Uzlet Linuxa na poslužiteljima

poruka: 64
|
čitano: 11.989
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzlet Linuxa na poslužiteljima".
18 godina
neaktivan

A sto mislite zasto je to? 100% ne zato sto su inferiorniji drugima, kako neki ovdje vole tvrditi...

Go Linux na posluziteljima (i ja ih rabim na svom clusteru)

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Uzlet Linuxa na poslužiteljima

Uh, strasna novost. Zar je uopce potrebno raditi vijest o tome koliko linux dominira na trzistu posluzitelja? Neodlučan

Jos kad bi i na desktopu imao takav zamah. Puste zelje...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 3:28 (rustweaver).
17 godina
neaktivan

Mislim, oduvijek je Linux bio primarni OS davatelja usluga hostinga. Nema tu ništa novo. Jedina vijest, da u zadnje vrijeme je još više zastupljen i da nema adekvatnih ljudi da administrira njima.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

4 0 hvala 0
18 godina

Nema ih jer djeluje da to nitko ne koristi jer se sve svodi na reklamiranje MS kvazi certifikata sa kojim si mozes guzicu obrisat u hrvatskoj. Mislim na sve one silne tecajeve i skole u Algebri gdje ljudi daju po nekoliko tisuca misleci da su ti time osigurali posao + upis u radnu knjizicu (kao da to netko gleda?), a onda dode kod nas i ne zna rastavit/sastavit komp ili nema pojma sto je DOS, Linux je samo "čuo" i možda je stavio CD od ubuntua u komp i probao. Frula. A iskreno i kod nas u firmi je veliki skok na Linux servere, od 10 servera, samo jedan izađe na win2008, a to uglavnom bude zbog neke poslovne aplikacije koja baš zahtijeva MS server.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Glavno da se ti stručnjaci hvalu svojim next -> next certifikatima....

Dođe iz Zagreba kao majstor nad majstorima, instalira windoze i nakon misec dana zovu druge da im ih dođu aktivirat !!!Ili ljudima prodaju SEO priče, kao linkat cu te na masu stranica, a procitaš im meta podatke : ključne riječ i i description prazni, robots nikad čuo za to, sve puno tabela ..... !!! To mi je bio var nad varovima.... ups oftopičarenje

Inače linux je za poslužitelje Bog!!!! Stara, nova makina nema veze!!!! Možeš ga upogonit na bilo što, iskoristit bilo što!!!!

LTSP + moodle jedan prijedlog školama u hrvatskoj!!!! Škole i sveučilišta ga u svitu piču bez problema....

Tehnika narodu!!!!

6 1 hvala 0
16 godina
protjeran
zbuzanic kaže...

Nema ih jer djeluje da to nitko ne koristi jer se sve svodi na reklamiranje MS kvazi certifikata sa kojim si mozes guzicu obrisat u hrvatskoj. Mislim na sve one silne tecajeve i skole u Algebri gdje ljudi daju po nekoliko tisuca misleci da su ti time osigurali posao + upis u radnu knjizicu (kao da to netko gleda?), a onda dode kod nas i ne zna rastavit/sastavit komp ili nema pojma sto je DOS, Linux je samo "čuo" i možda je stavio CD od ubuntua u komp i probao. Frula. A iskreno i kod nas u firmi je veliki skok na Linux servere, od 10 servera, samo jedan izađe na win2008, a to uglavnom bude zbog neke poslovne aplikacije koja baš zahtijeva MS server.

Upravo tako.

Danas se sve vrti oko debilnih certifikata. Svi poslodavci traže neki certifikat (kao plus ili kao obavezno), a ti certifikati k.urca ne vrijede uz iznimku cisco-a.

Više se ne cijeni znanje nego certifikati. I hrvatska nije jedina u tome. U cijelom svijetu je tako.

Jedan primjer kako se okreće lova na naivcima u sprezi sa poslodavcima i industrijom su Ethical Hacker certifikati. Koja glupost.

Sir Crapsalot.
17 godina
neaktivan

Calling for Mr. Franković!!! Cool

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

3 0 hvala 0
18 godina

mogu se potpuno složiti s pričom o win certifikatima. nisam još upoznao windows sistemca koji nije totalni next-next fah-idiot. NIti jedan ne zna napisati batch dulji od 3 linije, a čak ni Powershell većina njih nije pogledala (koji je brat-bratu totalni zakon). sve što znaju je u okolinu od 4 kompa stavit domenu, exchange i sharepoint i bulaznit o enterprise okruženju. kad na desktop mašini treba isključit običan screensaver definiran global policyjem nastane problem od 2 sata. obični kupusari.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
funat kaže...

mogu se potpuno složiti s pričom o win certifikatima. nisam još upoznao windows sistemca koji nije totalni next-next fah-idiot. NIti jedan ne zna napisati batch dulji od 3 linije, a čak ni Powershell većina njih nije pogledala (koji je brat-bratu totalni zakon). sve što znaju je u okolinu od 4 kompa stavit domenu, exchange i sharepoint i bulaznit o enterprise okruženju. kad na desktop mašini treba isključit običan screensaver definiran global policyjem nastane problem od 2 sata. obični kupusari.

ne mogu se složit s tobom (bar ne u potpunosti) naravno ima i uvijek će bit ljudi koji su zdampali par certifikata i to im je čist dovoljno za neku stablinu poziciju na poslu i da mogu administrirat svoju okolinu al isto to imaš i sa početnim cisco (ccna?) certifikatima te više manje svakim općenitim certifikatom.......ali isto tako nemrem dopustit da pljuješ po ekipi koja je do svojih certifikata došla znanjem i najviše iskustvom jer svatko od nas koji ekšuli radi u win okruženju najčešće nema vremena za zajebanciju i cilj mu je kada dođe do problema ili RFC-a da to odradi što prije i što kvalitetnije i u takvim slučajevima znanje powershell-a, group policy-a, skriptiranja (uz još hrpu drugih stvari al ti si se zakvačio na ovo) je ono što se koristi

ps-hrpa vas često pljuje po certifikatima i sličnim stvarima te se smije/ruga frankoviću al je on jedini stavil svoj IT profil online

a sad OT:

msfoundation.org će isto napisat kako je došlo do ogromnog uzleta hyper-v na virtualizacijskom polju dok će java4all.org napisat kako raste broj aplikacija napisanih u javi

enivej, svaki cigo svoga konja hvali, ja recimo smatram da ono kaj neki linuksaš može na svojoj platformi da ja mogu na win platformi

@netkogore - kaj se tiče broja servera koji izlaze od nas 98% ih izađe na win platformi tako da ti tvrdnja ovisi najviše o korisnicima i prodaji

kod mene normalno radi.....
18 godina
cekpi kaže...

enivej, svaki cigo svoga konja hvali, ja recimo smatram da ono kaj neki linuksaš može na svojoj platformi da ja mogu na win platformi

Nisi sve rekao - ono kaj linuxaš može na svojoj platformi, on može (i većinom nakon malo konzultiranja dokumentacije) i zna napraviti i na win platformi.

Ono kaj win admin može na "svojoj" platformi, ne zna ni započeti na linux/unix platformi.

što se tiče CCNA, slažem se. I njih sam se nagledao da ne znaju otvorit port na ASA-i. i Oracle DB-a kojima baza radi ko yugo na ložu, a ne znaju zašto.

16 godina
neaktivan
funat kaže...

Nisi sve rekao - ono kaj linuxaš može na svojoj platformi, on može (i većinom nakon malo konzultiranja dokumentacije) i zna napraviti i na win platformi.

Ono kaj win admin može na "svojoj" platformi, ne zna ni započeti na linux/unix platformi.

zašto bi ja morao/trebao znat dić neakav mejl server na linux platformi kad bi za taj posao potrošio previše vremena i sve bi to skupa ispalo dosta ofrlje (ne bi vjerovo al i winadmini znaju čitat dokumentaciju i radit po istoj) kad isti taj posao daleko kvalitetnije napravim na "svojoj" platformi........

isto tako mišljenja sam da ne možeš bit stručnjak u svemu i ne zagovaram guranje win platforme tam di netreba (tj izbor platforme ovisi o potrebi posla) i ne vidim čemu potreba za ratom odmah....

18 godina
neaktivan
Ajde prestanite se svadjati...

Jednostavno Linux je bolji za posluzitelje i to je to...

BTW cekpi nitko normalan ti nece osporiti iskustvo ili strucnost ovdje... nemoj se ni raspravljati s takvima...
16 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

BTW cekpi nitko normalan ti nece osporiti iskustvo ili strucnost ovdje... nemoj se ni raspravljati s takvima...

i kak da se sad ne svađamo :)

ono kaj ja trubim je ovisno o potrebama i mogućnostima nekad bolji linuks a nekad win i naravno ako netko planira hostat webfarmu sa 200 servera da ću mu predložit linuks i reć da si nađe nekog linusaša ali ako planira imat firmu sa 20 ili 20 tisuća zaposlenika, mejlovima, udaljenim pristupom, kolaboracijom i sličnim điđama da ću mu predložit win platformu i s guštom odradit posao

nije stvar o stručnosti ili iskustvu (jer smatram da toga nikad dosta) nego mi ide na živce kad korisnici bug foruma su ko galebi na jakuševcu, jedan zakrešti da je ms certifikacija p&čkin dim i odmah svi krenu kreštat to isto..........

17 godina
neaktivan

Ne mogu se ne složiti s cekpi-em. Linux je za hosting spas i da ga nema, neznam kako bi današnji Internet izgledao. Sigurno bi bio manji.

Ali slažem se i s Bufferom da je certifikat za Ethical Hackera izbijanje para iz džepa. MCSA je druga priča.

Tko god ima korisnike u firmi, vjerojatno ima i Win server i Win klijente. Jednostavno, razvoj korisnički orjentiranih aplikacija jest puno jači na Win OS.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 15:19 (Smooth Operator).

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cekpi jednostavno nisi u pravu... Linux je za hosting i slicne stvari puno bolji...

BTW svi ti certfikati (osim cisco i oracle recimo, vjerojatno ima jos) su za izbijanje novaca iz djepa...
16 godina

Linux je bolji za servere, ali šteta što tako nije i na desktop segmentu.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

2 0 hvala 0
18 godina
Smooth Operator kaže...

Ne mogu se ne složiti s cekpi-em. Linux je za hosting spas i da ga nema, neznam kako bi današnji Internet izgledao. Sigurno bi bio manji.

Po cemu je to tocno linux bolji za hosting od ostatka?

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan

Hmmmm, cijeni? Koliko bi ti narasla usluga hostanja stranice da je sve na WinOSu?

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cekpi jednostavno nisi u pravu... Linux je za hosting i slicne stvari puno bolji...

BTW svi ti certfikati (osim cisco i oracle recimo, vjerojatno ima jos) su za izbijanje novaca iz djepa...

to sam i napisao!?!

kaj se tiče certifikata, tu se nikako ne mogu složit..........jer po čemu je jedan zdampani ccna bolji od zdampanog mcts (mcp) ispita?

16 godina

Danas se sve vrti oko debilnih certifikata. Svi poslodavci traže neki certifikat (kao plus ili kao obavezno), a ti certifikati k.urca ne vrijede uz iznimku cisco-a.

Više se ne cijeni znanje nego certifikati. I hrvatska nije jedina u tome. U cijelom svijetu je tako.

Apsolutno netocno i prva i druga konstatacija ... Danas se certifikati spominju vise nego ikad, ali samo kao plus a nikako kao glavni uvjet zaposljenja. Nabroji mi tri covika koji su dobili posao sistemca samo na osnovu certifikata i nikakvog iskustva ?

Vidin da si stavio iznimku cisco-a ... nemoj se zavaravat da je kvaliteta cisco certifikata ista vise ili manje kvalitetna od primjerice jednog MCITP-a i to npr. enterprise levela ...

Onaj ko je voljan ucit dobit ce neko znanje (doduse suhoparno i neisprobano u praksi), prema tome niti jedan certifikat nije za*urac, bio to cisco ili mcitp ili nesto deseto.

P.S. Ovi koji prozivaju jedne druge kupusarima ... sjetite se da ste i vi poceli jednom na taj nacin ...

18 godina
neaktivan
cekpi kaže...

to sam i napisao!?!

kaj se tiče certifikata, tu se nikako ne mogu složit..........jer po čemu je jedan zdampani ccna bolji od zdampanog mcts (mcp) ispita?

Po tome što meni u tvrtki treba ccna a ne mcts :)

Uostalom ako znas znanje ni ne treba ti certfikat :)

16 godina

Ma certifikati su zabluda. U servisu dođem, čovjek ima brdo certifikata, a čudi se kad mu dođe BSOD.

Bez prakse znanje nije potpuno.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
A to za BSOD to i mala beba moze riješiti...

Postupak je sljedeci...

skines debuger, stavis symobl path, ucitas dump... vidis gdje je problem... kopiras onaj problematicni dio u recimo bing ili google... i procitas malo postova... i to je to...
18 godina
Postupak je sljedeci...
skines debuger, stavis symobl path, ucitas dump... vidis gdje je problem... kopiras onaj problematicni dio u recimo bing ili google... i procitas malo postova... i to je to...

Tko bi rekao da ce netko napisat i nesto korisno u ovakvu temu.

Think locally, act globally...
16 godina

Postupak je sljedeci...

A hebiga neki ni to ne znaju.

Uglavnom mnogo ljudi ne zna da je google friend, al meni je bing bolji.

TIP: Probaj tražit nešto na bingu i zatim bing.com promijeni u google.com kao ovdje.

http://www.bing.com/search?q=bug+on-line&go=&form=QBRE&qs=n&sk=&sc=8-6

http://www.google.com/search?q=bug+on-line&go=&form=QBRE&qs=n&sk=&sc=8-6

uglavnom tu foru koristim neko vrijeme, ako nema na bingu bit će na googleu i obrnuto.

16 godina
neaktivan

Postupak je sljedeci...

Problem prije pročitam ako onemogućim automatsko restartanje pri BSOD (Disable Automatic Restart on BSOD).

18 godina
neaktivan
Zapravo ne... u dosta slucajeva kod IRQ-a ne znas koji ti driver uzrokuje problem... ti znas u globalu zasto se restarta, ali ne i partikularno koji driver uzrokuje problem...

I slicne stvari.. zato postoji debug :)
Da se vecina ili sve moze rijesiti kako ti kazes onda ne bi ni postojalo ovo :)
16 godina

Reče i ostade živ.

Ne postoji bolji i ne vidim odakle vam uopće ideja da je ijedan OS bolji od drugoga kao server OS.

Stvar je u potrebama, a meni je uvijek zlo kada slušam o super jednostavnosti Windowsa i nevjerojatnoj ultra-sigurnosti Linuxa... a nijedno nije točno.

Potrebe...samo potrebe određuju koji os ćeš koristiti, ništa drugo.

16 godina
neaktivan
eevek kaže...

Potrebe...samo potrebe određuju koji os ćeš koristiti, ništa drugo.

Ali se mozemo sloziti da linux svojim karakteristikama posebno odgovara upravo serverskom trzistu. Ergo -> bolji Belji se

Za desktop ne bih bas tako brzo ispalio "bolji".

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
18 godina
neaktivan
Pa ne vidim niti jednu tvrdnju da je Linux bolji za desktope od svih ostalih...

Ti?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice