Rast alternativnih preglednika Interneta

poruka: 50
|
čitano: 7.358
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rast alternativnih preglednika Interneta".
16 godina
neaktivan

ovaj chrome i njegov postotak me uopce ne iznenađuje.. predobar browser pogotovo sad kad je dosla 5. verzija

6 0 hvala 0
18 godina
Znaci raste surfanje uporabom pametnih mobitela s androidom. Opera i safari zbog appa na iphoneu. Logicno manje vise.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Rast alternativnih preglednika Interneta

Nikako mi nije jasno zašto je Opera i dalje tako nisko.. ne koristim ju, ali sam probao nekoliko puta i znam o čem se radi, odličan browser..

Chrome je genijalan browser i on će sigurno i dalje rasti, što je odlično.. ali meni nekako ne leži..

Plod nepouzdanosti kontracepcije
17 godina
protjeran

Čini se da Firefox baš i neće imati svijetlu budućnost, ako ne uvede neke novitete. Plač

http://www.pc44.byethost31.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Kad izade FF 4.0 ode on na vrh papa IE :D

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@Malto, ovdje je riječ o browserima za kompjutere.

Ali nikako mi nije jasno zašto je Opera tako nisko... Šteta... ):
Ingame: (_.:BRUNO:._) ///// Nalazim se na: m.bug.hr /// Ako ne gori zeleno, ne znači da nisam tu...
17 godina
neaktivan

Firefox je nekako postao glomazan, pomalo spor, barem je meni takav neki subjektivni dojam, vec duze vremena ništa pametno, samo trpanje raznih addonova koje osobno nikad nisam koristio. Chrome leti, jednostavno sucelje, sve 5. Mislim da je to browser koji ce imat najjaci rast u dogledno vrijeme.

18 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Nikako mi nije jasno zašto je Opera i dalje tako nisko.. ne koristim ju, ali sam probao nekoliko puta i znam o čem se radi, odličan browser..

Firefox i Chrome ulažu mnogo novca u reklamiranje, dok Opera raspolaže znatno manjim budžetom pa je prisiljena sve slati u razvoj samog browsera...

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
18 godina

Firefox nije što je bio, od sve više ljudi čujem kako im se ruši, kako je nestabilan, ovakav ili onakav. Ipak, ovo pišem iz Firefoxa - moć navike valjda.

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Chrome je brz i za osnovno surfanje prvi izbor, ali Firefox sa svojim addonovima mi je nezamjenjiv na poslu. Jednostavno customiziras svoj preglednik i mozes ga koristiti kao alat. 

A glede ovog gubitka kod Firefoxa to se najvjerojatije prelilo u Chrome što će se i nastaviti, jer dio IE korisnika jednostavno je zacementiran za taj preglednik. 

16 godina
neaktivan

Samo je pitanje vremena kada će Google neki od svojih internet servisa ograničiti samo na Chrome. Chrome=Google i taj trend rasta će se nastaviti. Nema tu puno filozofije.

GIS/GEO freak

1 0 hvala 0
16 godina

Nakon svih živih browsera i nakon nekih godinu dana isprobavanja alternativa i navikavanja na iste, ipak sam se vratio na firefox.

Gomila prekorisnih addon-ova me je privukla natrag, kao i perfektno prikazivanje ama baš svih stranica.

Chrome-u zamjeram nekompatibilnost sa forumovim editorom (kod copy-paste-a citata editor izbacuje nedozvoljeni HTML kôd) i nedostatak AdBlock-a koji stvarno radi.

Kod Opere nažalost ima dosta problema i puno njih je vezano uz pravilno prikazivanje stranica. Ne pokazuje se izbornik na ADM-ovim stranicama, neke stranice javljaju nekompatibilnost sa operom, često se dogodi da se stranica jednostavno ne prikaže kako treba. Smanjena kućica za pisanje privatne poruke na forumu također živcira.

Zbog svega..na kraju ipak firefox!

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
asusdvd kaže...

Firefox nije što je bio, od sve više ljudi čujem kako im se ruši, kako je nestabilan, ovakav ili onakav. Ipak, ovo pišem iz Firefoxa - moć navike valjda.

Meni je FF bio zakon sve do v3.0... odjednom je neke, ne tako komplicirane, JS rutine počeo izvoditi JAKO sporo, dok je isti kod na v2.x naprosto letio?! Sad za surfanje koristim Chrome i jednostavno je najbrži. Možda malo spartanskog sučelja i mogućnosti, ali evo u trenutku dok ovo pišem imam otvorena 22 taba (težak je život web developera) i CPU je ispod 10%. S druge strane, na netbooku mi je Chrome jednostavno nezamjenjiv...

16 godina
neaktivan
Šef kaže...
@Malto, ovdje je riječ o browserima za kompjutere.

Ali nikako mi nije jasno zašto je Opera tako nisko... Šteta... ):

Zato jer se Opera preorijentirala na mobilno tržište i tu je nenadmašiva, bilo na mobitelima, bilo na netboocima kad OperaTurbo reže užasno skupi HSDPA promet 2-3 puta.

Da bi uopće znao da se promet može komprimirat, pa još uključiti Operu Turbo, treba imati određena znanja, a takvi korisnici kad nisu spojeni preko HSDPA koriste uglavnom Firefox jer su ovisni o njegovim Add-onsima.

17 godina
neaktivan
Također sam se nedavno prebacio na crome.kada izađe crome os tu mogu očekivati porast također...
18 godina

šta bogu trkeljite da se firefox ruši, da je spor i da papa giga memorije

pa maknite pobogu sve one pluginove koje se natrkeljili u njega, plus one koji su prestali radit jer ste up to date firefox

evo ja ga koristim od kako je izašao, sve 4 plugina unutra, gmail, youtube downloader i noscript i da.. dobar xmarks

i sve leti

sad kad ovo pišem .. papa 104MB rama i šta sad, neka ga troši, zato je i ovdje, do 4GB ima još mnogo

A vi koji budete rekli da je to previše, nadogradite svoje kutije, jer nit web stranice nisu ono što su nekad bile, nisu više u običnom html-u sa par sličica, a i ovi koji rade web stranice više se ne trude da sve to srede da radi savršeno, postali su kao i ovi sa igrama, sve je postalo gladno resursa, i oet moras kupiti novo, jače, veče :)

3 0 hvala 0
17 godina

Da ne kužim što svi napadaju da firefox guta puno memorije...evo meni chrome 5.0 beta sa samo 3 taba otvorena guta nekih 100Mb-a ali barem danas nije memorija problem, jedino netbookovi imaju samo 1GB a ostali imalo bolji prijenosnici(i ultraprijenosnici)imaju barem 3GB a uglavnom po 4GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Opera s 3 taba = 174 MB, Opera s 20 tabova (od toga 3 Java aplikacije) 189 MB... Meni super i lijepo :)
In Control
16 godina
neaktivan

Koristio sam sva tri, sada samo Chrome!

Operi zamjeram nestabilnost, Firefoxu ne zamjeram nista, samo Chrome mi bolje lezi jednostavno. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 12:44 (Dragon23288).

0 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ne kuzim gdje je to Opera nestabilna (JEDINO kada otvaram pdf preko nje, posto je foxit integriran u istu)... onda zna izgubiti na 2 sekunde kontakt :)
In Control
17 godina

Opera nestabilna, e svašta če se pisat po ovom forumu.

Jednostavno je najbrži preglednik e sad ko se snalazi ko ne to je za neku drugu temu

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@promatrac

Da sigurno se ne snalazim sa operom pa mi je bila nestabilna..koliko godina imas ti, 11?

Meni je bila nestabilna, to je sve sto znam. Je li bio problem u njoj ili necem drugom ne znam, ali bila je nestabilna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 13:23 (Dragon23288).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tko god od frendova me pita da mu formatiram komp ili kadgod dodem kod nekoga doma tjeram ih na instalaciju Chromea. Vecina njih su na IE dok ima i onih koji su na Firefoxu. Mogu vam reci da skoro svi nakon sto se par dana priviknu na Chrome zaborave FF i IE zauvijek. Jednostavno brzina i jednostavnost su Chromeu kljuc za postizanje pobjede.

Osobno koristim Safari, uglavnom zbog pretrazivanja povijesti u cover flow modu koja me odusevljava.

P.S. Dali netko zna kako zagasiti na Safariju provjeru gramatike, naime kad god pisem na hrvatskom sve mi podcrtava, malo zivcira :)

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
neaktivan
aktualna verzija ili?
18 godina

FF ima addone koji su predobri tak da ne prelazim na ništ ;)
Preporuka za sve koji ne znaju da stave Linkification. Taj addon pretvara sve linkove na netu koji nisu likovi u linkove ^^ sve jasno? lol

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 13:28 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan
Chrome je car. Nepobitno najbrži. Intuitivan je, lijep. Firefox je glomazan i spor. :P
“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
16 godina
neaktivan

Koristim chrome. Najmanje mi rama uzima. Napravio sam jedan test u kojemu sam otvorio par stranica s flashom i još par sitnica i vidio sam da opera najviše guta rama (ali je stabilna i brza) FF mi se rušao i imao sam malo večih problema (nisam imao puno add-ionova), chrome je u task manageru imao jako puno taskova, ali kada sam ih sve zbrojio, ispalo je da je to i dalje najmanje. Isto tako u FF i Chrome su dodane ekstenzije koje Opera več ima (scrool i reload itd..)

0 0 hvala 0
18 godina

Tko još gleda koliko rama troši neki program ? Nemam niti jedan comp a da na njemu imam manje od 4GB.

FF mi je prva opcija i druge me ne interesiraju iako ih imam instalirane ...

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad već navijamo i ja ću - Firefox! S njim nikakvih problema!

Koristim i Chrome i Operu, ali jednostavno mi nije to to, ponekad mi se kod Opere čudno prikazuju stranice, a kod Chrome-a mi nepaše previše minimalizma!

Firefox mi se samo jednom rušio zbog OnlineArmor firewall-a i to je to!

Kažu da će novi Firefox biti brži ali meni i sad nesmeta pričekati djelić sekunde koliko su ovi, gore navedeni, brži!

Inače, ponekad mi se čini da pojedinci traže alternativu samo da bi bili alternativa ali opet svako ima pravo izbora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.6.2010 14:37 (brixy).

1 0 hvala 0
18 godina
nontryer kaže...

Pa, sam si si odgovorio na pitanje... :)

Opera je odlična, ali je malo kome prvi izbor.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice