Samsung priprema monitore od 44 i 49-inča

poruka: 11
|
čitano: 1.574
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung priprema monitore od 44 i 49-inča".
18 godina

Čemu ovo kemijanje s omjerom stranica? I kod mobitela i kod monitora sad???

Zašto se ne drža nekakvog standarda... Taman sad kad su se stvari uhodale na 16:9 i 21:9 počeli su izmišljati toplu vodu... Ne razumijem zašto i čemu to?

Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Re: Samsung priprema monitore od 44 i 49-inča
lllnuclearlll kaže...

Zašto se ne drža nekakvog standarda... Taman sad kad su se stvari uhodale na 16:9 i 21:9 počeli su izmišljati toplu vodu... Ne razumijem zašto i čemu to?

Pokušaj zarade na škartu. To moj jedini logički zaključak. 1080p ekran...

9 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...

Pa citaj, kao da stavis dva 27 incna monitora jedan do drugog. Po meni odlicno, i jos je VA. Odmah kupujem.

18 godina
protjeran
O_O_O kaže...

Pa citaj, kao da stavis dva 27 incna monitora jedan do drugog. Po meni odlicno, i jos je VA. Odmah kupujem.

Čemu kada imaš 40" monitore sa rezolucijom 3840x2160 pixela? Za ovaj 49" monitor možemo reći da ima premalu rezoluciju u odnosu na površinu ekrana. Pravi 4k još-još, ali ovo trkeljanje sa 1080p vertikalom...

18 godina

Zar nije previše 44 ili 49 inča za te rezolucije? ako imamo danas 34'' inča za iste rezolucije zašto dodavati dodatnih 10 ili 15 inča na isto...

0 0 hvala 0
18 godina
lllnuclearlll kaže...

Zato jer znaju/procjenjuju da ima različitih potreba, za ljude kojima je tih 32:9 ili 29:9 taman ili što veči izbor to bolje.

Ako nisi filmofil i ne igraš igrice, onda ti je i 21:9 monitor onako okvirno bezveze, i još pogotovo ako monitor služi za gledanje klasičnog 16:9 TV programa dakle klasičan HTPC.

Klasičan ili standardni 16-9, to je još uvijek i ostat če još dosta godina najpopularniji Monitor/TV omjer stranica.

Na kraju treba istaknut najbitnije, svi ti Samsung monitori fala bogu imaju VA LCD panele.Bože me sačuvaj ispranog i kontrastom očerupanog IPS LCD panela+IPS Glow.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=104&jumpto=4520670&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=175&jumpto=4861010&sort=asc&view=flat

makopos kaže...

Zar nije previše 44 ili 49 inča za te rezolucije? ako imamo danas 34'' inča za iste rezolucije zašto dodavati dodatnih 10 ili 15 inča na isto...

4K na dobrom 55 VA LCD panel monitoru ili TV to je super, ali moraš imat 4K video izvor bez toga to je onako kao konj sa tri noge.Spoji komp na takav TV i eto uživaj, nema tu nikakvih problema pod uvjetom da ne gledaš HRT ili RTL itd.

Kad smo več kod toga kaj je previše, a šta da radimo sa 1440p rezolucijom na 5.5inch pametnajkovič mobu.

http://4k.com/tv/review-of-the-sharp-lc-55ub30u-4k-ultra-hd-smart-led-tv-lc-65ub30u-lc-50ub30u-lc-43ub30u-versions/

18 godina

To samo ide sve više u širinu. U igrama će biti kao pogled kroz prozor mitraljezca u starom tenku, a u radu kao da se gleda u 
info panel na kolodvoru. Više nemaju ispriku ni da je to nativno za filmove, jer u novije doba nisam vidio film koji bi bio širi od
21:9.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina

Ja čekam već jako dugo 2560x1440 27" VA panel... Šteta što od tog neće izgleda biti ništa... Al vjerujem da bi takav monitor prošao jako dobro kod kupaca...

32" neću jer je oštrina lošija nego 23-24" FHD, a i 32" mi je preveliko za na stol.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 22:52 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

mislim da je stvar vrlo ocita i jednostavna.. ovo je monitor koji ce vrlo vjerojatno zamijenit triple screen setup. nece bit zastupljen medu masama ali imat ce ga odredena kolicina entuzijasta koja se i dosad igrala na tri monitora, samo nece morat vise buljit u one odvratne stranice ( bezele ) izmedu monitora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

21:9 je meni u svakom slucaju bezveze kako god ga gledas. Pa izduzen ekran tj MONITOR! pa moras od njega sjedat 2 metra da bi sve vidio, ovako 16:9 i miran, iako i tada pogotovo 24"+ je malo teze vidit jer ti mora glava/oci malo letit.

18 godina
Kresimir4 kaže...

21:9 je meni u svakom slucaju bezveze kako god ga gledas. Pa izduzen ekran tj MONITOR! pa moras od njega sjedat 2 metra da bi sve vidio, ovako 16:9 i miran, iako i tada pogotovo 24"+ je malo teze vidit jer ti mora glava/oci malo letit.

Prava dimenzija je 4:3 i 16:10. Sve ostalo je krađa!

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.4.2017 1:14 (overhaul).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice