Urugvaj na OLPC-u

poruka: 11
|
čitano: 1.826
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Urugvaj na OLPC-u".
18 godina
neaktivan
Urugvaj na OLPC-u

a našu djecu političari spremaju na ropstvo koje će trajati sve dok se ne otplati vanjski dug kojeg su napravili...a računala će gledati samo na reklamama.....

http://www.youtube.com/user/hoggar001
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Urugvaj na OLPC-u

Ma sve je to super, ali za 260 USD po osobi su im mogli nabaviti nešto malo ozbiljnije, a ne ove OLPC igračke... bit će da i ovdje netko dobro bere lovu...

3 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Urugvaj na OLPC-u

Za 260 dolara su dobili puno, kao prvo djeca uče koristiti računalo kao produktivni alat a ne kako postati robovi Ms Office-a koji ovako i onako skoro nikada više u životu neće trebati (alata poput office aplikacija ima na malu tonu svaka sa svojim UI-om). Da su uzeli jače sustave sa Windowsima čitav paket bi došao 1000$ po računalu (da mi je vidjeti rugged pc ispod 1000$ :D). Isto tako da OLPC nije izmišljen Pixel Qi transreflektivni monitori bi bili i ostali samo maštarija.. ovako iduće godine mogu se napokon maknuti iz kuće i raditi na vrtnoj terasi.

Iduća generacija će najvjerojatnije biti na ARM procesorima i tako dalje izgurati dominaciju MINTELA. Viva la revolucion! :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 18:47 (Mayo).

2 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Urugvaj na OLPC-u

Kako je sad ovo uspjeh... a Drago Galic je prije par mjeseci pisao:

"Također, Negroponte je priznao da je Sugar, OS OLPC-a koji je nastao na osnovu Red Hat Linuxa "pogreška".

Kako sada ima i drugih moćnijih prijenosnih računala komercijalno dostupnih za ispod 200 dolara, a na kojima se bez problema mogu koristiti uobičajeni operativni sustavi i aplikacije za njih, čini se da je OLPC već došao do svog kraja."

... i kome sad vjerovati? Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Urugvaj na OLPC-u
DigiMagic kaže...

Kako je sad ovo uspjeh... a Drago Galic je prije par mjeseci pisao:

"Također, Negroponte je priznao da je Sugar, OS OLPC-a koji je nastao na osnovu Red Hat Linuxa "pogreška".

Kako sada ima i drugih moćnijih prijenosnih računala komercijalno dostupnih za ispod 200 dolara, a na kojima se bez problema mogu koristiti uobičajeni operativni sustavi i aplikacije za njih, čini se da je OLPC već došao do svog kraja."

... i kome sad vjerovati? Osmijeh

Negroponte je dobio kickback od Microsofta i okrenuo ploču, zato ga je skoro čitav prvotni tim napustio (od Jepsenice nadalje). Prije dvije godine praktično nije postojao netbook (heh, kako se stvari brzo mijenjaju).

Ovaj članak je zanimljiv, navodno netko je uvidio da čak niti OLPC ne može imati svatko jer vidi vraga moraš imati INFRASTRUKTURU:

http://www.olpcnews.com/hardware/power_supply/olpc_nigeria_electricty_cost.html

:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2009 19:04 (Mayo).
18 godina
neaktivan
Urugvaj na OLPC-u

ma dajte ljudi nije uopće bitno koliko su ga platili i dali je on šrot ili ne. bitno je da su klinci napokon dobili svoja računala. ja sam za sve takve akcije, bitno je da se mladi obrazuju.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Mayo kaže...

Za 260 dolara su dobili puno, kao prvo djeca uče koristiti računalo kao produktivni alat a ne kako postati robovi Ms Office-a koji ovako i onako skoro nikada više u životu neće trebati (alata poput office aplikacija ima na malu tonu svaka sa svojim UI-om).

Možda ima tonu kopija Officea, ali se na računalima širom svijeta mogu tražiti samo u tragovima. Onih nekoliko koji nešto mogu poslužiti imaju identičan UI zbog prvog razloga. Pokušao sam jednog prijatelja nagovoriti da instalira open office na svoja računala u firmi - rekoh to ti je besplatno, a sučelje i mogućnosti iste (imao je nešto malo iskustva s MS-om) - nakon tjedan dana čovjek u dućan i kupio original. I još mi se zahvalio, veli sad sam vidio zašto MS košta toliko koliko košta.

Btw, slažem se s prvim dijelom tvog komentara.

18 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Možda ima tonu kopija Officea, ali se na računalima širom svijeta mogu tražiti samo u tragovima. Onih nekoliko koji nešto mogu poslužiti imaju identičan UI zbog prvog razloga. Pokušao sam jednog prijatelja nagovoriti da instalira open office na svoja računala u firmi - rekoh to ti je besplatno, a sučelje i mogućnosti iste (imao je nešto malo iskustva s MS-om) - nakon tjedan dana čovjek u dućan i kupio original. I još mi se zahvalio, veli sad sam vidio zašto MS košta toliko koliko košta.

Covjek je otisao tamo i kupio jer u zivotu nije radio na Open Officeu nego samo na MS Officeu. Ovdje se odgaja cijela generacija djece i ako ih se odgoji na Open Officeu nista im losije u zivotu nece biti, dapace, cijeli zivot ce raditi na besplatnom office alatu.

Btw, 260 US$ je kostala i edukacija koja obicno cini vise od polovice cijene proizvoda, tako da je to odlicna cijena. To je po danasnjem tecaju 1.300 kn po racunalu, pa mi vi pokazite na link za takvo isto Microsoft based racunalo.

18 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...

Covjek je otisao tamo i kupio jer u zivotu nije radio na Open Officeu nego samo na MS Officeu. Ovdje se odgaja cijela generacija djece i ako ih se odgoji na Open Officeu nista im losije u zivotu nece biti, dapace, cijeli zivot ce raditi na besplatnom office alatu.

Btw, 260 US$ je kostala i edukacija koja obicno cini vise od polovice cijene proizvoda, tako da je to odlicna cijena. To je po danasnjem tecaju 1.300 kn po racunalu, pa mi vi pokazite na link za takvo isto Microsoft based racunalo.

http://cgi.ebay.com/Asus-Eee-PC-4G-Black_W0QQitemZ320436070828QQcmdZViewItemQQptZLaptops_Nov05?hash=item4a9b7a69ac

200$ u trenutku pastanja linka.

Istina nije bas isto racunalo, nego se moze smatrati da je na neki nacin bolje, jer se nece zablesirati ako se 2 tjedna ne moze javiti serveru.

No, ne razumijem cemu ti vrijedi taj link? To je samo jedno racunalo (kao sto si i trazio) Belji se

18 godina
neaktivan
Urugvaj na OLPC-u

pretpostavljam da je kolega mislio na ovaj dio:

...no u to su uključeni troškovi održavanja i popravaka, priključivanja na Internet te obuku učitelja.

i slažem se. jeftinije i bolje nisu mogli napraviti.

0 0 hvala 0
17 godina
virtualAThome kaže...
..

-čemu spominjanje MSa? Jer Pvaki PC na koji ide MS ide i linux, btw. računalo se može složiti za taj iznos, naravno ne za jedan komad.

r420r kaže...

pretpostavljam da je kolega mislio na ovaj dio:

...no u to su uključeni troškovi održavanja i popravaka, priključivanja na Internet te obuku učitelja.

i slažem se. jeftinije i bolje nisu mogli napraviti.

-možda nisu mogli jeftinije, možda nisu mogli bolje.

Samo podsjetnik da se kroz razne javne nabave vrti velik novac, zapravo Vi neznate (kao ni ja) čitavu priču, da je to kod nas, ja bi bio jako 'rezerviran'.... ovako, samo kratka vijest koju za neko vrijeme uopće neće biti važna (osim Urugvajcima)

-Obuka? To je pomagalo, kao teka ili kalkulator, profesori i tako uče djecu (ne predavači-programeri), nitko ne garantira cijenu servisa/podrške koji sigurno niti ne postoji (kao što ne postoji servis za bilježnice, gumice i olovke)....

-Zašto sam rezerviran? Evo za usporedbu dijeljenje bona za DVB, sinoćnja emisija na HTVu je dala primjer, konkretan 'igrokaz', bon vrijedi za bilo koji uređaj ili TV ali ovisi o trgovcu dali ga uopće prima i za koji uređaj. Da je cilj bio tih 75kn pomoći kućanstvima, mogli su jednu mjesećnu pretplatu dati gratis, ali... u tom slućaju nebi jedna firma mogla svoj DVB prodati uz blagoslov države.... (sorry na zastranjivanju teme, no možda je to razlog i s druge strane 'bare')

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice