Ubuntu - "komercijala"!

poruka: 12
|
čitano: 1.501
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ubuntu - "komercijala"!".
17 godina
neaktivan
Ubuntu - "komercijala"!

samo je bilo pitanje dana kada ce Ubuntu postati "komercijalan" ,jer su postali dosta zastupljeni (najvrtoglaviji uspon) ,useri se sad navukli i (neko) ce morati placati sve to ..to vam je isto ko kad MS deli studentima free aplikacije(koje inace kostaju $$$ )i onda student nauci(il se navuce) na taj program i posle mora da ga plati....

kapitalizam je to ...

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ubuntu - "komercijala"!

Najgori moguci potez od strane Ubuntua. Sad samo zelim cuti komentar od strane Stallmana. :D

Gentoo user. :')
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ubuntu - "komercijala"!

Koji apsurd Smijeh

Koliko znam cyberlinkovi codeci se bundleaju sa svim mogućim programima na windowsu, a u linuxu bi naplaćivali, koja komedija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ubuntu - "komercijala"!
Tux Slave kaže...

Najgori moguci potez od strane Ubuntua. Sad samo zelim cuti komentar od strane Stallmana. :D

Taking freedom further Taking freedom further
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Ubuntu - "komercijala"!

Zapravo ova vijest nije istinita.

U Ubuntuu će se i dalje moći gledati dvdovi i slično, ALI za zemlje u kojima je to ilegalno bez plaćanja licence (npr. SAD) korisnici će moći kupiti licencu za te codece (ali naravno kupovina NIJE obavezna i dvd-ovi se mogu uredno gledati i bez tih kupljenih codeca), ovo je prvenstveno namjenjeno TVRTKAMA koje trebaju pregledavat DVD filmove legalno sa svim licencama...

Nadalje, nije istina da MS to ne naplaćuje, međutim ta je cijena sastavni dio OS-a.

Eto, cisto da se razjasni malo ova nebuloza, jer nisu u Canonicalu toliko glupi pa da naprave ISTU grešku kao Mandriva prije par godina.

Žalosno što se ovako senzacionalistički loše pročitani/prepisani članci nalaze na BOL-u, pretvarate se u 24sata i novu tv...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bug vijest kaže...

1. Linuksaška zajednica polako kuha nakon odluke Marka Shuttlewortha, direktora Canonicala koji vodi razvoj Ubuntua, da se za download codeca koji nisu već pod nekom od licenci otvorenog koda mora - plaćati! To čak ni Microsoft ne traži

2. Igrom slučaja, radi se o komercijalnom kodu iz Fluenda i Cyberlinka koji Canonical nikako ne može besplatno distribuirati, ali korisnici Linuxa, čini se, ne mare za takve stvari….

Što se tiče prve izjave. http://www.wmplugins.com/. Potražite cybelinkove ili neke druge codece.

Ubuntu i dalje ostaje opensource. Sa njim čak ne dolaze i proprietary driveri ili softver (nvidia, ati, skype, google earth) ali ih svi koristimo.

Osim toga ne vidim nikoga dovoljno ludog da koristi powerdvd uz programe kao vlc ili mplayer; ili fluenda uz gstreamer pluginove.

U stvari ništa se nije promjenilo. Prodaje se ono što se i prije moralo kupit (i kod MS-a).

P.S.
To što je jeebt rekao
--> Moj SIG <-- IBM ThinkPad R61 - C2D T7100 1,8 MHz, nVidia Quadro NVS 140M, 2GB RAM, 120GB HDD, Ubuntu 8.04 acer TravelMate 2483 NWXCi - Pentium M 1.73MHz, 1GB RAM, 60GB HDD, Ubuntu 8.04
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2008 22:57 (eko013).
17 godina
neaktivan
mozda bi i povjeroaval da to nije napisal novinar svih novinara d.g. meni je on ko 24 sata.kratak, sere, a nema pojma. jos mu fali samo gola zena na kraju svake vijesti.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
Ubuntu - "komercijala"!

Te codece plaćaju i korisnici Windowsa, samo što su u tome slučaju već uključeni u cijenu. Sa druge strane, zanimljivo je kako Canonical svako malo pronađe novi način za zaradu. Pitam   se što je sljedeće.

Probaj Linux! > linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Baš si vražjiNamigiva

17 godina
Ubuntu - "komercijala"!

pored ovakvih članaka imam neki osjećaj da je bug kupio matija babić ?!

long live linux

0 0 hvala 0
17 godina
neznam što da kažem!
Koristim Ubuntu, ali ovo je stvarno niski udarac sada će svi prelazit na windowse, ili na druge distribucija, ali mislim da nije nitko kao Ubuntu. Većina ljudi je i imala ubuntu samo zato što je i bio besplatan.
Da žena nije pripitomila muškarca, pripitomila bi neku drugu životinju!
17 godina
unknown kaže...
neznam što da kažem!
Koristim Ubuntu, ali ovo je stvarno niski udarac sada će svi prelazit na windowse, ili na druge distribucija, ali mislim da nije nitko kao Ubuntu. Većina ljudi je i imala ubuntu samo zato što je i bio besplatan.

čitaš li ti postove ... ovaj članak je čista laž i prvokacija. canonical nudi fluedno mp3 kodeke na prodaju, ali ti ih ne moraš kupit, tj. hr. zakon te ne prisiljava na to, još. a uvijek se mp3-ce mogu prebaciti u neki otvoreni format
.. i kako kupit časopis kad ovakove nebuloze pročitaš ovdje. stvarno gubite čitatelje ovakvim neprofesionalizmom

long live linux
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 14:56 (hrvooje).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice