U pripremi Athlon X4

poruka: 8
|
čitano: 1.416
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U pripremi Athlon X4".
18 godina
neaktivan
U pripremi Athlon X4

Fenomenalno, vidi se što pokušavaju napraviti. Isto kao i ATI (sada AMD) s grafičkim karticama.

Masovna proizvodnja, ne najbolje ali tu negdje performanse, puno modela i najbitnije - niska cijena.

Vrijeme da kažemo bye-bye K8 arhitekturi u Athlonima koja je s nama već dugi dugi niz godina, što pokazuje koliko je dobra.

Što mislite kako će koštati ovi X4 Athloni? Koliko će im nedostajati (po taktu) do Phenoma (II) zbog nedostatka L3?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: U pripremi Athlon X4
motom2772 kaže...

Što mislite kako će koštati ovi X4 Athloni? Koliko će im nedostajati (po taktu) do Phenoma (II) zbog nedostatka L3?

Cijena će im vjerojatno biti iste ili neznatno manje od dosadašnjih X2 procesora po taktu, a performanse im neće bitno zaostajati za Phenomima, jer se u većini slučajeva L3 ne može efektivno iskoristiti u nekakvim kućno/uredskim primjenama. Samo što nigdje ne piše koji će im biti nativni socket - AM2(+) ili AM3?

Don't be ridiculous, it would be pointless.
17 godina
neaktivan
U pripremi Athlon X4

Mislim da nece imati neke preljepe performanse,512kb l2 cache-a i nema l3 cache-a,sumnjivo mi je toNeodlučan

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Mislim da nece imati neke preljepe performanse,512kb l2 cache-a i nema l3 cache-a,sumnjivo mi je toNeodlučan

Pazi, trenutni dual core Athloni s djedovskom K8 arhitekturom i isto toliko L2 cachea po jezgri još nekako drže korak uz ove najnovije trendove.
Mišljenja sam, s obzirom da je ovo ipak novo (Phenom mikroarhitektura), da neće imati toliki udarac na performanse.
+po navodima samog AMDa, ta nova 45nm serija procesora će se clockati ko blesava (čitaj, skoro ko Intel), pa očekujem jednu zanimljivu 2009. godinu :)

P.S 512kB x4= 2MB, to je sasvim pristojno.

Samo neka bude povoljna cijena i ići će.
18 godina
U pripremi Athlon X4

Evo linka prvih testovima novih Phenoma i ako je njima za vjerovati AMD je napravio lijepi posao, i još uz to ove nove serije će se moći clockati kako je bilo prije navedeno.

Jedino me zanimaju još ovi novi tzv. Athloni za koje mislim da neće baš biti najbolji potez, no vrijeme će pokazati.

http://www.techpowerup.com/77226/Early_Performance_Projections_for_Phenom_II_X4_940_Trickle-in.html

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 21:35 (Branimir2412).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Evo linka prvih testovima novih Phenoma i ako je njima za vjerovati AMD je napravio lijepi posao, i još uz to ove nove serije će se moći clockati kako je bilo prije navedeno.

Jedino me zanimaju još ovi novi tzv. Athloni za koje mislim da neće baš biti najbolji potez, no vrijeme će pokazati.

http://www.techpowerup.com/77226/Early_Performance_Projections_for_Phenom_II_X4_940_Trickle-in.html

Malo nabrijano ti grafikoni izgledaju, međutim, hvala na linku jer dosad nisam našao ništa slično.
Kad bi ta nova serija procesora trebala biti dostupna? Znam da je 2009. u igri, ali nadam se da neće puno čekati jer će Intel izbaciti tko zna što još i onda opet - banana.
17 godina
U pripremi Athlon X4

Taj propus tj. athlon x4 ce bit vjerojatno jak kao "stari" phenomi, ako ne i jači, ali zato jeftiniji i manje ce trosit i dat ce se vise oc-at!

Ja nemislim uzimat athlona x4,ciljam na phenom II x4  945/925,osim ak ne izbace nekog black edition athlona x4 na 2,6-2,8Ghz sto bi bilo super!!!

Inace se nadam da ce se amd vratiti u igru, nehalem koliko vidim u igricama nije nista bolji od core 2 sto puno znaci...

Prva 2 procesora x4 940BE(3,0) i x4 920(2,8) izlaze 10.1.2009, a ostali i to njih 8 mislim izlaze za mjesec-dva nakon ovih = veljača,ožujak.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2008 22:38 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
U pripremi Athlon X4

Athlonm X4 će biti odličan procesor po kikiriki cijeni :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice