Specifikacije Caymana i Antillesa

poruka: 15
|
čitano: 3.734
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Specifikacije Caymana i Antillesa".
16 godina
neaktivan

"Službeno predstavljanje Caymana očekuje se 13. studenog."

Što nije to prošlo, valjda autor teme misli na 13. prosinca...

A što se tiče specifikacija baš me zanima koliko će 6990 biti bolja od 6970...

Dompa
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina

4GB GDDR5, nije li to malo pretjerivanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
RE: Specifikacije Caymana i Antillesa
Vapor kaže...

to je i svrha da antiles bude zvijer od grafičke kako performansama tako i cijenom

18 godina

možda su mislili 13 studenog 2011...{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Čudi me da nisu stavili bržu GDDR5 memoriju pošto bandwidth od 160GB/s govori o 5GHz efektivno. Govorilo se čak i o 6GHz pošto im je memorijski kontroler sposoban za tu frekvenciju. Tako dolazimo do dosta manje propusnosti od GF110 koji nudi 192GB/s u kombinaciji sa 384-bitnom sabirnicom.

Najveća novost je novi dizajn shadera te će umjesto dosadašnjeg 5D dizajna Cayman biti u 4D. To znači da je 1920 shadera kod Caymana ne samo više već i efikasnije od 1600 kod Cypressa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vapor kaže...

2x2Gb=4Gb. No to je poznati markentiški trik kojim se varaju svi manje neupučeni. Kartica ustvari ima 2Gb VRAM-a jer svaki GPU koristi isključivo svoj plok VRAM čipova i ne dijeli ih sa drugim GPU-om. Nadalje svaka aplikacija(igra) prepoznaje 2Gb.

ATiGamer kaže...
Čudi me da nisu stavili bržu GDDR5 memoriju pošto bandwidth od 160GB/s govori o 5GHz efektivno. Govorilo se čak i o 6GHz pošto im je memorijski kontroler sposoban za tu frekvenciju. Tako dolazimo do dosta manje propusnosti od GF110 koji nudi 192GB/s u kombinaciji sa 384-bitnom sabirnicom.

Najveća novost je novi dizajn shadera te će umjesto dosadašnjeg 5D dizajna Cayman biti u 4D. To znači da je 1920 shadera kod Caymana ne samo više već i efikasnije od 1600 kod Cypressa.

Zanimljivo. Kud je sa onih 210GB/s ošlo na malih 160GB/s. Mislim ovo je ipak High End grafa, a Memory Bandwith itekako dobro dođe kod visokih reza.

Mislim da če Nvidijin pulen biti nešt jači, a ovaj puta jednako hladan, a šuška se da bi potrošnja Caymana mogla iznositi preko 200W.

Uglavnom Živi bili pa vidjeli. Ja jedva čekam da mi drugi tijedan stigne Asus-ova GTX580, a onda za Božić još HD6970.

I'll be back
15 godina
protjeran

eee za ovo ce trebati barem 1kww napajanje.... i to corsair druze.....

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
microman kaže...
Vapor kaže...

2x2Gb=4Gb. No to je poznati markentiški trik kojim se varaju svi manje neupučeni. Kartica ustvari ima 2Gb VRAM-a jer svaki GPU koristi isključivo svoj plok VRAM čipova i ne dijeli ih sa drugim GPU-om. Nadalje svaka aplikacija(igra) prepoznaje 2Gb.

ATiGamer kaže...

Zanimljivo. Kud je sa onih 210GB/s ošlo na malih 160GB/s. Mislim ovo je ipak High End grafa, a Memory Bandwith itekako dobro dođe kod visokih reza.

Mislim da če Nvidijin pulen biti nešt jači, a ovaj puta jednako hladan, a šuška se da bi potrošnja Caymana mogla iznositi preko 200W.

Uglavnom Živi bili pa vidjeli. Ja jedva čekam da mi drugi tijedan stigne Asus-ova GTX580, a onda za Božić još HD6970.

I kad te grafe izađu i kad ih sve testiraš koje ćeš ostaviti da ti rade u kompu do ozlaska novih serija ?

um caruje dok snaga ne popizdi
17 godina
neaktivan
LowPing kaže...

LOL. Imam 1,2Kw u konfi i to Corsair AX{#}

sheX kaže...

I kad te grafe izađu i kad ih sve testiraš koje ćeš ostaviti da ti rade u kompu do ozlaska novih serija ?

Ona koja je jača{#}

I'll be back
17 godina
neaktivan
sheX kaže...
microman kaže...
LowPing kaže...

LOL. Imam 1,2Kw u konfi i to Corsair AX{#}

sheX kaže...

Ona koja je jača{#}

E jel bolji Silent Pro Gold 1200W ili AX 1200 ?

Corsair. Pa to je ipak rebrandirani Seasonic.

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Dobro dođe ali nije krucijalno. Ako u ostalim segmentima dobije određeni boost, manji bandwidth se vjerojatno neće ni primjetiti. Iako postoji mogućnost da ipak podignu još malo taj memory clock pošto im kontroler to može izdržati za razliku od Nvidijinog koji ne može izdržati tolike frekve pa se poseže za širom sabirnicom što sa sobom nosi i veće troškove proizvodnje.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Dobro dođe ali nije krucijalno. Ako u ostalim segmentima dobije određeni boost, manji bandwidth se vjerojatno neće ni primjetiti. Iako postoji mogućnost da ipak podignu još malo taj memory clock pošto im kontroler to može izdržati za razliku od Nvidijinog koji ne može izdržati tolike frekve pa se poseže za širom sabirnicom što sa sobom nosi i veće troškove proizvodnje.

Da kontroler kod Nvidie je doista u kur.u i vidi se da nije baš najbolje prilagođen za DDR5. Uglavnom bit če zanimljiva bitka

I'll be back
17 godina

jbte koje zvijeri, pogotovo 6990 307 Gb/s

ajme cijena se ni ne spominje, mozda je tako najbolje {#}

EDIT: nekako me 6970 podsijeca na 2900xtx

po izgledu ova vatra

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2010 21:01 (Makić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Makić kaže...

jbte koje zvijeri, pogotovo 6990 307 Gb/s

ajme cijena se ni ne spominje, mozda je tako najbolje {#}

EDIT: nekako me 6970 podsijeca na 2900xtx

po izgledu ova vatra

Kakvih 307Gb/s? To su gluposti, no još veča glupost je što su Bugovci to napisali. Niti količina niti Bandwith VRAM.a se ne množe, jer svaki GPU koristi svoj VRAM i njegov Bandwith i nema nikakvog dijeljenja, a najgore je što recimo u igrama ono što na jednom GPU zauzme primjerice 1Gb zauzet če i na drugom. I zato bi pravilno bilo 2Gb VRAM-a i 160GB/s Bandwith za svaki GPU.

I'll be back
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice