SSD za svakoga

poruka: 32
|
čitano: 9.177
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SSD za svakoga".
17 godina
Re: SSD za svakoga
sasa kaže...

Dečki,

Imam Thinkpad T410 sa diskom WD Black 750GB, 7200 rpm. Zamijenio bih ga SSDom od 256GB, a ovaj klasičan disk bih ostavio kao vanjski za backup. S obzirom da je laptop star već preko 3 godine i nema najnoviji SATA kontroler ima li smisla uzimati OCZ Vertex 4 ili bi preporučili neki drugi. Za sada ne bih uzimao 512GB modele, jer vidim da ih i nema za kupiti, a ako i ima jako su skupi i ne mogu to sam sebi opravdati (trenutno mi je ukupna potrošnja ovog WD Blacka oko 150GB -> sistem + podaci).

Hvala!

Ako imas SATA onda uzmi SSD.

Kod mene doma stoji desktop kanta stara sto godina i dugo dugo sam razmisljal o nadogradnji. Mislil sam kupit novu maticnu, procesor, ram i graficku, ali sam igrom slucaja nabavil SSD. Komp ima stari SATA kontroler a SSD ima novi, normalno da je kompatibilan unazad i radi bez beda.

Preporodil sam se! Ono komp leti a sve je ostalo staro u kompu. Moja preporuka svima je da prije bilo kakve nadogradnje obavezno kupit SSD.

Imam 120 GB SSD i gledam da ubodem jos jedan 250 GB.

17 godina
Re: SSD za svakoga
Drazen kaže...
Ako se dobro sjecam iz svojih MS ispita najbolje je koristit SCSI diskove koji mogu radit istovremeno na istom kablu, a za SATA ovisi o kontroleru (prije mislim da nije u stanju). Swap bi se trebalo stavit na drugi disk od OSa (stavljanje na drugu particiju istog diska je isto kao da je zajedno sa OSom) ali najbolje rijesenje je vise RAMa.

SCSI diskovi ne mogu raditi istovremeno na istom kabelu, kao ni ATA. To je sabirnica i samo jedan disk u istom trenutku može komunicirati s kontrolerom. Zato su ATA i SCSI zamijenjeni sa SATA i SAS verzijama.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice