Symbian najpopularniji

poruka: 72
|
čitano: 7.425
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Symbian najpopularniji".
16 godina
protjeran
RE: Symbian najpopularniji
8ax kaže...
n95-2 JE fakat brza (quake 3 high @ 20fps) ali je symbian spor kad se nafila. napravio sam master reset u trecem mjesecu.

kao prvo, na symbianu treba promjeniti da ucitava slike iz samo specificiranog foldera, isto tako i muziku i video...onda je galerija kak treba, nista spora, po defaultu ucitava sve slikovne datoteke na memoriji telefona i na kartici pa zato dugo traje...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran

nokia sa symbianom treba napraviti samo jednu stvar...zaboraviti ga i preci na andriod..u konačnici za nekih 5 godina ce i ostati samo androdi i iOS...nesto slicno kao i windows i OS X na računalima....windows phone 7 odgađaju,HTC koji najvise i koristi WP OS polako prelazi na Android,symbian i nokia su svejedno u qurcu jedino RIM sa BB ostane kao neka margina za poslovnjake i alternativce(kao linux)

16 godina
protjeran
bugonja kaže...

nokia sa symbianom treba napraviti samo jednu stvar...zaboraviti ga i preci na andriod..u konačnici za nekih 5 godina ce i ostati samo androdi i iOS...nesto slicno kao i windows i OS X na računalima....windows phone 7 odgađaju,HTC koji najvise i koristi WP OS polako prelazi na Android,symbian i nokia su svejedno u qurcu jedino RIM sa BB ostane kao neka margina za poslovnjake i alternativce(kao linux)

jea rajt, a iza meego-a stoji intel zajedno s nokiom, te jos dosta proizvodaca hardvera i softvera, a bome i iza symbiana stoji poprilicno velikih igraca, tako da zaboravi ios i android prije nego nokijine os-eve

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 20:59 (grimyHR).
15 godina
protjeran

nokia je nekad drzala 70% trzisa sad ga drzi 50%,za 5 godina nece imat ni 5%...ljudima je pun qurac kompliciranih OS za koje trebas biti haker da ih nastimas....upravo tu i pociva toliki uspjeh androida i iphone-a,jednostvan a moćan,brz a radi.sve funkcionalno sve na jednom mjestu.(app store) 90% ljudi to trazi,nisu svi power useri koji kupe n900 pa instaliraju na njega windowse i igraju wow i te šeme...al nokia to ne kuži i piči po svome.zato i mjenjaju vrh firme,jer žive u prošlosti,zato im se iz mjeseca u mjesec smanjuje tržište,ali i dobit

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 21:08 (bugonja).
16 godina
protjeran
bugonja kaže...

nokia je nekad drzala 70% trzisa sad ga drzi 50%,za 5 godina nece imat ni 5%...ljudima je pun qurac kompliciranih OS za koje trebas biti haker da ih nastimas....upravo tu i pociva toliki uspjeh androida i iphone-a,jednostvan a moćan,brz a radi.sve funkcionalno sve na jednom mjestu.(app store) 90% ljudi to trazi,nisu svi power useri koji kupe n900 pa instaliraju na njega windowse i igraju wow i te šeme...al nokia to ne kuži i piči po svome.zato i mjenjaju vrh firme,jer žive u prošlosti

tih nekad 70% je znacilo puno manje mobitela nego sada 50%, nokia sad prodaje vise nego ikada, nokijin kvartalni rast je otprilike jednak ukupnoj prodaji iphonea u tom razdoblju, znaci samo rast prodaje, ukupni broj prodanih nokija u tom razdoblju nema smisla ni usporedivati...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 21:10 (grimyHR).
15 godina
protjeran

ja pricam o smrtphone a ne o mobitelima koji kostaju 1kn i koje salju za aziju i afriku...pa pogledaj samo prije 10 godina kakvi su mobiteli bili a kakvi su danas...za 5 godina ce postojati samo smartphoni i tu ce nokia popusit

smratphone je trend koji raste,to je buducnost

15 godina
neaktivan
Symbian najpopularniji

znam da je offtopic, ali kad ste već svi tu...

zašto na nokiji 2700 (dummy) mogu dobiti detaljne karte bosne i scg (detaljne! ! !), a na n97 samo ono što skinem s nokia maps ?

ne pitajte za screenshot, nema na 2700.

Worry gives a small thing a big shadow.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koje karte dobijes na 2700? A za N97 imas vrlo detaljne karte od garmina. 

:)
17 godina
odjavljen
magicmist kaže...

znam da je offtopic, ali kad ste već svi tu...

zašto na nokiji 2700 (dummy) mogu dobiti detaljne karte bosne i scg (detaljne! ! !), a na n97 samo ono što skinem s nokia maps ?

ne pitajte za screenshot, nema na 2700.

I na N97 možeš ubacit karte preko kompa (da ne trošiš net na mobitelu) i dobiješ istu stvar koju 2700 ima tvornički, samo što su ti novije karte.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
grimyHR kaže...
bugonja kaže...

nokia je nekad drzala 70% trzisa sad ga drzi 50%,za 5 godina nece imat ni 5%...ljudima je pun qurac kompliciranih OS za koje trebas biti haker da ih nastimas....upravo tu i pociva toliki uspjeh androida i iphone-a,jednostvan a moćan,brz a radi.sve funkcionalno sve na jednom mjestu.(app store) 90% ljudi to trazi,nisu svi power useri koji kupe n900 pa instaliraju na njega windowse i igraju wow i te šeme...al nokia to ne kuži i piči po svome.zato i mjenjaju vrh firme,jer žive u prošlosti

tih nekad 70% je znacilo puno manje mobitela nego sada 50%, nokia sad prodaje vise nego ikada, nokijin kvartalni rast je otprilike jednak ukupnoj prodaji iphonea u tom razdoblju, znaci samo rast prodaje, ukupni broj prodanih nokija u tom razdoblju nema smisla ni usporedivati...

To sto Nok prodaje vise komada mobitela to nista ne znaci. Apple ziher ima vecu zaradu na broj prodanih telefona. O ostalim uslugama sa kojima zaraduju a vezane su za iPhone (iTunes muzika/aplikace/filmovi/serije/knjige i razno razni dealovi sa operaterima) necu ni spominjati. Cuo sam kako je Apple u startu sa AT&Tjem potpisao ugovor da dobiju velik postotak profita koji ce AT&T ostariti na prodaji data tarifa kojima ce korisnici skidati sadrzaj sa iTunesa. No ne znam zasto sam ovo isao komentirati, to je sad nebitno :)

Ono sto mene smeta je sto je Symbian uvjek bio nekako inertan. Evo bas sam se neko vrijem igra sa X6. Negdje klikas dvaput, negdje jednom. Onda ne znam dal sam kliknuo pa cekam da mi se nesto otvori ili sam trebo kliknut dvaput. Pa da je itko iz Nokije koristio taj telefon tjedan dana odma bi donjeli odluku da se sve klika jednom. Ispravit ce to u S^3 :) 

Ako ste koristili Ovi Store i pozeljeli nesto serchati jel znate koja je procedura?Govorim za N82. Otvorim Ovi, Ne mogu kliknuti Serch dok se ne ucitaju sve aplikacije na prvoj stranic (sto zna potrajati). Kliknem na serch i umjesto da mi je fokus odma na polju za unos teksta ja moram kliknuti dolje i srednju tipku i tek onda pocinjem pisati. Pa da je itko primio taj Ovi store u ruke skontao bi da su ova zadnja dva koraka bespotrebna. Na touch telefonima kada kliknes na Serch fokus takoder nije na polju za unos teksta nego opet moras kliknuti. Pa vec sam dao do znanja da zelim serchati klikom na tipku serch. Zar moram na dva ekrana stiskati istu stvar?

Na N82 takoder nakon updatea firmwarea pojavljivao se problem da je telefon zamrznut par sekundi nakon prekida poziva. ?!? Da li je poziv neka neocekivana radnja?

Sjecam se novog firmwarea za N80 sa kojim nisi mogao provjeriti stanje racuna na prepaidu jer je imao gresku za biranje brojeva sa # :)

X6 prikaze qwerty tipkovnicu kada ga zarotiram u landscape. Kad se spajam prvi puta na WLAN i moram upisati WEP ili WPA sifru zarotiram ekran i nemam qwerty tipkovnice nego gledam onu malu iz portrait orjentacije? Zasto pobogu? Pa meni je nevjerovatno kako netko ne primjecuje takve sitne bugove koji se stalno provlace kroz OS

Zasto bi se OS morao usporti kad instaliras 10 aplikacija? Pa zasto ga onda reklamirate kao smartfon? Recite radi dok ne pocnes prckati po njemu i ja ga necu dirati :)

Nevjerovatno sporu galeriju za pregled slika necu ponovno navoditi kao primjer.

Ne mrzim Nokiju, ne glorificiram Apple ili Android. Ja sam obican korisnik koji je svoje Nokije platio jako skupo i zivciraju ga propusti koji se mogu ispraviti, ali ih nitko ne zeli ispraviti. Cemu onda novi firmwarei? Da su bar ti telefoni jeftini pa bi reko koliko para toliko muzike. 

Jedva cekam N8 jer mislim da ce biti kvalitetan proizvod kao i Win7 jer se Nokia opekla na konkurenciju i sad ce napraviti posao kako spada.

16 godina
Symbian najpopularniji

Sta jeste jeste nokia kao da se nakon 6630 uljenila sto se tice isprvljanja bugova i podrske za telefone koje su na trzistu neko vrijeme. Sijecam se bas na N80 da je bilo dosta bugova pa stavim novi firmware pa ih ima jos vise a nemozes downgrade napraviti cak ni u servisu. Nisu bili drasticni bugovi ali veoma ispravljivi i trebalo ih je ispraviti. A na forumu ignoriraju prakticki sve upite.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...
grimyHR kaže...
bugonja kaže...

To sto Nok prodaje vise komada mobitela to nista ne znaci. Apple ziher ima vecu zaradu na broj prodanih telefona. O ostalim uslugama sa kojima zaraduju a vezane su za iPhone (iTunes muzika/aplikace/filmovi/serije/knjige i razno razni dealovi sa operaterima) necu ni spominjati. Cuo sam kako je Apple u startu sa AT&Tjem potpisao ugovor da dobiju velik postotak profita koji ce AT&T ostariti na prodaji data tarifa kojima ce korisnici skidati sadrzaj sa iTunesa. No ne znam zasto sam ovo isao komentirati, to je sad nebitno :)

Ono sto mene smeta je sto je Symbian uvjek bio nekako inertan. Evo bas sam se neko vrijem igra sa X6. Negdje klikas dvaput, negdje jednom. Onda ne znam dal sam kliknuo pa cekam da mi se nesto otvori ili sam trebo kliknut dvaput. Pa da je itko iz Nokije koristio taj telefon tjedan dana odma bi donjeli odluku da se sve klika jednom. Ispravit ce to u S^3 :) 

Ako ste koristili Ovi Store i pozeljeli nesto serchati jel znate koja je procedura?Govorim za N82. Otvorim Ovi, Ne mogu kliknuti Serch dok se ne ucitaju sve aplikacije na prvoj stranic (sto zna potrajati). Kliknem na serch i umjesto da mi je fokus odma na polju za unos teksta ja moram kliknuti dolje i srednju tipku i tek onda pocinjem pisati. Pa da je itko primio taj Ovi store u ruke skontao bi da su ova zadnja dva koraka bespotrebna. Na touch telefonima kada kliknes na Serch fokus takoder nije na polju za unos teksta nego opet moras kliknuti. Pa vec sam dao do znanja da zelim serchati klikom na tipku serch. Zar moram na dva ekrana stiskati istu stvar?

Na N82 takoder nakon updatea firmwarea pojavljivao se problem da je telefon zamrznut par sekundi nakon prekida poziva. ?!? Da li je poziv neka neocekivana radnja?

Sjecam se novog firmwarea za N80 sa kojim nisi mogao provjeriti stanje racuna na prepaidu jer je imao gresku za biranje brojeva sa # :)

X6 prikaze qwerty tipkovnicu kada ga zarotiram u landscape. Kad se spajam prvi puta na WLAN i moram upisati WEP ili WPA sifru zarotiram ekran i nemam qwerty tipkovnice nego gledam onu malu iz portrait orjentacije? Zasto pobogu? Pa meni je nevjerovatno kako netko ne primjecuje takve sitne bugove koji se stalno provlace kroz OS

Zasto bi se OS morao usporti kad instaliras 10 aplikacija? Pa zasto ga onda reklamirate kao smartfon? Recite radi dok ne pocnes prckati po njemu i ja ga necu dirati :)

Nevjerovatno sporu galeriju za pregled slika necu ponovno navoditi kao primjer.

Ne mrzim Nokiju, ne glorificiram Apple ili Android. Ja sam obican korisnik koji je svoje Nokije platio jako skupo i zivciraju ga propusti koji se mogu ispraviti, ali ih nitko ne zeli ispraviti. Cemu onda novi firmwarei? Da su bar ti telefoni jeftini pa bi reko koliko para toliko muzike. 

Jedva cekam N8 jer mislim da ce biti kvalitetan proizvod kao i Win7 jer se Nokia opekla na konkurenciju i sad ce napraviti posao kako spada.

u potpunosti se slažem s tobom. nokia x6 je ubjedljivo najlošiji mobitel iz serije "iphone killera" koji sam imao prilike testirati. ta fora moram li jednom ili dva puta stisnuti, hoće li mi mob zavibrirati kada nešto stisnem ili neće, imam li back tipku na ekranu ili se ona misteriozno izgubi, preferences koji se nalaze na 3 različita mjesta, uspravanje mobitela instaliranjem aplikacija, predug izlazak iz aplikacije....

a k tome meni je u ruci toliko škripalo da sam se uplašio da će se raspasti ako malo jače stisnem.

ne znam što je to s nokiom, ali ako nastavi izbacivati ovako loše mobitele i reklamirati ih kao špicu klase bojim se da su im dani odbrojani što se smartphonea tiče

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice