QHD ekrani standard za flagshipove u 2015.

poruka: 41
|
čitano: 6.404
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "QHD ekrani standard za flagshipove u 2015.".
14 godina
odjavljen

iPhone-i imaju uz M8 stvarno predivno kalibriran ekran, vrh ponude što se LCD-a tiče

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: QHD ekrani standard za flagshipove u 2015.
deckard kaže...
volegradele kaže...

Volio bih bacit jedan blinde test par ekrana 1080p i QHD,baš bi me zanimalo koliko bi vas točno znalo koji je koji ekran!Močni marketing je učinio svoje,assimilation complete!!

Gle, ignoranata je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Isto kao i cjepidlaka koji su analni na prikaz i koji se teško mire i sa zrnom prašine ispod folije, pikseliziranim ikonama kad ih se gleda s centimetra udaljenosti (bezveze, ali ljudi to rade i onda si režu žile radi gluposti), određenom vrstom matrice itd... Ja kao što sam napisao vidim razliku između S5 i notea 4 koji ima veći ekran od S5 i veću rezu. Vidi se na slikama da oštrina S5 nije kao na noteu 4.Što ne znaći da S5 nije dovoljno oštar i dobar. Ima fakat svemir od ekrana. Ali kad vidiš note 4 onda shvatiš da je ovaj žilet oštar. O tome se radi.

A zašto je to tako? Ekran na noteu je veći i shodno tome, neki su detaljčići na S5-ici mali, a ovamo veći i time naglašeniji, što izgleda kao bolji prikaz slike. Nije bolji već vidiš više zbog duže dijagonale.

Ili još jednostavnije i prostije. Imamo sliku cvijeta, u njegovoj sredini su tučak i prašnici. Na vrhu prašničke niti su glave, koje su na S5 veličine kao zrno riže, dok su na noteu kao zrno i pol riže, ali u istoj (pa čak i nešto manjoj) rezi će to izgledat bolje.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
15 godina
protjeran

Mučite se vidjeti razliku između fhd i qhd a to što android još uvijek lagga nikom ništa ha?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
EZY-E kaže...

Mučite se vidjeti razliku između fhd i qhd a to što android još uvijek lagga nikom ništa ha?

Nazalost to me vuce da predem na jednu od Lumia... G3 mi je super i od kad je Lollipop gore puno manje zasteka, no nije mi nikako jasno da od 2gb rama ja imam slobodno 300-400mb. 

Da je para Nexus 6 bi odavno narucio. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
volegradele kaže...

Brkaš ignorante sa realnošću,evo trudim se već 10 minuta vidjet piksele na SGS5 i nikako mi ne uspjeva,ali ako ti možeš(ili bilo tko drugi) na 1 cm udaljenosti vidjet bilo što a kamoli pixele dižem ti kapu i naklon do poda!!

Ja vam kažem da bi svi igrom slučaja pogađali koji je koji ekran,šanse su vam ionako 50 %!

Nisam rekao da vidim piksele na S5, nego da note 4 ima oštriju sliku kad ih gledam jednog pored drugog.

Deckard
17 godina
volegradele kaže...

Ne znam možda si naletio na fail uređaje ali bar je Apple poznat po dobrim i kvalitetnim ekranima,Retina ekranom postavio je novu referencu!!Evo trenutno paralerno koristim iPhone 4s,SGS5 i iPad min (prva generacija),i ugodno se svaki put iznenadim kad nakon SGS5 uzmem u ruke 2g. star iPhon4!!

Pregledavao sam uređaje uglavnom po T dućanima kod nas i po Sloveniji u Big Bangu (Maribor) u kojem uvijek ima više uređaja upaljenih vani, bilo je i novih iPada 3... Uglavnom ja odmah skužim neuniformni ekran i to me poprilično smeta. Vraćao sam po par Eizo i top HP monitora kad sam ih bio kupovao radi toga. A evo nabrzaka i nekih rasprava o ekranskim problemima Appleovih uređaja (mislim, nije da i drugi uređaji nemaju problema i varijacije u ekranima, ali kad se uzme u obzir cijena "i" proizvoda i renome, hm...):

https://discussions.apple.com/thread/6546104

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1789967

https://discussions.apple.com/thread/5559562?start=0&tstart=0

https://discussions.apple.com/thread/4324668?start=0&tstart=0

http://forums.imore.com/ipad-mini-2/270971-ipad-mini-retina-display-image-retention-issue-narrow-color-gamut-2.html

Deckard
17 godina
EZY-E kaže...

Nabavio sam Note 4, maknuo TouchWiz i stavio Nova launcher. Lag je nepoznanica na tom uređaju (i to s QHD ekranom) i nakon par dana korištenja bez reboota i bez ubijanja aplikacija. Isto kao i na HTC-ovom M8 koliko sam ga uspio vidjeti u radu. Što znači da se može kad se hoće.

Deckard
17 godina
explorer 4 kaže...

A zašto je to tako? Ekran na noteu je veći i shodno tome, neki su detaljčići na S5-ici mali, a ovamo veći i time naglašeniji, što izgleda kao bolji prikaz slike. Nije bolji već vidiš više zbog duže dijagonale.

Ili još jednostavnije i prostije. Imamo sliku cvijeta, u njegovoj sredini su tučak i prašnici. Na vrhu prašničke niti su glave, koje su na S5 veličine kao zrno riže, dok su na noteu kao zrno i pol riže, ali u istoj (pa čak i nešto manjoj) rezi će to izgledat bolje.

Moguće. Meni se razlika manifestirala kao oštrija slika na noteu, odn. kao manje oštrija na S5 kad sam ga gledao poslije notea. Vidim po raznoraznim komparacijama uređaja po netu da nisam usamljen u ovome.

Deckard
16 godina
itomic009 kaže...

Nije mi jasno zašto forsiraju sve te silne megapixele na uređaj od 5 incha a na stolnim računalima i dalje caruje 1080p rezolucija, odnosno u prosjeku možda još i niža od te . Tek kad vidim ove najave za 4k rezoluciju dođe mi da se smijem. Umjesto što nabijaju što više megapixela na tako male zaslone mogli su se zadržati na normalnim rezolucijama i pozabaviti produljivanjem autonomije baterije. Više bi volio da mi mob traje dva ili tri dana nego da ima beskorisne megapixele.

Nisam ni ja za to preseravanje sa rezolucijama ali u usporedbama mobitela i monitora/televizija zaboravljate na udaljenost ekrana od očiju.. 

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
14 godina
glava11 kaže...
itomic009 kaže...

Nije mi jasno zašto forsiraju sve te silne megapixele na uređaj od 5 incha a na stolnim računalima i dalje caruje 1080p rezolucija, odnosno u prosjeku možda još i niža od te . Tek kad vidim ove najave za 4k rezoluciju dođe mi da se smijem. Umjesto što nabijaju što više megapixela na tako male zaslone mogli su se zadržati na normalnim rezolucijama i pozabaviti produljivanjem autonomije baterije. Više bi volio da mi mob traje dva ili tri dana nego da ima beskorisne megapixele.

Nisam ni ja za to preseravanje sa rezolucijama ali u usporedbama mobitela i monitora/televizija zaboravljate na udaljenost ekrana od očiju.. 

Mobitel držiš u prosjeku 30 cm od očiju dok monitor stoji naprimjer u mom slučaju kad pišem 60 cm,kad sam naslonjen na 90 cm!!Mobitel 5", a monitor 23"!

AUDIOFIL
16 godina
volegradele kaže...
glava11 kaže...
itomic009 kaže...

Mobitel držiš u prosjeku 30 cm od očiju dok monitor stoji naprimjer u mom slučaju kad pišem 60 cm,kad sam naslonjen na 90 cm!!Mobitel 5", a monitor 23"!

(Pre)blizu ti je monitor ili (pre)daleko mobitel za moju teoriju  

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice