Stvarna memorija Surfacea Pro

poruka: 31
|
čitano: 4.592
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stvarna memorija Surfacea Pro".
16 godina

Isti problemi kao i sa RT verzijom, samo ovdje još vidljiviji.

Kupiš tablet od 64GB i imaš prostora za 23. {#}

Swedish latin super funk.
Moj PC  
14 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Stvarna memorija Surfacea Pro

Spojiš externi disk od 1TB i rješio si problem.. {#}

A sad ozbiljno.. Što zauzima toliki prostor osim Windowsa 8 pro koji bi trebali zauzimati negdje oko 20 GB? Office? 

 -- Zašto je plavuša konvergentna? Jer je ograničena i monotona.. || http://youtu.be/7W8QERGvax0
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 17:47 (Agent Rico).
17 godina
protjeran

Što zauzima? Pa isto ono smeće što se naseli i na desktop verziji. Samo tamo imaš disk od 1Tb, pa te boli ona stvar.

E neka im; kad oće na silu stavit motor od kamiona u peglu.

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Moj PC  
10 7 hvala 0
16 godina
neaktivan

Haha, rezultat 30 godina neoptimiziranog gomilanja C/C++ go_ana.

Možda je vrijeme da se ponovno izmisli kotač?

11 7 hvala 0
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

A sad ozbiljno.. Što zauzima toliki prostor osim Windowsa 8 pro koji bi trebali zauzimati negdje oko 20 GB? Office? 

Recimo "Recovery partition" i preinstalled Windows 8 apps.

Ovo nije tablet, ovo je punokrvna Core i5 mašina. Pogledajte na svakom laptopu sa recovery particijom koliko je zauzeće diska nakon prvog paljenja.

16 godina
neaktivan

Problem sa memorijom se lagano rijesi sa prijenosnim diskom ili nekavim usb-om od 16 gb. Izgubio sam interes sa surface jer ce bit preskup,da kosta nekih 4 max 4500 bio bi ok,ali kod nas bu sigurno bio preko 7000 i to bu neisplativo. Sva sreca pa ima jos dobrih alternativa sa win8 mozda ce bit oni nesto jeftiniji kad dodu kod nas.

2 2 hvala 0
17 godina
protjeran
ivo_svetrice kaže...
Agent Rico kaže...

Recimo "Recovery partition" i preinstalled Windows 8 apps.

Ovo nije tablet, ovo je punokrvna Core i5 mašina. Pogledajte na svakom laptopu sa recovery particijom koliko je zauzeće diska nakon prvog paljenja.

Ajd pokaži nam koji to punokrvni laptop ima tu mizeriju od memorije. Možda onaj iz 1999 godine.

AWESOME .. AMAZING .... PREDOOBROO
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 18:15 (memulica).
15 godina
neaktivan

Da, u pravu si ali kad već uzimam "punokrvni laptop"/tablet sa samo 64 GB memorije (23 zapravo) radije bi da mogu koristiti tih desetak GB-a koliko zauzima recovery particija a backup bi radio na nakakav vanjski hard disk ili sl.  A mogli su napraviti i nekakav cloud backup na skydrive recimo ili isporučivati s uređajem recovery USB stick?   Neznam tko im se tog sjetio da na 64 GB memorije idu raditi revocery particiju.. 

 -- Zašto je plavuša konvergentna? Jer je ograničena i monotona.. || http://youtu.be/7W8QERGvax0
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 18:28 (Agent Rico).
16 godina
neaktivan

Aaaaa...sad mi je jasno zašto je taj Surface Pro tako ružno debel...otežao od Windowsa 8.

5 6 hvala 0
16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Da, u pravu si ali kad već uzimam "punokrvni laptop"/tablet sa samo 64 GB memorije (23 zapravo) radije bi da mogu koristiti tih desetak GB-a koliko zauzima recovery particija a backup bi radio na nakakav vanjski hard disk ili sl.  A mogli su napraviti i nekakav cloud backup na skydrive recimo ili isporučivati s uređajem recovery USB stick?   Neznam tko im se tog sjetio da na 64 GB memorije idu raditi revocery particiju.. 

Naravno da će napravit recovery part. Na tebi je da "recovery" prebaciš na ext. disk i oslobodiš taj prostor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 18:56 (ivo_svetrice).
17 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Članak na Ars Technici analizira to pitanje. 64 GB je zapravo 59 GiB, tako da tu nestaje 5 GB, recovery particija od 8 GB, cca 14 GB za Win8 sa pagefileom,  3-4 GB za hibernaciju (hiberfile), cca 1 GB za boot particiju, 2-3 GB za trial Officea, ... - nakupi se.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 19:13 (hrx).
16 godina
neaktivan

LOLOLOLOL

4 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

"mitskoj kategoriji ozbiljnih korisnika tableta"

Drago, svaka ti čast! {#}

12 0 hvala 0
16 godina

Poprilično je glup argument "nositi eksterni HDD sa sobom". 

Pa tablet se i kupuje upravo zbog mobilnosti, uz eksterni HDD sva ta prednost nad laptopom nestaje.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
12 1 hvala 0
16 godina

microsoft sve vise iznenaduje svojim fail-ovima. bas me zanima sljedeca glupost koju ce napravit.

Moj PC  
7 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čudite se ko tuke. Otvorite C particiju (naravno ,vlasnici Windows OS-a) i pogledajte koliki vam je used space? Bez obzira koji (noviji) Windows (Vista ,7 ,8) je u pitanju!

hrx kaže...

Članak na Ars Technici analizira to pitanje. 64 GB je zapravo 59 GiB, tako da tu nestaje 5 GB, recovery particija od 8 GB, cca 14 GB za Win8 sa pagefileom,  3-4 GB za hibernaciju (hiberfile), cca 1 GB za boot particiju, 2-3 GB za trial Officea, ...

Po defaultu ,boot particija je na Osmici 300 mb ,ništa više.

sirka666 kaže...

Pa tablet se i kupuje upravo zbog mobilnosti, uz eksterni HDD sva ta prednost nad laptopom nestaje.

Znače li ti kaj pojmovi kao WLAN ,bez kojega tablet niti nema smisla? I onda se sve i sprema na mreži ,a na tabletu imaš samo ono nužno?!

Ono kaj stvarno je fail je da je SSD na tabletu premali ,ali ni konkurencija nije bolja. (MacBook Air 11' ,s kojim ovo možemo uspoređivati).

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 20:42 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Ne zaboravite da tu još ide standardni winsxs kojim MS rješava problem DLL-hella i party je zagarantiran - epic fail :-P

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

4 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...
hrx kaže...

Članak na Ars Technici analizira to pitanje. 64 GB je zapravo 59 GiB, tako da tu nestaje 5 GB, recovery particija od 8 GB, cca 14 GB za Win8 sa pagefileom,  3-4 GB za hibernaciju (hiberfile), cca 1 GB za boot particiju, 2-3 GB za trial Officea, ...

Po defaultu ,boot particija je na Osmici 300 mb ,ništa više.

Ovo je valjda recovery particija kompletnog OS-a koja je predvidena da se backupira na DVD ili tako nesto, a ne da se drzi na disku. Jer fora je sto ne dobijes DVD instalacije Windowsa i to ti je jedini nacin za ponovnu reinstalaciju.

Kad sam ja tek kupio laptop isto me stalno gnjavio da napavim taj recovery backup i przio mi ga je na 2 DVDa tako da je to isto ispalo takoder oko 8GB, a ne oko 3.2 GB kolko dolazi instalacija na mediju. Valjda je jos u tom recoveryu onda i office na surfaceu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 20:53 (Renesis).
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Ovo je valjda recovery particija kompletnog OS-a koja je predvidena da se backupira na DVD ili tako nesto, a ne da se drzi na disku. Jer fora je sto ne dobijes DVD instalacije Windowsa i to ti je jedini nacin za ponovnu reinstalaciju.

Pa podrazumijeva se da je tu sigurno i Recovery na tabletu.

15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Poprilično je glup argument "nositi eksterni HDD sa sobom". 

Ja sam se zezao što se tiče externog diska.. Naravno da ga neces sa sobom nositi. Sjetio sam se da je netko to spomenuo u temi o 128GB iPadu.. Kao "drugi tableti imaju usb pa ti netreba puno interne memorije jer mozes spojiti externi disk.."

kizo2703 kaže...

Čudite se ko tuke. Otvorite C particiju (naravno ,vlasnici Windows OS-a) i pogledajte koliki vam je used space? Bez obzira koji (noviji) Windows (Vista ,7 ,8) je u pitanju!

Znače li ti kaj pojmovi kao WLAN ,bez kojega tablet niti nema smisla? I onda se sve i sprema na mreži ,a na tabletu imaš samo ono nužno?!

Ono kaj stvarno je fail je da je SSD na tabletu premali ,ali ni konkurencija nije bolja. (MacBook Air 11' ,s kojim ovo možemo uspoređivati).

Na airu od 64 GB mislim da ti je dostupno oko 50 GB što je duplo više nego kod ovog surface-a.. 

I nije mi jasno što želiš reći s tom slikom? Zar su to samo Windowsi, bez ikakvih drugih programa instaliranih? 

16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Na airu od 64 GB mislim da ti je dostupno oko 50 GB što je duplo više nego kod ovog surface-a.. 

I nije mi jasno što želiš reći s tom slikom? Zar su to samo Windowsi, bez ikakvih drugih programa instaliranih? 

Da ,na Air-u ,u OS X-u bez instaliranih programa je. Ajde instaliraj i radi nešto na njemu - koliko dugo će ti trebat da popuniš tih 50 GB?

Ne ,na slici je cijela sistemska particija ,sa instaliranim Officeom ,AutoCAD-om ,Photoshopom ,VMware-om ,aktiviranim Hyper-Vom ..... itd.

Plus - pagefile i hibernacija su na default postavkama (8 GB rama).

15 godina
neaktivan

Ček, ne kužim kojim instaliranim programima (govorim o surface-u pro 64 GB sa slobodnih 23 GB-a). Na njemu su pored Windowsa samo trial Office paket i onih nekoliko Metro aplikacija ili? 

Pa i na OS X-u dobiješ one njihove iPhoto, iMovie, iNešto aplikacije i ostane ti 49 GB slobodno.. 

16 godina
neaktivan
Agent Rico kaže...

Na njemu su pored Windowsa samo trial Office paket i onih nekoliko Metro aplikacija ili? 

Pa i na OS X-u dobiješ one njihove iPhoto, iMovie, iNešto aplikacije i ostane ti 49 GB slobodno.. 

Ne znam ,nigdje nema spomena što je sve instalirano.

Ne - kupil sam Mountain Lion na AppStoreu i kad sam napravil clean install ,nije bilo iLife-a.

Tek kad sam napravil restore sa Migration asistantom ,dobil sam natrag iPhoto, iMovie, i GarageBand.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 23:24 (kizo2703).
17 godina
protjeran

Interesantno, ali mi ne predstavlja neki problem.. ako ima citace memorijskih kartica ili jedan slobodan USB(a to je velika prednost i cudo- imati USB).. onda me bas boli briga za memoriju na njemu..
uređaj ej vrhunski šta je je... skup je... stvarno je... da ga mogu nabaviti za 900 dolara.. nabavio bi ga... a do tada.. cu jos razmisljati.. i sacekati drugu generaciju pa kupiti za istu cijenu bolje.. ili bolje i jeftinije... sada je ipak prioritet Nokia Lumia 920.. tablet moze cekati.. ;)
Nadam se da ce microsoft uspjeti sa Surfaceima i sa WP8 jer su jednostavno drugaciji i po meni bolji od ostalih... :D

1 Kupit ću Surface Obicni/pro
4 Ako bude oko 4500-5000 hocu
15 ne zanima me surface
18 za mene postoji jedino iPad
Play Hrad Play Cool
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Zamisli ti samo situaciju kad pripadnik te "mitske kategorije ozbiljnih korisnika tableta" konacno dobije svoj toliko iscekivani " PRO" primjerak te kad onda usred svog tog "veselja" skuzi da na uredju od +1000 $ (da najjeftiniji primjerak s uracunatom tipkovnicom) dobije slobodnih citavih 23GB - neprocjenjivo{#}

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.

3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
kach kaže...

Problem sa memorijom se lagano rijesi sa prijenosnim diskom ili nekavim usb-om od 16 gb.

Znači uz tablet mi treba sa strane prijenosni disk i priključak u struju. Koja je onda prednost u odnosu na laptop?

14 godina
kizo2703 kaže...
Agent Rico kaže...

Na njemu su pored Windowsa samo trial Office paket i onih nekoliko Metro aplikacija ili? 

Ne znam ,nigdje nema spomena što je sve instalirano.

Ne - kupil sam Mountain Lion na AppStoreu i kad sam napravil clean install ,nije bilo iLife-a. Tek kad sam napravil restore sa Migration asistantom ,dobil sam natrag iPhoto, iMovie, i GarageBand.

iLife dobijes sa svakim Macom.

Konkretno, ja imam 64 GB SSD u Macu, i gore imam iLife, iWork, Office 2011, xcode, vmware fusion, eclipse, cijeli CS6 i imam jos 24 GB slobodno.

16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Ne ako kupiš Mountain Lion online. Ko što rekoh ,kupil sam ga na Storeu ,i napravil clean install ,ne upgrade.

F10EXX kaže...

Konkretno, ja imam 64 GB SSD u Macu, i gore imam iLife, iWork, Office 2011, xcode, vmware fusion, eclipse, cijeli CS6 i imam jos 24 GB slobodno.

S obzirom da je clean install OS X-a 7 do 8 GB ,nikakvo čudo.

U isto vrijeme ,clean install Windowsa 8 ,64 bitnog ,je 15 - 16 GB ,plus pagefile 4 GB plus Recovery particija 8 GB.

Apps (included):
Windows Mail and Messaging; SkyDrive; Internet Explorer 10; Bing; Xbox Music, Video, and Games.

I ono najbitnije: Surface Pro ,a i svaki drugi Windows 8 tablet ,ima SDXC slot i mogućnost dodavanja do 64 GB memorijske kartice za proširivanje memorije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 12:07 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Pero71 kaže...

Znači uz tablet mi treba sa strane prijenosni disk i priključak u struju. Koja je onda prednost u odnosu na laptop?

Treba ti nekih 200 kn za 32gb micro sd karticu i miran si.

14 godina
kizo2703 kaže...
F10EXX kaže...

Ne ako kupiš Mountain Lion online. Ko što rekoh ,kupil sam ga na Storeu ,i napravil clean install ,ne upgrade.

Pa kazem sa svakim Macom, ne sa svakim OS Xom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice