Raste prodaja Maca

poruka: 65
|
čitano: 6.075
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Raste prodaja Maca".
16 godina
Raste prodaja Maca

S tim da od spomenutih jedino Apple proizvodi kompletna racunala koja prodaje (HW+SW), dok ovi drugi proizvode samo HW. Tako da su to pomalo "kruske i jabuke"... ;-)

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Raste prodaja Maca
hoover kaže...

S tim da od spomenutih jedino Apple proizvodi kompletna racunala koja prodaje (HW+SW), dok ovi drugi proizvode samo HW. Tako da su to pomalo "kruske i jabuke"... ;-)

Da, a još bih i dodao da je ipak Apple ne samo elegancijom, nego i odličnim finaliziranjem svojih proizvoda uvijek korak ispred konkurencije, ma kakve.

17 godina
neaktivan

Lijepo ,samo nek ti postoci rastu!! Veća konkurencija - bolji i kvalitetniji proizvodi ,veće izbor - niže cijene (dobro ,čisto sumnjam ovdje u Hrvatskoj)

@hoover : Krivo - i HP i Dell i Acer također prodaju kompletna računala ,kao i sve druge kompanije u SAD-u.

@Faerdhur : elegancija je subjektivan pojam ,a svi oni imaju također odlično finalizirane proizvode. Stvar je samo osobnih prefenci ,ukusa i navika kaj ćeš ti kupiti.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
16 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

e sad ćeš opet krenut....... :)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

...fanboysi!

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

S prva dva komentara se uopće ne slažem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@hoover : Krivo - i HP i Dell i Acer također prodaju kompletna računala ,kao i sve druge kompanije u SAD-u.

Koji OS proizvodi HP, a koji Dell i Acer?

A.

17 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca
artfull kaže...

A.

Da ,sorry ,greška ,nisam napisal koji OS ,iako to svi znamo. Ne proizvode svoj OS ,brandiraju ga (OEM) ,isto kak ni Apple ne proizvodi svoj hardver.

Ipak se smatraju i prodaju kao kompletna računala (Out of a box PC) ,i prodaju se isključivo sa predinstaliranim OS-om ,kao i Macovi!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 13:19 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

A.

Da ,sorry ,greška ,nisam napisal koji OS ,iako to svi znamo. Ne proizvode svoj OS ,brandiraju ga (OEM) ,isto kak ni Apple ne proizvodi svoj hardver.

Ipak se smatraju i prodaju kao kompletna računala (Out of a box PC) ,i prodaju se isključivo sa predinstaliranim OS-om ,kao i Macovi!!

Mislim da Dell, hp i Acer prizvode one neke OSove koji se brzo bootaju na temelju Linuxa. A nije istina da se prodaju isključivo sa predistaliranim Windowsima. A govoriti da je isto Appleov Mac OS X i Windowsi sa hp logom na CDu i par programčića koje svi odmah deinstaliraju je ili se pravit blesav ili biti blesav.

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
18 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
artfull kaže...

A.

Kako misliš ne proizvodi svoj hardware? Misliš kao nema svoje tvornice nego sve ljepo nacrta i da da mu proizvede najbolji ponuđač? U tom slučaju da, na svakom apple proivodu piše designed in cupertino california, assembled in wherever ... china, taiwan, ireland ... 

Mislim da se ipak računa tko je napravio inžinjerski i dizajnerski posao ( i da apple dizajnira i čipove i ima svoje matične ploče, etc etc ... ). Apple nije puki sklapač računala i puno je više u hw biznisu od della ili acera ...

A.

16 godina

Ovdje se opet ne zele razumjeti osnovne stvari. Ne radi se o tome tko sto se prodaje, nego tko sto proizvodi. A kada se u danasnjoj IT industriji prica o prozvodnji, onda je sasvim nevazno u kojoj se tvornici HW fizicki proizvodi, ili da li je SW-kod natipkao neki Indijac ili Vijetnamac, vec se prizvodjacem, opravdano, smatra onaj tko je sve to osmislio, projektirao, dizajnirao, itd. Dakle, kad kupis Maca, onda si kupio racunalo gdje je su HW i SW iz iste "kuhinje". Kod HP-a, Della i Acera to nije slucaj. Tocka.

17 godina

Outsourcing je za*ebana stvar...

Every hole is a goal!
18 godina
hoover kaže...

Ovdje se opet ne zele razumjeti osnovne stvari. Ne radi se o tome tko sto se prodaje, nego tko sto proizvodi. A kada se u danasnjoj IT industriji prica o prozvodnji, onda je sasvim nevazno u kojoj se tvornici HW fizicki proizvodi, ili da li je SW-kod natipkao neki Indijac ili Vijetnamac, vec se prizvodjacem, opravdano, smatra onaj tko je sve to osmislio, projektirao, dizajnirao, itd. Dakle, kad kupis Maca, onda si kupio racunalo gdje je su HW i SW iz iste "kuhinje". Kod HP-a, Della i Acera to nije slucaj. Tocka.

Apple je osmislio projektirao i dizajnirao Intel procesore i ATI graficke u svojim masinama? :?

- Psiho246
17 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Mislim da Dell, hp i Acer prizvode one neke OSove koji se brzo bootaju na temelju Linuxa. A nije istina da se prodaju isključivo sa predistaliranim Windowsima. A govoriti da je isto Appleov Mac OS X i Windowsi sa hp logom na CDu i par programčića koje svi odmah deinstaliraju je ili se pravit blesav ili biti blesav.

Ne proizvode ih ,brandiraju i instaliraju ,i to je slučaj samo u Europi i zemljama "trećeg svijeta" ,i to samo Acer. A inače u 99 % je to neka verzija Windowsa!!

Kod Dell-a i HP-a pogotovo!!

Da ,isto je ,i kad je od tebe ,hvala na komplimentu!!

artfull kaže...

Kako misliš ne proizvodi svoj hardware? Misliš kao nema svoje tvornice nego sve ljepo nacrta i da da mu proizvede najbolji ponuđač? U tom slučaju da, na svakom apple proivodu piše designed in cupertino california, assembled in wherever ... china, taiwan, ireland ... 

Mislim da se ipak računa tko je napravio inžinjerski i dizajnerski posao ( i da apple dizajnira i čipove i ima svoje matične ploče, etc etc ... ). Apple nije puki sklapač računala i puno je više u hw biznisu od della ili acera ...

A.

Dizajn kućišta i rasporeda komponenti u njemu je jedna stvar ,a osim jednog čipa na matičnoj ,sve drugo je identično "običnim" PC komponentama koje možeš kupiti u bilo kojem dućanu informatike!!

I da ,sve drugo je puko sklapanje komponenti ,jel nemoj zaboravit ,nema više Power PC arhitekture i Power Macova ili G serija koje jesu bili Appleov dizajn i kompletan HW/SW proizvod.

hoover kaže...

Pa SVI oni osmišljavaju ,projektiraju i dizajniraju svoje proizvode ,samo Apple ima svoj SW ,a ostali ne. A HW komponente su kod svih iste ili slične.

Bukva kaže...

Outsourcing je za*ebana stvar...

Je ,stvarno je ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 14:51 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
 Apple nije puki sklapač računala i puno je više u hw biznisu od della ili acera ...

A.

a što se tiče SW-a tj OS-a tu je pak puno više u biznisu od MS-a Smijeh

kod mene normalno radi.....
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
hoover kaže...

Apple je osmislio projektirao i dizajnirao Intel procesore i ATI graficke u svojim masinama? :?

Apple crta procesore ili sudjeluje u njihovom razvoju od kad postoji ( remember altivec vector processing unit na G4 procesorima od motorole i IBM-a, patenti za fw, 802.11 etc ) ... sad razvija vlastiti procesor za tablet moguće ili za ajfon. Trenutno koristi gotova rješenja što se glavnog procesora tiče i gpu-a. Matične ploče i specifični čipovi su appleove "proizvodnje" tj rade se po appleovim nacrtima i specifikacijama.

Isto je slučaj i sa HP om u određenoj mjeri ... dell, acer ... mislim da su više , recimo sklapači kojima, intel uglavnom, isporučuju standardne matične ploče etc sa sitnim modifikacijama, ako uopće. U tom smislu i kad ubrojimo da je software također home made,  apple je teško ili nemoguće uspoređivati sa ostalima.

A.

16 godina

Psiho:

"Apple je osmislio projektirao i dizajnirao Intel procesore i ATI graficke u svojim masinama? :?"

Ne, kao ni sto to nije ucinio niti HP, niti Acer, niti Dell. Ali zato su svi oni od hrpe elektronickih komponenti stvorili smislenu, nesto bolje ili nesto losije funkcionalnu cjelinu. I to ih sve zajedno cini proizvodjacima hardverskog dijela racunala. I sad gle cuda, Apple ima jos i svoj softver. Ostali navedni stave softver nekih drugih proizvodjaca. I tako dobijes kompletno, upotrebljivo racunalo....

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 14:51 (hoover).
16 godina
Alex55 kaže...

@ hoover

I što bi onda to trebalo značiti? Da je zato "PC" lošiji?

Ako ti tako kazes...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
hoover kaže...

Apple crta procesore ili sudjeluje u njihovom razvoju od kad postoji ( remember altivec vector processing unit na G4 procesorima od motorole i IBM-a, patenti za fw, 802.11 etc ) ... sad razvija vlastiti procesor za tablet moguće ili za ajfon. Trenutno koristi gotova rješenja što se glavnog procesora tiče i gpu-a. Matične ploče i specifični čipovi su appleove "proizvodnje" tj rade se po appleovim nacrtima i specifikacijama.

Isto je slučaj i sa HP om u određenoj mjeri ... dell, acer ... mislim da su više , recimo sklapači kojima, intel uglavnom, isporučuju standardne matične ploče etc sa sitnim modifikacijama, ako uopće. U tom smislu i kad ubrojimo da je software također home made,  apple je teško ili nemoguće uspoređivati sa ostalima.

A.

apple je CRTAO procesore ili SUDJELOVAO u njihovom razvoju, iphone upotrebljava standardnu arm arhitekturu, maticne ploce i specificni cipovi nisu appleova proizvodnja, jer makar se i radili po appleovim specifikacijama (ne po nacrtima, jer to sta je apple odobrio neki nacrt, ne znaci da ga je i napravio...) ne proizvodi ih apple, jedino sta je stvarno appleovo je OS, a ni tu nisam siguran koliko je tu outsourcinga...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 15:20 (grimyHR).
18 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

molim link na izvor za makar jedan od ovih navoda o outsourcingu ili si to vi samo tako mislite?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 16:21 (dgigibao).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

molim link na izvor za makar jedan od ovih navoda ili si to vi samo tako mislite?

mojih navoda?

18 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

da te tvoje gluposti o nacrtima i odobravanju bez temelja i izvora ne znače ama baš ništa osim da imaš bogatu maštu i fiks ideje

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

da te tvoje gluposti o nacrtima i odobravanju bez temelja i izvora ne znače ama baš ništa osim da imaš bogatu maštu i fiks ideje

procesor- intel (zamisli nije ga apple ni osmislio ni izradio, uuuuuu)

hardove ne proizvodi niti ih osmislja apple

ram - niti je apple imao sta s osmisljavanjem standarda ddr niti ikojeg drugog... nit ih proizvodi

grafika - standardne ati ili geforce graficke...

za mrezu upotrjebljava ethernet (koji je izum xeroxa) ili standardni wireless...

itd...

a ajfon ima hardware standardan za moderne smartphoneove, nije appleov hardware unutra niti je apple imao ista s njegovim napretkom

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
dgigibao kaže...

ram - niti je apple imao sta s osmisljavanjem standarda ddr niti ikojeg drugog... nit ih proizvodi

za mrezu upotrjebljava ethernet (koji je izum xeroxa) ili standardni wireless...

itd...

a ajfon ima hardware standardan za moderne smartphoneove, nije appleov hardware unutra niti je apple imao ista s njegovim napretkom

alo e, aj čitaj postove malo ako sudjeluješ u raspravi ... apple je vlasnik PA semi, firme koja radi procesore ( dizajnira ih ), imaju i nekoliko akvizicija iz gpu dizajn arene, apple je imao udio u arm u, koji je mislim prodao, apple je sudjelovao ustvaranju power PC alianse ( aktivno ), imaju brdo patenata i tehničkih rješenja u protokolima, sw i hw dijelu ... etc etc ... 

trenutno se koriste intelovim , arm ovim i ati/nvidia rješenjima ali usporedo razvijaju i svoje ... vrlo je moguće da će se to u određenom dijelu promjeniti ( prvenstveno vezano za ajfon ili famozni tablet ... a možda i neće, al ne moš ih uspoređivati sa dello m, acerom i sličnima ... hp je ipak druga priča.

A.

17 godina
neaktivan

A je*emu ježa! Jeli itko od vas projektirao laptop? Jeli itko pisao BIOS? Zna li itko scheduler policy u OS X? Jeste li pokušali dizajnirati bešumno hlađenje na all-in-one PCu? Znate li što sve treba natrpati u iPhone da bi radio? Jeli itko dizajnirao matičnu ploču? Imate li patente za multi-touch? Jeste li ikad inovirali u dizajnu korisničkog sučelja?

Samo usporedite koliko ljudi u R&D odjelu zopšljava Apple, a koliko Dell (za consumer PC stvari), i sve će vam biti jasno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 18:20 (GoranB).
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
dgigibao kaže...

itd...

Da si ti ikad vidio matičnu od MacBook Proa, unutrašnjost MacProa ili iPhone u djelovima nebi nabraja komponente i otkriva toplu vodu.

http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Pro-13-Inch-Unibody/814/1

http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-3GS/817/1

Arhitektura i ideje koje se pojavljuju na tim računalima su inovativne i potpuno drukčije od svega što se dotad pojavilo na tržištu. 

To što ti misliš da svaka kanta sa istim procom, hardom, grafuljom i ramom je ista je tvoj problem.

17 godina
protjeran
dgigibao kaže...
grimyHR kaže...
dgigibao kaže...

itd...

Da si ti ikad vidio matičnu od MacBook Proa, unutrašnjost MacProa ili iPhone u djelovima nebi nabraja komponente i otkriva toplu vodu.

http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook-Pro-13-Inch-Unibody/814/1

http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-3GS/817/1

Arhitektura i ideje koje se pojavljuju na tim računalima su inovativne i potpuno drukčije od svega što se dotad pojavilo na tržištu. 

To što ti misliš da svaka kanta sa istim procom, hardom, grafuljom i ramom je ista je tvoj problem.

iphone iznutra izgleda kao i svaki drugi mobitel, o cemu ti, a arhitektura i ideje u iphoneu nisu nista novo, sad ga bas se*es

i svaki laptop iznutra izgleda jednako uredno kao mac...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2009 18:06 (grimyHR).
17 godina

I ja sam isto tako rastavio Lenovo kada sam ga čistio od prašine...

I ajd mi malo pojasni...

Koja to arhitektura?

Koje to ideje?

I da... Ovaj ne bih ti htio srušiti tvoj svijet, ali... Ako dva računala imaju identične komponente, a ti misliš da su različita, to se zova dobar marketing...

Every hole is a goal!
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

I ja sam isto tako rastavio Lenovo kada sam ga čistio od prašine...

I ajd mi malo pojasni...

Koja to arhitektura?

Koje to ideje?

I da... Ovaj ne bih ti htio srušiti tvoj svijet, ali... Ako dva računala imaju identične komponente, a ti misliš da su različita, to se zova dobar marketing...

ne more se vama ništa objasniti ... ako vam je fora omalovažavati mac i osx korisnike i misliti da ste jako pametni jer ste sklopili pc od 3 ipo komponente što može i malo dijete čemu rasprava.

Prouči malo povijest računarstva i informatičke industrije uoipće pa seri po appleu bez argumenata i dalje ... činjenica je da u industriji ne postoji firma poput apple a, i svakome normalnom tko voli informatiku i gadgete to je normalna i općepoznata stvar. Isto kao što skidam kapu drugim firmama kad nešto dobro naprave, soniju iz sedamdesetih, nintendu, ibm u na mnogim stvarima etc ... a ako je netko zatucan to ste vi koji nemate ama baš nikakvog pojma o apple u i macu i OSXu al ste stalno na forumima o apple u i kenj... bezveze ...

A.

A.

18 godina
neaktivan
Raste prodaja Maca

dao sam ti linkove, pročitaj malo, neću ti sad prepričavati.

rastavio sam ja puno više laptopa i niti jedan nije kao MacBook, stvar je u detaljima koje ne možeš vidjeti samo letimičnim pogledom s predrasudom

i da većina mobitela nakon što je izašao iPhone liče na iPhone. Šta misliš zašto?

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice