Sigurnosne tvrtke protiv Microsofta

poruka: 94
|
čitano: 6.352
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sigurnosne tvrtke protiv Microsofta".
15 godina
protjeran

koje bedastoće! pohvalan je potez da se instalira ljudima koji nemaju pojma o računalima, samim time nemaju nikakvu zaštitu i uključen auto-upgrade. ionako se neće instalirati ljudima koji koriste neko drugo rješenje i ne žele koristiti MSE

14 0 hvala 0
18 godina

Stvarno ova Europa je teža prčija ako ćemo iskreno. Pa neka ga microsoft isporučuje sa OS-om i neka kaže da je uključen u cijenu OS-a. Iskreno ne koristim niti IE niti taj njihov antivirusni program ali ne znam zašto se daju maltretirati. Najbolje da isključe teme i slične stvari, jer postoji mali milion tvrtki koje rade druga rješenja za uljepšavanje desktopa, a da ne govorimo o drugim stvarima jer bi mogli do jutra nabrajat.

Neke tvrtke su skužile kako je prošlo operi, mozilli i ostalima pa sad reko idemo i mi probat.

Malo pretjeruju.

U nekim stvarima microsoft pretjeruje, recimo svojatanje nekih patenata koji nisu njihovi ili su tipa, da je sve što ima 4 kotača i karoseriju fordovo i da im

se mora plaćati od svakog auta koji je proizveden u svijetu...Realno ne bi morali uopće proizvoditi aute...

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Opa...greedy tvrtke su dale svoj glas!

BUG kaze:

U Microsoftu ističu kako usprkos širokoj dostupnosti raznih rješenja za zaštitu od zloćudnog softvera i sigurnosnih napada, brojni korisnici još uvijek nemaju nikakvu zaštitu. Stoga su im odlučili besplatno ponuditi vlastito rješenje.

U pravu su. Gro korisnika misle da je Windows Update dovoljan i uz to da im je firewall od Windowsa ukljucen (sto nije lose...sto se tice firewalla)

Pa zatim...nebuloza se nastavlja u deo teksta..

No sigurnosne tvrtke Trend Micro i Panda Security tvrde kako se na taj način ugrožava konkurencija. Naime, one tvrde kako Windows Update nije izbor korisnika, i ne bi se trebao koristiti za distribuciju drugih softverskih aplikacija.

Kako to WU nije izbor korisnika. Nakon sto su ga prisilili da izbaci sve i svasta sa svojeg OS-a sada penjave oko WU-a koji se, dakako, da stelati po volji korisnika (ON, OFF i On Demand)

Латиница

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bravo trend micro i panda, bravo oboje, znači bolje je da korisnik nema nikakvu zaštitu ili da po netu traži nešto krekano nego da besplatno dobije čisto solidan paket

već vidim pri butanju slijedećih windowsa:

- koji preglednik želite

- koji uredski paket želite

- koji av želite

- koji preglednik slika/videa želite

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Sigurnosne tvrtke protiv Microsofta
cekpi kaže...

bravo trend micro i panda, bravo oboje, znači bolje je da korisnik nema nikakvu zaštitu ili da po netu traži nešto krekano nego da besplatno dobije čisto solidan paket

već vidim pri butanju slijedećih windowsa:

- koji preglednik želite

- koji uredski paket želite

- koji av želite

- koji preglednik slika/videa želite

reci ti što hoćeš, ali ovo bi bila odlična opcija...recimo advanced instalacija i sam odabereš dodatne aplikacije koje želiš. inicijalno ti se instalira samo ono osnovno potrebno/nužno za funkcioniranje win.

18 godina
RaNzO kaže...

reci ti što hoćeš, ali ovo bi bila odlična opcija...recimo advanced instalacija i sam odabereš dodatne aplikacije koje želiš. inicijalno ti se instalira samo ono osnovno potrebno/nužno za funkcioniranje win.

Bilo bi najbolje da kad kupis auto da ga dobijes bez ulja, svjecica, guma, stakala. Pa ti onda lijepo sam nalijevaj ulje koje hoces, stavljaj svjecice koje hoces i stakla mozes cak ukrast susjedu sa auta pa stavit. 

Ontopic: M$ sto god da napravi nevalja. Naplati nesto - nevalja. Da nesto 4 free - nevalja. Da odhebe sve i krene u opensource - opet nebi valjalo.

Biljezim se sa stovanjem...
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 8:33 (tnakir).
18 godina

Realno gledano, zašto da korisnik traži po netu krekano, kada postoje i besplatna rješenja.

Nego, javili se sve laureati AV rješenja - pogledajte zadnje rezultate na AV Comparatives.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
18 godina
neaktivan

Naravno, ali onda to više ne bi bio OS, nego kernel i nešto "dozvoljenih" programa koje tek čekaju svoj ballot screen.

Cake or Death?
16 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

U pravu su. Gro korisnika misle da je Windows Update dovoljan i uz to da im je firewall od Windowsa ukljucen (sto nije lose...sto se tice firewalla)

Meni se čini da se više koristi AV software, nego Windows update.

Kod nas ga korisnici uglavnom isključuju.

cekpi kaže...

Ne razumijem u cemu je problem. Oni traže da se ukine ugradnja putem updatea, što je u redu jer bi time uzeli velik dio kolača ostalim sigurnosnim tvrtkama.

A MSE će i dalje biti dostupan za download putem službene stranice (kao što je i bio), ako se ukine ugradnja putem updatea, naravno. 

...
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
RaNzO kaže...

Bilo bi najbolje da kad kupis auto da ga dobijes bez ulja, svjecica, guma, stakala. Pa ti onda lijepo sam nalijevaj ulje koje hoces, stavljaj svjecice koje hoces i stakla mozes cak ukrast susjedu sa auta pa stavit.

Ontopic: M$ sto god da napravi nevalja. Naplati nesto - nevalja. Da nesto 4 free - nevalja. Da odhebe sve i krene u opensource - opet nebi valjalo.

svjećice,gume..... ne spadaju u sigurnosnu opremu ?????

Uostalom, zašto bi netko kupio sigurnosni paket ako mu M$ nudi besplatno ili integriran u OS?

Peace and Love _ Frankenstein Build
18 godina
neaktivan

Ak se ne varam, Windows Update ne nudi MSSE ako je već neki AV instaliran... 

Cake or Death?

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
RaNzO kaže...

primjer ti je vrhunski!

bilo bi najbolje da kod kupnje auta možeš uzeti samo nekoliko marki fiat (win), peugeot (linux), vw (solris)...a ako uzmeš fiat, možeš uzeti samo jedan model - crveni punto s čeličnim felgama, bez klime i putnog računala, s digitalnim brzinomjerom, 1.1l benzinac s trojim vratima.

18 godina

Hehe, malo ih je MS zeznuo i bacio se u igru poput Google-a ponudivši poslovnim korisnicima free of charge do 10 licenci :)

MSE je cak OK, nije bloatware i mirno cuci i radi svoj posao. Netko je napisao da ces pri instalaciji moci birati av/fw/office/browser što uopće ne bi bilo loše. Dapače, molim se da se to jednom dogodi, ali MS-u bi to bio težak udarac, stoga ćemo pričekat Chrome OS koji će nadam se biti za Office potrebe više nego dobar.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A zasto se nisu bunili (bune) na Windows defender koji dolazi sa OS-om (i ukljucen je po defaultu)

Латиница

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

A zasto se nisu bunili (bune) na Windows defender koji dolazi sa OS-om (i ukljucen je po defaultu)

I cemu on služi? Osim što radi u pozadini? ;))

...
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

ne mogu se oteti dojmu kad bi MS izdao neki revolucionarni OS kojeg bi bilo nemoguće probiti i sigurnosni softver bi izgubio na važnosti, pobunile bi se sigurnosne tvrtke i tražile od MS-a da svoj OS učini ranjivim :D

18 godina

@Ranzo... sto hoces? M$ ima svoj proizvod. U svoj proizvod  smije stavljati sto hoce. Zasto Appleu nitko ne kenja sto sve integrira u OSX?

Biljezim se sa stovanjem...

6 2 hvala 0
18 godina
neaktivan

Pa tretiraju ga kao sigurnosni software (da ne ulazimo sad u detalje)

Panda, Trend i ostala bratija samo doprinose da se dize rejting MSE-a..nista vise nista manje. Zamislite koja bi frka nastala ako Microsoft dila nesto slicno kao sto je Comodo ;)

Латиница
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ne bih se čudio da se win OS po defaultu isključuje ako nemaš instaliran AV i FW sukladan M$ kriteriju zaštite.

Možda ovo bude new features u win 8 ili win 7 SP 2.

Osobno nemam AV na računalu. {#}

18 godina
neaktivan
Verbatim kaže... 

Zasto?

Nista ne koristis ili koristis samo ono sto si dobio uz Windoze?

Латиница
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Realno gledano, zašto da korisnik traži po netu krekano, kada postoje i besplatna rješenja.

Nego, javili se sve laureati AV rješenja - pogledajte zadnje rezultate na AV Comparatives.

iz istog razloga što hrpa ljudi (tebe, mene, nekog od nas) traži: "e imaš kakv skrekani av" bez obzira što postoje avire i slični

kod mene normalno radi.....
18 godina

smatram da je to od microsofta odličan potez, kaj se mene tiče nek ga i ugrade u instalaciju, na win 7 koristim sve od mikrosofta i sve savršeno radi

mrakky
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Verbatim kaže... 

Zasto?

Nista ne koristis ili koristis samo ono sto si dobio uz Windoze?

Outpost FW i free verziju malwarebytes. Nema potrebe usporavati računalo.

18 godina
cekpi kaže...

iz istog razloga što hrpa ljudi (tebe, mene, nekog od nas) traži: "e imaš kakv skrekani av" bez obzira što postoje avire i slični

Mene to pitaju jednom i nikad više, a priča se brzo širi :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan

Microsoft Security Essentials i Windows Defender su odlicni softveri i veliki bonus je sto su i besplatni.

Posto hrpa korisnika ne vodi brigu o racunalu ( ili neznaju ) i nisu spremni izdvojiti novac za AV softver, to je super rijesenje.

Ako bas moraju, neka izdvoje iz OSa, ali nikako nebih volio da prestanu distribuirati taj softver...

A sto se tice konkurencije...free rijesenja za kucne korisnike ( kao avira npr. ), a kvalitetniji proizvodi i rijesenja za tvrtke koje ce moci naplatiti...

18 godina
neaktivan

Na tri razlicita racunala imam tri AV-a, MSE, Aviru i Avast, svo troje je free, ali iskreno od ta tri najmanje upadljiv i nenametljiv je upravo MSE, pa ce stoga u dogledno vrime ic na sva racunala. Takodjer je izbor na 15-tak javno dostupnih racunala, gdje uredno radi svoj posao.

Ovo tuzakanje i zalbe EU, kome sve vec ne, lagano idu na zivce... Pogotovo mi ide na zivce sto mi se sada preko Update-a uopce nudi (iskljucim ga) onaj famozni EU update za izbor browsera. Na MS OS-u, sa MS programima Winsi vrlo dobro rade, a definitivno bolje nego sto je slucaj s nizom (na nasim prostorima cestim) crackiranih programa.

1 0 hvala 0
18 godina

fakat su dosadno več sa tim MS i tuzbaj

bolje da apple malo tuži jer je zatvoreni OS

a win je tak kak je i svako malo ga prcaju

bolje da se i on zatvori i veli gotovo.. moji windowsi moji programi i mi čemo dat blagosolov koji če program i igra radit na win sustavu i točka

mislim da bi bilo manje sranja za windowsi a možda se i konačno virusi i crveki riješili

0 0 hvala 0
17 godina

Odličan i nenametljiv program koji dobro obavlja svoj posao. Osobno ga imam na sva tri računala i ne pada mi na pamet mijenjati.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

šta s..u ovi iz EU. pa windows je njihov proizvod i neka u njega guraju sta god hoce kome se ne sviđa neka ga ne kupuje i to je to..sta onda rec za apple neka onda i njega tuze malo..ili za nike zato jer stavlja svoje vezice na tenisice..

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.11.2010 10:14 (PlayMaker10).

1 2 hvala 0
17 godina

Namjeravam otvoriti firmu koja će proizvoditi program za pokretanje miša pa ću tužiti Microsoft zato što je u windowsima već ugrađen program za pokretanje miša. To je nelojalna konkurencija i ugrožava poslovanje moje firme. 

4 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice