadograđeni XMPP i uopće me ne čudi što su upravo oni znali prepoznati kvalitetu open source protokola. Jer ja recimo vrtim Openfire, besplatni XMPP server koji ima sličnu mogućnost korištenjem gateway-a, tj. preko jednog server komuniciram preko svim dostupnih IM-a (icq, xmpp, msn, irc, gg) i uvijek sam se pitao zašto to nitko ne prihvati i nadogradi, a eto, oni su to radili već dvije godine i jedva čekam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Valovi iz Googlea
zbuzanic kaže...

Osobno ga doživljavam kao zamjenu za Gmail, Google talk, Google docs, twitter, FF, itd itd. I u tome vidim budućnost jer me već sada nervira što moram paliti 5 različitih stvari.

Kako ono ide, "Jack of all trades, master of none."

Previše je tu stvari koje bi se moglo uhebati u integraciji. Pro korisnici već imaju set alata za FB i Twitter koji vrlo dobro rade svoj posao.

Evo jednog iskustva šefa manje kompanije kako je to kada pokušavaš natrpati sve moguće u jedan "komunikator":

http://bit.ly/x3P39

18 godina
neaktivan

pregledao evo sad klip, i nevjerovatno, najvise mi si svidja kako su ljudi skontali da editujes tekstove (i jos uzivo) i da ima "time line", gdje mozes vidjeti sve ko je sta napisao i prepravljao, komentarisanje na svaku recenicu... nevjerovatno.. Naravno da bi "mogao svako napraviti" ali ljudi eto dvije godine pravili i jos google, kad bi tek neko drugi zavrsio.

A najboje je sto je googleov account povezan sa svim ostalim njihovim cool servisima.. Koliko sam primjetio sa twitera i ostalih stranica, mozes direktno citati na wave-u, pa ce tako biti i sa facebookom vjerovano.. onda stvarno i moze wave zamjeniti/preusmjeriti i facebook, a sve se nalazi na jednom mjestu...

jedva cekam da se registrujem :D :D

p.s. da ne propadne facebook? :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 22:13 (shiljak).
18 godina
protjeran
shiljak kaže...

p.s. da ne propadne facebook? :D

Wave nije FB/Twitter Pro, nego M$ SharePoint "lite".. ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice