wow. microsft preuzima od applea titulu najbolje izrađenih i dizajniranih laptopa. šteta što ne vrte i osx.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U tekstu ne pise: nadogradnja sa Windows 10 S na Windows 10 Pro, za Surface Laptop kupce, je besplatna (do kraja godine).
Valjda je svima jasno da bi, na laptop od $1000+, bilo bezobrazno naplacivat ekstra za Windowse 10 Pro 
Procesori su: i5 7200U ili i7 7560U
Jel' netko zna koja je to ciljana publika za ove proizvode? Malo su mi promakli s radara a čitajući ograničenja (za jeftiniju varijantu) ovo je zamjena za tablet. Tablet koristim za zabavu i kad ne želim koristiti računalo/laptop. Zašto bi ga mijenjao ovakvim proizvodom?
Jel' netko zna koja je to ciljana publika za ove proizvode? Malo su mi promakli s radara a čitajući ograničenja (za jeftiniju varijantu) ovo je zamjena za tablet. Tablet koristim za zabavu i kad ne želim koristiti računalo/laptop. Zašto bi ga mijenjao ovakvim proizvodom?
ciljana publika za "Surface Laptop" su imucni studenti ili opcenito imucni pojedinici (jer cijene sa i7 procesorom idu preko $2k)
ciljana publika za "Windows 10 S" su obrazovne ustanove i nezahtjevni korisnici
naravno to dvoje je malo ne spojivo, otud i besplatna nadogradnja na "Windows 10 Pro" za "Surface Laptop" kupce...
tipicni "Windows 10 S" laptopi bi trebali kostat oko $200
Netko radi što zna a netko zna šta radi.
ciljana publika za "Surface Laptop" su imucni studenti ili opcenito imucni pojedinici (jer cijene sa i7 procesorom idu preko $2k)
ciljana publika za "Windows 10 S" su obrazovne ustanove i nezahtjevni korisnici
naravno to dvoje je malo ne spojivo, otud i besplatna nadogradnja na "Windows 10 Pro" za "Surface Laptop" kupce...
tipicni "Windows 10 S" laptopi bi trebali kostat oko $200
Ovaj skupi mi je jasan. Cilja na one koji pate na dizajn i žele skupe stvari. Meni nije jasan ovaj jeftiniji. Uopće nije jeftin a prilično je ograničenih mogućnosti. Kod nas (ako ih uopće bude) koštat će cca 2.500 kuna.
Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Ajde pogledaj ponudu kod njih, ima puno toga na raspolaganju s puno manje ograničenja.
And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Bez USB-c u 2017 -MEGAFAIL.
Ne ciljaju na nikoga. Svaki put kad su ciljali debelo su promašili pa sad mijenjaju taktiku.
Ne ciljaju na nikoga. Svaki put kad su ciljali debelo su promašili pa sad mijenjaju taktiku.
Kolega, ovo mi se čini najsuvislijim odgovorom danas.
Po metodi ćorave kokoši i njih će koji put potrefiti sreća.
Ne. Stvarno ne vidim ciljanu publiku za ove uređaje. Ako su planirali konkurirati Chromebook-ovima, malo su zakasnili i malo su preskupi. Koliko znam Chromebookovi su ostvarili rezultate u USA a u ostatku svijeta. Ovim uređajima oni ne postavljaju neki novi trend ili standard već pokušavaju "nešto" uzeti. Nadam se da će im taktika biti bolja od iskoraka u svijet mobitela.
Da zaključim, stvarno ne vidim neku svrhu ovim uređajima, posebice u slučaju kada ih proizvodi kompanija koja je primarno orjentirana na software. Odgovor kolege BlueMax -a mi je najsmisleniji jer mi se čini da s ovim pokušavaju po principu ako upali, upalilo je.
Ne. Stvarno ne vidim ciljanu publiku za ove uređaje. Ako su planirali konkurirati Chromebook-ovima, malo su zakasnili i malo su preskupi. Koliko znam Chromebookovi su ostvarili rezultate u USA a u ostatku svijeta. Ovim uređajima oni ne postavljaju neki novi trend ili standard već pokušavaju "nešto" uzeti. Nadam se da će im taktika biti bolja od iskoraka u svijet mobitela.
Da zaključim, stvarno ne vidim neku svrhu ovim uređajima, posebice u slučaju kada ih proizvodi kompanija koja je primarno orjentirana na software. Odgovor kolege BlueMax -a mi je najsmisleniji jer mi se čini da s ovim pokušavaju po principu ako upali, upalilo je.
Mislim da čak ni to ne pokušavaju. Napravili su uređaje samo da pokažu da mogu i da su prisutni u svim segmentima. Onda su im napucali cijene kako se ne bi morali zajebavati s proizvodnjom. Ako će se neki OEM proizvođač zajebavati s tim i pokušati uzeti dio tržišnog kolača - super. Ako ne, nikome ništa. I onako puše po svakom prodanom komadu hardwarea. Sami Windowsi, a pogotovo hardware s Windowsima, daleko su od njihovog fokusa.
Zanimljivija od ovih uređaja je pojava Windowsa 10 S. Što je s onom pričom kako će svi uređaji (desktop, laptop, smartphone, tablet, konzola...) vrtjeti isti OS i i biti najmoćniji ekosustav?? Pa oni sad i laptope razdvajaju na više OS-ova umjesto da ujedinjavaju sve pod jednu kapu.
Baba kaze da ljepota dolazi iznutra.
Ja se djelomicno slazem. Ali treba biti jasno, da odjeca prodaje kurvu,
a ne kurva odjecu.
Zanimljivija od ovih uređaja je pojava Windowsa 10 S. Što je s onom pričom kako će svi uređaji (desktop, laptop, smartphone, tablet, konzola...) vrtjeti isti OS i i biti najmoćniji ekosustav?? Pa oni sad i laptope razdvajaju na više OS-ova umjesto da ujedinjavaju sve pod jednu kapu.
Pa ta šizofrenija je i jedina konstanta "Project Surface". Krenulo je sa dva naizgled ista a skroz različita/podvojena OS-a i uređaja (Surface RT/Pro; Windows 8 RT/Pro); dvije vrste tipkovnice/covera (Type Cover / Touch Cover) od kojih je jedna poklopac a druga "prava" tipkovnica (?). I podvojenim CPU (ARM/x86).
Cijene također šizofrene - šarale od malo preskupe pa do bolesno preskupe.
Win RT 8 je trebao "u bliskoj budućnosti" biti kompatibilan sa Win Phone 8 i - Xbox (!), dok je Surface Win 8 Pro trebao biti 100% kompatibilan sa desktop Win 8 Pro... osim što je bio problem jesu li aplikacije 32 ili 64-bitne (npr Win RT su samo 32-bitni), podržavaju li i kako touch-screen, podržavaju li Metro sučelje...
Pa je usput "objedinjeno" novo grafičko sučelje pod imenom Metro, da bi ga odjednom preimenovali u - Modern. I onda napustili.
Aplikacije (Office, Xbox Music/Video, Mail, One/Sky Drive) su također bile drugačije od jednog do drugog modela Surface-a, ali i od - desktop varijanti (a sve kao isto, "objedinjeno").
Najluđe je bilo to što je i ta musaka od software-a ionako pretpostavljena kao prijelazno riješenje na - neki novi "objedinjeni" standard (koji se danas preimenovao u Windows Continuum). Pa ti onda piši ili kupuj software za to.
Onda kad se bar malo red napravio između tih verzija Surface-a (znači samo "objedinjena" šizofrenija: sa "regularnom brojčanom" i "brojčanom Pro" verzijom u tri četiri varijante)...
...onda je valjda gazdama to bilo predosadno pa su izmislili - Surface Hub. Kakve sad to ima veze s ičim??? Školska ploča s - prijenosnim tabletom? OMFG... "pa oboje je - samo ekran". Aha.
Pa onda idu ove poznatije verzije Surface Studio, Surface Book... koje više nemaju veze jedna s drugom osim - imena.
E onda se taj miksani čobanac nazove - "Surface Family".
A da sad ne bi bilo previše normalno, pa da novi proizvod po "Surface Book" nazovu "Surface Book Pro"... e sad je tu "Surface Laptop".
Znate li u čemu je osnovna razlika između Surface Book-a / Laptop-a? E, pa ono što su nas do sad uvjeravali sa SVIM Surface-ima do sada, da Surface nije "obrnuti laptop" već "samo ekran" TABLET, kojem se type/cover tipkovnica može uvijek maknuti - e ovdje nemere. MS JE "IZUMIO" FIKSNU TIPKOVNICU NA NOVOM SURFACEU. Ludilo brale...
P.S. Naravno da je tu i samo nova verzija OS-a i aplikacije samo sa Windows Store - osim ako ne (pa može i Win 10 Pro) :-D Znači opet će biti "Vista Ready" musaka.
U samom video zapisu
https://www.facebook.com/techinsider/videos/753927208138971/?pnref=story
Ovaj jeftiniji je konkurencija Macbook Airu dok je verzija sa i7 procesorom konkurent Macbook pro modelu, napominje i uspoređuje da je po performansama i bolji od njih, a battery lifetime je za 30% bolji.
Neznam gdje ste chromebook izvukli kao konkurenciju, ovaj notebook ima disk npr.
wow. microsft preuzima od applea titulu najbolje izrađenih i dizajniranih laptopa. šteta što ne vrte i osx.
A po čemu ti već možeš kometirati izradu ako ga nisi imao prilike isprobati? Što se dizajna tiče to je već stvar preferenci, no zaista ništa posebno, a bez USB-C mi se čini da se netko malo zabunio - možda su imali tipfeler u specifikacijama pa je umjesto C stavljeno A.
Sam raspon cijene i varijante OS-a mi se čine da zaista ne znaju što s time žele pa su "bacili udicu" i možda se neka riba upeca. Poprilično čudno sve u svemu
A po čemu ti već možeš kometirati izradu ako ga nisi imao prilike isprobati? Što se dizajna tiče to je već stvar preferenci, no zaista ništa posebno, a bez USB-C mi se čini da se netko malo zabunio - možda su imali tipfeler u specifikacijama pa je umjesto C stavljeno A.
Sam raspon cijene i varijante OS-a mi se čine da zaista ne znaju što s time žele pa su "bacili udicu" i možda se neka riba upeca. Poprilično čudno sve u svemu
i prva serija je izgledala i bila odrađean odlično, Kait Schoeck radi odličan posao u MSu što se industrijskog dizajna tiče. problem sa ovim lapom je Win S, nemam uopće pojima šta je to i zašto to rade, hw je dobar, mrvu anemičan i nadogradnje su skupe ali dizajn je odličan.