Snow Leopard 10.6.4 u razvoju

poruka: 26
|
čitano: 2.428
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Snow Leopard 10.6.4 u razvoju".
17 godina
neaktivan
čeka se najava 10.7, vrijeme ne da se malo koncentriraju na OSX opet.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Snow Leopard 10.6.4 u razvoju
artfull kaže...

@art i totalno ot: jesi se igral s paralellsima na sl?

kod mene normalno radi.....
16 godina

zašto savrešen os treba nadograđivati ja sam mislio da su nadogradnje rezervirane samo za windowse

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
4 4 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jedva čekam

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
@blackalbum
Ti stvarno trebas potrazit pomoc i to hitno.
17 godina
blackalbum kaže...

zašto savrešen os treba nadograđivati ja sam mislio da su nadogradnje rezervirane samo za windowse

I sad ti se srušio cijeli svijet!

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

Savrsenstvo ne postoji makar to neki ne bi htjeli priznati.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
artfull kaže...

da, paralele 5 ... imamo jedne instalirane na jednom iMacu.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...

aj onda baci pogled na pf sa uniksoidima pa mi reci svoje viđenje

16 godina
blackalbum kaže...

Get a life dude -.-

Nista nije savrseno, sve se uvijek moze nadograditi. To valjda i ti znas ali ocito se pravis budala pa moras da ne kazem s*at po Snow Leopardu. Stvarno idiotizam.

Inace nekako me pocela lagano vuci OSX, Windowsi su mi nekak ''dosadili'' htjel bi isprobati nest novo ali mi je glupo preplacivati Apple proizvode ako mi njihov OS ne slegne. Ostaje hackintosh, mozda ga isprobam (ak proradi na mom PC-u) kada mi zavrsi matura kad imam malo vise vremena..

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
15 godina
neaktivan
Independent kaže...
blackalbum kaže...

Get a life dude -.-

Nista nije savrseno, sve se uvijek moze nadograditi. To valjda i ti znas ali ocito se pravis budala pa moras da ne kazem s*at po Snow Leopardu. Stvarno idiotizam.

Inace nekako me pocela lagano vuci OSX, Windowsi su mi nekak ''dosadili'' htjel bi isprobati nest novo ali mi je glupo preplacivati Apple proizvode ako mi njihov OS ne slegne. Ostaje hackintosh, mozda ga isprobam (ak proradi na mom PC-u) kada mi zavrsi matura kad imam malo vise vremena..

I ja sam probao preci na Mac sa Windowsa putem Hacintosha i totalno se razocarao. Nije to to. Ne osjetis tu stabilnost i jednostavnost kao na Macu i rekao sam sam sebi da je to glupost i da mi to ne treba. Onda me ipak zena nagovorila da kupim Maca. Prva dva dana sam joj j... po spisku sta me nagovorila. Treci dan je vec polako poceo sjedati, a sad ne mogu vjerovati da sam iakd mogao raditi na windowsima. Kad moram na windoze ili kad klincu reinstaliram ne mogu vjerovati koliko je to zaostali OS.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
 Kad moram na windoze ili kad klincu reinstaliram ne mogu vjerovati koliko je to zaostali OS.

aj pliz, meni neukom i zadrtom msovcu, u deset točaka objasni po čemu je win zaostali os

15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
facewithascar kaže...
 Kad moram na windoze ili kad klincu reinstaliram ne mogu vjerovati koliko je to zaostali OS.

aj pliz, meni neukom i zadrtom msovcu, u deset točaka objasni po čemu je win zaostali os

Ako nije trollanje objasnit cu ti. Ako to pises samo zato jer te nerviraju ljudi koji potrose vise novaca nego ti smatras da bi trebali necu.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...
cekpi kaže...
facewithascar kaže...

Ako nije trollanje objasnit cu ti. Ako to pises samo zato jer te nerviraju ljudi koji potrose vise novaca nego ti smatras da bi trebali necu.

ja još uvijek čekam.......

17 godina

Daj i meni objasni po cemu je to Win zaostali OS u 10 tocaka...

Evo ja cu ti pomoci pa cu reci...

- zastario FS

- registry treba maknuti ASAP

- nema repozitorija kao sto je to slucaj kod linuxa, a koji je zapravo jako dobra stvar

Ajd ti dodaj jos 7.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

- zastario FS

- nema repozitorija kao sto je to slucaj kod linuxa, a koji je zapravo jako dobra stvar

Ajd ti dodaj jos 7.

Mislim sve je to uredu sto vi mislite da je win zaostao... ALI

Cisto zbog regulativa EU i udjela MS-a na trzistu... Repozitorij ne bi bio legalan...

FS je zastario, i tu ne mogu prigovoriti... Iako jos uvijek jako dobro sluzi... Ali ja jednostavno ne vidim potrebu za mjenjanje istog, kada ako trebam neki ozbiljniji rad jednostavno odem na Linux distru...

Registry treba maknuti, ali pitanje je koliko bi to zapravo bilo moguce, jer zbog backward kompatibilnosti bi trebao ostati u nekom vidu...

In Control
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...

nisam shvatio što bi da napravim... 

A.
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
tnakir kaže...

- zastario FS

Ajd ti dodaj jos 7.

Mislim sve je to uredu sto vi mislite da je win zaostao... ALI

Cisto zbog regulativa EU i udjela MS-a na trzistu... Repozitorij ne bi bio legalan...

FS je zastario, i tu ne mogu prigovoriti... Iako jos uvijek jako dobro sluzi... Ali ja jednostavno ne vidim potrebu za mjenjanje istog, kada ako trebam neki ozbiljniji rad jednostavno odem na Linux distru...

Registry treba maknuti, ali pitanje je koliko bi to zapravo bilo moguce, jer zbog backward kompatibilnosti bi trebao ostati u nekom vidu...

Problem je u tome sto ja NE mislim da je win zaostao...

Registry da... treba maknuti i treba stare repove koji se godinama vuku pokidati i krenuti ispocetka.

I kako to mislis ozbiljan rad na Linuxu? Pa ja radim ozbiljno na Windowsima, decki rade ozbiljno na OS-Xu... sto vama svima znaci ozbiljan rad? 

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Problem je u tome sto ja NE mislim da je win zaostao...

Registry da... treba maknuti i treba stare repove koji se godinama vuku pokidati i krenuti ispocetka.

I kako to mislis ozbiljan rad na Linuxu? Pa ja radim ozbiljno na Windowsima, decki rade ozbiljno na OS-Xu... sto vama svima znaci ozbiljan rad?

Ma ne mislim ja da se na winsima ne moze raditi, samo moja tvrtka i ja osobno preferiram neke stvari (programiranje, exploitanje vlastite igre i slicno) raditi na linuxu... Ali to je osobna preferencija...

Na drugu stranu... Flash u mojoj tvrtki se lijepo vrti i bez problema na licenciranim w7... i ljudi uopce nemaju problema raditi sa istim :)

In Control
17 godina
neaktivan
Heh,nadam se da neče trebati dugo da dođe update-na hackintosh.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...
cekpi kaže...
artfull kaže...

nisam shvatio što bi da napravim... 

http://www.bug.hr/forum/topic/ostali-os-unix-solaris-mac-os/sl-paralells-konfiguracija-mreze-av-sl/54371.aspx 

15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
facewithascar kaže...
cekpi kaže...
facewithascar kaže...

ja još uvijek čekam.......

Mislio sam da trolas, pa nisam htio pisati. Evo, pokusat cu krenuti od pocetka, valjda cu se sjetiti 10.

1. Time machine - nakon sto ga probas ne mozes zamisliti da postoji nesto drugo. Dakle, postavis Time machine (ja ga imam preko bezicnog diska Time Capsule) i vise nikad ne razmisljas o backupu. Kao sto kad jednom predjes na Gmail ne razmisljas da ce ti mailovi ikada nestati tako se i ovdje vise ne bojis nicega. Nakon nekoliko godina kupis novi Mac, ubacis DVD sa OS-om i on te pita imas li Time machine, ti kazes da i voilla! evo tvojeg desktopa na novom kompu. Nema drivera, nema rezolucije, nema nikakvih problema, sve je tu, na novom kompu i sve odmah radi. Samo klik ili dva.
  2. Updatei - updatei su povremeni i vrlo rijetki. Ne dogadja se da kad upalis komp nakon sto te nije bilo 7 dana da komp samo krene AV update, Java update, Office update, nekoliko security patcheva itd. Ovdje updatei dolaze svakih 10-15 dana (mozda i rjedje) i ne koce strelicu misa (kao na windowsima).
  3. Nema cudnih zablokiravanja - Mac se stvarno vrlo rijetko zablokira, nema onog pjescanog sata koji se odjednom nicim izazvan poceo vrtiti. Ako se i zablokira to je najcesce Firefox (zbog nekih stranica pretrpanih flashom).
  4. Instaliranje i deinstaliravanje  programa - na Macu instaliras programe tako da ih odneses u Applications (nesto kao Start gumb kod Windowsa), a deinstaliras tako da ikonu odneses u smece. I to je to, nema registryja, nema add/remove i cekaj 5 minuta da se deinstalira. Sve je gotovo u otprilike 1-10 sekundi instalacija i ispod 1 sekunde deinstalacija.
  5. Expose i Spaces - za ovo treba navike. Preci sa windowsa i koristiti ovo je 3-5 dana totalne muke i psovanja, ali kad se covjek navikne prozori samo lete.
  6. Multitouch trackpad - koristenje 2 prsta za scroll je nesto najbolje kaj sam ikad koristio. To je u istoj razini kao kad su izmislili kotacic na misu. Danas vise ne mogu zamisliti zivot bez toga.
  7. Dock - prije sam mislio da je Quick launch najbolje sto se moze napraviti za brzo aktiviranje programa, ali nakon sto sam probao Dock shvatio sam da je to puno bolje rjesenje od Quick launcha. Programi se puno brze pronalaze i reakcija programa (skakutanje ikona kad treba paznja, poruke sa brojem mailova i sl.).
  8. Parallels - za programe koji ne postoje osim na Windowsima tu su Parallelsi. Ono sto je genijalno je integracija Windows programa u Mac na nacin da se jedva vidi da su to Windows programi, a ne Mac. Izgled prozora je potpuno jednak kao kod Mac programa.
  9. Otvaranje i zatvaranje programa - neopisiva brzina. Kad jednom to probas ne mozes nazad. Kad se prvi put otvara program to traje od 1-5 sekundi (najgori je recimo excel - 5 sekundi). Drugo otvaranje je trenutno isto kao i zatvaranje. Stvar je da se to moze i kod Windowsa medjutim kad kod windowsa imas otvoreno 10-15 programa (Word, Excel, Dreamweaver, Photoshop, Firefox, Thunderbird i jos par manjih programa) to ce ako vec nece srusiti Windowse, onda ih potpuno usporiti. Mac nece ni trznuti.
  10. Driveri - prica za sebe. Kad ukopcas nesto nepoznato u Mac, samo pricekas i Mac ce sve rjesiti. Jos mi se nije dogodilo da sam morao instalirati drivere sa CD-a ili ceprkati po netu u potrazi za driverima. Samo ukopcam i to je to. Mac ce sve sam napraviti.
  11. Baterija - imam MacBook Pro i baterija mi traje 4-5 sati rada, a standbya nemam pojma. Jos mi niti jednom nije ostao bez baterije, a na predavanja idem bez punjaca, toliko povjerenja imam u njegovu bateriju.

Eto, ja stigao do broja 11 :-).

A sad sta ne valja:

1. Alt-Tab - nevjerojatno lose rjeseno u OS X. Apsolutno neupotrebljivo. Nadam se da ce to jednog dana popraviti.
  2. Safari - vrlo los preglednik bez dodatnih funkcija. Srecom zamjenjiv sa Firefoxom i Chromeom.
  3. Graficke kartice - ne mogu vjerovati da u MacBook Pro koji kosta toliko novaca oni ne mogu staviti bolju graficku :-( tako da igre otpadaju unatoc Bootcampu.

Mozda ima jos, ali se sad ne mogu sjetiti.

16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Mislio sam da trolas, pa nisam htio pisati. Evo, pokusat cu krenuti od pocetka, valjda cu se sjetiti 10.

1. Time machine - nakon sto ga probas ne mozes zamisliti da postoji nesto drugo. Dakle, postavis Time machine (ja ga imam preko bezicnog diska Time Capsule) i vise nikad ne razmisljas o backupu. Kao sto kad jednom predjes na Gmail ne razmisljas da ce ti mailovi ikada nestati tako se i ovdje vise ne bojis nicega. Nakon nekoliko godina kupis novi Mac, ubacis DVD sa OS-om i on te pita imas li Time machine, ti kazes da i voilla! evo tvojeg desktopa na novom kompu. Nema drivera, nema rezolucije, nema nikakvih problema, sve je tu, na novom kompu i sve odmah radi. Samo klik ili dva.
  2. Updatei - updatei su povremeni i vrlo rijetki. Ne dogadja se da kad upalis komp nakon sto te nije bilo 7 dana da komp samo krene AV update, Java update, Office update, nekoliko security patcheva itd. Ovdje updatei dolaze svakih 10-15 dana (mozda i rjedje) i ne koce strelicu misa (kao na windowsima).
  3. Nema cudnih zablokiravanja - Mac se stvarno vrlo rijetko zablokira, nema onog pjescanog sata koji se odjednom nicim izazvan poceo vrtiti. Ako se i zablokira to je najcesce Firefox (zbog nekih stranica pretrpanih flashom).
  4. Instaliranje i deinstaliravanje  programa - na Macu instaliras programe tako da ih odneses u Applications (nesto kao Start gumb kod Windowsa), a deinstaliras tako da ikonu odneses u smece. I to je to, nema registryja, nema add/remove i cekaj 5 minuta da se deinstalira. Sve je gotovo u otprilike 1-10 sekundi instalacija i ispod 1 sekunde deinstalacija.
  5. Expose i Spaces - za ovo treba navike. Preci sa windowsa i koristiti ovo je 3-5 dana totalne muke i psovanja, ali kad se covjek navikne prozori samo lete.
  6. Multitouch trackpad - koristenje 2 prsta za scroll je nesto najbolje kaj sam ikad koristio. To je u istoj razini kao kad su izmislili kotacic na misu. Danas vise ne mogu zamisliti zivot bez toga.
  7. Dock - prije sam mislio da je Quick launch najbolje sto se moze napraviti za brzo aktiviranje programa, ali nakon sto sam probao Dock shvatio sam da je to puno bolje rjesenje od Quick launcha. Programi se puno brze pronalaze i reakcija programa (skakutanje ikona kad treba paznja, poruke sa brojem mailova i sl.).
  8. Parallels - za programe koji ne postoje osim na Windowsima tu su Parallelsi. Ono sto je genijalno je integracija Windows programa u Mac na nacin da se jedva vidi da su to Windows programi, a ne Mac. Izgled prozora je potpuno jednak kao kod Mac programa.
  9. Otvaranje i zatvaranje programa - neopisiva brzina. Kad jednom to probas ne mozes nazad. Kad se prvi put otvara program to traje od 1-5 sekundi (najgori je recimo excel - 5 sekundi). Drugo otvaranje je trenutno isto kao i zatvaranje. Stvar je da se to moze i kod Windowsa medjutim kad kod windowsa imas otvoreno 10-15 programa (Word, Excel, Dreamweaver, Photoshop, Firefox, Thunderbird i jos par manjih programa) to ce ako vec nece srusiti Windowse, onda ih potpuno usporiti. Mac nece ni trznuti.
  10. Driveri - prica za sebe. Kad ukopcas nesto nepoznato u Mac, samo pricekas i Mac ce sve rjesiti. Jos mi se nije dogodilo da sam morao instalirati drivere sa CD-a ili ceprkati po netu u potrazi za driverima. Samo ukopcam i to je to. Mac ce sve sam napraviti.
  11. Baterija - imam MacBook Pro i baterija mi traje 4-5 sati rada, a standbya nemam pojma. Jos mi niti jednom nije ostao bez baterije, a na predavanja idem bez punjaca, toliko povjerenja imam u njegovu bateriju.

Eto, ja stigao do broja 11 :-).

A sad sta ne valja:

1. Alt-Tab - nevjerojatno lose rjeseno u OS X. Apsolutno neupotrebljivo. Nadam se da ce to jednog dana popraviti.
  2. Safari - vrlo los preglednik bez dodatnih funkcija. Srecom zamjenjiv sa Firefoxom i Chromeom.
  3. Graficke kartice - ne mogu vjerovati da u MacBook Pro koji kosta toliko novaca oni ne mogu staviti bolju graficku :-( tako da igre otpadaju unatoc Bootcampu.

Mozda ima jos, ali se sad ne mogu sjetiti.

ono što sam ja tražio je da mi kažeš po čemu je windows (7) zaostali os a ne da mi govoriš koje su prednosti sl-a, no dobro:

1. win ima easy transfer koji odrađuje istu stvar, za time capsule moram bit malo zločest i http://timecapsuledead.org/ a isto tako hrpetina novih ext diskova dolazi s nekom vrstom backup sw-a jedino im je možda mana kaj nisu bijele boje (makar wd my book s kojim se sad igram je bijeli:) ) i ne piše apple na njima. A gmail, ja ne razmišljam da će mi nestat mejlovi ali razmišljam di će sve ti mejlovi završit i ko će ih sve čitat

2. nemoj se ljutit al si sad tu svega i svačega nadrobil, mislim prišemo o win i sl-u a ti kreneš sa java updateom, na win platformi u pravilu jednom mjesečno (patch tuesday) dolaze zakrpe osim ako nije neka high critical koja se izbacuje odmah nakon testiranja (av, java, adobe, ccleaner i slične stvari nemoj u taj koš stavljat jer ne spadaju pod os)

3. isto tako ja mogu reć i za svoj komp da nema čudnih zastajkivanja a pješćanog sata nema la zato ima ona kuglica kaj se vrti i vrti i vrti, al i tvoje i moje zastajkivanje je čisto subjektivno

4. mislim da ti je ova usporedba u rangu ja u svoj benzinac stavim ključ i upalim ga a ti kad staviš ključ u svog dizelaša moraš čekat da se zagrije pa ga tek onda možeš upalit. mislim da je tu stvar u nekom prvobitnom razvoju koji je onda vukao sve drugo; registry je na win platformi jako dugo, nažalost zbog skoro 100% marketsharea i legacy aplikacija registry će se još neko vrijeme zadržat, iako pošto je virtualizacija već dosta uzela maha mislim da bi u nekoj narednoj verziji mogo nestat tj biti zamijenjen dok bi se legacy dio zadržao preko nekih xp-modova

5. probo jesam al se nisam ništa s time previše zabavljal tako da ti tu ne mogu niš pametno reć

6. istu stvar ja mislim za klitoris na ibm laptopima ali tema je još uvijek OS a ne HW

7. probal sam više sličnih stvari (object dock i još par njih) i to bi mi bilo kewl par dana al nekak sam najsretniji kad imam stock win desktop

8. virtualizacija svega i svačega a za slučaj da neki programi rade samo na osx-u (zar postoje takvi osim sdk-a) postoje i gotovi imiđi i hackintoši; a sa paralellsima nisam ni malo zadovoljan kao ni činjenicom da skoro tjedan dana tražim odgovor na ovo http://www.bug.hr/forum/topic/ostali-os-unix-solaris-mac-os/sl-paralells-konfiguracija-mreze-av-sl/54371.aspx 

9. kod mene se office paket otvara unutar sekunde, kaj se tiče otvorenih programa uvijek je jedno tridesetak tabova unutra ie i firefoxa, outlook, kopiranja iz šupljeg u prazno, prženje, torrenti, par remote desktopa, muzika, koji pdf i možda koja virtualka i nebi vjerovao al niti se ruši niti je usporeno

10. kak možeš nešto bit "nepoznato" za mac-a s obzirom da se sve komponente pomno biraju testiraju i kaj sve ne, tako da bi bila sramota da ne može nešto nać. isto tako win platforma ima svoj driver centar on line te ako si spojen na net, win će u gotovo svakom slučaju (osim nekih starih, fiju briju i homemade điđi) sma nać odgovarajući driver

11. imam tp r61i sa preko tri godine starom baterijom i dobim sat do dva autonomije dok sam koristil panasonica toughbooka mogo sam komotno cijeli dan radit na njemu, iskreno ne kužim kaj pokušavaš reć jer napominjem da je tema ove naše male rasprave os a ne hw

a sad što meni ne valja kod win platforme:

1. jedino i isključivo useri sve ostalo mogu progutat ali 90% usera ne

enivej da se razumijemo, ne tvrdim kategorički da je osx smeće isto tako ne tvrdim da su apple proizvodi smeće ali isto tako necu nikad dopustit da se nešto bez pokrića diže u nebesa

17 godina
neaktivan

Time Capsule nema veze sa Time Machine!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
@cekpi
Prvo, ko ti daje pravo da ikome ne dozvolis da dize u nebesa sta god hoce, drugo, kako mislis provest tu zabranu??
Zasto on ne bi bio odusevljen necim i dizao to u nebesa?
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
...

enivej da se razumijemo, ne tvrdim kategorički da je osx smeće isto tako ne tvrdim da su apple proizvodi smeće ali isto tako necu nikad dopustit da se nešto bez pokrića diže u nebesa

Ovo je moje misljenje, ne mora biti i tvoje. Radim na kompovima od doba Spectruma, imam u kuci 7 kompova i to je moje iskustvo nakon 6 mjeseci rada na Macu. Iskustvo je takvo da kada i pogledam neki lijepi Win laptop raspolozim se i pozelim ga kupiti, a onda se sjetim da ce imati windowse, a ne OS X i odustanem.

vjeko kaže...

Time Capsule nema veze sa Time Machine!

Nimalo? :-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice