tko opće želi win na mac-u?
neznam ja sta su oni izdali ali mi vec pola godine koristimo win7 na iMac-u, i to s prvim boot camp-om
Da... ja sam mislio da je OSX bog i batina kod vas jabucara? To je bogohuljenje korisiti Win na Mac... Uh uh uh...
tko je htio intel u macu pored ibm sparc cpu-a.. pa eto dogodilo se...
Ja želim. Sustav mi je bolji za posao i draži, a Apple hardver divan.
Zar nije Apple samo natpis i kutija, a unutra Intel, AMD i te stvari?
Da ali je ljepo! :)
Može li mi netko dati Mac poduku?
što je to BootCamp? Jel to dual boot? Ili je neka simulacija pa radi nešto sporije?
Jel se može instalirati klasičan dual boot na iMaca?
neznam ja sta su oni izdali ali mi vec pola godine koristimo win7 na iMac-u, i to s prvim boot camp-om
Koristio si drivere za Vistu. Ovo su sad driveri za Win 7. Recimo baterija je puno kraće trajala pod Vista driverima, sad bi kao trebala trajati duže. Također sad imaš prave drivere za Magic Mouse u Windowsima... I još miljun drugih sitnica
Može li mi netko dati Mac poduku?
što je to BootCamp? Jel to dual boot? Ili je neka simulacija pa radi nešto sporije?
Jel se može instalirati klasičan dual boot na iMaca?
Mislim da ti Wikipedija to najbolje ukratko objašnjava
http://en.wikipedia.org/wiki/Boot_Camp_(software)
Al da, to je u biti dual boot wizard za nedestruktivno stvaranje particije koji omogućuje podizanje Windowsa na Macu i sa paketom drivera za Windowse za sav Mac hardver i emulacijom BIOSa.
Ne radi se o virtualnoj mašini.
...
Da, ali notebook ima kvalitetan ekran, što se ne može baš reći za puno mašina uokolo...
Jedino to... vrijedi li to toliko novaca?
a ja bi htio vidjet taj mac na laptopu kako radi
toshiba 1.5ghz celer mobilni i 1.5Gb rama dovoljno?
ajd neka mi netko sapne gdje skinut jabuku za "trial" :)
a ja bi htio vidjet taj mac na laptopu kako radi
toshiba 1.5ghz celer mobilni i 1.5Gb rama dovoljno?
ajd neka mi netko sapne gdje skinut jabuku za "trial" :)
Imaš temu o hackintoshu
http://www.bug.hr/forum/topic/ostali-os-unix-solaris-mac-os/mac-os-pc/423.aspx
Jedino to... vrijedi li to toliko novaca?
Osim ekrana, kućište je lijepo, baterija ludnica, način spajanja dobar, težina odlična...
Za te novce mozes dobit puno jaci i bolji stroj... jedino sta nece bit ljep ko ovaj. no dobro, o ukusima necemo...
pa zar nije glavna prednost mac-a njegov os,pa mac korisnici uglavnom tvrde da su windowsi inferioniji,ti ćeš u nekakav pakao gdje je steve jobs glavni šef
pa zar nije glavna prednost mac-a njegov os,pa mac korisnici uglavnom tvrde da su windowsi inferioniji,ti ćeš u nekakav pakao gdje je steve jobs glavni šef
Mac korisnici u 99% slučajeva tvrde ono što trenutno paše Jobsu i njegovoj mafiji i uopće nemaju svoje mišljenje (čast izuzetcima i onima koji nisu ovce).
1. Slučaj
Mac je 500 puta bolji od PC-a zbog superiorne arhitekture, brzine itd.
Onda jobs kaže da prelaze s PowerPC-a na Intel
Intel je odličan, nema nikakve razlike, sve je super...
2. Slučaj.
Windowsi na macu su svetogrđe, loš proizvod, ne bi ga stavio ni da mi plate itd.
Objavljen boot camp
Jako korisna stvar što mogu imati / imam windowse ... hvala Apple
3. Slučaj
OSX VS Windows
Windowsi imaju ogroman broj programa koji ničemu ne služe. Što će vam ta glupa brojka. Što će ti 500 različitih programa koji rade istu stvar - pa dovoljan je jedan. Što će ti više...
Iphone vs Ostali
APPSTORE IMA 100 000 APLIKACIJA, DRUGI TO NEMAJU!!! ONI IMAJU MALENI BROJ!!! (ponovljeno još 500 puta da slučajno to nikada ne smetneš s uma)
4. Slučaj
Windowsi vs OSX
Odvratno - trebaš instalirati drivere i različite programe da bi dobio nekakvu funkcionalnost. Pa ko za to ima vremena?
Iphone vs Ostali
Kome treba Bluetooth, multitasking...
Neka stvar koju ima drugi mobitel a nema iphone: ma "samo" odi na internet, prouči kako jailbreakati, nađi program, skini program, prouči program, jailbreakaj, nađi aplikaciju, skini aplikaciju, instaliraj je... Sam ti rekao da je to čas posla?
Zapravo nije. OSX smatram prosječnim OS-om i takva iskustva imam i od drugih. Ima nekih dobrih rješenja, ali i nekih loših i manjkavosti koje me nerviraju, a pogotovo u dizajnu (ne u smislu ljepote, nego egonomije) nekih stvari.
Po mom mišljenju, Windowsi su dosta bolji OS kada gledaš ukupno. - Na Macu mi se jako, jako sviđa sistem skrolanja i multi-touchpad na laptopima. Zapravo je taj touchpad i skrolanje (koje radi i u Windowsima relativno dobro - nije full free, nego u 4 smjera) ono što mi je najdraže i zbog čega ja ovih dana razmišljam baš o Macbooku.
HAHAHA - svaka čast Paolo! :)
Mac korisnici u 99% slučajeva tvrde ono što trenutno paše Jobsu i njegovoj mafiji i uopće nemaju svoje mišljenje (čast izuzetcima i onima koji nisu ovce)....
Ajmo macovci, kaj velite na ovo? Proper good job mate!
.... Windowsima relativno dobro - nije full free, nego u 4 smjera) ono što mi je najdraže i zbog čega ja ovih dana razmišljam baš o Macbooku.
"Your soul's gonna burn in a lake of fire...." - pozivam se na ovaj post. Izdao bi svoj posao 
Inače, ovo sve je lijep dokaz da se ekipa sa jabuke okreće kako Jobs puhne. Netko je gore dobro rekao - Apple je samo kutija i ime. Unutra je generic PC.
@Paolo... ti si moj idol... :)
Nema potrebe komentirati ljude koji ne znaju o čemu pričaju
Za te novce mozes dobit puno jaci i bolji stroj... jedino sta nece bit ljep ko ovaj. no dobro, o ukusima necemo...
jachi da, bolji ne....kod notebooka postoje vazhnije stvari od nabrijane grafichke
Ko prica o grafickoj. Ja pricam o disku (pa cak i 2), pricam o procesoru, pricam o memoriji.
Mac korisnici u 99% slučajeva tvrde ono što trenutno paše Jobsu i njegovoj mafiji i uopće nemaju svoje mišljenje (čast izuzetcima i onima koji nisu ovce).
etc... ti i ostali svaki put iznova zaboravite da ti macovci svakodnevno koriste i krasne windowse ili su okruženi njima jer dođe tata, mama daj poštelaj mi ovo smeće od laptopa, ne radi ovo ono, virusi. I zamisli, svaki put kad se opet susretnem sa divnim win xp, vista, 7 etc i potrošim koji minut ili češće sat za napraviti nešto što je ionako trebalo raditi ali misteriozno više ne radi, zahvalim se svevišnjem da postoji i ( kvalitetnija ) alternativa.
To što nekom za njegov specifičan posao više paše jedan OS od drugog razumijem i poštujem. Neka svega.
Da, ali notebook ima kvalitetan ekran, što se ne može baš reći za puno mašina uokolo...
dell studio xps 16 ima najbolji ekran koji sam do sada vidio na laptopima, a vidio sam kakvi su ekrani na macovima, da nebi netko poceo....
etc... ti i ostali svaki put iznova zaboravite da ti macovci svakodnevno koriste i krasne windowse ili su okruženi njima jer dođe tata, mama daj poštelaj mi ovo smeće od laptopa, ne radi ovo ono, virusi. I zamisli, svaki put kad se opet susretnem sa divnim win xp, vista, 7 etc i potrošim koji minut ili češće sat za napraviti nešto što je ionako trebalo raditi ali misteriozno više ne radi, zahvalim se svevišnjem da postoji i ( kvalitetnija ) alternativa.
Dok ti ne dođe tata (mama) koji nema pojma ništa namistit i kaže 'joj spojio sam svoj ipod na novi macbook, on je sve sam sinhronizirao i sad ja nemam ništa na ipodu. Di mi je glazba?' Ovdje slijedi glasni prdac kao odgovor na tatino pitanje..
Toliko o kvalitetnoj alternativi di korisnik ništa ne treba znat jer je sve već poštelano. Yap!
4. Slučaj
Windowsi vs OSX
Odvratno - trebaš instalirati drivere i različite programe da bi dobio nekakvu funkcionalnost. Pa ko za to ima vremena?
Iphone vs Ostali
Kome treba Bluetooth, multitasking...
Neka stvar koju ima drugi mobitel a nema iphone: ma "samo" odi na internet, prouči kako jailbreakati, nađi program, skini program, prouči program, jailbreakaj, nađi aplikaciju, skini aplikaciju, instaliraj je... Sam ti rekao da je to čas posla?
Sve je odlično što si smislio! Samo, mala "napomena" na ovo citirano. Zagriženi Appleovci ti neće reći da jailbreakaš, jer onda Apple ne zna što ti se događa na mobitelu, pa ti je duša u opasnosti! Obično Windowsovci/Linuxaši podržavaju jailbreak i instalaciju svega mogućega da se prošili mogućnost mobitela (da postane normalan mobitel). Nisam imao priliku vidjeti puno Apple freakova sa jailbreakanim iPhoneom (niti jednog se ne sjećam zapravo, al vjerujem da ih ima O_o).
Dok ti ne dođe tata (mama) koji nema pojma ništa namistit i kaže 'joj spojio sam svoj ipod na novi macbook, on je sve sam sinhronizirao i sad ja nemam ništa na ipodu. Di mi je glazba?' Ovdje slijedi glasni prdac kao odgovor na tatino pitanje..
Toliko o kvalitetnoj alternativi di korisnik ništa ne treba znat jer je sve već poštelano. Yap!
I ja bih prdnuo u tom slučaju jer su na pitanje da li žele pobrisati svu muziku sa iPoda stisnuli - yes sir.
Inače ako je problem skinuti muziku sa iPoda ( koji se btw može bez sinhroniziranja spojiti na svaki komp ) skini neki od free programa koji to jako ljepo rade u par klikova, al jbg, treba se ipak nešto znati i na Macu pronaći.
http://www.macworld.com/article/145725/2010/01/ipodextraction_roundup.html?lsrc=rss_main