What Is the Judgment Day?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
rekao bi Mujo...
što ima?
"The Judgement Day is a mome- WAAAIT A SECOND"
"The Judgement Day is a mome- WAAAIT A SECOND"
''System need reboot for the last time,please push the switch to initiate artifiecal inteligent system.Thank You"
haha, pa zar nije jednostavnije da ukucaju u google? U cemu je razlika? :D
haha, pa zar nije jednostavnije da ukucaju u google? U cemu je razlika? :D
je lako je tebi razumijeti, ali što to znači elektroničkom sklopovlju koje vidi samo 0 i 1... ama baš ništa.
Izgubit će. Iako je superračunalo svejedno je gluplje od čovjeka
Ovo bi moglo biti zanimljivo.
ako pobijedi trebali bi se zapitat što je još sposobno s pristupom velikoj količini podataka....nije da vas plašima ali...(skynet???) ....haha
Izgubit će. Iako je superračunalo svejedno je gluplje od čovjeka
Točno tako...ono nema inteligenciju ili nešto slično nego treba mu se predefinirati, odgovor pa tek onda pogoditi koji odgovor i onda reći točan odgovor
Computer, witch is the year Hitler was born? I declare war to the human race!!! I onda uleti Sarah Connor i raznese studio... All be bak!
Q:why is six afraid of seven?
pc: math problem;
need to reboot;
highlight the OS you want to boot in:
-windows8
"there are some memory problems, need to reboot......
Computer, witch is the year Hitler was born? I declare war to the human race!!! I onda uleti Sarah Connor i raznese studio... All be bak!
Q:why is six afraid of seven?
pc: math problem;
need to reboot;
highlight the OS you want to boot in:
-windows8
"there are some memory problems, need to reboot......
?
ako pobijedi trebali bi se zapitat što je još sposobno s pristupom velikoj količini podataka....nije da vas plašima ali...(skynet???) ....haha
zasad me još ne plaši. kadsam prvi put gledao terminatora (tamo negdje '94-e) milsio sam da nema šanse da računala toliko "evoluiraju" u tako kratkom roku. Ovoj kviz je jedan od koraka koji vodi prema sljedećem stupnju "evolucije" računala. ne mora to nužno biti u negativnom smislu. možda za koji mjesec/godinu baš računalo pronađe lijek za rak ili neku drugu bolest. Ali jedna me stvar u svemu tome plaši. Što kad se raketni štitovi, interkontinatalne rakete i ostalo silno naoružanje povjeri računalima? dal obična 1 umjesto 0 znači da je počeo rat? što ako se desi takva greška? ili još gore što ako računala stvarno razviju samosvijest? hoćemo li mi onda posatati suvišni? i nemojte mi sad reći da je to SF ili deleka budućnost. to sve vjerojatno već postoji, jer poslali smo čovjeka na mjesec prije 50 godina a ja danas u 21. stoljeću još palim cigaretu šibicama...
Baš me zanima kako će rješiti problem 'razumijevanja' biti pitanja..
Jel itko koristio wolfram alphu, upises neko pitanje on ti da odgovor, a vec postoje mehanizmi za pretvaranje govora u tekst, samo ih treba usavrsit za primijenu u studiju gdje je velika pozadinska buka i smetnje,.
Evo cak zna i odgovor na ovaj gore vic.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=why+is+six+afraid+of+seven%3F
Baš me zanima kako će rješiti problem 'razumijevanja' biti pitanja..
Vjerojatno iz velike baze podataka.
P.S. Kad vidim komentare (ne od tebe Dado) "računalo nije pametnije od čovjeka", stvarno mi dođe da se zapitam koliko neki imaju IQ
Jel itko koristio wolfram alphu...
Još iz beta verzije ga imam kao prvi search engine (iako on to nije) iza googla u firefoxu.
EDIT: kad smo već kod toga, link
Jel itko koristio wolfram alphu, upises neko pitanje on ti da odgovor, a vec postoje mehanizmi za pretvaranje govora u tekst, samo ih treba usavrsit za primijenu u studiju gdje je velika pozadinska buka i smetnje,.
