Specifikacije Eee Boxa

poruka: 7
|
čitano: 824
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Specifikacije Eee Boxa".
17 godina
Specifikacije Eee Boxa

Odlično. To kupim staroj a onaj notebook od HP-a scepam s sekirom jer je smeće.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Specifikacije Eee Boxa

nema optickog pogona?

Mislim da svatko tko itimalo poznaje racunala za 270$ (1200kn + pdv + uvecanje cijene za europsko trziste) moze sebi srediti pristojno racunalo istih sposobnosti s optickim pogonom.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Specifikacije Eee Boxa
pixelatem kaže...

nema optickog pogona?

Mislim da svatko tko itimalo poznaje racunala za 270$ (1200kn + pdv + uvecanje cijene za europsko trziste) moze sebi srediti pristojno racunalo istih sposobnosti s optickim pogonom.

Istina, ali to racunalo nije lijepo dizajnirano kao ovo i mozes ga drzati gdje god zelis a da te ne bode u oči.Smijeh. Mozda ga ja i ti nebi kupili ali ima ljudi kojima je izgled (pre)važan.
CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
Specifikacije Eee Boxa

Pomalo me i razočarao, nemam pojma šta sam očekivao... Valjda ne vidim očit razlog da prijeđem sa svojeg P4 2.66 GHZ i 512 MB RAM-a na ovo, jer razlika valjda i ne postoji. Ja bih rekao da je to fino dizajnirana pisaća mašina, koja pritom može i još ponešto - net, glazba...

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
scorpion667 kaže...
 Istina, ali to racunalo nije lijepo dizajnirano kao ovo i mozes ga drzati gdje god zelis a da te ne bode u oči.Smijeh. Mozda ga ja i ti nebi kupili ali ima ljudi kojima je izgled (pre)važan.
Da, to mu je najveći adut. Ipak, pitanje je kome je ovo namenjeno. Tehnički vičniji kupci će radije uzeti neko pristupačno HTPC kućište i složiti u njega šta im se sviđa. Oni manje vični će pre posegnuti za ovim kao jeftinim rešenjem koje se sme staviti u dnevnu sobu, ali će onda čupati kosu zbog izostanka optičkog pogona, jer to nisu ljudi koji vole imati 5 računara u kući i slagati mreže. Čini mi se da je ovo najpre rešenje za neku firmu kojoj trebaju jeftini mali mrežni klijenti.

EDIT: Čipset nema hardversku akceleraciju videa tako da je low-bitrate 720p najbolje što se može tečno dekodirati. Uz to nema HDMI izlaza, već samo DVI i jedan jedini analogni audio, a Anantech kaže i da je relativno glasan, tako da je upotrebljivost ovoga kao HTPC-a pod velikim znakom pitanja. Ako nekog zanimaju performanse, Atom na 1.6GHz se prema testovima iz pomenute recenzije ponaša otprilike kao Pentium M 800-1200MHz.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2008 16:15 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...
scorpion667 kaže...
Da, to mu je najveći adut. Ipak, pitanje je kome je ovo namenjeno. Tehnički vičniji kupci će radije uzeti neko pristupačno HTPC kućište i složiti u njega šta im se sviđa. Oni manje vični će pre posegnuti za ovim kao jeftinim rešenjem koje se sme staviti u dnevnu sobu, ali će onda čupati kosu zbog izostanka optičkog pogona, jer to nisu ljudi koji vole imati 5 računara u kući i slagati mreže. Čini mi se da je ovo najpre rešenje za neku firmu kojoj trebaju jeftini mali mrežni klijenti.

EDIT: Čipset nema hardversku akceleraciju videa tako da je low-bitrate 720p najbolje što se može tečno dekodirati. Uz to nema HDMI izlaza, već samo DVI i jedan jedini analogni audio, a Anantech kaže i da je relativno glasan, tako da je upotrebljivost ovoga kao HTPC-a pod velikim znakom pitanja. Ako nekog zanimaju performanse, Atom na 1.6GHz se prema testovima iz pomenute recenzije ponaša otprilike kao Pentium M 800-1200MHz.
 Ako radi kao Pentium M 800-1200MHz onda teško da može izvuć i 720p. Imam Pentium M 1600 i čini mi se da sve sporije od ovoga se ne smije spominjat u istoj rečenici sa 720p. A baš bi mi fino stajao ispod plazmice. :(
17 godina
Specifikacije Eee Boxa

Atom se različito pokazuje u različitim situacijama. Konkretno u multimedijalnim zadacima mu pomaže podrška za SSE3, tako da kažu da mu polazi za rukom da uz opterećenje od 90% dekodira 720p, ali, kao što rekoh, low bitrate, svega 4.5Mbps, dok je, poređenja radi, bitrate na HD DVD-u maksimalno 36Mbit/s, a na Blue-Rayu ide do 54Mbit/s.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2008 13:06 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice