bas krasno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja koliko znam LTE nije 4G, već korak ka 4G. Ne znam zašto lažu potrošačima ako je to tako?!
Kud već žure, ja još ni 3G nemam 
hrvatska će do kraja stoljeća možda na 4G...
Možeš tek zamisliti kad će 3.9G (ili 4G kako ga ovi nazivaju) stići u Bosnu i Hercegovinu. 
3G ima sasvim pristojne brzine za normalno surfanje i streamanje normalnog sadržaja..
to kaj ljudi "žele" stream HD-a na kalkulatorima je malo morbidno.
no, to ne znači da ne treba razvijat tehnologiju. samo ne treba očekivat da će se sve prodavat ko vruće kifle.
Nasi nisu jos niti pokrili 3G mrezu kako treba. Koja inace ima sasvim dobru brzinu, iako se osjeti razlika u odnosu na istu brzinu ADSLa, predpostavljam zbog vremena odziva i nekim muljazama sta adi mobila oprema od operatera.
Intenzivno koristim internet preko mobitela (spojim i na laptop), i na vecini lokacija i dalje hvatam samo Edge (tmobile i tele2 imao). Evo sada sam na GO u Hrvatskoj Kostajnici, i da uhvatim ikakav brzi signal trebao bi ici do Siska, 50km odavdje. Sramota! Kakav 4G!
Meni je i 3G dovoljan za sada, tek nedavno sam ga uključio na mom k800 zbog brzine neta, prije je bio isključen jer me iritirala ikonica gore. :D
Možeš tek zamisliti kad će 3.9G (ili 4G kako ga ovi nazivaju) stići u Bosnu i Hercegovinu. 
Probao sam i ne mogu 
Ja koliko znam LTE nije 4G, već korak ka 4G. Ne znam zašto lažu potrošačima ako je to tako?!
LTE je tehnologija koja jos nije razvijena u potpunosti .. .spada u 3.5G kao i HSPA ali teoretsska brzina je visestruko veca od HSPA (neki 30-50Mbit/s).
4G tehnologija se smatra da ce bit IMT-A koja ce radit na OFDMA>MIMO modulaciji i rokat ce na neki teoretskih 100Mbit/s do 1 Gbit/s (moš mislit)
Procita san strucni clanak iz IEEE casopisa, citiram: LTE je nova tehnologija za prijenos podataka putem širokopojasnih mobilnih mreža, a dio je okvirno definiranog standarda za 4G mreže!