netko probao? pretpostavljam da bi ovo trebala biti vise manje prociscena verzija firmware-a, koliko dugo su ga kuhali.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Apple iPad 2 posjedujem vec od 10.2011.
3G i Wi-Fi s 64GB.
Ostao sam na verziji 5.
Iskrenoi ruznjikav mi je novi izgled vec od 6 serije.
Ali kako vrijeme odmice, neke stvari mi se ne svidaju.
Dosta njih je prirode, instalacija je moguc samo na novim (6,7,8, ver), kao i to da su mi update skroz nikakvi, par mjesecnoih,, a imam puno aplikacija.
Razlog je sto vise ne poboljsavaju aplikaciju za 5 seriju , nego samo za novije ver. iOS od mojeg.
Jako sam zadovoljan sto imam, samo me plasi da vise necu moci ista moci instalirati.
PA me zanima iskustvo korisnika , koji imaju iPad2 kako im funkcionira, je li fluidan, nema zastekavanje itd.
ipad2 ima moja zena. nisam jos digao na 8.2, ali radi fino i na 8.1.3, cak za mrvicu bolje od ipada3 (ocito retina uzima svoj danak na trojci). realno, na izgled ios-a se naviknes za cas, a kad natrcim na neki stari koji jos nije update-an bas se ugodno iznenadim kak je u biti to staro zahrdjalo i koliko je ugodnija osmica sto se tice mogucnosti i opcija...no opet, to je samo moje misljenje sa kojim se drugi mogu i ne moraju sloziti.
uglavnom, moje skromno misljenje je da puno vise gubis bez update-a nego sa njim. na ipadu3 recimo, ima mali ali primjetan lagg kod nekih prelazaka iz aplikacije u aplikaciju, ali jbga, kad uzmem androida od buraza shvatim da sam picajzla. ne ipadu2 od zene to ne primjecujem.
jedna bitna stvar, nikako ne raditi update OTA, vec iskljucivo putem itunes-a. puno ljudi radi major update sa 6.x na 7.x ili sa 7.x na 8.x i onda kukaju kako je sporo trza i ne radi kak treba. napravi putem tunes-a cisti update, zatim vrati backup i to je to.
sad opet o ios 8.2
za sad sve OK, iako, nisam ni na 8.1.3 imao nikakvih problema.
iritantna stvar je apple watch app koja se nasrala na springboard i ne moze se izbrisati (nakon malo njuskanja sakrio sam je u najdalji folder zvan ne otvaraj). iz nje se mozete lijepo odmah predbiljeziti na kupovinu sata koji navodno ne moze izdurati niti jedan dan bez punjaca. zasto bi taj sat takvih karakteristika itko zelio meni je osobno enigma, no vidjah i zene koje napikavaju u 20cm stiklama i morone kojima visi kila zlata oko vrata, tako da ne sumnjam da ce se musterija na trzistu ipak naci. zanimljivo je da se uparivanje izgleda ostvaruje tako da se kroz kameru uslika sat pa se ovaj sam lijepo poveze. dakle, lijepo je da je apple opet nasao nacin da i gore navedenim pojedincima iz kategorije "producirajucih" olaksa koristenje naprednim tehnologijama. jeeej!
Sutra cu staviti 8.2 pa javim ako bude bolje.
Btw. Nedavno hard reset napravio, ali nema pomoci
6+ ... nisam primjetio nikakvu razliku osim nove aplikacije za watch ...
Hmm.
Ja dok sam ga kupio imao je 4"3 ver i prijelaz na ovaj sad sto imam sam vraio preko ipada, ne preko iTunesa, pretpostavljam da sam OTA koristio za update...
Dobro je znati da za koriscenje iTunese najbolja opcija za update..
Ja nikad nisam koristio iTunes previse mi je davanje info o sebi, kak se sjecam, pa me to odbilo koristiti iTunes..
Moj tablet nije jailbreaken, skroman sam korisnik, sto imam zadovoljan jako,, bratovo i sestrino ne mogu ni dirnuti jer nisu po mom diru..
Bide, valjda jos malo pricekati...dok ne saznam jos neke stvari
Nije mi rodendan danas!!
Ama ne sumnjam u to da u novije hardware ide glatko.
Ja se bojim za svog starkelju.
Odsad cu paziti, da update napravim preko iTunesa, a ne preko Postavki ->Sofzware aktualiziranje, kao sto sam prije
Napravio.
Nije mi rodendan danas!!
I dalje ulazak u word, onedrive itd traje po 3 sec, ali barem nema trzanja kod scrolanja kao do sada.
I dalje ulazak u word, onedrive itd traje po 3 sec, ali barem nema trzanja kod scrolanja kao do sada.
a cuj, stavi se u vremenski kontekst. kad je ono izasao iPad2? prije 4 (CETIRI!?!) godine. sto je najbolje, jos sluzi svrsi, vrti prakticki sve. to se zove dobro ulozen novac. jebote, cetiri godine, kad to kazem ovako na glas, fakat je puno za danasnje doba.
nadopuna: i ipad3 i 2 rade fino sa iOS8.2.
dapace, vidi se da je 8.2 najispeglanija verzija do sad i radi finije nego do sad. definitivno, ako ste na osmici, nema razmisljanja update-ati ili ne. jos uvijek iPad2 radi bolje od iPada3, no velim, ocito tu retina uzima vise no sto A5x daje u odnosu na A5.
Ali da se ne lazemo, trzao je do 8.2 nesnosno, cak sam ga jedno vrijeme prestao i koristiti koliko je bio neupotrebljiv. S vremenom ga otvorim, vidim da ima nekih app za update i dovoljno je samo da vidim da mi preko 20 sec. treba da otvori AppStore i prihvati update all - i izgubim volju za nesto vise od toga.
Sad je bolje, dosta bolje.
Stavio sam na iP6 i iPad Air, radi sve kako treba.
Ali da se ne lazemo, trzao je do 8.2 nesnosno, cak sam ga jedno vrijeme prestao i koristiti koliko je bio neupotrebljiv. S vremenom ga otvorim, vidim da ima nekih app za update i dovoljno je samo da vidim da mi preko 20 sec. treba da otvori AppStore i prihvati update all - i izgubim volju za nesto vise od toga.
iskreno, zena nije imala bas takvih problema. mozda je kod tebe nesto specificno...kazem, meni laga ipad3 vise nego njena dvojka (prije i nakon update-a).
seres!?! meni se onako, sa strane, cini da se ti samo hvalis.
dali je netko stavio iOS 8.2 na Iphone 4s....Kakva su Vam iskustva ,dali steka ili radi ok ?
ako odem na iOS8.2 dali se mogu vratiti na stari ?
iskreno, zena nije imala bas takvih problema. mozda je kod tebe nesto specificno...kazem, meni laga ipad3 vise nego njena dvojka (prije i nakon update-a).
seres!?! meni se onako, sa strane, cini da se ti samo hvalis.
13 godina ili manje?
13 godina ili manje?
nekaj te tilta?
ako si pitao ono kaj mislim da si pitao (jer se iz tvog pitanja ne moze jasno zakljuciti sto uopce pitas), ukljuci mozak drugi put prije nego sto postavis pitanje. ako nisi pitao to sto sam mislio da si pitao, onda ukljuci mozak i postavi pitanje kako treba.
hvala na razumijevanju
Znači manje od 13.
naravno...zaboravih najvaznije...da bi se mozak moglo ukljuciti neophodno je postojanje istog...
toliko o skretanju sa teme od mene, a ti nastavi ako te to veseli; sam sa sobom.
Ono kaj je tu nekim ovcama nejasno jest da govoris o - stekanju, trzanju, sporosti, a to je u Apple Bibliji iOS-a i opcenito Apple proizvoda svetogrdje i nemoguce. iOS svugdje radi glatko, brzo, stalibno. Mislim, ne pricamo ovdje o Androidu, ne?
naravno...zaboravih najvaznije...da bi se mozak moglo ukljuciti neophodno je postojanje istog...
toliko o skretanju sa teme od mene, a ti nastavi ako te to veseli; sam sa sobom.
Tko je prvi skrenuo s teme s pitanjem oko hvaljenja?