12 miljardi?!?!?!
A je dugo trebalo cekati fake brojeve sponzoriranih stranica nakon sto im je android vec 3 mjeseca zaredom jede dio trzista.Pa sad malo opet o ipadu.Zadnji put je ovak nesto bilo objavljeno nakon signal fijaska.
Jos da nema ovih tipicno srocenih iz apple usporedbi sa drugim proizvodjacima i proizvodima bi neko i povjerovo
Ipad utjece na prodaju televizora 
Nije čudo da svi panično rade na tabletima. Stevo je opet uzburkao situaciju s novitetom.
Usput, ovoj novoj verziji iPhonea ne piše se dobro. Pogledajte samo ovu vijest od sinoć:
http://www.tomsguide.com/us/glass-antenna-iphone-4-cases-cracked,news-8253.html
Pa zar su ljudi oduvijek tako glupi ili svakim danom nas treniraju!?!?
http://www.reghardware.com/2010/10/07/45m_ipads_in_2011/
fake numbers? sumnjam :D
Dionice se vrte oko 300$, a mnogi očekuju da apple postane i službeno najvrijednija firma na svijetu ( samo je exxon ispred u ovom trenutku ). Osobno prodajem kad dođu na 350$ i:D
Pad bi potpuno neočekivano mogao sam nositi 30ak milijardi dolara profita u 2011 i 2012.
Moj savjet: što prije prodaj dionice, trenutnu cijenu su prenapuhali mali dioničari (čitaj: naivno slikarstvo). Također, ignoriraj analitičare, često ne govore ono što je bitno, jer važni info čuvaju za one koji puno plaćaju.
Vidim da brkate promet i profit. Profit je promet minus svi troškovi, od izrade uređaja, do plaća, vode i struje, poreza, prireza itd itd.
Moj savjet: što prije prodaj dionice, trenutnu cijenu su prenapuhali mali dioničari (čitaj: naivno slikarstvo). Također, ignoriraj analitičare, često ne govore ono što je bitno, jer važni info čuvaju za one koji puno plaćaju.
brijem da je 350$ dohvatljivo. iOS i dalje ima strašan momentum i zapravo se pretvara u monstuozan OS ( u brojkama korisničke baze ) ... 100+ miljuna kupaca iOS pogonjenih uređaja godišnje u ovom trenutku kad zbrojiš iPod, iPad, iPhone i apple TV čija je prodaja krenula izuzetno ( neočekivano ) dobro. iPhone na verizonu oko nove godine, iTunes uvodi model na pretplatu, sjajan rast u kini, rast MAc a i dalje puno veći od ostatka PC industrije ...
nakon toga brojke postaju prevelike, steveovo zdravlje je krhko, a i ja bih fino zaradio i nema potrebe više riskirati.
Uređaj za glupe... Ti ameri gledaju sve samo da je što jednostavnije... Napraviti uređaj da se oko njega netreba ni sekund mislit, da može i najgluplji s njim "baratat"... ovo je samo jedan u nizu dokaza o njihovom stanju svjesti i razmišljanjima!
A je dugo trebalo cekati fake brojeve sponzoriranih stranica nakon sto im je android vec 3 mjeseca zaredom jede dio trzista.Pa sad malo opet o ipadu.Zadnji put je ovak nesto bilo objavljeno nakon signal fijaska.
Jos da nema ovih tipicno srocenih iz apple usporedbi sa drugim proizvodjacima i proizvodima bi neko i povjerovo
Touché
...on će sam postati četvrta najveća kategorija na području potrošačke elektronike, ispred igraćeg hardvera i "običnih" mobilnih telefona... koji PR BULLSHIT... ta sranje mogu prodavat mutavim Amerima meni nece.
Touché
...on će sam postati četvrta najveća kategorija na području potrošačke elektronike, ispred igraćeg hardvera i "običnih" mobilnih telefona... koji PR BULLSHIT... ta sranje mogu prodavat mutavim Amerima meni nece.
Pa i cini mi se da se to odnosi na americko trziste samo a ne svijetsko. A tamo je sve moguce jer su ljudi blago receno zombiji kojima upravlja marketing. Pa bilo to sto se tice kupovine nekih proizvoda ili rata.
Uređaj za glupe... Ti ameri gledaju sve samo da je što jednostavnije... Napraviti uređaj da se oko njega netreba ni sekund mislit, da može i najgluplji s njim "baratat"... ovo je samo jedan u nizu dokaza o njihovom stanju svjesti i razmišljanjima!
je li ti palo napamet da je jednostavnost=brzina
nije ni android kompliciran, ali WinMo i Symbian su katastrofa, treba 2-3 klika za počet pisati poruku i još 2-3 za poslati(+ odabiranje kontakta, ali to ne računam)
nije ni android kompliciran, ali WinMo i Symbian su katastrofa, treba 2-3 klika za počet pisati poruku i još 2-3 za poslati(+ odabiranje kontakta, ali to ne računam)
Ja ne kuzim.
Ti stvarno mislis da nitko od nas ovdje nije koristio Symbian pa mislis da ce ti laz proci? LOL!
Tak si mozes lagat prijatelje i rodbinu koji su racunalno nepismeni.
Kupi im i iPad uz put.
Edit: Evo upravo isao probati da vidim, reko mozda sam senilan.
Zapravo ti treba jedan klik manje nego na iPhone-u. :D (ako se dobro sjecam)
Pred nekoliko dana sam imao prilike raditi na iPad-u.
Fenomenalan, brz, super ekran, lak, tanak. Svako ko pljuje po Apple i njegove proizvode sigurno nije probao iPad ili neki drugi ured.
Koje glupsti ti mozes napisati to je van svake pameti. Zar ti mislis da nitko na ovome forumu nikada nije imao symbian ili winmo kao i ti? Obozavam ekipu koja tvrdi okolo i uvjerava druge da su iphone i ipad nesto najbolje i revolucionarno a u zivotu nista drugo koristili nisu ako i to uopce sto hvale. Daj se samozadovoljavaj offline..........
Imao prilike raditi na 64 GB modelu, znaci uredjaju koji je kod nas na crno cca 6500 kn ... i jednostavno ne vidim smisao ... da kosta 1500 kuna mozda bi imao smisla, a ovako definitivno ne.
za moje potrebe taj uređaj bi bio idealan uz neke dodatke( kamera) i ispravke ono sto je stevo namjerno izostavio i da je malo jeftiniji naravno.
i jos jedno ne mogu vjerovat da niko nemoze skinut taj fking apple,
Nije čudo da svi panično rade na tabletima. Stevo je opet uzburkao situaciju s novitetom.
Usput, ovoj novoj verziji iPhonea ne piše se dobro. Pogledajte samo ovu vijest od sinoć:
"can cause unexpected scratching that could quickly develop into full-on cracking or even much larger fracturing of the entire rear pane of glass"
vauuuuuuuu
a ako ti padne sa 5 metara cuo sam da bi se mogo polomit i da ce zbog toga apple ugasit mobilni odjel i prestat proizvodit iPhone!
on topic, ocekivane brojke, kad izadje "iPad 2" kupujem.
"can cause unexpected scratching that could quickly develop into full-on cracking or even much larger fracturing of the entire rear pane of glass"
vauuuuuuuu
a ako ti padne sa 5 metara cuo sam da bi se mogo polomit i da ce zbog toga apple ugasit mobilni odjel i prestat proizvodit iPhone!
on topic, ocekivane brojke, kad izadje "iPad 2" kupujem.
Ogrebotina i pad s 5 metara nisu isto, sarkazam na stranu.
A posto ce iPad 2, ako je slutiti po iphonu, takoder biti poluproizvod mozda me tek iPad 5 zainteresira :)
symbian katastrofa?
ajde malo se informiraj... da symiban radi na hardveru kojem radi android ili iOs vidio bi ti tko bi bio slugish... pogledaj samo N8 koji je predobar mobitel... pogledaj koji proc ima...
brijem da je 350$ dohvatljivo. iOS i dalje ima strašan momentum i zapravo se pretvara u monstuozan OS ( u brojkama korisničke baze ) ... 100+ miljuna kupaca iOS pogonjenih uređaja godišnje u ovom trenutku kad zbrojiš iPod, iPad, iPhone i apple TV čija je prodaja krenula izuzetno ( neočekivano ) dobro. iPhone na verizonu oko nove godine, iTunes uvodi model na pretplatu, sjajan rast u kini, rast MAc a i dalje puno veći od ostatka PC industrije ...
nakon toga brojke postaju prevelike, steveovo zdravlje je krhko, a i ja bih fino zaradio i nema potrebe više riskirati.
Ako apple tv nije dokaz da appleovci kupuju svo sto ima jabuku bez obzira sta to bilo onda ...
99$ za sta????
Imao prilike raditi na 64 GB modelu, znaci uredjaju koji je kod nas na crno cca 6500 kn ... i jednostavno ne vidim smisao ... da kosta 1500 kuna mozda bi imao smisla, a ovako definitivno ne.
Ja takodje. Uvecani iphone i pretezak. Poslije 10 minuta postao je opterecenje i neprijatan za drzati u ruci u vazduhu. Plus sto u BL kosta 1200 EUR-a ;) Da je 1200 kn mozda ali mozda bi razmislio.
Ja takodje. Uvecani iphone i pretezak.
Prije iPod, nego iPhone ;)
Testirao sam najjacu verziju sa 3g i 64 GB diskom ;)
A i nema neke razlike ;)
Nokia 5800 + SPB shell
Slika kontakta na desktopu 1. klik na sliku 2. klik SMS 3. tipkaj 4. klik send
za sve ostale: 1. klik kontakti 2. klik na kontakt 3. klik SMS 4. tipkaj 5. klik send
Pošto volim jednostavnost, reci na kojem je ovaj proces kraći da si znam kupiti taj mob.
A.
http://www.reghardware.com/2010/10/07/45m_ipads_in_2011/
fake numbers? sumnjam :D
Dionice se vrte oko 300$, a mnogi očekuju da apple postane i službeno najvrijednija firma na svijetu ( samo je exxon ispred u ovom trenutku ). Osobno prodajem kad dođu na 350$ i:D
Pad bi potpuno neočekivano mogao sam nositi 30ak milijardi dolara profita u 2011 i 2012.
Jesi šta pušio dok si ovo pisao, to je nemoguće čovječe... Ne razumješ osnovne pojmove u ekonomiji, nema teorije da toliki profit ostvari, tvrdim da ne može ostvariti toliki profit ni sa svim proizvodim/uslugama koje prodaje. Ove godine ostvario promet od 12 milijardi dolara, a iduće godine da ostvari 'profit' od 30 milijardi dolara, plus ostali proizvodi + pdv.
neki analitičari predviđaju prodaju od 45 milijuna komada već dogodine, drugi su oprezniji pa
kažu oko 25. recimo da je 25 2011. a 45-50 tek 2012. (vrlo izgledno. vidi već uobičajenu šablonu rasta kod iPoda/iPhonea etc)
50 miljuna po prosječnoj cijeni od 600$ je 30 milijardi. To je ako uzmemo u obzir da ce prosječna cijena pasti, i ne računamo nikakve "indirektne" prihode od iPada (dodaci, telekomi, aplikacije etc )
vrlo realne brojke.
A.
ako apple moze must korisnike, neka muze...
svaka im cast
nece nikad firma koja realno cijeni svoje proizvode i daje visoke place radnicima bit prva
tribas bit đubre