L-O-L!!!
Isus je itekako boravio po sinagogama i smatrao ih je važnima. Da si upoznat sa evanđeljem onda ne bi drobio...
"Nosite to odavde i ne činite od kuće Oca mojega kuću trgovačku"
I? Koliko se može vidjeti, nitko ga baš ne previše ferma...
L-O-L!!!
Isus je itekako boravio po sinagogama i smatrao ih je važnima. Da si upoznat sa evanđeljem onda ne bi drobio...
OK, svakom na volju. Ja samo ispravljam očitu neistinu.
L-O-L!!!
Ha, ha... ha
A nastavak ide; razvalite ovaj hram i ja ću ga podići u roku 3 dana. Pitali su ga kako će to napraviti jer se isti gradio 40-tak godina, no on je govorio o hramu svoga tijela.
Ti si upoznat sa evanđeljem ili blebećeš bezveze? I btw, tko je pisao evanđelja, Isus? Hrkljuš..
Ha, ha... ha
A nastavak ide; razvalite ovaj hram i ja ću ga podići u roku 3 dana. Pitali su ga kako će to napraviti jer se isti gradio 40-tak godina, no on je govorio o hramu svoga tijela.
Ti si upoznat sa evanđeljem ili blebećeš bezveze? I btw, tko je pisao evanđelja, Isus? Hrkljuš..
Kako izvlačiš iz konteksta, pa to nije normalno... (ili ti je možda malo teško za pohvatati konce - u tom slučaju sorry)
Da pojasnim (tebi i drugima koji nisu upućeni):
Nakon što je istjerao trgovce i kojekakvu stoku sitnog zuba iz sinagoge jer su od nje napravili vašar, Isusa su upitali odakle njemu pravo da on to radi - neka im da neko znamenje. Na to je on rekao ovo što ti spominješ i vjerojatno namjerno izvrćeš. Jedno je nepovezano s drugim. Ali samo daj...
Za svaki citat iz biblije koji kaže jedno mogu se naći dva koja govore suprotno. Baš zato se može uguziti u svaku situaciju.
Zašto se trudite oko Petka kad je očito fanatik?
Ja sam fanatik a ti očito tako dobro poznaš bibliju? Uostalom - po čemu sam fanatik? Jel namećem nekome vjeru? Pozivam na vjerski rat (kako to baksa voli reći)? Šaljem vas sve u pakao?
Ne, ništa od toga nego upravo se borim protiv takvih koji obične vulgaris vjernike proglašavaju fanaticima. Puca mi neka stvar jesi vjernik ili nisi. Ja sam u par postova pokušao objasniti neke stvari i to je to.
Ali ne, ako nisi gey friendly i ne boriš se zdušno za pravo na pobačaj - nisi normalan. Još ako se usudiš reći da u crkvu ideš (i jošsačuvajbože redovito)... crno ti se piše definitivno!
Za svaki citat iz biblije koji kaže jedno mogu se naći dva koja govore suprotno. Baš zato se može uguziti u svaku situaciju.
Zašto se trudite oko Petka kad je očito fanatik?
Friday nije dao povoda da ga se naziva fanatikom, a i inače je neproduktivno napadati ljude zato što se ne slažete s njihovim idejama.
Ne, ništa od toga nego upravo se borim protiv takvih koji obične vulgaris vjernike proglašavaju fanaticima. Puca mi neka stvar jesi vjernik ili nisi. Ja sam u par postova pokušao objasniti neke stvari i to je to.
Ali ne, ako nisi gey friendly i ne boriš se zdušno za pravo na pobačaj - nisi normalan. Još ako se usudiš reći da u crkvu ideš (i jošsačuvajbože redovito)... crno ti se piše definitivno!
Nije to, nego umjesto da pojasniš stalno izazivaš još veću konfuziju Npr. tvrdiš da slijediš Isusa koji je išao po sinagogama, a ti nikad ne ideš po sinagogama. Pitaju ga za znamenje, pa im ga ne pokaže, i to je onda nekakva fora. Moje tijelo hram obnoviti za 3 dana uopće se ne kuži što je pjesnik htio reći. Zašto slavimo rotaciju random planeta je ostalo neobjašnjeno. Kad Glamdring nađe očiglednu kontradikciju to u biti odignoriraš.
Ništa osobno, štoviše cijenim da si pokušao dati objašnjenja i novi pogled na stvari, samo ukazujem kako to zvuči bez konteksta. (Možda zvuči jednako smotano i s kontekstom, ne znam pa trenutno nemam razloga ne dozvoliti i tu mogućnost. )
Nije to, nego umjesto da pojasniš stalno izazivaš još veću konfuziju Npr. tvrdiš da slijediš Isusa koji je išao po sinagogama, a ti nikad ne ideš po sinagogama. Pitaju ga za znamenje, pa im ga ne pokaže, i to je onda nekakva fora. Moje tijelo hram obnoviti za 3 dana uopće se ne kuži što je pjesnik htio reći. Zašto slavimo rotaciju random planeta je ostalo neobjašnjeno. Kad Glamdring nađe očiglednu kontradikciju to u biti odignoriraš.
Ništa osobno, štoviše cijenim da si pokušao dati objašnjenja i novi pogled na stvari, samo ukazujem kako to zvuči bez konteksta. (Možda zvuči jednako smotano i s kontekstom, ne znam pa trenutno nemam razloga ne dozvoliti i tu mogućnost. )
Ne znam šta ti znači da ja nikad ne idem po sinagogama?
Znamenje je bilo metaforički izneseno - a na kraju i pokazano. Kako se ne kuži što je htio reći? Uskrsnuo je 3 dana nakon smrti kao što je i najavio. Za rotaciju random planeta ne znam ni ja - ali ne vidim razloga zašto bih se ja tu morao objašnjavati.
A što se tiče ovoga što je Glamdring napisao - pa mogao je jednako jednostavno naći i odgovor isto kao što je našao i pitanje
"In short, in negligible issues we should just ignore fools, but in issues that matter, they must be dealt with so that credence will not be given to what they say."
Naravno, treba htjeti pronaći odgovor (to je ono što se nama vjernicima prigovara, jel)
EDIT:
Moramo nešto razjasniti. Ja nisam dobar poznavatelj biblije. Stari zavjet sam tek ovlaš pročitao (knjigu postanka, nešto malo o makabejcima, itd..). Novi zavjet sam pročitao dobar dio (evanđelja, djela apostolska, dio otkrivenja i još svašta nešto). Od toga sam neke djelove čitao puno puta. Zato nemojte sada mene držati kao znalca koji će moći odgovoriti na neka pitanja koja iskopate po netu. Ja sam zapravo htio samo jedno (i onda sam valjda otišao u digresiju) - približiti život vjernika ljudima koji sa vjerom nemaju veze a možda imaju krive predodžbe. Ja u ničem nisam ograničen. Zakoni i pravila koja vrijede u kršćanstvu su dio uobičajenih civilizacijskih normi. Poželjno je ići u crkvu nedjeljom i blagdanom, ostaviti nešto malo milostinje i to je to. Nismo mi kao oni čudaci što budu na TV-u. Biti vjernik ne znači biti zaostao ili nešto tako. Mi radimo sve što i nevjernici. Eto, samo to sam zapravo htio iako je otišlo očito kojekuda...
Supertematska diskusija. Radi urođene zlobe moderatora svejedno ide lock.