Evo cak zna i odgovor na ovaj gore vic.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=why+is+six+afraid+of+seven%3F
Čak je i dncrmtu objasnila u čemu je fora
Anyways, ne brine mene što će biti ako nuklearni pogoni budu pod upravom računala, ja se pitam hoću li moći razmjenjivati nježnosti sa sexy kiborgicom a da cura to ne računa kao prijevaru
Vjerojatno iz velike baze podataka.
P.S. Kad vidim komentare (ne od tebe Dado) "računalo nije pametnije od čovjeka", stvarno mi dođe da se zapitam koliko neki imaju IQ
Dosad najveća inteligencija i to ne prava inteligencija nego simulacija je bila mozak mačke. I vidi koliko je tu bilo potrebno procesorske snage i memorije. Glupo mi je uopće uspoređivat mozak čovjeka i računalo. Računalo nema razum i ne može razmišljati. To što ono sve vadi iz baze podataka je kao da ja uzmem enciklopediju i idem po kvizovima i sve čitam iz nje. Računala nikad neće dostići čovjeka (ne mogu zato što ih čovjek programira, a ako čovjek nešto ne može shvatit kako će tek računalo?), a to što ti sebe smatraš glupljim od jednog najobičnijeg računala je tvoja stvar
Computers can't think. Or can they?
http://www.stumbleupon.com/su/2A4c2r/web.media.mit.edu/%257Eminsky/papers/ComputersCantThink.txt
To što ono sve vadi iz baze podataka je kao da ja uzmem enciklopediju i idem po kvizovima i sve čitam iz nje. Računala nikad neće dostići čovjeka (ne mogu zato što ih čovjek programira, a ako čovjek nešto ne može shvatit kako će tek računalo?), a to što ti sebe smatraš glupljim od jednog najobičnijeg računala je tvoja stvar
Nisu li informacije kojima raspolažeš u osnovi poput enciklopedije u obliku sinapsi u tvome mozgu?
A što ako čovjek isprogramira AI koji je gluplji od njega, ali nekim uvrnutim genetskim algoritmom AI evoluira u neki bićoidni oblik inteligentniji od čovjeka?
Nikad ne reci nikad
zasad me još ne plaši. kadsam prvi put gledao terminatora (tamo negdje '94-e) milsio sam da nema šanse da računala toliko "evoluiraju" u tako kratkom roku. Ovoj kviz je jedan od koraka koji vodi prema sljedećem stupnju "evolucije" računala. ne mora to nužno biti u negativnom smislu. možda za koji mjesec/godinu baš računalo pronađe lijek za rak ili neku drugu bolest. Ali jedna me stvar u svemu tome plaši. Što kad se raketni štitovi, interkontinatalne rakete i ostalo silno naoružanje povjeri računalima? dal obična 1 umjesto 0 znači da je počeo rat? što ako se desi takva greška? ili još gore što ako računala stvarno razviju samosvijest? hoćemo li mi onda posatati suvišni? i nemojte mi sad reći da je to SF ili deleka budućnost. to sve vjerojatno već postoji, jer poslali smo čovjeka na mjesec prije 50 godina a ja danas u 21. stoljeću još palim cigaretu šibicama...
previše gledaš filmove, tako što nije moguće, a ljudska greška je veći problem nego računalo, nekako baš ne čujem da je računalo pogriješilo, a opet ako je, to nije greška računala, nego je to greška programera...
to i je poanta, da čovjek bude zadnja karika u lance i da se ništa ne može napraviti bez odluke čovjeka.
Evo jedan edukativni film na tu temu (a ne švancenegerovski terminator). Meni jedan od omiljenih filmova.
Pa ovakvo nešto će zamijeniti google u budućnosti. Dođeš doma, i kad te nešto zanima samo pitaš komp, ne moraš ukucavat u google.
Recimo, samo kažeš odvedi me na forum sa najviše spamera u hr i komp odmah otvara FF i ide na bug :D
Evo jedan edukativni film na tu temu (a ne švancenegerovski terminator). Meni jedan od omiljenih filmova.
dobro je sad. napisao sam da sam ga gledao '94-e, tad sam imao 7-8 godina i šarafciger mi je bio omiljeni glumac, ono mraka na kvadrat i te fore. al iovo ostalo što sam napisao ne proizlazi samo iz tog filma. ima dosta filmova sa sličnom tematikom koji su napravljeni u tom razdoblju i onda nam se sve to činilo kao daleka budućnost, a dosta tih stvari danas imamo
Robot: Administrating approved