TSMC gradi tvornicu

poruka: 8
|
čitano: 1.406
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TSMC gradi tvornicu".
16 godina
TSMC gradi tvornicu

da se ovi što proizvedu elektroniku zahebu pa izgrade tvornicu u hrvatskoj

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: TSMC gradi tvornicu
blackalbum kaže...

da se ovi što proizvedu elektroniku zahebu pa izgrade tvornicu u hrvatskoj

ne mogu se tako jako zahebati

KONACNO NOVI KOMP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18 godina
TSMC gradi tvornicu

a grade di?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
HCSC kaže...

a grade di?

TSMC - Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
18 godina
odjavljen
TSMC gradi tvornicu

šta to znači za ostale proizvođače?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
M4X kaže...

jednostavno da nece moci pratiti tempo, jos prije koju imao si 4-5 velikih nezavisnih tvornicara, a izgleda da ce u narednoj buducnosti ta brojka spasti samo na dva: TSMC i GlobalFoundries, Chartered je nedavno kupio GF a cini mi se da UMC i SMIC ceka slicna sudbina.

jednostavno u indutriji poluvodica cijena izgradnje novih fabova iz generacije u generaciju raste nenormalno, rekao bi cak eksponencijalno dok je rast samog trzista spao na jednoznamenkaste brojke, tako da logicno je ocekivat da ce za gotovo isti pljen borba iz generacije u generaciju bit sve zesca i zesca a u takvim okolnostima krupnije ribe imaju vece izglede dok ce manji bit prisiljeni na prodaju - inace ih sljedi eliminacija.

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 20:54 (dado8).
18 godina
odjavljen
dado8 kaže...
M4X kaže...

jednostavno da nece moci pratiti tempo, jos prije koju imao si 4-5 velikih nezavisnih tvornicara, a izgleda da ce u narednoj buducnosti ta brojka spasti samo na dva: TSMC i GlobalFoundries, Chartered je nedavno kupio GF a cini mi se da UMC i SMIC ceka slicna sudbina.

jednostavno u indutriji poluvodica cijena izgradnje novih fabova iz generacije u generaciju raste nenormalno, rekao bi cak eksponencijalno dok je rast samog trzista spao na jednoznamenkaste brojke, tako da logicno je ocekivat da ce za gotovo isti pljen borba iz generacije u generaciju bit sve zesca i zesca a u takvim okolnostima krupnije ribe imaju vece izglede dok ce manji bit prisiljeni na prodaju - inace ih sljedi eliminacija.

mislio sam na proizvođače koji kupuju te poluvodiče..amd,ati,intel...

16 godina
protjeran
M4X kaže...

mislio sam na proizvođače koji kupuju te poluvodiče..amd,ati,intel...

Hmm brkas neki veoma razlicite stvari imas jednu skupinu tvornicara (nazovimo ih nadnicara, placenika ili kako vec hoces) koje sam gore naveo a bave se iskljucivo proizvodnjom, tocnije oni uopce ne projektiraju chipove vec su strogo specijalizirani za njihovu proizvodnju a rade po narudzbi i to uglavnom samo za kompanije koje su strogo specijalizirane samo za projektiranje chipova (primjerice Nvidia, Qualcomm, Broadcom...)

S druge strane imas tvornicare koje proizvode vise manje samo za svoje potrebe i imaju potpuni zoukruzeni proizvodni proces chipa od crtace ploce preko proizvdinje pa do marketinga i prodaje , u tu skupini opcenito danas spadaju najvece zvjerke hardwerske industrije kao sto su Intel, Samsung, Toshiba, Texas Instruments...

Sve donedavno AMD tocnije njihov CPU odjel spadao je u ovu druge skupinu - medju teskase ali financijska situacija ih je natjerala da se danas se bave samo projektiranjem a pogone su prodali Arapima ilitiga GlobalFoundries-u

Nvidia s druge strane nikada nije imala a kako stvari danas stoje vjerojatno nikad nece ni imat vlastitu proizvodnju, da stvar bude bolje cak ni kartice s gotovim chipovima koje dolazi iz TSMC ne sklapaju i ne prodaju sami vec za njih to rade partneri Evga, Palit, Asus...

Uglavnom danas ovim nezavisnim tocnije strogo specijaliziranim bas i ne cvjetaju ruze dok ovim divovima i nije tako lose, bez obzira na financijsku krizu i sve donedavno pad potrosnje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice