cijenim i koristim firefox, ali fakat mi već na k***ac idu...
ja i dalje tvrdim da je firefox bio najbolji dok je u konkurenciji imao samo IE, drugi su postavili nove letvice s kojima se firefox uvijek i ne snalazi najbolje. zapravo ga održava samo velika proširivost
ja i dalje tvrdim da je firefox bio najbolji dok je u konkurenciji imao samo IE, drugi su postavili nove letvice s kojima se firefox uvijek i ne snalazi najbolje. zapravo ga održava samo velika proširivost
istina, ali nadam se da će ga srediti i da će i dalje moći konkuritati
Kako nije objavljen Chrome 6.x? Evo ovdje ima čak i portable verzija, koristim i radi izvrsno.... brzo brzo brzo :) Trebalo mi je vremena da se odviknem od FF addona, ali preživio sam
http://portableapps.com/apps/internet/google_chrome_portable
FF koristim još uvijek samo zbog jedne ekstenzije koja mi provjerava sve moje mailove. Nadam se da će to netko napraviti za Chrome pa da na neko vrijeme FF ode u mirovinu.
Koristim Operu, a probat cu i Chrome. FF je pre dosadan i jednoličan.
Kako nije objavljen Chrome 6.x? Evo ovdje ima čak i portable verzija, koristim i radi izvrsno.... brzo brzo brzo :) Trebalo mi je vremena da se odviknem od FF addona, ali preživio sam
Hm, 6 reče?
Tako, jer nije. Radi se o "dev channel" verziji, što je recimo razina ispod bete.
Jučer sam skinuo i isprobao i...stvarno je dobar,još samo da srede ono sa add-onsima i mogao bih ga zamijeniti za operu
Iako ga koristim još od verzije 1.5, u posljednje vrijeme pokušavam "pobjeći" od Firefoxa, najviše zbog činjenice da se isti sporije podiže od konkurencije, a i nisam ovisan o mnogim addonovima. Probao sam najnoviju verziju Opere, koja nikad nije bila bolja, kao i Chrome. Ali nešto me i dalje vuče Firefoxu, pa mada to bila tek inercija, tako da mi je i dalje primarni browser. Puno očekujem od četvorke, a jako mi se sviđaju i promjene u sučelju. Doduše, postoji tema (Strata 4.0) za trenutnu verziju Firefoxa koja ima dosta vizualnih elemenata iz četvorke, ali ipak nije tako elegantna.
odkad mi se FF srušio prije koji mjesec i odnio sve user data i bookmarkse, otiđoh na operu.. znao sam otprije kakva je no kriza zbog nedostatka addona je relativno brzo prošla.. jedino kaj mi zapravo fali je delicious plugin (ima neki al je debilan).
čak je i filtar za reklame odličan. jedino me smeta kaj ne mogu google-ove maknut.. ne uspijeva..
Meni je Firebug nezamjenjiv, a i FireFox mi je najdraži browser jer najbolje pamti unose u formama npr.
Meni je Firebug nezamjenjiv, a i FireFox mi je najdraži browser jer najbolje pamti unose u formama npr.
meni to i Opera savršeno odrađuje
ajde da i to probam (iako mi se čini da ie i dalje ostaje zadani)
Isto tako je i samnom. Imam 3-4 addona bez kojih ne bi mogao raditi na drugim browserima, a jedan od njih je i firebug.
Uz to moje mišljenje je da broj addonova kompenzira nedostatak tih nekoliko desetaka milisekundi koji su očito toliko važni svima 
svi se furaju na neku brzinu otvaranja, a sekunda tamo vamo.. WTF?
firefox bio i bude, ma makar žderao i 500mb, a bas sad pogledao papa samo 170 MB, 4 plugina u njemu i to je to
a ovima kojima se teli u nedogled, pa smanjite plugine, a ne trpat sve i svašta
jedino jojofon radi kad je nakrcan sa svime i svašta, on se ne uspori :D
Upravo mi se update-ao na 3.6.6 na Ubuntu-u 
System mi koristi nekih 220Mb ram-a, a firefox još nekih dodatnih 150Mb. Ja sam itekako zadovoljan.
Ja ga se jednostavno ne mogu odreci, sve cekam da budelj bolji i brzi, iako sam siguran da nece biti tako, i dalje cekam, probao sam sve ostalo, ali jednostavnost i ljepota fireoxa je jedinstvena. Sto se mene tice ja i dalje ostajem fan i korisnik.
lol pa to ima chrome još od prve alpha verzije ccc
Nisam dugo koristio ovu betu al zadovoljan sam brzinom podizanja browsera
inace sam FF fan al naprosto mi se neda cekati da se FF podigne pa sam presao na chrome koji je preebrz u tome :D sto se tice ovih acid s****a ne obazirem se na to
cisto mi je brzina podizanja browsera bitna :D i moguca prosirivost sto ima i chrome i ostali al nekak opet vise sam na strani FFa :D cim ovo cudo izadze iz bete zamjenit ce chrome koji koristim trenutno :D
lol pa to ima chrome još od prve alpha verzije ccc
Ma svih add-ona, ne samo samo backupa FF. Svi navedenih u listi. Kad to bude imala, onda ćemo pričati.
Bla bla bla pricate gluposti pa ovo je tek prva beta....
kad izade zavrsni onda cete svi letit na njega i pljuvat po chromeu,koji po meni uopce nije brzi od FF stranice mi brze i bolje ocita na ovo sad prvoj beti nego na chromeu 6.....
a to sto se tice start up-a FF sta je tak bitno jel ce se dic za sekundu ili dvije? kao da ga palite i gasite svakih 5 minuta
A inače preglednik zatvaram i ponovno pokrećem svakih 30-40 sekundi pa su mi te milisekunde u brzini pokretanja iznimno važna stavka. Posebno me interesiraju razni benchmark testovi jer se moje surfanje prvenstveno svodi na odrađivanje benchmarka, ono tipično surfanje me ne interesira... :S
Hm, 6 reče?
Malo ispod je ...
http://downloads.sourceforge.net/portableapps/GoogleChromePortableDev_6.0.447.0_online.paf.exe
A Dev ili Beta ili Alpha big deal, važno je da su featuri v6 unutra, što i jesu i radi stabilno bez obzira što je "Dev"
svi se furaju na neku brzinu otvaranja, a sekunda tamo vamo.. WTF?
firefox bio i bude, ma makar žderao i 500mb, a bas sad pogledao papa samo 170 MB, 4 plugina u njemu i to je to
a ovima kojima se teli u nedogled, pa smanjite plugine, a ne trpat sve i svašta
jedino jojofon radi kad je nakrcan sa svime i svašta, on se ne uspori :D
Ha, fora je što je 90% moga posla preko browsera i nervira ako se predugo podiže, nije loš FF dapače, ima predobre addone, no obzirom da koristimo portable verzije na USB portable diskovima i pokrećemo sa raznoraznih kompova pa i recimo nekidan na starom P2 , Firefox je tu krepana mačka nasred ceste, a Chrome Porshe... tako da, u tom slučaju biram Chrome, imam sve browsere baš iz razloga da pratim koji je najbrži.
Vidim da je Bug bio lenj da opiše malo bolje tu betu.
Inače ovo nije ni oficijalna beta. Ali za koji dan je tu.
Nova beta donosi:
Novi izgled (iako još nije dovršen)
Poboljšanje u JavaScripti (iako to nije JeagerMonkey - već će on doći negde u 4-5 beti, ali svakako se i za betu 2 očekuje ubrzanje pošto sledeće nedelje treba da dođu fatvals na nightly buildovima)
Brži start-up - shut down. (iako za start-up ima plan da se u narednih beta poradi na njemu)
WebM - video.
HTML5 parser i mnoga poboljšanja u HTML5 (199 bodova [sa uključenim WebGL] u HTML5 test, odmah posle Chrome-a koji je prvi)
WebSockets.
IndexedDB.
Lazy Frame.
Hardverska Akceleracija - (Direct2D isključen ali se može uključiti - planiran za drugu betu)
OOPP.
97 bodova na Acid3 testu - verovatno ni neće dostići do 100 jer preostala 3 boda nisu bitna.
I još mnoštvo toga.
A to mnoštvo možete pročitati na ovoj stranici: http://bit.ly/b9DfV9
Sve u svemu, razlike u brzinama naspram ostalih browsera su male. A Mozilla sa Firefox 4 će se sigurno vratiti na svoje mesto.
Postojaće i feedback button u oficijalnoj beti koji će služiti za povratne informacije.

Otkad je chrome došao sa tabovima na vrhu prozora svi su počeli kopirat. Chrome mi ima nekako najlogičnije sučelje.
Otkad je chrome došao sa tabovima na vrhu prozora svi su počeli kopirat. Chrome mi ima nekako najlogičnije sučelje.
Detaljno objašnjava zašto se Mozilla odlučila na taj potez i da nije samo kopiranje.