lik na slici nosi 2, neznam sta ljudi vide u tim ipadovima i u opcenito svim appleovim proizvodima?
reklama, samo reklama..
OWN3D
lik na slici nosi 2, neznam sta ljudi vide u tim ipadovima i u opcenito svim appleovim proizvodima?
ipad je igračka sa hrpom gluposti, neznam al ja nebi baš dao pare za to, ništa toliko posebno. naravno nekažem da to nevalja
To je odlicna stvar za one kojima je namjenjeno. To su osobe koje prate trendove i nije im zao dat pun kufer love za neki tamo gadget. Ja ga ne bih uzeo jer mi ne treba ovako nesto. Tko hoce neka uzme, ali ne vidim u cemu je fora. Moze mi netko objasniti?
Svaka čast Applu još je jednom pokazao da je najbolji!
Čekajte novi iPhone u 6 mj. u 1.danu će ih biti 1. miljun prodano!
To je gadget, jeftina zabava, nema puno razmisljanja kad se kupuje.
Sirotinja smo pa kod nas nije tako, al sta mozemo, ajmo se tjesit kako su ameri glupi a mi pametni ccc...
Kad naprave nešto debljine (i mase) ~1 ili 2 lista običnog A4 papira, onda kupujem... do onda svaka verzija "e-book readera" je po meni FAIL.
Ma to su si kupili oni informatički neosvješteni napuhani ljudi koji misle da sve znaju kada pročitaju jedan broj BUG-a i koji imaju novaca za takve bespotrebne gluposti.
A Jobs svakim modelom iNečega dokazuje kako može prodat i led eskimima.
Dajte samo pogledajte ovog lika na slici koji drži 2 iPada, običan jadnik nedovoljnog informatičkog osnovnog znanja ali važno mu je da je ta stvar na touch ima lijep dizajn i vrlo je tanko.
Čini se da je dobar marketing riješnje za sve probleme. Ljudi koji su to kupili trebali bi se zapitati treba li im uopće iPad. 90& ljudi je to kupilo zbog marketinga ili zbog toga što drugi ljudi kupuju. iPad praktički ničemu ne služi osim za zabavu. Nitko neće na tome raditi nekakav posao. iPhone je bio praktičan i maglo se sa njega zvati. On je mogao poslužiti poslovnom čovjeku dok iPad je obični komad plastike s imenom apple na njemu. Radije ću kupiti konzolu za igranje poput nintenda i ps-ia nego neki gadget koji ću samo jednom pogledati i onda baciti.
No pogledajmo to s drugog gledišta. Amerikanci imaju novca pa im nije problem potrošiti 500 zelembaća na glupost. Kod njih obični konobar ima plaću od 100 dolara tjedno, a da tek ne govorimo o odvjetnicima i doktorima. Oni sebi mogu priuštiti bacanje 3000 kuna dok mi to iskorisiti za nešto pametnije jer te kune nije baš lagano pridobiti. Mnogi od nas govore o iPadu kao gluposti jer i sami znaju da ga vjerovatno nikad neće imati.
Pposto se bavim grafikom i audio produkcijom, predvidjam da ce ova stvarcica biti zlatna koka za to podrucje. Samo je pitanje vremena kad ce se pojaviti na AppStore-u aplikacije namijenjene za crtanje, te tako pretvoriti iPad u graficki tablet (doduse ne precizni kao sto se to moze sa real-deal tabletima). A ono sto mi se najvise svidja jesu aplikacije za remote control DAW aplikacija. Kad se uzme u obzir koliko dodje jedan pravi touch kontroler tipa JazzMutant Lemur (1999.00 USD) i iPad sa nekom takvom aplikacijom, onda je definitvno isplativ.
O ovome govorim:
iPad praktički ničemu ne služi osim za zabavu. Nitko neće na tome raditi nekakav posao.
A i na ovom forumu sve sami direktori, menađeri, doktori...poslovni ljudi uglavnom.
Kad naprave nešto debljine (i mase) ~1 ili 2 lista običnog A4 papira, onda kupujem... do onda svaka verzija "e-book readera" je po meni FAIL.
Kakve ti to knjige od 1-2 lista A4 papira čitaš? Ja smatram da knjiga mora imati masu da bi lijepo sjedila u ruci. iPad ovdje ima (što se tiče debljine) idealne dimenzije, tanji je od iPhonea.
Što se tiče samog iPada, uređaj je ok. iPad nije ebook reader, nije video telefon, nije laptop, nije u biti ništa konkretno, al sve po malo. iPad kao takav, po defaultu, je komad plastike i stakla s jabukom na pozadini. No ono što nove Appleove iProizvode prodaje je App Store. Uređaji su "prazni" na početku, te svatko sebi može skinuti app koji mu paše i tako ga koristiti upravo onako kako njemu treba. Po meni, to je više customizacije negoli custom ikone i pozadina. Naravno, sad će opet svi reći "i PC/laptop to može", ali posebnost kod ovog proizvoda je prilagođenost. Apple gotovo da pravi konzole među PCima (sad i tabletima). Jednostavno ta kombinacija odredeđnog hardwarea, softwarea i Appleove restriktivnosti diže kvalitetu njihovih uređaja (nekih), i to nitko ne može reći da nije istina.
Nisam Apple fanatik (jer vjerojatno će mnogi iz onog gore tako zaključiti), čak naprotiv, Apple kao takav mi uopće nije drag. Imam iPhone, ali jabuka je ponosno sakrivena ispod casea (i iPhone je naravno jailbreakan). No nitko ne može reći da samo PR održava Apple - jednom se opeci, i više ne diraš peć. Tako bi bilo i kod Applea, jednom bi uzeo, drugi put nebi. Ali ovdje ljudi uzimaju i uzimaju...
Iskreno, ovdje bi sad mogao otići duuuuuboko, ali mi se ne da.
Što marketing radi ja nemogu vjerovati koliko ovaca ima na ovoj planeti, ajd da imaš već jako računalo pa ovo uzimaš ekstra može proći. Ali kao nekakva zamjena za bilo kakav kompjuter...
Realno gledajuci,moram se zapitati cemu bi ovaj uredjaj meni sluzio? Ne nalazim niti jednu primjenu
Realno gledajuci,moram se zapitati cemu bi ovaj uredjaj meni sluzio? Ne nalazim niti jednu primjenu
To ti je samo veliki iPod Touch, i ništa više.
Tako ga je prozvao direktor Nintenda.
Slobodno tržište. Nitko te ne tira da kupiš i moš govorit o tome šta god oćeš.
Kao i uvijek, vrijednost Appleovih proizvoda je u softveru i kombinaciji usluga koje nude, kao i "manje je više" (takve su im i cijene, dobiješ manje za više para, heh) pristup. To se nekim ljudima očito sviđa da su navalili kao sivonje da bi bili prvi :P
Je tesko tom Jobsu... Samo treba nastaviti povecavati ipad i eto zarade...
Pposto se bavim grafikom i audio produkcijom, predvidjam da ce ova stvarcica biti zlatna koka za to podrucje. Samo je pitanje vremena kad ce se pojaviti na AppStore-u aplikacije namijenjene za crtanje, te tako pretvoriti iPad u graficki tablet (doduse ne precizni kao sto se to moze sa real-deal tabletima). A ono sto mi se najvise svidja jesu aplikacije za remote control DAW aplikacija. Kad se uzme u obzir koliko dodje jedan pravi touch kontroler tipa JazzMutant Lemur (1999.00 USD) i iPad sa nekom takvom aplikacijom, onda je definitvno isplativ.
O ovome govorim:
I šta, spaja se preko wirelessa? Na koji software? Nije mi jasno bas, dextera i lemura spajas na sta oces ... Logic etc..
Haha, jesi me nasmijao, svaka čast.... rekao sam ja na početku, to je komp za na WC :))
Ima ovdje puno pronicljivih i lucidnih komentara oko ipada, no činjenica je da je ova pomama oko njega samo još jedan svjetli primjer potrošačkog načina života.
Nije da sam ja ZEN ali napredujem iz dana u dan
Haha, jesi me nasmijao, svaka čast.... rekao sam ja na početku, to je komp za na WC :))
Ima ovdje puno pronicljivih i lucidnih komentara oko ipada, no činjenica je da je ova pomama oko njega samo još jedan svjetli primjer potrošačkog načina života.
Nije da sam ja ZEN ali napredujem iz dana u dan
ali to nije racunalo. ima iphone OSX. znaci ostaje samo "to je za na wc"
I šta, spaja se preko wirelessa? Na koji software? Nije mi jasno bas, dextera i lemura spajas na sta oces ... Logic etc..
Ako mislis bas na taj software AC-7 Pro, da - spojis ga na komp preko wirelessa, i podrzava svaki popularniji DAW koji podrzava Mackie Control protokol, znaci Logic, Digital Performer, Pro Tools i ostale...
Vise info na:
http://saitarasoftware.com/Site/AC-7_Pro.html
A vjerujem da ovo nece biti jedina aplikacija za tu namjenu, jer ih je najavljeno jos podosta.
koliko li zavisiti ovdje
da svi mi ovdje imamo malo viška para i mi bi imali ipad i točka
meni izgleda super stvarčica, samo me zanima koliko če stvarno baterija držat
jer jojofon mi je stvarno malo.. 2 dana 3gs
Kad vidim ovu sliku, Apple mi sve vise lici na neku sektu.
Ma to su si kupili oni informatički neosvješteni napuhani ljudi koji misle da sve znaju kada pročitaju jedan broj BUG-a i koji imaju novaca za takve bespotrebne gluposti.
Dajte samo pogledajte ovog lika na slici koji drži 2 iPada, običan jadnik nedovoljnog informatičkog osnovnog znanja ali važno mu je da je ta stvar na touch ima lijep dizajn i vrlo je tanko.
Evo ja sebe smatram informatički osvješten i rado bi kupio iPad da imam lovu. Želiš li mi zbog toga podvaliti napuhanost i jadnost? To su ti argumenti? Vrijeđanje?!
Meni kao studentu jedino cijena bode u oči, jer nisam baš financijski sposoban ni da si bolji mobitel kupim, a kamoli ovo. Dole ću navesti gdje bi iPad ja koristio, ali samo da kažem da jačina applea danas nije u ljepoti, niti čak nekoj jednostavnosti, nego u standadiziranosti. Standardiziranosti? Da! Isti razlog kao i što su Windowsi danas primarni desktop OS. Zahvaljujući popularnosti iPhonea oni su postali voljeni od developera i zato svaki korisnik može nešto za sebe naći tamo. Ne kažem da ljepota ne pomaže, ali hej, 21. smo stoljeće, danas je većina stvari neružno :D
Što marketing radi ja nemogu vjerovati koliko ovaca ima na ovoj planeti, ajd da imaš već jako računalo pa ovo uzimaš ekstra može proći. Ali kao nekakva zamjena za bilo kakav kompjuter...
Ja ne mogu vjerovati kako brdo ljudi koristi taj argument "marketing". Apple u njega nije uopće ulagao toliko.
S druge strane i ti trčiš pred rudo kao kolega iznad i zoveš "ovcama" ljude kojima je tako nešto korisno i koji bi ga kupili. Sumnjam da je bilo kome iPad zamjena za računalo, nego samo jedan dodatni gadget (kao što je jedan kolega već rekao gore).
To ti je samo veliki iPod Touch, i ništa više.
Tako ga je prozvao direktor Nintenda.
Haha. Fakat? Koristiš Nintendo kao argument? Nintendo? Isti onaj koji je najavio petu verziju DS-a prije nego što je četvrta izašla? Kako ono ide, normalan DS, miniDS, kamericaDS, velikiDS (i oni imaju jednog) i evo za pola godine ćemo vidjeti i avatarDS :D
@Rosmano:
Tvoj komentar na cijelu vijest mi je jako pošten i mislim da odgovara sva ova licemjerstva ovdje. Ozbiljno. Nisam ironičan niti sarkastičan. Stvar je u tome da je iPad rađen za određenu skupinu ljudi. Ako se ne nađeš tu i ne treba ti ništa što on nudi, ja kažem STFU & GTFO. Od *ubaci_ime* fanboya samo su gori *ubaci_ime* hejteri (u ovom slučaju se radi o appleu). Ne kužim šta vam je ljudi, ko voli neka uzme, šta se prese*avate i vrijeđate ljude zato što nemaju isto mišljenje kao vi...
Ja sam našao par stvari pri kojima bi meni bio koristan, štoviše smatram ga puno boljim od nekog netbooka. Netbooke ljudi kupuju pretežno zbog mobilnog faktora, a koriste ga samo za minimalističke radnje i ne ekšli za posao ili igranje. Pored toga, iPad ima bolju bateriju od većine netbooka koji postoje. Evo, ja bi ga koristio za čitanje (landscape mode čak i daje jako dobru veličinu), dalje, koristio bi ga za surfanje i gledanje filmova (u krevetu, na faksu, u busu, avionu, kafiću - i ne, nije mi do ku**enja), igrao bi se na njemu (prilično su me iznenadili neki naslovi za njega - geometry wars, plants and zombies hd i slično), a kad stvarno idla bio bi mi digital picture frame :D
U svakoj od tih kategorija sigurno postoji bolji dedicated uređaj, ali sve u jednom samo je on do sada dobro izveo. Nisam fanboy, nego sam samo našao stvari koje meni trebaju. Iskreno, nadam se da će HP Slate biti puno bolji od iPada. Konkurencija će stvarati samo bolje slate uređaje i niže cijene.
iPad = budučnost laptopa
Jednim pogledom na sliku takvom preciznošću pročitaš lika? Vidoviti Milane, mislio si da nas možeš prevarit nekim drugim nadimkom? Tvoja genijalnost te otkrila!
Ja bi rado da sam jedan od tih 700 tisuća vlasnika čisto iz znatiželje. Jasno mi je da se ne radi o ničem revolucionarnom, ni izbliza, ali čini mi se kao zabavan multifunkcionalni gadget koji se niti ne predstavlja kao išta ozbiljnije. Na stranu sa medijskom pompom i neinformiranim, senzacionalističkim pristupom većine medija, kako stranih tako i domaćih. Ne vidim ništa loše u kupovini iPada, tko god si ga može priuštiti. Ja ne mogu, i to je kraj priče.
Ako nekome treba neka ga kupuje, meni ne treba, ali nemorate pisati hrpu glupsti ako vam se ne sviđa. Ne sviđa se meni hrpa stvari pa ne napadam one koji to 'svojim' novcem kupuju i ako ga to čini sretnim, meni je glupo dati za grafičku 4000+ kuna ali ako neko voli neka kupi ne moram se izrugivati tipa - jes' mu glava za to. Svaka čast na ostvarenoj prodaji i žao mi je što nemam u posjedu nihovih dionica...
Ovo je IT forum, a komentari nemaju veze sa IT.