A nek idu u pm >.<
A nek idu u pm >.<
ne kuzim komentar.
procesori ce ocito biti bolesni,jedva cekam prvi review :)
stvar je samo u cijeni kod nas.. nista drugo.. octio je da su procevi odlicni... ko i svi dosad od famozne c2 duo serije..
Odlična arhitektura jedva čekam dolazak u naše krajeve!
Ali cijene će biti paprene čini se a i s zaključanim overclockom
bit će sasvim dobri procesori!
Kupovat 15% skuplje procesore samo da mogu ocat?
Po meni je Intel prepohlepan.
Kupovat 15% skuplje procesore samo da mogu ocat?
Po meni je Intel prepohlepan.
Pa istina ali ćeš uvjke imati amd!
6 jezgri ispod 200 $ to ti je cjena
dok ćeš ove plaćat oko 250$
Tako da uvjek ces imati AMD i nove procove!
A nek idu u pm >.<
ne kuzim komentar.
procesori ce ocito biti bolesni,jedva cekam prvi review :)
Ako sam dobro shvatio, raji će onemogućiti da kupuje jeftinije procesore kako bi overklokirali i dobili performanse jačih i skupljih procesora, te im ponuditi skuplje varijante sa otključanim množiteljom za te rabote. Pošto je to popularan sport ovi će biti prinuđeni da kupuju te procesore po dosta većoj cijeni, posebno ako se uzme u obzir ovi taktovi od skoro 5 Ghz >> $$$.
Ko zna kako će se to odvijati, moguće je da će se dovitljivi snalaziti i modati nešto i omogućiti overclockiranje i na jeftinijim procesorima.
Ne razumijem se dovoljno u te stvari, ali kod AMD-a se procesori "otključavaju" na više jezgri, a ovi onemogućavaju obično overclockiranje. Meni se ova vijest kao laiku i ne sviđa baš.
Ono što je BUG u vjestima zaboravio navesti jest da taj overclock izveden na Stock hladnjaku.
E sad, ukoliko Intel odluči ostaviti otključan mnozitelj na svim modelima (a njega to apsolutno ništa nekošta što se tiče proizvodnje) AMD je u problemima ako Bulldozer nebude nudio barem jednake perfomanse.
Što je najbolje od svega ovo je tek Mainstream procesor (s1155), a kako li će izgledati High End Sandy Bridge (s2xxx), nitko još nezna.
Ono što je BUG u vjestima zaboravio navesti jest da taj overclock izveden na Stock hladnjaku.
E sad, ukoliko Intel odluči ostaviti otključan mnozitelj na svim modelima (a njega to apsolutno ništa nekošta što se tiče proizvodnje) AMD je u problemima ako Bulldozer nebude nudio barem jednake perfomanse.
Što je najbolje od svega ovo je tek Mainstream procesor (s1155), a kako li će izgledati High End Sandy Bridge (s2xxx), nitko još nezna.
Prikazan je sustav takta 4,9 GHz, koji je unatoč visokim frekvencijama hladila naprednija varijanta Intelovog standardnog hladnjaka, kakav se isporučuje s najmoćnijim procesorima poput Core i7 980X.
neće, pisali su već o tome. ne košta ih u proizvodnji, al košta u prodaji.. pošto klokani mainstream daje perf ko high end
Ma vrlo vjerovatno hahha prije ce AMD lockat thubane pa ih prodavat kao 3 core nego intel to uradit
Lipo pise da ce s otkljucanim mutlijem biti skuplji procovi a jeftinij baj baj overclocking
Ne kuzim cemu tolika frka. Kao prvo i prije su postojali Intelovi procesori sa zakljucanim mnoziteljem, ovo je samo povratak stare prakse. A kao drugo sandy bridge i sada vec ima daleko bolji turbo boost u odnosu na prethodnike. Mozete vi i AMD-ove procesore overclockat, gdje pise da moraju biti bas Intelovi? Meni se ovaj sandy bridge dopada i ovakav kakav jest, i bas bih si mogao ubosti jednoga za novu konfu.
Sad cekam komodorca i ekipu da raspale sa svojim umotvorinama...
Ne kuzim cemu tolika frka. Kao prvo i prije su postojali Intelovi procesori sa zakljucanim mnoziteljem, ovo je samo povratak stare prakse. A kao drugo sandy bridge i sada vec ima daleko bolji turbo boost u odnosu na prethodnike. Mozete vi i AMD-ove procesore overclockat, gdje pise da moraju biti bas Intelovi? Meni se ovaj sandy bridge dopada i ovakav kakav jest, i bas bih si mogao ubosti jednoga za novu konfu.
Sad cekam komodorca i ekipu da raspale sa svojim umotvorinama...
Niej multi u pitanju nego ka nemozes nikako overclokat niti pomocu FSB
Prije se FSB nije previse dirao zato jer je utjecao na AGP i PCI taktove te je mogao uzrokovati probleme sa karticama u doticnim slotovima.
Prije se FSB nije previse dirao zato jer je utjecao na AGP i PCI taktove te je mogao uzrokovati probleme sa karticama u doticnim slotovima.
Da zato su postojale matične na kojima je takt AGP i PCI bio zaključan...
damn, ovo će stvarno rasturat, pa ni cjena nije tolika koliku sam očekiva...
sad čekam prv pravi review da vidim ova čudovišta....
Otkljucan je takt PCI na danasnjim plocama ali to nitko ne dira!Nezz zasto valjalo bi proguglat to
A nezz kako sam ja razumio nista od overclocking-a znaci bez dizanja FSB mutlija niceg!
Da zato su postojale matične na kojima je takt AGP i PCI bio zaključan...
I koja je onda razlika sa ovime? Prije si morao kupovati posebne maticne ploce, sad kupujes posebni procesor. Osim toga ako me pamcenje sluzi te su ploce bile rijetke i znanje o tome da im je AGP i PCI takt zakljucan se prenosilo iskustvima korisnika, nije se to isticalo kao danas...
Ovakvo OC-anje nije zabavno. Ono "sadašnjo" je izazovno. Ovde se samo podiže množitelj... I hate Intel!
kak su postigli tako velik takt sa ovim box hladnjakom??
taj hladnjak dolazi uz 980X proc i u bugu su rekli da nevalja i da je bučan,iako izgleda solidno
taj hladnjak dolazi uz 980X proc i u bugu su rekli da nevalja i da je bučan,iako izgleda solidno
Pa očito je arhitektura naprednija za overclocking.
Misliš reći nazadnija. Sad ne vidim uopće nikakvu mogućnost za OC natjecanja, svi mogu ko' debili dizati množitelje i bok.
Lol na ove kojima je OC procesora sam sebi svrhom. Prijedite vi fino na AMD (koji ce vas objerucke prihvatiti) i stvar rijesena...
Lol na ove kojima je OC procesora sam sebi svrhom. Prijedite vi fino na AMD (koji ce vas objerucke prihvatiti) i stvar rijesena...
Intel si je ovime stavio metak u glavu. OC-eri će preći na AMD,Intel će izgubiti nešto poklonika.
Misliš reći nazadnija. Sad ne vidim uopće nikakvu mogućnost za OC natjecanja, svi mogu ko' debili dizati množitelje i bok.
Upravo to! Prije je OC-anje bilo izazovno i stvarala su se natjecanja a ovako će sve biti "jadno" i doasdno. Svi mogu OC-ati pa čak i njubare koje znaju upalit komp i pisat u Wordu.
evo ja idem odma samo da prodam ovaj i7 i odma amd kupujem.. ti ocito primas placu od njih kad ih preporucujes okolo?
edit:neznam cemu zabluda o tome da ces samo dignut mnozitelj i proc ce radit na 5 ghza.. bez diranja voltaze ..
evo ja idem odma samo da prodam ovaj i7 i odma amd kupujem.. ti ocito primas placu od njih kad ih preporucujes okolo?
edit:neznam cemu zabluda o tome da ces samo dignut mnozitelj i proc ce radit na 5 ghza.. bez diranja voltaze ..
Ok, moraš dignuti i napon. Ali nema više FSBa/BCLKa.
Upravo to! Prije je OC-anje bilo izazovno i stvarala su se natjecanja a ovako će sve biti "jadno" i doasdno. Svi mogu OC-ati pa čak i njubare koje znaju upalit komp i pisat u Wordu.
Ljudi ti olakšaju oc-anje i ti se žališ?
Najbolje bi bilo da ostaneš na dos-u, windows je prejednostavan...
dobro je šta se pojednostavljuje overklok,loše je šta to intel skupo naplaćuje
ja bi dao 500 kn vise za seriju k ako cu je moc palit na 5 ghza i rusit rekorde u benchmarkima.. ako najjeftiniji k proc na sandy bridge bude okostao oko 2000 kn to ce biti ok cijena.. ako taj slabiji kosta 200 dolara.. (2500k).. kod nas bi to trebalo biti 200 e..