Nisam uopće jalan nego iznosim činjenice.
Niti u jednom postu nisam uopće spominjao sapunice, pa preporučam da pročitaš opet sa razumijevanjem moje postove.
A pronađi post gdje sam stavio jedan primjer pa mi reci jeli napravljen bolje ili lošije od ove naše ekipe iz Osijeka?
I tvrdim da danas to može svako napravit sa određenom opremom i sa željom da napravi.
Bio sam u žiriju nekoliko filmskih festivala, i na mnogo radionica na festivalima.
Prema tome kad kažem da ovo nije nešto posebno znam o čemu pričam. Jer ovakvih i boljih postoji hrpetina!
Činjenica je da lupetaš.. Ne vidim zašto bih komparirao primjer koji si stavio s ovim 'našim'? I na osnovu čega? Hoćeš reći da klip koji si ti stavio ima više efekata, pa je zato bolji? Tako to ide striček iz žiri-ja na filmskim festivalima? Što više efekata, bolji je film?
Ideja je ok, ali ako već moram komentirati tehničku izvedbu 'tvojeg' klipa, nije to baš tako bezgrešno, a još su manje brutalno uklopljeni efekti kako ti to predstavljaš. Izvukao sam par primjera; 1.) loše napravljeno usporavanje - dupla se slika 2. i 3.) sjene objekata snimane kamerom su oštro definirane, dok to kod renderiranih objekata nije slučaj. Ne samo da su loše napravljene sjene već je redoslijed layera pobrkan, pa je sjena umjesto iza lika - ispred njega, lik ima noge od crnca 4.) mobitel uopće nije dobro uklopljen u scenu, bolno se vidi da je naknadno dodavan 5.) kada objekt od 2 tone skoči/padne pored kamere, ona se obično zatrese, a ova je kao zabetonirana. Međutim u pomičnim scenama je kamera 'drhtuljava' - vapi za steadicam-om..
Evo, nabrzaka da ti srušim teoriju o brutalno ukomponiranim efektima. A tek da mi se da tražiti..
Ja sam spomenuo sapunice, ako nisi shvatio zašto, mogu ti pojasniti. Niti Kurosawa i Fellini nisu spomenuti bezveze, vjerojatno su to neki bezveznjaci jer nema efekata u njihovim filmovima..
To što si ti bio u žiriju nekoliko filmskih festivala ne govori ništa o tematici o kojoj raspravljamo, osim da si mi smanjio mišljenje o žiri-jima filmskih festivala. Vidiš, meni je profesija video obrada, pa slučajno znam koliko je potrebno uložiti truda ne samo u snimanje ovakvog klipa, već u učenje alata kojima ćeš nešto napraviti. I kada to netko napravi besplatno i još zanimljivo za pogledati, ne vidim razlog zašto to omalovažavati. Znaš li koliko koštaju sapunice? A kako ih je milina gledati. Jasnije?
Čak i ako postoji neki bolji klip, ne znači da je ovaj loš. Pobrkao si lončiće i usput si razvio bedastu ideju da to svako može..