SSD iz Aira za sve

poruka: 20
|
čitano: 2.573
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SSD iz Aira za sve".
16 godina
SSD iz Aira za sve

Ovo bi moglo biti jeftino...

A performanse su odlične s obzirom da ide u PCI utor...{#}

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
11 0 hvala 3
17 godina
SSD iz Aira za sve
I onda cemo i mi pcasi moci imati mali dio appleove magije u nasim kantama :D

Ovaj od 64 ne bi bio los ako bude jeftin, a perofrmanse su vrlo dobre.
Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: SSD iz Aira za sve
Stoja kaže...
I onda cemo i mi pcasi moci imati mali dio appleove magije u nasim kantama :D

This is going to charge everything. All over again. {#}

kod mene normalno radi.....
16 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Ne ide u PCI utor, pogledaj malo, da ide, stršalo bi ti van, ne da se nikud učvrsiti i moglo bi puknut.

Ti konektori su ti za SATA napajanje i SATA povezivanje na matičnu...{#}

Kon=SATA konektor za matičnu, NAP=sata konektor za napajanje. Kon=SATA konektor za matičnu, NAP=sata konektor za napajanje.
(Ako svijetli da sam online, ne znači da sam tu)Two beer or not two beer--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 15:34 (Plahi).
16 godina
neaktivan

netnam, meni izgleda ko pciex1 utor

17 godina
odjavljen
Plahi kaže...

Ne ide u PCI utor, pogledaj malo, da ide, stršalo bi ti van, ne da se nikud učvrsiti i moglo bi puknut.

Ja isto mislim da je PCIe, premali je razmak između konektora, a svi SATA diskovi imaju jednak razmak i veći je kako bi mogla stati dva odvojena konektora.

Pogledaj malo bolje sliku, pa ćeš vidjet i da su vodovi s obe strane konektora.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
SSD iz Aira za sve

To je Micro SATA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SSD iz Aira za sve

Kad sam pisao kako Air ima SSD,  neki su mi tvrdili da to nije SSD nego obična flash memorija..

Di su sad ti 'stručnjaci' ?{#}

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 20:54 (alen-c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Plahi kaže...

Ja isto mislim da je PCIe, premali je razmak između konektora, a svi SATA diskovi imaju jednak razmak i veći je kako bi mogla stati dva odvojena konektora.

Pogledaj malo bolje sliku, pa ćeš vidjet i da su vodovi s obe strane konektora.

Toshiba kaže da je SATA: http://www.toshiba.co.jp/about/press/2010_11/pr0801.htm

16 godina
neaktivan
SSD iz Aira za sve

Ma to se spaja na crossfire/sli bridge i daje grafičkoj kartici dodatan boost,poput red bula {#}

vidim neki nisu skužili foru =/

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.11.2010 22:47 (1BIT).
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Intel&ATI kaže...

Kao što je no tengo dinero rekao, radi se o mini SATA uređaju, a cijena mu je cca 2k Kn za 64 GB.

P.S. Zanimljivo kako Apple navodi da je 1 GB= 10^6 bajtova, što nije nikako točno. Baš me zanima kad će krenuti prva tužba {#}

16 godina
neaktivan
dd.inc kaže...
P.S. Zanimljivo kako Apple navodi da je 1 GB= 10^6 bajtova, što nije nikako točno. Baš me zanima kad će krenuti prva tužba {#}

Gdje piše da je 10^6? Piše 1 billion bytes.

17 godina
SSD iz Aira za sve
Oces rec da macbook air koji u americi dode 1000 dolara da 400 dolara odpada na ssd? A 600 dolara dode konfiguracija, ekran, aluminijsko kuciste, baterija...nekako mi ne drzi vodu :/

Zasto je onda kod 11" modela izmedu 64 i 128GB modela razlika u cijeni 200 duplo veci kapacitet bi trebao duplo vise kostati?
Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Nisam napisao da je to cijena od Applea, vec je to cijena uredjaja, iako su cijene rezervnih uredjaja za laptope uvijek velike. Sto se tice cijene veceg kapaciteta, normalno je da i cijena nije duplo veca.
18 godina
Pardon, mislio sam na 10^9, sto isto tako nije tocno. 1KB=1024 byte...
16 godina
neaktivan
dd.inc kaže...
Pardon, mislio sam na 10^9, sto isto tako nije tocno. 1KB=1024 byte...

Zapravo je potpuno točno: http://en.wikipedia.org/wiki/Binary_prefix

Treba početi ozbiljnije koristiti IEC-ove prefikse, nije nimalo zgodno da kilo malo znači 1000, a malo 1024, samo stvara pomutnju.

18 godina
SSD iz Aira za sve

Hvala. Nisam znao da su počeli koristiti taj način označavanja, koji mi baš i ne sjeda, jer računalo i dalje broji memoriju u binarnom načinu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Hvala. Nisam znao da su počeli koristiti taj način označavanja, koji mi baš i ne sjeda, jer računalo i dalje broji memoriju u binarnom načinu.

Kako misliš računalo broji? U Linuxu se, koliko znam, već koriste IEC-ovi prefiksi u nekim dijelovima, još kad bi ih Microsoft prihvatio i uveo ih u Windows bilo bi odlično. Mislim, nije da je nešto pretjerano bitno, ali priličan je kaos što se tiče toga trenutno i mislim da bi bilo dobro to nekako riješiti u narednih par godina.

18 godina

Kad sam napisao broji, mislio sam na to da ako ideš vidjeti kolika je veličina nekog dokumenta, on ju prikazuje npr.5.2 MB, što nije 5.2 milijuna bajtova.

16 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Kad sam napisao broji, mislio sam na to da ako ideš vidjeti kolika je veličina nekog dokumenta, on ju prikazuje npr.5.2 MB, što nije 5.2 milijuna bajtova.

Upravo to hoću reći, to nije do računala, već do OS-a i programa. Evo, meni u Total Commanderu piše u MiB. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice