trebali bi dodati i onu "Turbo" tipku koju su imale 286-ice! Bas nemaju pojma ti inžinjeri IBM-a ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možda će taj 'komp' moći vrtiti Cod: BO bez trzanja?
automatski bi dobili 6 petaflopsa. Samo da znaju za to.
Iako, sada za ozbiljno, onaj drugi superkompjuter ima 7 tisuca i kusur GPUova, a ovaj bi trebao imati 110 000 CPUova. Razlika je ogromna, pa perfomanse neznatno vece.
automatski bi dobili 6 petaflopsa. Samo da znaju za to.
Iako, sada za ozbiljno, onaj drugi superkompjuter ima 7 tisuca i kusur GPUova, a ovaj bi trebao imati 110 000 CPUova. Razlika je ogromna, pa perfomanse neznatno vece.
Jedino si malo razmišljam...piše u tekstu da će imati 110 000 procesorskih jezgri, tako da to može značiti i da će imati 13750 ili 27500 procesora, a za razliku od toga ovaj drugi sustav se temelji na 7 i nešto tisuća procesora...dakle ako je to pravilno napisano onda razlika jest 2 ili 4 puta, dakle očekivano s obzirom na snagu današnjih GPU-a, a ne oko 15 puta što bi ipak bilo previše.
Možda sam u pravu, ali upala mi u oko ta razlika dok sam čitao...
Ono što je meni upalo u oko su nevjerovatno nepismene greške - koji vrag je BILIJARDA !? Ne možeš križati bilijune i milijarde kao što ne možeš ni žirafe i nilske konje.

BUG.hr na zločestu stranicu ! 
Ono što je meni upalo u oko su nevjerovatno nepismene greške - koji vrag je BILIJARDA !? Ne možeš križati bilijune i milijarde kao što ne možeš ni žirafe i nilske konje.

BUG.hr na zločestu stranicu ! 
Bilijarda= 1000 bilijona, tj 1 000 000 000 000 000...barem sam to našao negdje na nekom wikiu...
Khm, nije mi baš jasno jel to možda sarkastična šala ili ne pa ću pojasnit onima kojima možda nije jasno :
HRVATSKI ENGLESKI MATEMATIKA
milijun million 10^6
milijarda billion 10^9
bilijun trillion 10^12
trilijun quadrillion 10^15 (prefiks peta)
kvadrilijun quintillion 10^18
kvintilijun sextilllion 10^21
septilijun, oktilijun itd.
na kraju lance ide broj
no puno
Khm, nije mi baš jasno jel to možda sarkastična šala ili ne pa ću pojasnit onima kojima možda nije jasno :
HRVATSKI ENGLESKI MATEMATIKA
milijun million 10^6
milijarda billion 10^9
bilijun trillion 10^12
trilijun quadrillion 10^15 (prefiks peta)
kvadrilijun quintillion 10^18
kvintilijun sextilllion 10^21
septilijun, oktilijun itd.
na kraju lance ide broj
no puno
Nisam ja ni rekao da je to po hrvatski ispravno. Ali u srbiji sam to znao čut, taj izraz, bilijarda, u svakom slučaju odnosi se na ono što sam ti napisao, dakle na 1000 milijardi, tj 10^15, iliti trilijun, tj kvadrilijun po usa. Ali sam dosta puta čuo i vidio bilijarda kao prevod za kvadrilijun u srb novinama i tekstovima.
Nedaj Boze da nutra stave Opterone... -.-
jeste si vi dogovorili s tim brojevima? 
na sliku !