Solarne baterije

poruka: 8
|
čitano: 2.133
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Solarne baterije".
17 godina
neaktivan
Solarne baterije

a na normalnim baterijama inače piše "ne ostavljati na direktnom suncu" :D:D:D

...I put on my robe and a wizard hat...
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 20:53 (pootzko).

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Solarne baterije

@BOL

Sve stare vijesti sa par stranih portala, počevši od gizmoda nadalje.. bilo bi barem u redu navesti izvor, već ako nemate ili ne znate napisati vlastitu vijest..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
Solarne baterije

Žao mi je, ali ovo ne radi.

Mislim da ako mi trebaju baterije za ono ogromno čudo od "mini" maglite-a kojim tučem ljude, usred noći ovo je beskorisno.

Neću valjda to osvjetljavat mobitelom da mi se napune.

I moj životni moto: "Anything that saves the Earth, I hate!"

Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MaterAos kaže...

Mislim da ako mi trebaju baterije za ono ogromno čudo od "mini" maglite-a kojim tučem ljude, usred noći ovo je beskorisno.

Kupis bateriju i ona je puna, potrosis je, kupis druge i stavis u svoju magliteicu, a stare ostavis na prozoru. Kad se potrose i ove, samo zamjenis, iz magliteice na prozor, a ove sa prozora u magliteicu.
17 godina
neaktivan
Solarne baterije

Ovo bi trebalo dalje istraživati.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
virtualAThome kaže...
MaterAos kaže...

Kupis bateriju i ona je puna, potrosis je, kupis druge i stavis u svoju magliteicu, a stare ostavis na prozoru. Kad se potrose i ove, samo zamjenis, iz magliteice na prozor, a ove sa prozora u magliteicu.
 Dal bi se solarne ploče oštetile dok bi šamarao ljude magliteicom?
Vir prudens non contra ventum mingit...
18 godina
neaktivan
MaterAos kaže...
 Dal bi se solarne ploče oštetile dok bi šamarao ljude magliteicom?
 Ne bi ako kupis one s natpisom "Za tekme".
18 godina
Dragon wizard kaže...

Ovo bi trebalo dalje istraživati.

Ovo je jos jedna u nizu budalastina koje se guraju pod ocuvanje okolisa.
Koliko vremena treba da se napuni ovakva baterija?
Povrsina, cca. 10cm2 (za D velicnu). Za suncani dan, po suncu, uz idealne uvjete sunce daje cca. 1000W/m2, pa ova baterija dobiva cca. 1W. Kapacitet NiMh baterija D velicine je  10Ah, tj. oko 15Wh. Uz 100% efikasne solarne ploce, baterija bi se punila 15 sati, s obzirom da sunce daje struju oko 5-6 sati dnevno, trebalo bi 3 suncana dana da se napuni. Ako sad uzmemo u obzir da je efikasnost solarnih ploca oko 10-15%, te da u vecini dijelova svijeta sunce daje mnogo manje od 1000W/m2, pogotovo u zimskim danima, tada bi punjenje trajalo 200+ sati, i vjerojatnije je da bi se baterija prije sama ispraznila nego bi se ikada napunila do kraja... Smijeh
Za usporedbu, brzi punjaci mogu napuniti bateriju za manje od 1sat bez obzira na vremenske uvjete.
Think locally, act globally...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice