Superračunalo s mozgom

poruka: 5
|
čitano: 1.036
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Superračunalo s mozgom".
17 godina
neaktivan
Superračunalo s mozgom

Zacetak Skynet-a :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Superračunalo s mozgom
Badpix3l kaže...

previse gledas kronike sare connor, to je prije zacetak zooloskog vrta zivadi koja misli da su zivad a zapravo su hrpa hardwarea
18 godina
RE: Superračunalo s mozgom
Kensei kaže...
Badpix3l kaže...

previse gledas kronike sare connor, to je prije zacetak zooloskog vrta zivadi koja misli da su zivad a zapravo su hrpa hardwarea
  A ti previše gledaš hronike Thomasa A. Andersona, ovo je nastavak puta kojim odavno idemo, proizvođenja mašina koje će ljudske poslove obavljati brže i pouzdanije od samih ljudi.

Zanima me (pa makar mi rekli da sam previše čitao Asimova) kako će se jednog dana na ljudsko društvo odraziti to što će kompjuteri i roboti moći da obavljaju sve ljudske poslove? To da će za koju godinu roboti moći da rade manje-više sve manuelne poslove, cenim, i nije neko fantastično predviđanje. Umni rad? DARPA ima projekat, za koji ne znam da li je povezan sa ovim, razvoja sistema koji bi bio u stanju da čita i razume tekst na "prirodnom" (tj nekom ljudskom) jeziku, a sve ostalo, izuzev možda naučnog rada, je na korak od toga. I šta će onda biti? Šest (ili koliko nas bude) milijardi naučnika na Zemlji koje opslužuju horde robota i kompjutera? Ili će postojati tehnokratska elita koja će imati apsolutnu moć i na čijoj milostinji će živeti svi ostali zato što ne mogu da obavljaju nijedan posao koji već ne rade roboti? Možda će ljudi sasvim nepotrebno obavljati neke poslove i tako popunjavati vreme i opravdavati to što dobijaju novac, kao što je ponekad bio slučaj u socijalističkim zemljama?
17 godina
neaktivan
Superračunalo s mozgom

a zasto jednostavno ne spoje macji mozak sa gigabitnim lanom, jeftinije i pouzdanije...

Sto se tice ljudi koji se plase napretka tehnologije...

Tehnologija je jedina stvar koja spasava ljude, medicina, informatika, fizika, da ne nabrajam...

pomocu tehnologije (da nema politike i provatnih interesa) bi se moglo napraviti drustvo u kojemu roboti sve rade(energija nije problem, ima je u izobilju, ako se na gdje trazit, a  i sirovina ima dosta...), a ljudi mogu raditi sto god hoce i imati sto god hoce, (primjer, hoces novi laptop, narucis ga na netu i dobijes ga za par dana, jer energija je besplatna za napravit ga, kao i sirovina, koja se reciklira...)

razlog zbog cega to nemozemo postic je religija i drzava, obadvoje su umjetne tvorevine ljudi koji zele zadrzat kontrolu nad ostalim ljudima...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Superračunalo s mozgom

ovo mi sve više liči na ideju iz nekog SF-a da su ljude, ustvari, stvorile mašine(jer je njima zaprijetila propast-razloga se više ne sjećam), a u DNK su ubacile šifru koja nas neminovno vodi ka  izradi tih mašina, koje su si na taj način osigurale opstanak, a mi tu više ne možemo ništa promijeniti...naše vrijeme polako istječe...kad malo bolje razmislim, možda drugo i nismo zaslužili, koliko smo sranja napravili na ovoj jadnoj planeti i valjda je vrijeme da ju preuzme netko drugi...netko pametniji???...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice