Suradnja Microsofta i Samsunga

poruka: 8
|
čitano: 1.899
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Suradnja Microsofta i Samsunga".
14 godina
neaktivan

samsung - prijateljica noci

vruće je...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Re: Suradnja Microsofta i Samsunga

Počeli su prepoznavat da će WP7 napraviti bum na tržištu

17 godina

Nigde ne mogu da nadjem o kojim patentima se radi. Nije mi jasno zasto HTC, Samsung i ostali kriju sporazum ?. Mozda je to neka tehnologija kao Active Sync ili NTFS ko zna ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Nigde ne mogu da nadjem o kojim patentima se radi. Nije mi jasno zasto HTC, Samsung i ostali kriju sporazum ?. Mozda je to neka tehnologija kao Active Sync ili NTFS ko zna ?

Pogledaj tužbu protiv Barns & Noble-a. Isto tužba za android ali oni idu na sud i ima više podataka o patentima.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
Mislim da nikako Samsung u toj prici nije "kraljica noci".
Prije ih vidim kao pametne igrace koji uzimaju mnoge cimbenike kao VAZNE. Primjerice, Googleovo preuzimanje Motorole - Motorola postaje glavna Androidova platforma.
Zatim, kao sto je autor teksta takodjer naglasio vrlo vjerojatan porast broja korisnika WP7 te u tome moguc zlatan rudnik (mnostvo novih developera kkje treba poticati, mnostvo novih mogucnosti....). Sve u svemu, pametan potez.
Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan

Kaze: Prema sporazumu Samsung je pristao plaćati Microsoftu naknadu za tehnologije korištene u tabletima i mobilnim telefonima temeljenim na Androidu

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

1 0 hvala 0
17 godina

Hahaha... Bug je MS-ov neslužbeni PR: sad kao Samsung uviđa vrijednost WP7 te gleda Google+Motorolu kao prijetnju. Hahahaha! Samsung ima jedan kućni OS (Bada) i barem još jedan kvalitetan OS koji može besplatno koristiti (Tizen/MeeGo), a može i forkati Android - zašto bi "bježao" na MS-ov slabo popularan WP7 gdje će imati isti rizik kao s Googleom?

I sad onaj dio dogovora koji su Bugovci "slučajno" previdjeli: Samsung će plaćati $15 po prodanom mobitelu baziranom na Androidu (toliko otprilike košta i licenca za WP7). Ovaj se ugovor u mafijaškom žargonu zove reket: ako ne platiš "cifru" znaš što slijedi...

Tako MS i dalje slijedi svoju tradiciju: ako ne možeš suparnika pobijediti boljim proizvodom - tuži ga. MS trenutno zarađuje daleko više na ovakvom reketu kojeg je sklopio s više proizvođača mobitela baziranih na Androidu (HTC, Viewsonic, Acer, Samsung) nego na vlastitoj platformi. Nema što - dioničari presretni - besplatna zarada.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 21:07 (4ndY).

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Hahaha... Bug je MS-ov neslužbeni PR: sad kao Samsung uviđa vrijednost WP7 te gleda Google+Motorolu kao prijetnju. Hahahaha! Samsung ima jedan kućni OS (Bada) i barem još jedan kvalitetan OS koji može besplatno koristiti (Tizen/MeeGo), a može i forkati Android - zašto bi "bježao" na MS-ov slabo popularan WP7 gdje će imati isti rizik kao s Googleom?

I sad onaj dio dogovora koji su Bugovci "slučajno" previdjeli: Samsung će plaćati $15 po prodanom mobitelu baziranom na Androidu (toliko otprilike košta i licenca za WP7). Ovaj se ugovor u mafijaškom žargonu zove reket: ako ne platiš "cifru" znaš što slijedi...

Tako MS i dalje slijedi svoju tradiciju: ako ne možeš suparnika pobijediti boljim proizvodom - tuži ga. MS trenutno zarađuje daleko više na ovakvom reketu kojeg je sklopio s više proizvođača mobitela baziranih na Androidu (HTC, Viewsonic, Acer, Samsung) nego na vlastitoj platformi. Nema što - dioničari presretni - besplatna zarada.

MS je tražio 15, ali pošto je dogovoren neki kompromis Samsung će plaćati nešto manje od tog, vjerovatno 10-ak.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice