Lol ovaj pascal je tolko jak da i 1050 moze fino vrtit FHD ! wtf
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cijela uprava podnijela otkaz jer nisu u stanju lansirati slabu karticu... 
malo su sumnjive ove specke, jer navodno bi se ova grafa trebala natjecati protiv rx 470, a puno je slabija od 1060, daleko slabija nego je 470 slabija od 480
470 je slabija od 480 10-ak posto, a 1050 samo u jezgrama ima minus od 40%, pa još na brzini 20%
a ako je stock brzina slabija, čisto sumnjam da će klokanjem ići na preko 2ghz kao 1060
tako da sve skupa izgleda upola slabija grafa od 1060 i to može konkurirati jedino amd rx460, što je pomalo bezveze jer je prošla serija konkurirala x70 seriji od amd-a
po performansama prije će 1060 3gb biti direktni rival rx 470
meni je r5 230 fino vrtila sve šta igram u fhd ,ali koliko je to fino izraženo u fps?
meni je r5 230 fino vrtila sve šta igram u fhd ,ali koliko je to fino izraženo u fps?
Pa 60+, nismo prljavi konzolasi...
Istina, mi moramo gledati i čitati hrpu benchmarka i satima raspravljati o tome kolko tisuća kuna ćemo dati za grafičku i od kojeg proizvođača tak da možemo vrtiti nove i stare igre u zadovoljavajućoj rezoluciji i pri zadovoljavajućim detaljima idućih par godina. I feel so superior.
Ontopic:
gtx 1060 novi deus ex je po anandtechovom benchmarku jedva vrti iznad 30fpsa u fullhdu... Vjerojatno je brutalno neoptimizirana igra, al svejedno nije dobar znak za igre koje dolaze.
Istina, mi moramo gledati i čitati hrpu benchmarka i satima raspravljati o tome kolko tisuća kuna ćemo dati za grafičku i od kojeg proizvođača tak da možemo vrtiti nove i stare igre u zadovoljavajućoj rezoluciji i pri zadovoljavajućim detaljima idućih par godina. I feel so superior.
Gle. imas izbora ako ti to sve tesko pada - kupi si konzolu. Pa neces morati brinuti o detaljima i benchmarcima...
Gle. imas izbora ako ti to sve tesko pada - kupi si konzolu. Pa neces morati brinuti o detaljima i benchmarcima...
Pogledaj dopunu postu. Zaboravio staviti link:
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2016/08/23/deus-ex-mankind-divided-benchmarked/3
Pa jedva je igrivo na novom titanu. Dakle smece od engine-a...
Ovo ce biti odlicna grafa za laptope posto su ovi sa 1060 preskupi...
Ontopic:
gtx 1060 novi deus ex je po anandtechovom benchmarku jedva vrti iznad 30fpsa u fullhdu... Vjerojatno je brutalno neoptimizirana igra, al svejedno nije dobar znak za igre koje dolaze.
Viš... zanimljiv fenomen zapravo... za GTX 1060 sam dao 2500 i to mi je bilo OK, a za konzolu se premišljam da je 2500 puno para... No konzolu pikni u TV i vozi, a za grafu od 2500 treba i ostatak kompa koji je sve skupa još barem 2500. Zanimljiva diskrepancija reznoniranja. 
Srećom grafa ima još namjena osim igranja (mislim, i to je igranje, rendering i te spike, nije da zarađujem lovu sa tim, zahebancija iz hobija) pa ajde, lakše opravdati :D
Strahovito je jak uh,
i to pogotovo u DX12 ili Vulcan tehnikalijama tu je "posebno jak".
Kad DX12 ili Vulcan API propisno zaživi u praksi, uh šta če Nvidia Pascal grafe bit nataburane od strane AMD-a Polaris grafa.Več vidim kako če to ubuduče izgledat, salve jadikovanja raznih prosječnih korisnika koji realno niti ne znaju detalje Pascal arhitekture.
Dok korisnici "pascal" arhitekture budu poceli kukati najvjerojatnije ce vec imati dvije generacije noviji cip...
Rambox prijeti sa zenovima i novim AMD karticama jos od kraja proslog ledenog doba...